Tpm 2.0

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Photograph

Berichten: 1373
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Tpm 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-22 12:03

Beste bokkers,

Kan iemand mij op een simpele manier uitleggen hoe ik TPM 2.0 moet inschakelen? Ik heb het geprobeerd via f10 met het opstarten, maar dan heb ik nergens de optie van tpm. Maar als ik kijk of me tpm ingeschakelt, staat er vanwel.

Heb een HP computer

Stuur een pbtje en krijg een gratis “een fijne dag” terug :)


purny

Berichten: 27558
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Re: Tpm 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-22 12:06

Dit had je kunnen googlelen

Druk op [Windows toets] + R of selecteer Start> Uitvoeren.
Typ 'tpm. msc' (gebruik geen aanhalingstekens) en kies OK. Als u een bericht ziet met de tekst 'Compatibele TPM kan niet worden gevonden', is de TPM mogelijk uitgeschakeld op uw pc.


Google is your friend

Omdat ik een verstandelijke beperking heb begrijp is het voor mij moeilijk om bepaalde onderwerpen juist te begrijpen. Ik lees de dingen net iets anders dan jullie bedoelen. Communicatie is dan ook niet mijn sterkste punt

Photograph

Berichten: 1373
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-22 12:07

purny schreef:
Dit had je kunnen googlelen

Druk op [Windows toets] + R of selecteer Start> Uitvoeren.
Typ 'tpm. msc' (gebruik geen aanhalingstekens) en kies OK. Als u een bericht ziet met de tekst 'Compatibele TPM kan niet worden gevonden', is de TPM mogelijk uitgeschakeld op uw pc.


Google is your friend


Dat heb ik ook gedaan maar aangezien niks lukt met wat op google staat vraag ik het hier. Het is logisch dat ik het al gegoogled heb, anders wist ik ook niet hoe het werkte he.

En daarnaast is dat nog steeds niet een antwoord op mijn vraag, want ik geef al aan dat ik heb gezien of die ingeschakeld of uitgeschakeld is.
Laatst bijgewerkt door Photograph op 30-03-22 12:08, in het totaal 1 keer bewerkt

Stuur een pbtje en krijg een gratis “een fijne dag” terug :)

purny

Berichten: 27558
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Re: Tpm 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-22 12:08

Ik heb het van google afgehaald

Omdat ik een verstandelijke beperking heb begrijp is het voor mij moeilijk om bepaalde onderwerpen juist te begrijpen. Ik lees de dingen net iets anders dan jullie bedoelen. Communicatie is dan ook niet mijn sterkste punt

Photograph

Berichten: 1373
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-22 12:09

purny schreef:
Ik heb het van google afgehaald


Ik ook, maar met google ben ik niet verder gekomen, want ik krijg het niet voor elkaar.

Stuur een pbtje en krijg een gratis “een fijne dag” terug :)

Photograph

Berichten: 1373
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Re: Tpm 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-22 12:11

Met het opnieuw opstarten en de f10 moet je op een gegeven moment Tpm status indrukken. Maar die optie staat er niet bij mij, terwijl me tpm wel is ingeschakeld

Stuur een pbtje en krijg een gratis “een fijne dag” terug :)

Photograph

Berichten: 1373
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Re: Tpm 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-22 12:37

Heb een BIOS wachtwoord ingesteld en nu kan ik me instellingen niet meer openen

Stuur een pbtje en krijg een gratis “een fijne dag” terug :)

purny

Berichten: 27558
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Re: Tpm 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-22 12:38

Ik zou het niet verder weten, anders even een pc expert bellen?

Omdat ik een verstandelijke beperking heb begrijp is het voor mij moeilijk om bepaalde onderwerpen juist te begrijpen. Ik lees de dingen net iets anders dan jullie bedoelen. Communicatie is dan ook niet mijn sterkste punt

Photograph

Berichten: 1373
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-22 12:39

purny schreef:
Ik zou het niet verder weten, anders even een pc expert bellen?


Wilde gaan chatten, maar dan vragen ze je serienummer en die kan ik dus niet vinden omdat me instellingen niet meer geopend kunnen wordne. Heel lekker geregeld vannze

Stuur een pbtje en krijg een gratis “een fijne dag” terug :)

PascalB

Berichten: 1796
Geregistreerd: 06-07-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-22 12:40

Heeft de machine wel de optie voor TPM / TPM 2

Open onder windows tpm.msc (start menu openen en dan zoeken op tpm.msc)
open de applicatie en kijk welke versie de machine heeft als de machine een tpm chip heeft (specification version)

Afbeelding

Photograph

Berichten: 1373
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-22 18:58

PascalB schreef:
Heeft de machine wel de optie voor TPM / TPM 2

Open onder windows tpm.msc (start menu openen en dan zoeken op tpm.msc)
open de applicatie en kijk welke versie de machine heeft als de machine een tpm chip heeft (specification version)

[ Afbeelding ]


Ga vanavond even kijken, laat het je weten. En wat als dat niet zo?

Stuur een pbtje en krijg een gratis “een fijne dag” terug :)

PascalB

Berichten: 1796
Geregistreerd: 06-07-03

Re: Tpm 2.0

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-03-22 19:18

voor Windows 11 heb je officieel TPM 2.0 nodig , onofficieel zijn er methodes om daar om heen te werken.
Sommige pc's hebben de mogelijkheid om een TPM 2.0 chip te plaatsen op het moederbord maar dit is niet bij alle machines het geval. Bij laptops gaat het lastig worden

Waar heb je TPM voor nodig? tot Windows 10 is er geen verplichting voor TPM

Photograph

Berichten: 1373
Geregistreerd: 29-08-17
Woonplaats: Den Haah

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-03-22 19:22

PascalB schreef:
voor Windows 11 heb je officieel TPM 2.0 nodig , onofficieel zijn er methodes om daar om heen te werken.
Sommige pc's hebben de mogelijkheid om een TPM 2.0 chip te plaatsen op het moederbord maar dit is niet bij alle machines het geval. Bij laptops gaat het lastig worden

Waar heb je TPM voor nodig? tot Windows 10 is er geen verplichting voor TPM


Voor het downloaden van windows 11 :)

Stuur een pbtje en krijg een gratis “een fijne dag” terug :)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers