Het drama dat huishouden heet..

Moderators: Dani, Sica, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar, Mjetterd

 
 
Annet_Dottie
Berichten: 4353
Geregistreerd: 14-04-11

Het drama dat huishouden heet..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-18 16:11

Ja oké misschien dat mensen al raar opkijken van de titel van dit topic maar ik moet zo langzamerhand wat :')
Voor mij is mijn huishouden doen altijd al een beetje een drama geweest, het ene moment gaat het beter dan het andere moment, wat ook weer vaak afhangt van de chaos of juist de rust in mijn hoofd.
Ondanks dat zeg ik ook altijd chaos in huis is chaos in mijn hoofd, dus ik weet het wel..
Op de een of andere manier blokkeer ik er gewoon in, ik ben veel thuis maar soms is het ook een paar dagen ik verveel me zo, terwijl het hier gewoon een bende is, alsof ik oogkleppen op heb die soms ineens afvallen wanneer het wel goed gaat.

Zoals ik al zei ik weet het allemaal wel, bijvoorbeeld door te plannen, lijstjes maken, een planbord die hier al een paar maand staat waar niks mee gedaan word, gelijk afwassen 's avonds na het avondeten.
Ik ben wel heel erg van de hygiëne, helemaal bij anderen thuis maar als ik dan soms zie hoe vies bijvoorbeeld mijn gasfornuis is snap ik dat gewoon niet van mezelf.
Achterliggende redenen? Ik heb werkelijk waar geen idee.
Ik weet wel dat ik er graag wat aan wil doen.

Niet geheel onbelangrijk te vermelden is dat ik al best wel lang thuis begeleiding heb wat net niks voor mij doet, ik geef wel aan waar ik hulp bij nodig heb en dan word er keer op keer afgesproken dat op te pakken wanneer dat vervolgens niet gebeurd of ik er zelf maar weer over begin. Dan doe ik het liever helemaal zelf, scheelt me ook weer een flinke zak met geld. Ik hoef geen begeleiding om te kletsen over koetjes en kalfjes. Dit is nu al zo vaak aangegeven dat ik dus nu gestopt ben, en terug wil naar het enige waar ik goede ervaringen mee heb dat is af en toe gesprekken met een psycholoog, maar lang leve wachtlijsten..

Daarnaast ben ik ook niet heel erg handig, is mijn huis heel erg onlogisch ingedeeld (niet door mij maar gewoon de indeling etc), heb ik 2 katten waardoor alles in no time ook onder de haren en stof zitten waar ik me soms ook erg aan kan ergeren dat zelfs na uitgebreid stofzuigen en dweilen de plukken haar alweer overal rond dwarrelen. Alles lijkt ook in 5 minuten vies te worden als ik net gedweild heb is het voor m'n gevoel binnen een half uur weer vies.
Ik snap niet hoe het kan, maar ben ook aardig de weg kwijt over hoe ik dit nou echt goed kan bijhouden.
Over 3 week start mijn opleiding, na jaren thuis gezeten te hebben, is dat ook best spannend, daarnaast maak ik me best wel zorgen dat nu ik hele dagen thuis zit het al zo moeilijk is/lijkt, hoe moet dat straks als ik ook weer naar school ga..

Dit is een beetje mijn schreeuw om hulp hoe fout dat ook klinkt :x _O-
Wie heeft dé gouden tip?
Zoals ik al zei ik weet het allemaal wel, maar het daadwerkelijk doen lukt niet.
Ik moet ook zeggen dat toen ik actief aan het mediteren etc was het echt een stuk beter ging, dit wil ik proberen ook vandaag weer op te pakken, in de hoop dat dit ook weer wat kan doen voor me.


Lisette0

Berichten: 1729
Geregistreerd: 25-01-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 16:19

Oooh, zo herkenbaar dit!
Hier is het ook bijna altijd een rommeltje. Ik weet ook wel dat het zo is, maar wil het niet meer zien. Rommelblindheid noem ik het. :')
Afwas stapelt zich op, schone was blijft in de mand liggen.. En stofzuigen moet ook vaker gebeuren want heb ook twee katten. :P
En eens in de zoveel tijd ga ik als een bezetene te keer met opruimen en schoonmaken en is het weer netjes. Maar daar tussen in... Tja, dan is het gewoon wat rommeliger. :P

Dus je leest het al, heb geen tips voor je, haha. Maar ik lees wel even mee.

Toby =^.^= Mara

Yessy

Berichten: 22802
Geregistreerd: 16-02-03
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 16:21

Je hebt kans dat het straks als je weer een dagprogramma hebt, allemaal juist wat makkelijker wordt. Nu kun je uitstellen want je zit thuis, dus wat je nu niet doet kan ook over een uurtje. Straks moet alles in de beperkte tijd die je vrij bent. Voor mij werkte het vaak goed om op een bepaald moment 's avonds op een vaste tijd even iets te doen. Du bijvoorbeeld na het avondeten 30 minuten. Afwas, was in de wasmachine, plantjes water, was vouwen, doekje door (een deel van) het huis. Het maakt niet uit wat, als je maar iets nuttigs doet. En verder dingen logisch combineren. Ik leeg bijvoorbeeld de vuilnisbakjes in toilet en badkamer wekelijks op een moment dat ik ook de kattenbak uitschep. Dat laatste doe ik dagelijks, maar eens in de week doe ik daarbij met dezelfde zak een rondje vuilnisbakjes. De vaatwasser uitruimen kan mooi tijdens het koken of als de katten eten - daar moet ik toch bij blijven om te voorkomen dat ze elkaars eten jatten. En ik hoor van veel mensen dat ze tijdens het douchen (bijv als je wacht omdat je haren vol shampoo zitten) even een sponsje over de douchewanden halen.

En als het allemaal teveel is dan kun je altijd nog opzoek naar een schoonmaakster :Y) Dat en de robotstofzuiger zijn hier de redding _/-\o_

Azmay

Berichten: 16740
Geregistreerd: 01-01-09
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 16:23

Vreselijk en heel herkenbaar.
Ik kan prima opruimen maar een ritme houd ik een paar weken vol en dan is het meteen weer een zooitje.

Wat echt helpt is bij houden, vaste momenten plannen waarop ik "iets" doe en dan zorgen dat de was meteen in de kast gaat enzo. Dan houd ik het het langste bij, maar als ik om wat voor rede dan ook de stapel te groot laat worden geef ik het meteen helemaal op :o
Laatst bijgewerkt door Azmay op 12-08-18 16:26, in het totaal 1 keer bewerkt

Stirrup

Berichten: 482
Geregistreerd: 12-06-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 16:25

Ik lees ook even mee, hier blijft het er ook vaak bij.. Rommeltjes qua plastic, blikjes, papiertjes enzovoorts gooi ik wel gelijk weg, maar dingen als de afwas en inderdaad de schone was kan ik mij niet altijd even goed toe zetten. :')

Moet nu ook nog van alles doen voordat ik morgen op vakantie ga, drama. Maar zoals je zegt, lijstjes werken hier ook niet. Als iemand de gouden tip heeft, graag!

Karin_deB

Berichten: 6999
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Rijsbergen

Re: Het drama dat huishouden heet..

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 16:28

Een schoonmaakster nemen?
Dat doet hier wonderen en brengt veel rust :D

I love you to the moon and back

Hutcherson

Berichten: 5897
Geregistreerd: 21-07-13
Woonplaats: --

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 16:29

Hier ook herkenbaar.
Meestal is zondag onze huishouddag maar na een zeer gebroken (onverklaarbare) nachtrust gaan we alleen de was doen. Morgen misschien de rest. Ik moe thet toilet boven schoonmaken en de was vouwen. Vriendlief zn taak is stofzuigen en de was draaien en ophangen.
Ik doe de keuken van de week als ik zin heb. Pfff zo ondankbaar werk.
We willen graag beginnen aan een pup en willen allebei dat we wel in een hygienisch huis kunnen blijven lveven met al die haren. Daarom zijn we nu al opzoek naar een snoerloze stofzuiger die we gewoon hier innde woonkamer neerzetten. Die pak je veel makkelijker even snel dan de grote stofzuiger.

Second star to the right, straight on till morning.

ellepel

Berichten: 43669
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 16:29

Er zit in jouw buurt vast wel een opruim coach :j
Is iemand die je helpt om je huis en huishouden te organiseren en bij te houden
Voorbeeldje
http://www.opruimcoach-groningen.nl

Denk dat je even wat op google moet gaan zoeken,naar iemand die bij jou past

A woman needs two men in her life - the horse of her dreams and a jackass to pay for it.

Annet_Dottie
Berichten: 4353
Geregistreerd: 14-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-18 16:30

Lisette0 schreef:
Oooh, zo herkenbaar dit!
Hier is het ook bijna altijd een rommeltje. Ik weet ook wel dat het zo is, maar wil het niet meer zien. Rommelblindheid noem ik het. :')
Afwas stapelt zich op, schone was blijft in de mand liggen.. En stofzuigen moet ook vaker gebeuren want heb ook twee katten. :P
En eens in de zoveel tijd ga ik als een bezetene te keer met opruimen en schoonmaken en is het weer netjes. Maar daar tussen in... Tja, dan is het gewoon wat rommeliger. :P

Dus je leest het al, heb geen tips voor je, haha. Maar ik lees wel even mee.


Haha rommelblindheid is een hele goede inderdaad.
Ik merk dat het hem bij mij vooral zit in de dingen die ik niet zo leuk vind om te doen, logisch waarschijnlijk, niemand doet graag dingen die ze minder leuk vinden denk ik.
De was doen vind ik prima, maar was opvouwen is drama, blijft zo weken liggen. Afwas doen gaat ook nog wel maar laat het vaak staan te drogen, waardoor mijn aanrecht bijna nooit leeg is _O-
Haha ik hoop dat dit topic jou ook wat tips kan brengen :D


Yessy schreef:
Je hebt kans dat het straks als je weer een dagprogramma hebt, allemaal juist wat makkelijker wordt. Nu kun je uitstellen want je zit thuis, dus wat je nu niet doet kan ook over een uurtje. Straks moet alles in de beperkte tijd die je vrij bent. Voor mij werkte het vaak goed om op een bepaald moment 's avonds op een vaste tijd even iets te doen. Du bijvoorbeeld na het avondeten 30 minuten. Afwas, was in de wasmachine, plantjes water, was vouwen, doekje door (een deel van) het huis. Het maakt niet uit wat, als je maar iets nuttigs doet. En verder dingen logisch combineren. Ik leeg bijvoorbeeld de vuilnisbakjes in toilet en badkamer wekelijks op een moment dat ik ook de kattenbak uitschep. Dat laatste doe ik dagelijks, maar eens in de week doe ik daarbij met dezelfde zak een rondje vuilnisbakjes. De vaatwasser uitruimen kan mooi tijdens het koken of als de katten eten - daar moet ik toch bij blijven om te voorkomen dat ze elkaars eten jatten. En ik hoor van veel mensen dat ze tijdens het douchen (bijv als je wacht omdat je haren vol shampoo zitten) even een sponsje over de douchewanden halen.

En als het allemaal teveel is dan kun je altijd nog opzoek naar een schoonmaakster :Y) Dat en de robotstofzuiger zijn hier de redding _/-\o_


Ik ben het niet gewend zeg maar, ik heb 7 jaar thuis gezeten dus weet ook niet beter dan dat ik al die tijd heb, vandaar ook dat ik een beetje bang ben voor hoe dat straks gaat. Ook in het begin omdat ik van niks weer fulltime naar school moet ik waarschijnlijk best vermoeid enzo zou zijn. Ik hoop dat je gelijk hebt overigens, dat het dan ook makkelijker word.
Ergens verwacht ik dat ook wel, maar ja ik weet niet wat te verwachten nu..
Een schoonmaakster is helaas geen optie voor mij met mijn uitkering :P Zou leuk zijn als het kon maar ben ook van mening dat ik het gewoon zelf moet doen, met mijn begeleidster heb ik ook wel eens wat in huis gedaan maar dan gebeurd het toch net iets anders dan hoe ik het doe en dat vind ik dan ook weer moeilijk :x
Dankjewel voor de tips in ieder geval :D


Azmay schreef:
Vreselijk en heel herkenbaar.
Ik kan prima opruimen maar een ritme houd ik een paar weken vol en dan is het meteen weer een zooitje.

Wat echt helpt is bij houden, vaste momenten plannen waarop ik "iets" doe en dan zorgen dat de was meteen in de kast gaat enzo. Dan houd ik het het langste bij, maar als ik om wat voor rede dan ook de stapel te groot laat worden geef ik het meteen helemaal op :o


Ja precies! Ik denk dat die vaste momenten om iets te doen straks wel komt als ik weer naar school ga, om wat Yessy ook zei dan heb ik een wat duidelijker ritme. Ik hoop het in ieder geval wel :P


Karin_deB schreef:
Een schoonmaakster nemen?
Dat doet hier wonderen en brengt veel rust :D


Heb ik net hierboven ook getypt, maar dat is geen optie voor mij , ik ben te perfectionistisch en misschien dat m'n lichte autisme daar ook in mee speelt, wil dat het goed gedaan word en op mijn manier. En ik probeer financieel met mijn uitkering zo zuinig mogelijk te zijn dus dat zit er niet in :P

Annet_Dottie
Berichten: 4353
Geregistreerd: 14-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-18 16:34

RoyceMack schreef:
Hier ook herkenbaar.
Meestal is zondag onze huishouddag maar na een zeer gebroken (onverklaarbare) nachtrust gaan we alleen de was doen. Morgen misschien de rest. Ik moe thet toilet boven schoonmaken en de was vouwen. Vriendlief zn taak is stofzuigen en de was draaien en ophangen.
Ik doe de keuken van de week als ik zin heb. Pfff zo ondankbaar werk.
We willen graag beginnen aan een pup en willen allebei dat we wel in een hygienisch huis kunnen blijven lveven met al die haren. Daarom zijn we nu al opzoek naar een snoerloze stofzuiger die we gewoon hier innde woonkamer neerzetten. Die pak je veel makkelijker even snel dan de grote stofzuiger.


Ik heb zelf ook erg het gevoel dat het bij mij vermoeidheid/luiheid is hoor. Ik heb wel zin om dingen te doen maar zoveel mogelijk weg van huis, dan hoef ik er niet tegenaan te kijken, als ik dan zoals afgelopen Vrijdag toch nog redelijk onverwachts naar m'n vriend ga kan ik het toch weer niet hebben dat het een bende is en ik thuis kom in een bende, dus dan moet het ineens wel allemaal nog in een uurtje of 2. Gisteravond toen ik op bed wou gaan rond 12 had ik ook ineens de energie om wel te gaan poetsen, lekkere timing ook _O-


ellepel schreef:
Er zit in jouw buurt vast wel een opruim coach :j
Is iemand die je helpt om je huis en huishouden te organiseren en bij te houden
Voorbeeldje
http://www.opruimcoach-groningen.nl

Denk dat je even wat op google moet gaan zoeken,naar iemand die bij jou past


Bedankt voor je tip, maar ook hier sta ik een beetje het zelfde in als met een schoonmaker nemen. Ik heb het helemaal niet breed en m'n studie is alles behalve goedkoop (en alle andere dingen op mijn lijstje ook niet helaas), en ik weet dat ik het gewoon wel kan, dus voor nu is het voor mij in ieder geval nog niet zo wanhopig om toch zoiets te doen, ik zal het wel in mijn achterhoofd houden!

bigone

Berichten: 30804
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Het drama dat huishouden heet..

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 16:42

Dagritme van school vast aanwennen , wekker op zeven uur. Ontbijten en dan de dingen doen die je straks moet doen voor je naar school gaat. Zoals douchen en katten verzorgen. Meteen aanrecht opruimen. En dan elke dag een klus doen zodat je huisje schoon is wanneer ke werkelijk naar school gaat want anders word je chaos nog groter. Ondanks de chaos in ke hoofd en ke beperkingen weet je het wel duidelijk te omschrijven dus nu actief worden scheelt straks veel gedoe.

It is impossible to make people understand their ignorance, for it requires knowledge to perceive it. Jeremy Taylor.

amyblub

Berichten: 151
Geregistreerd: 29-11-15
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 16:49

Vaak mensen uitnodigen! Dat werkt voor ons wel heel goed, want ik wil geen mensen over de vloer hebben terwijl het een rommel is... Daarnaast is het verschrikkelijk als je huis een bende is en je moet snel alles opruimen.. Kan je het beter een beetje bijhouden elke dag, desnoods even een kwartiertje.

Opruimvideos op youtube kijken inspireert mij ook wel vaak

Facebook | Instagram
Instagram: @winnetou.amy

Annet_Dottie
Berichten: 4353
Geregistreerd: 14-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-18 16:55

bigone schreef:
Dagritme van school vast aanwennen , wekker op zeven uur. Ontbijten en dan de dingen doen die je straks moet doen voor je naar school gaat. Zoals douchen en katten verzorgen. Meteen aanrecht opruimen. En dan elke dag een klus doen zodat je huisje schoon is wanneer ke werkelijk naar school gaat want anders word je chaos nog groter. Ondanks de chaos in ke hoofd en ke beperkingen weet je het wel duidelijk te omschrijven dus nu actief worden scheelt straks veel gedoe.


Bedankt :) Dat was al een van mijn doelen waar ik goed mee bezig was inderdaad maar ik weet niet eens meer waardoor het is een keer veranderd en sindsdien was het weer heel lastig om dat terug op te pakken. Ik ga denk ik toch proberen te beginnen met vanavond weer starten met meditatie en vanaf morgen weer vroeg op :D


amyblub schreef:
Vaak mensen uitnodigen! Dat werkt voor ons wel heel goed, want ik wil geen mensen over de vloer hebben terwijl het een rommel is... Daarnaast is het verschrikkelijk als je huis een bende is en je moet snel alles opruimen.. Kan je het beter een beetje bijhouden elke dag, desnoods even een kwartiertje.

Opruimvideos op youtube kijken inspireert mij ook wel vaak


Klopt dat gaat mij net zo, als ik weet dat ik visite krijg moet het huis opgeruimd zijn. Alleen is het punt daarmee weer dat ik niet zoveel sociale contacten of familie heb die veel over de vloer komen. Mijn beste vriendin woont hier recht achter dus die loopt regelmatig even binnen, daar ben ik dus aan gewend dat die de bende ziet. Een andere vriendin ben ik eigenlijk meestal mee op pad, m'n vader komt heel soms langs, met m'n moeder heb ik net sinds dit weekend weer wat contact na een tijdje geen contact, en m'n broer zie ik sowieso niet super veel, ook nooit zo geweest. Dus daar houd het wel een beetje bij op :P Anders was dat een heel goed iets geweest!
De youtube video's heb ik nog niet aan gedacht daar ga ik later nog even voor zitten.

ellepel

Berichten: 43669
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 17:02

Ok geen geld snap ik,maar dan blijft het dus wel zo dat je wel zelf een keer moet gaan beginnen als je geen hulp in huis kunt krijgen.
Hier staan ook wat tips
https://www.dehuishoudcoach.nl/opruimtips/

En niet gaan uitstellen.
niet zeggen van he ik ga straks naar school,dan zit ik in een ritme....dan ga ik het allemaal doen! :D
Want alles wat je nu niet doet ligt er dan ook nog en dan ben je moe van school en blijft het weer liggen.
Neem jezelf voor, "elke dag een klusje"
Kan handig zijn om elke dag een hoekje te doen, een stapeltje post weg werken, de wc schoon.
De dag erna weer een ander klein klusje....

A woman needs two men in her life - the horse of her dreams and a jackass to pay for it.

LindyH

Berichten: 11188
Geregistreerd: 02-07-05
Woonplaats: The Buckle of the Bible Belt

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 17:02

amyblub schreef:
Opruimvideos op youtube kijken inspireert mij ook wel vaak

Wat voor videos bedoel je dan? Want vaak gaat 'hulp' bij opruimen over hoe je dat moet doen, maar dat weet ik heus wel. Ik doe het alleen niet. :o

Ik heb het al van kinds af aan en weet niet hoe het komt. Ik heb juist het idee dat ik heel goed tegen chaos kan en het me daarom niet boeit dat het een chaos is. Ja, tegenover andere mensen wel, maar voor mezelf niet. Ik word er ook niet onrustig van ofzo. Was dat maar zo. :D

Gezocht: Personen in Midden-Nederland met een luchtzuiger. Meer info per PB.

Annet_Dottie
Berichten: 4353
Geregistreerd: 14-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-18 17:11

ellepel schreef:
Ok geen geld snap ik,maar dan blijft het dus wel zo dat je wel zelf een keer moet gaan beginnen als je geen hulp in huis kunt krijgen.
Hier staan ook wat tips
https://www.dehuishoudcoach.nl/opruimtips/

En niet gaan uitstellen.
niet zeggen van he ik ga straks naar school,dan zit ik in een ritme....dan ga ik het allemaal doen! :D
Want alles wat je nu niet doet ligt er dan ook nog en dan ben je moe van school en blijft het weer liggen.
Neem jezelf voor, "elke dag een klusje"
Kan handig zijn om elke dag een hoekje te doen, een stapeltje post weg werken, de wc schoon.
De dag erna weer een ander klein klusje....


Ja maar daarvoor heb ik dus ook dit topic aangemaakt he :) het lukt me niet om het zelf te doen, hulp in huis is geen optie voor me en financieel niet mogelijk. Maar daar tussen zit voor mij nog wel een hoop andere dingen, zoals om tips vragen hoe andere mensen het doen. Dat is mijn doel met het topic.
Zoals ik al zei als tips uiteindelijk niks oplevert en het blijft het zelfde gaan is zowel een schoonmaakster als een opruimcoach mogelijk een optie maar het is ook weer niet zo dat het echt niet meer houdbaar is, ik merk alleen dat ik er onrustig van word omdat ik liever een opgeruimd net huis heb, alleen dat het me op dit moment niet lukt het bij te houden. Ik doe het wel, maar niet zoals het zou "horen/moeten".
Ik zeg overigens ook niet straks ga ik naar school zit ik in een ritme en dan ga ik het wel doen, ik zeg dat het me nog onrustiger maakt dat het nu niet lukt, en dat ik bang ben voor hoe dat straks gaat als ik studeer, ik kan namelijk absoluut niet zeggen als ik studeer dan doe ik het wel omdat ik dan een ritme heb, want de eerste periode zal dat denk ik nog best wel moeilijk zijn gezien ik vanuit niks kom en weer 5 dagen naar school moet.
Daarom dus dit topic, om dit te proberen voor September zo goed als mogelijk op te lossen :)
Ik ben op dit moment stapje voor stapje bezig zal straks je link nog even doornemen :D


LindyH schreef:
amyblub schreef:
Opruimvideos op youtube kijken inspireert mij ook wel vaak


Wat voor videos bedoel je dan? Want vaak gaat 'hulp' bij opruimen over hoe je dat moet doen, maar dat weet ik heus wel. Ik doe het alleen niet. :o

Ik heb het al van kinds af aan en weet niet hoe het komt. Ik heb juist het idee dat ik heel goed tegen chaos kan en het me daarom niet boeit dat het een chaos is. Ja, tegenover andere mensen wel, maar voor mezelf niet. Ik word er niet onrustig van ofzo. Was dat maar zo. :D


Haha ik denk dat het voor mij zo is dat als ik al onrust heb dat het erger word, zoals ik al noemde toen ik echt mediteerde elke avond 5/6 dagen in de week ging het perfect. Dus daar baseer ik eigenlijk op dat het met mij wel iets te maken heeft met rust/onrust in m'n koppie :P Maar ik snap het zelf ook soms niet meer :x

bigone

Berichten: 30804
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 17:15

Soms moet je ook gewoon beginnen maar wel klein, neem je voor om elke dag twee klusjes te doen. Grotere klussen aanpakken in etappes want niets is zo vervelend als je iets voornemen en dan afhaken. Daardoor zakt de motivatie om weer opnieuw te beginnen. En echt, een opgeruimd huis is echt een opgeruimder hoofd.

It is impossible to make people understand their ignorance, for it requires knowledge to perceive it. Jeremy Taylor.

amyblub

Berichten: 151
Geregistreerd: 29-11-15
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 17:17

LindyH schreef:
amyblub schreef:
Opruimvideos op youtube kijken inspireert mij ook wel vaak

Wat voor videos bedoel je dan? Want vaak gaat 'hulp' bij opruimen over hoe je dat moet doen, maar dat weet ik heus wel. Ik doe het alleen niet. :o

Ik heb het al van kinds af aan en weet niet hoe het komt. Ik heb juist het idee dat ik heel goed tegen chaos kan en het me daarom niet boeit dat het een chaos is. Ja, tegenover andere mensen wel, maar voor mezelf niet. Ik word er ook niet onrustig van ofzo. Was dat maar zo. :D


Eigenlijk gewoon mensen die laten zien hoe ze opruimen, het klinkt eigenlijk super belachelijk als ik het zo zeg *D Maar ik kijk bijvoorbeeld veel vlogs en als ze dan zo'n opruimdagje hebben dan heb ik er gelijk wel zin in! *\o/*

Facebook | Instagram
Instagram: @winnetou.amy

LindyH

Berichten: 11188
Geregistreerd: 02-07-05
Woonplaats: The Buckle of the Bible Belt

Re: Het drama dat huishouden heet..

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 17:29

Oke, bedankt. Moet ik ook eens proberen dan.

Gezocht: Personen in Midden-Nederland met een luchtzuiger. Meer info per PB.

Annet_Dottie
Berichten: 4353
Geregistreerd: 14-04-11

Re: Het drama dat huishouden heet..

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-18 18:03

Bedankt allemaal al voor de reacties.
Ik merk dat het me ook gewoon best al goed doet om het even van me af te schrijven en ook te lezen dat ik niet de enige ben die er wat moeite mee heeft.
Ik heb inmiddels al een paar dingen weer gedaan die ik had uitgesteld, alleen al mijn nieuwe super deluxe lees/studeer/teken/chill/bureau lamp (ja alles in een) op een juiste plek zetten, er ruimte voor maken enzo, was teveel moeite de afgelopen 1,5/2 maand (heb de lamp voor mijn verjaardag gekregen 26 juni). Nu was het in 10 minuutjes klaar en nu ben ik blij met hoe hij er staat en is dat een mooi studeer plekje voor straks :D

spottedponie
Berichten: 2714
Geregistreerd: 07-09-09
Woonplaats: Berkel Enschot

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 18:09

Poeh ik lees even mee, ben een huisvrouw van niks en daar baal ik best van...
Mijn vriend werkt meer dan fulltime, ik maar 2 dagen per week, meer dan voldoende tijd voor het huishouden dus maar ik doe t gewoon niet.
Heb momenteel ook niet echt een ritme, ben veel bij m’n paarden te vinden en verder hobby ik een beetje aan.
Het is niet zo dat het hier echt smerig is, maar er mag wel met meer regelmaat een stofzuiger doorheen en met een poetsedoek rond...

Dit topic schud me wel weer meteen even wakker, dus ga maar even een paar kleine dingen vast doen die ik van de week al gepland had... van uitstel komt afstel...

"There's something about jumping a horse over a fence, something that makes you feel good, perhaps it's the risk, the gamble, in any event it's a thing I need"

Pandora2
Berichten: 16614
Geregistreerd: 04-01-13
Woonplaats: Belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 18:13

* Steekt vinger op * :+
Aangezien ik zo langzamerhand al een ouwe taart ben, verwacht ik geen beterschap voor mezelf hierin. :')
Ik mis net dat stukje DNA denk ik :=

Wijsje
Berichten: 459
Geregistreerd: 06-06-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 18:34

Wat mij helpt is 's morgens een lijstje maken met dingen die ik die dag gedaan moet hebben van mezelf, bijv. was vouwen, oprit vegen en stofzuigen. En dan heel kinderachtig mezelf een beloning in het vooruitzicht stellen. Dus ik begin met was vouwen en mag pas wat te drinken pakken als ik minstens 20 dingen gevouwen heb.
Voor ik naar bed ga moeten de vaste rommelplekken leeg zijn, dwz het aanrecht, vensterbank en bureau.

Veel dingen blijven hier doordeweeks liggen, zaterdagmorgen ga ik dan wat grotere klussen doen.

Knudd

Berichten: 1457
Geregistreerd: 14-08-11

Re: Het drama dat huishouden heet..

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 19:24

Wat ik mijzelf vooral voorhoud is dat ik nooit een echt schoon en opgeruimd huis zal hebben en daar dus niet naar moet streven. Wat ik wel graag wil, is leren meer discipline te hebben om belangrijke huishoudelijke taken niet tot het allerlaatste moment uit te stellen. In plaats van de vaat laten opstapelen en een uur afwassen en er heel erg tegenop zien, iedere avond vijf tot tien minuutjes met mijn handen in het sop. En dat kost tijd en moeite en lukt lang niet altijd, maar ik blijf proberen en krijg er gelukkig begeleiding bij nu. Misschien hebben onderstaande topics nog een nuttige bijdrage voor je.

[MWS] AD(H)D, lotgenoten & tips?
[HTT] Hoe ritme krijgen in huishouden??

[o]

_MG

Berichten: 2592
Geregistreerd: 31-10-03

Re: Het drama dat huishouden heet..

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 19:47

Hier nog iemand die het huishouden niet of slechts met pijn en moeite op orde krijgt. Ik ben begin van dit jaar flink overspannen geweest en heb op het randje van een burn out gezeten. Hierdoor mijn prioriteiten op orde gezet en mijn huishouden kwam ergens ver onderaan op de lijstje. Tegenwoordig zit ik een stuk beter in mijn vel en heb ik mijn prioriteiten weer aardig op orde. Het enige waar ik mee blijf sukkelen is mijn huishouden. Ik heb een eigen huis maar woon alleen met mijn twee katten. Ik werk 32u en heb daarnaast nog mijn eigen paard waar ik minimaal 5 dagen in de week naartoe ga. Maandag en dinsdag (zwaarste dagen op mijn werk) heb ik een verzorger. Ik ben rond half zeven thuis (heb dan al gegeten) en probeer dan tot acht uur wat klusjes te doen (opruimen, afwas, kattenbak etc) en mijn administratie. Woensdag en vrijdag doe ik niets in mijn huishouden omdat ik dan na het werk naar stal ga. Op mijn vrije dag maak ik een to do lijst met wat er moet gebeuren en begin dit af te werken. Zo probeer ik de ene week de bovenverdieping geheel te doen, de andere week de onderverdieping (en op ma/di dan bijwerken indien nodig). Op dit moment (en nog steeds hersteld zijnde van de overspanning) werkt dit het beste voor mij. Ik heb geleerd om structuur en planning in te brengen. Wat ook belangrijk is, is een stukje beloning. Op het moment dat ik mijn (realistisch) to do lijste af gewerkt heb, mag ik iets ontspannends doen/lui zijn :-)

A horse doesn't care how much you know, until he knows how much you care.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: inge_romeo, Ymediem en 34 bezoekers