TV, ziggo DVB-C, ik mis zenders?

Moderators: Hanmar, Princesj, Mondy, Mjetterd, Nala, ynskek, Polly, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
eilleen333

Berichten: 11694
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: Zwolle

TV, ziggo DVB-C, ik mis zenders?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-18 21:09

Ik heb vorige week een nieuwe tv gekocht, en ik kreek vroeger tv via Ziggo met zon kastje waar een kaartje in zat. Dit kastje zat aan de tv met een scart-kabel.
Nieuwe TV heeft geen scart, maar ik moest DVB-C instellen en ik kon TV kijken.

Nu kom ik er alleen achter dat ik zenders mis. In de tv-gids op de TV spring hij van kanaal 18 naar 20, en als ik 1-9 intik, zegt hij ook dat het een ongeldig kanaal is.
Weet iemand hoe ik dit oplos?

<3Mone-Mesia van 't Witteveen <3
http://www.willowranchvalemount.com voor paardvriendelijke trailrides en cabins in de Canadese Rocky Mountains!


chantalboes

Berichten: 1425
Geregistreerd: 06-06-12
Woonplaats: Katwijk

Re: TV, ziggo DVB-C, ik mis zenders?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-11-18 21:12

Waarom geen HDMI van het kastje naar je tv? Gebruik je de kast nu nog wel?

“It takes ten times as long to put yourself back together as it does to fall apart.”
― Suzanne Collins, Mockingjay

eilleen333

Berichten: 11694
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-18 21:16

We hebben geen HDMI kabel, en de leverancier van de TV zei dat dit ook zo kon.

Inmiddels weet ik een deel van het probleem: ik heb nu alleen zenders van kabel-tv en ik mis de zenders uit het tv-standaard pakket.

Met een HDMI kabel zou dit opgelost zijn? Met dan dus het kastje er weer tussen? Want dan ga ik terug naar de winkel voor zon kabel. Had nl specifiek gevraagd om een tv die zou werken met het kastje, of dus zonder, maar dan wil ik wel al mijn zenders hebben.

De smartcard moet er op 1 of andere manier weer tussen. En ik vond het nog wel zo handig, 1 afstandsbediening :')

<3Mone-Mesia van 't Witteveen <3
http://www.willowranchvalemount.com voor paardvriendelijke trailrides en cabins in de Canadese Rocky Mountains!

Choiix
Berichten: 2069
Geregistreerd: 08-08-12

Re: TV, ziggo DVB-C, ik mis zenders?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 07:25

Heb je een CI-module gekocht om je oude smartcard in te doen? En als netwerk ID 5555 ingesteld i.p.v. 4444?

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

ingvdh

Berichten: 5317
Geregistreerd: 28-09-02
Woonplaats: uitgeest

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 10:39

Choiix schreef:
Heb je een CI-module gekocht om je oude smartcard in te doen? En als netwerk ID 5555 ingesteld i.p.v. 4444?


dit dus....

In de CI module kan je de smartcard steken en dan heb je alle zenders weer, zo werkt het bij mij al jaren.

eilleen333

Berichten: 11694
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-11-18 10:56

Choiix schreef:
Heb je een CI-module gekocht om je oude smartcard in te doen? En als netwerk ID 5555 ingesteld i.p.v. 4444?


Nee, dat is idd ook het probleem heb ik inmiddels ontdekt. Ik heb er echt geen verstand van, haha!
Maar we moeten dus voor 80 euro een CI-module kopen, of een scart-converter tussen ons oude kastje zetten. Bij het laatste ga je alleen enorm achteruit in kwaliteit, dus als consument moet je dan wel de module aanschaffen.
Maar het bedrijf van de verkoop is zeer coulant en bood meteen korting aan, omdat ze het niet gemeld hadden, en wij als kneuzen gewoon geen idee hebben. Dus er komt iig een mooie oplossing :)

<3Mone-Mesia van 't Witteveen <3
http://www.willowranchvalemount.com voor paardvriendelijke trailrides en cabins in de Canadese Rocky Mountains!

ingvdh

Berichten: 5317
Geregistreerd: 28-09-02
Woonplaats: uitgeest

Re: TV, ziggo DVB-C, ik mis zenders?

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 11:01

Maar kan je dan geen nieuw kastje van ziggo krijgen? Die zit vaak bij de prijs in.

eilleen333

Berichten: 11694
Geregistreerd: 29-10-05
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-11-18 12:58

ingvdh schreef:
Maar kan je dan geen nieuw kastje van ziggo krijgen? Die zit vaak bij de prijs in.

Kunnen we huren bij Ziggo voor 2 euro per maand. Maar dan is het voordeliger om de module te kopen, met deze tv gaan we wel langer doen dan 3 jaar is de verwachting

<3Mone-Mesia van 't Witteveen <3
http://www.willowranchvalemount.com voor paardvriendelijke trailrides en cabins in de Canadese Rocky Mountains!

Choiix
Berichten: 2069
Geregistreerd: 08-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-11-18 13:00

eilleen333 schreef:
Choiix schreef:
Heb je een CI-module gekocht om je oude smartcard in te doen? En als netwerk ID 5555 ingesteld i.p.v. 4444?


Nee, dat is idd ook het probleem heb ik inmiddels ontdekt. Ik heb er echt geen verstand van, haha!
Maar we moeten dus voor 80 euro een CI-module kopen, of een scart-converter tussen ons oude kastje zetten. Bij het laatste ga je alleen enorm achteruit in kwaliteit, dus als consument moet je dan wel de module aanschaffen.
Maar het bedrijf van de verkoop is zeer coulant en bood meteen korting aan, omdat ze het niet gemeld hadden, en wij als kneuzen gewoon geen idee hebben. Dus er komt iig een mooie oplossing :)


80 euro? Als je vorige kabelaar Casema of Multikabel was en/of je scart ontvanger een Humax of Samsung (DCB9401R, DCB270R of DCBH360R) was kan je gewoon een Smit of Neotion CI+ module kopen, heb je al voor 40 euro ofzo..

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 996981, Amira_, Arlette1991, CairnTerrier, ChantalSmook, Eefsel2109, Just_Me, lenaa_tje, Mizora, ontherun, Priscilla27, Spritely, Sting en 27 bezoekers