Woonkamer spuiten

Moderators: Giolli, ynskek, Mjetterd, Hanmar, Dani, Maureen95, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
CairnTerrier

Berichten: 877
Geregistreerd: 12-07-20
Woonplaats: Laren

Woonkamer spuiten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-20 10:41

Goedemorgen Bokkers,

Wie heeft er verstand van verven/spuiten?

Binnenkort gaan wij verhuizen en zijn daarom al druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden, o.a. de offertes opvragen van diverse schilders om o.a. de wanden in de woonkamer te spuiten. De wanden zijn al mooi en egaal gestuct door de huidige bewoners en het lijkt ons erg mooi om de wanden te laten spuiten, zodat je een mooi egaal en streeploos effect krijgt.

De wanden zijn nu voorzien van een matte verf en daarover heen zit een Finish laag, zodat de muren makkelijk afneembaar zijn en bestand zijn tegen krassen etc. Diverse schilders zeggen dat deze Finish laag licht opgeschuurd dient te worden, anders pakt de latex van het spuiten niet. De Finish laag zorgt er voor dat de latex van de nieuwe verf zo naar beneden glijdt.

Nu sprak ik één andere schilder (hoeveel wil je er vragen hoor ik jullie denken) en hij gaf aan de muren niet te willen spuiten in verband met de zelfde reden dat anders het hele zooitje zo naar beneden glijdt. Licht opschuren/wrijven zag hij ook niet zitten, want dat schijnt het stucwerk onrustig te maken en kan je de wanden opnieuw laten stucen. Hij adviseerde om de wanden te laten verven met een roller - dit zou volgens hem wel pakken. Maar (wat ik dan denk) heb je daar dan geen last van met rollen? Dat is toch ook latex alleen rol (in plaats van spuit) je het er op.

Schiet mij ondertussen lek... Die zegt dit, die zegt dat... Wat moet je nu geloven van een deskundige schilder? Ik zou het zonde vinden als ik word voorzien van onjuiste informatie en kunde. Hebben jullie hier kijk op?


moonsparkle
Berichten: 19831
Geregistreerd: 21-03-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-20 10:46

Mijn gevoel zegt eerst laten opschuren, liever het zekere voor het onzekere. Je kunt ook misschien contact opnemen met een stucadoor om deze vraag voor te leggen.

Wist je dat veel planten eetbaar zijn en dat sommige ook heel gezond zijn? Je leert er meer over tijdens een wildplukwandeling

0091

Berichten: 2264
Geregistreerd: 26-01-14
Woonplaats: Op een eiland

Re: Woonkamer spuiten

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-20 10:51

Mijn tip: doe het niet.

Het plafond laten spuiten is wel fijn, maar de muren vind ik minder geslaagd.

Wij hebben 4 jaar geleden de muren laten spuiten en het resultaat was prachtig. Het grote nadeel alleen is dat er word geleefd in een huis. 1 iemand met vieze vette vingers aan de muur, 1 natte staart of 1 iemand die struikelt en met zijn schoen tegen je muur komt en je kan je hele muur weer opnieuw verven.
Het grote nadeel is dat je niet maar 1 plekje kan bijwerken door structuur en kleurverschil. Dus als er wat gerepareerd moet worden dan repareer je direct de hele wand. Bij ons thuis zijn inmiddels op 1 muur na alle muren al een keer over geschilderd.

Sponsor mij en help KWF met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Namens mij en KWF: dankjewel!

https://acties.kwf.nl//fundraisers/paul ... ammarathon

CairnTerrier

Berichten: 877
Geregistreerd: 12-07-20
Woonplaats: Laren

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-20 11:43

@ Moonsparkle : Ja, dat dachten wij dus ook, totdat de laatste schilder zei dat dit je stucwerk aantast en je alles dan weer opnieuw kan laten stucen...

@ 0091 : Bedankt voor je tip ;) Spuiten vinden wij wel heel erg mooi en strak en je hebt gelijk dat je met een kras / viezigheid verder van huis weg bent, maar ik heb begrepen dat hier dus de beruchte Finish laag voor dient. Je kunt oneffenheden dan gemakkelijk van de muur poetsen. Met dat euvel zitten wij dus nu, die laag zit momenteel al op de muren van de huidige bewoners en zorgt er voor dat het spuiten niet pakt, omdat de latex dan naar beneden glijdt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers