Moderators: Giolli, ynskek, Mjetterd, Hanmar, Dani, Maureen95, Polly
Citaat:voor het vullen Vd vijver met vissen moet je het apparaat bypasses, anders gaan de vissen dood? (Wat gebeurt er dan in het riool? Ik dacht dat het juist beter was voor de natuur?
laran schreef:Citaat:voor het vullen Vd vijver met vissen moet je het apparaat bypasses, anders gaan de vissen dood? (Wat gebeurt er dan in het riool? Ik dacht dat het juist beter was voor de natuur?
Dit is zeker niet waar, wij hebben een vijver 30 kub, en vullen gewoon water bij wat door de ontharder is gekomen.
Wat wel een punt is om over na te denken, dat een vijver soms veel water kan verbruiken en dat dit allemaal door die ontharder moet en je dus meer zout gebruikt. Maar dood gaan ze zeker niet en wij hebben top waterwaarden.
tjiftjaf schreef:In ons nieuwe huis hebben wij ook een waterontharder.
Ik heb altijd een droge huid maar sindsdien geen droge huid meer gehad.
Mijn man heeft een gevoelige huid en ook geen problemen meer gehad.
Verder voordeel is dat je geen kalkaanslag meer hebt in je badkamer, kranen en je waterkoker.
Een goede waterontharder kost een paar centen. Koop in ieder geval niet zo'n magneet want dat werkt gewoon niet.
Ik heb er één van Lubron. https://lubronwaterbehandeling.nl/
Zij hebben ook waterontharders voor ziekenhuizen en fabrieken dus ik kan je deze van harte aanbevelen.
Plukje schreef:Wij hebben al heel lang een waterontharder en alleen maar vanwege het schoonmaken kan ik niet meer zonder. Het is echt een wereld van verschil. Ik zal echt nooit meer in een huis gaan wonen zonder ontharder, maar goed ik houd ook van schone douchewanden en kranen. Overigens heb ik nog nooit last gehad van extra gladde tegels.
secricible schreef:Maar ikke, als je in een gebied woont met kalkrijk water gaat een waterontharder niet schadelijk zijn voor je lijf. Dat is meer vergelijkbaar als in een kalk-arm gebied gaan wonen toch?
ikke schreef:secricible schreef:Maar ikke, als je in een gebied woont met kalkrijk water gaat een waterontharder niet schadelijk zijn voor je lijf. Dat is meer vergelijkbaar als in een kalk-arm gebied gaan wonen toch?
Niet per se. Dat ligt aan de doorstroomsnelheid.
Water moet volgens de wet een zekere hoeveelheid kalk en andere mineralen bevatten. Er zijn plekken in NL (zuid-oost Brabant) waar dat gehalte te laag is en het dus toegevoegd wordt.
Maar als je alleen maar het niveau (graden dH) omlaag brengt lost je dat niet de kalkstrepen op je tegels op. Dan wil je de hardheid echt laag hebben en dan kom je op een niveau dat buiten de specs van het drinkwaterbesluit ligt.
En dan gaan we nog maar even voorbij aan het feit dat zo'n installatie op elke drie a vier liter water een liter water weg gooit voor spoelen en regeneratie; nog los van het zoutverbruik wat daarbij hoort en ook bepaalt geen toevoeging is voor het proces op een RWZI.
Dus om op de vraag van TS terug te komen: nee, er is niks duurzaams aan een waterontharder, in tegendeel.
Pandora2 schreef:Citaat:Het ontkalkt bij mijn weten ook alleen maar, waar dat geen mineralen vandaan komt?? Het water is wel een stuk smaakvoller.
Omdat calcium toevallig ook een mineraal is![]()
En samen met calcium worden nog wat andere mineralen verminderd / verwijderd.
Gebruikers op dit forum: _San87_, eveliendb, Facebook, Valentijn5 en 16 bezoekers