Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly, Hanmar
pmarena schreef:Mri, ik zou bij jou vooral ruimte naast de kookplaat missen. Wij hadden in oude keuken iets van 30 cm naast de kookplaat en dat was al irritant, bij jou lijkt het maar de helft.... ik vind het erg fijn als je je spullen door kan schuiven. Kan me goed voorstellen dat je werkruimte mist
Wat ik wil is dus tussen koelkast en spoelbak minimaal 60 cm ruimte voor bvb. groenten die gewassen moeten worden. Dan aan de andere kant van de spoelbak weer minimaal 60 cm ruimte voor de gewassen groenten (of afwas ofzo) waar je dan de boel verder kan verwerken, en het dan weer verder kan "opschuiven" en daarnaast in een pan op de kookplaat kan zetten.
Aan de andere kant van de kookplaat moet je dan weer genoeg ruimte hebben voor je borden / schalen / bakjes / whatever, zodat je daar alles op kan scheppen vanuit de pannen.
Natuurlijk kan je alles ook op andere manieren verwerken, maar voor mij is het het fijnst gebleken als het gewoon op deze manier kan, alles doorschuiven. En dan ook genoeg ruimte hebben dat je eventueel samen kan werken en elkaar niet in de weg staat.
Wij hadden een L-vormige keuken die prima werkte, maar wel in een aparte ruimte. Dan moest je tussen kookplaat en eettafel maar 2-3 meter lopen, maar wel om een hoekje heen vanwege de deuropening. Beetje vergelijkbaar met de opstelling in ontwerp 1.
Het is natuurlijk geen eerste wereldprobleem als je steeds dat bochtje moet lopen tussen keuken / kookplaat en eettafel, maar wij vonden het echt ontzettend irritant worden.... je eten, borden, bestek ligt allemaal om dat bochtje heen dus voor elk dingetje moet je dan omlopen zeg maar.
Met afruimen en vaatwasser vullen weer hetzelfde. Nadat je honderd duizend keer dat bochtje hebt gelopen word je het echt wel zat....wij wel in ieder geval
Ik wilde dolgraag gewoon een lang aanrechtblad met overal rondom minimaal 60 cm werkruimte, en dan een eettafel parellel daar aan, maar er niet aan vast. Nu hebben we dat en het werkt net zo fijn als ik had gehoopt....je hebt enorm veel ruimte erbij omdat je heel veel dingen op de tafel kan zetten. Als je aan het aanrecht bezig bent kan je alle dingen waar je niet mee hoeft te werken, lekker achter je rug op tafel zetten en met 1 draai makkelijk pakken zodra je het nodig hebt.
Na het eten hoef je alleen maar om te draaien (en niet meer heen en weer te lopen om die rotbocht heen ) om de hele zooi in de vaatwasser te zetten. Als je een vork bent vergeten hoe je je alleen maar om te draaien...enz. I-de-aal
pmarena schreef:Geen kastjes, maar dat je gewoon je zooi naar achteren kan schuiven en dan nog steeds een goede werkruimte voor je hebt Die van ons is 74 cm diep. En overal lades en binnenlades.