Auto remt abrupt uit zichzelf af

Moderators: Mjetterd, Sica, Dani, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar

 
 
Romeo2007
Berichten: 4480
Geregistreerd: 24-06-06

Auto remt abrupt uit zichzelf af

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-18 16:14

Dag allemaal,

Vorig jaar enorm veel ellende gehad met mijn Alfa Romeo Mito bij de Stern en daarom gekozen voor een ford Fiesta op basis van private lease. Een hele nieuwe auto!

Ik dacht top, nooit meer gedoe met onderhoud en reparaties. De auto heeft net na een jaartje 10.000 km gereden en voor eerste onderhoud geweest. Kort daarna vertoonde de auto raar gedrag. Ineens remt de auto dusdanig hard af dat ik met mijn hoofd richting het stuur ga. Ook achterliggers knallen er bijna op. De auto slipt ook erg.

Dit heeft zich in 3 weken nu 4 keer voorgedaan. Direct na de eerste keer contact gezocht met de lease-maatschappij. Auto mocht naar de garage. Hier kon men niks vinden. Voor een second opinion naar een andere garage gebracht. Hier konden ze ook niks vinden.

Auto weer opgehaald en maar weer gaan rijden ermee. Lag het dan aan mij? Afgelopen weekend gebeurde het weer; bijna een scooter op mijn achterraam! Ook gaf de auto aan ‘actieve city break geactiveerd’. Dit is een soort automatisch remsysteem voor als er onverwachts iemand voor je auto springt. Maar telkens als het gebeurd rijdt er niemand voor me.

Direct de lease-maatschappij gebeld en alles voorgelegd. Ik rij sinds zondag niet meer met de auto, het is gewoon onveilig. Na 2 dagen werd ik eindelijk teruggebeld dat ik de auto naar de garage mocht brengen voor onderzoek. Vandaag, vrijdag, dus 5 dagen later kon de auto naar de garage. Hij is uitgelezen en ze kunnen niks vinden.

Ik zit met mijn handen in mijn haar. Ik betaal 400 euro per maand voor die auto, maar het ik ben doodsbang om in die auto te rijden. Stel dat er iemand achterop klapt?

Ik kan de auto wel weer naar een andere garage brengen maar dit wordt dan de 4e garage. Het kost ook erg veel tijd en energie allemaal. Is het een idee om de lease-maatschappij aangetekend in een brief in gebreke te stellen en om de betaling te weigeren? Ik kan immers niet veilig gebruik maken van de auto. Of iemand nog andere
Ideeen?

Ik heb al in d handleiding gekekeken om deze optie in de auto uit te schakelen. Dat kan, maar bij het starten schakelt ie m automatisch weer in. Mogelijk dat de garage dit systeem helemaal plat kan gooien, maar ik weet niet zeker of dit gaat helpenDank jullie wel!
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 18-07-18 09:25, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Naam van lease-maatschappij verwijderd


Magrathea

Berichten: 21851
Geregistreerd: 08-08-10
Woonplaats: In een boom aan de gracht

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 16:18

Zou ik zeker doen! Ze hadden je gewoon een andere auto moeten aanbieden eigenlijk... Vind het dapper dat je na die eerste keer nog bent gaan rijden.
Ben je ook bij een Ford gespecialiseerde garage geweest?

Nee ik zou echt niet betalen tot het is opgelost, als er echt iets gebeurt kunnen ze je nog aansprakelijk stellen... :n

We've got to hold on, ready or not - You live for the fight when that's all that you've got - Livin' on a prayer - Bon Jovi
[o]
Een beter Bokt begint bij jezelf! *\o/*

Sclimpre
Berichten: 4003
Geregistreerd: 01-06-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 16:37

Zeker aangetekende brief sturen. Stel je eisen maar hoog genoeg, nl. andere auto die wel werkt zoals het hoort. Veel te gevaarlijk zo.
Ik heb ooit het tegenovergestelde gehad: lease auto die helemaal niet meer remde. Gebeld en ik mocht hem naar de garage brengen (20 km verderop, hele drukke weg daarheen). Ik vroeg om de auto te komen ophalen met een depannagevoertuig. Vonden ze niet nodig, auto reed toch ?? Best wat moeten aandringen maar dan hebben ze de auto dan toch opgehaald. Na de herstelling zij de garagist heel vriendelijk dat dit met dat model (ook Ford) wel vaker voorkwam dat de remmen het plots niet meer deden. Niet echt geruststellend...
Soms moet je echt op je strepen staan om te krijgen waar je voor betaalt, nl. een correct werkende auto.

Romeo2007
Berichten: 4480
Geregistreerd: 24-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-18 18:33

Wat zou ik kunnen eisen in de brief? Of als oplossing aandragen?
We hebben net weer telefonisch contact gezocht en aangegeven dat we niet naar een 4e garage gaan voor onderzoek. De lease-maatschappij belt dinsdag ons pas terug. Ze moesten overleggen met de technische afdeling.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 18-07-18 09:26, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Naam verwijderd

moonfish13
Berichten: 17801
Geregistreerd: 20-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 18:38

Even een domme mogelijk: is het met warm weer?
Ik heb dus dat mijn auto in stationair schiet en ik geen gas meer kan geven.
Automaat heb ik, enkel storing met warm weer.
Het vermoeden is dat een schakelaar op mijn rempedaal, waar een soort metalen plaatje op zit het rempedaal met hitte naar beneden trekt.
Verder noemden ze hier de remklauwen eventueel vast, maar ook bij mij kunnen ze geen storing vinden.
Ding heeft 2 weken bij de garage gestaan, álle elektrische onderdelen vervangen en nog steeds ellende, toen ontdekte ik dat van het aantikken van het pedaal.
Maar als ik dus mijn rempedaal van onder aantik kan ik weer rijden.
Nu is dit jou zorg niet maar van leaseplan, maar wellicht zit er bij jou ook zo’n onderdeel op het rempedaal wat je rem vol activeert ineens?

Romeo2007
Berichten: 4480
Geregistreerd: 24-06-06

Re: Auto remt abrupt uit zichzelf af

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-18 18:41

Ik heb de melding dat het active break systeem actief is op mijn scherm zien staan, daarom weet ik zeker dat dit het is. Was helaas alleen net te laat met een foto maken

zonnebloem18

Berichten: 23519
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: Assen

Re: Auto remt abrupt uit zichzelf af

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 22:35

Zijn de sensoren aan de voorkant gecontroleerd?

♥10 april 2014 is ons kleine wondertje Lotte geboren.♥

Rizette
Berichten: 2924
Geregistreerd: 11-06-09

Re: Auto remt abrupt uit zichzelf af

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 22:38

Ik heb het toevallig pas gehoord van een automonteur, dat er vaker dergelijke dingen voorkomen dus het is best bekend bij garages. De garage van deze monteur liet gewoon de monteur een week in de auto rijden totdat het weer voorkwam en dan ging men zoeken. Dus het kan heel veel beter dan dat jouw garage doet en je gewoon weer wegstuurt. Het was wel een ander merk auto.

Romeo2007
Berichten: 4480
Geregistreerd: 24-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-18 22:42

zonnebloem18 schreef:
Zijn de sensoren aan de voorkant gecontroleerd?


Nee, de sensor zit op mijn voorraam. Auto is alleen uitgelezen en daar kwam niks uit naar voren. Verder onderzoek doen ze niet omdat er geen aanleiding voor is. Ze weten niet waar ze moeten beginnen. Het is heel vermoeiend hoor, het is steeds een soort welles nietes discussie

loez

Berichten: 10311
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Broekhuizen (lb)

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 22:46

Wij voeren veel werk uit voor een lease-bedrijf ( Profile car & tyreservice) en met deze klachten zeker bij het lease-bedrijf even flink op je strepen staan. Aangeven dat je de auto pas weer terug wilt als hij dit niet meer doet. Tot die tijd kunnen ze je gewoon een leen auto meegeven.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 18-07-18 09:27, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Naam verwijderd

[o]

Romeo2007
Berichten: 4480
Geregistreerd: 24-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-07-18 22:49

loez schreef:
Wij voeren veel werk uit voor een lease-bedrijf ( Profile car & tyreservice) en met deze klachten zeker bij het lease-bedrijf even flink op je strepen staan. Aangeven dat je de auto pas weer terug wilt als hij dit niet meer doet. Tot die tijd kunnen ze je gewoon een leen auto meegeven.


Ik krijg pas vervangend vervoer na 72 uur. Ervaring is dat ze zich hier streng aan houden. Ik ga inderdaad dinsdag aangeven dat we de auto niet terugwillen en betalen voordat ie gemaakt is

Anoniet
Berichten: 1723
Geregistreerd: 27-12-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 23:07

Ik heb van de winter ook zo’n geintje gehad met mijn leaseauto. Bij mij bleek een van de sensoren te zijn geraakt door een steentje o.i.d. en dat veroorzaakte storing in het hele systeem, omdat al die sensoren met elkaar om verbinding staan. Dit was wel binnen een paar uurtjes opgelost. Alle sensoren werden gecontroleerd en schoongemaakt en het systeem werd gereset.
Ging niet om een Ford trouwens.

Laat je niet met een kluitje on het riet sturen, met de auto alleen maar uitlezen maken ze zich er wel heel makkelijk vanaf...

Brainless

Berichten: 26794
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen

Re: Auto remt abrupt uit zichzelf af

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 23:14

Je kunt de "active brake" ook laten uitschakelen.

Sommige mensen worden totaal niet gehinderd door enige vorm van intelligentie.
;)

laran

Berichten: 666
Geregistreerd: 16-04-08
Woonplaats: Lellens

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 23:14

Leest/ziet die sensor ook schaduwen? Daar hoorde ik mijn vriend laatst over dat zijn vrachtwagen plat op de rem ging voor een schaduw.
(Dat niet alleen trouwens, dat ding leest/ziet ook verkeersborden,bomen op een rotonde, vogels die voor het raam langs vliegen enz als obstakels en gaat plat op de rem.)

Anoek Palleti Bente Hugo

MarjanB

Berichten: 10890
Geregistreerd: 04-02-11
Woonplaats: Regio Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 23:16

Ik heb met leaseplan ervaring dat zodra het een gevaar vormt het ineens allemaal goed geregeld moet worden.

Dus zou maandag bellen en vragen of je mailadres van leidinggevende mag hebben om hun te mailen dat je ze aansprakelijk stelt voor alle schade die er eventueel uit voortkomt. Gok dat je dan heel snel vervangend vervoer hebt en ze de boel uitpluizen.

Anne.

Berichten: 5091
Geregistreerd: 02-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 23:23

Zit er geen vlekje/krasje bij de sensor van de Active Brake? Dat wordt niet gezien als een storing natuurlijk, maar ik kan me ook voorstellen dat een monteur niet standaard alle sensortjes schoonpoetst bij een controle.

Schuur_

Berichten: 3829
Geregistreerd: 09-08-05

Re: Auto remt abrupt uit zichzelf af

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-07-18 23:55

Ik zou de sensors controleren en de voorruit even goed schoonmaken.

Wanneer is die voor het laatst gewassen? Zeker met alle vliegen die nu op je voorruit plakken is dat een must. Normaal zou die er noet op mogen reageren maar hij zal maar eens te scherp zijn afgesteld

What does the fox say?

BiBiQ

Berichten: 4683
Geregistreerd: 01-08-07
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 00:31

Ik denk aan radars/sensoren opnieuw kalibreren. Als deze niet goed gekalibreerd zijn kan je auto best problemen veroorzaken.
Zoek een garage met het Texa kalibratiesysteem. (Ik werk in de automotive verkoop werkplaats apparatuur). Als je bestuurders assistentie systemen niet goed zijn kan dit levensgevaarlijk zijn.

Ik heb het over deze apparatuur:
https://www.texa.com/products/radar-cam ... ration-kit

Niet banketstaaf, maar poetse! O:)

Texas02

Berichten: 1393
Geregistreerd: 21-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 00:49

Remt de auto dan uit zichzelf zo hard, of trap je wel zelf op de rem? De auto van mijn moeder heeft ook remmen waar je u tegen zegt, daar hoef je ook maar even voorzichtig aan te komen, daar heb ik ook wel eens bijna met mijn neus op het stuur gezeten.. :+

Shoot for the moon, because even if you miss, you will land among the stars

xGoldenHero

Berichten: 1885
Geregistreerd: 04-05-11
Woonplaats: Zwolle

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 01:47

Precies wat de anderen zeggen, bij het lease-bedrijf op je strepen staan en laten weten dat je niet betaald totdat het gefikst is. Ik denk ook een sensor, ik had dat laatst met een van de auto’s. Met uitlezen niets te vinden totdat een vriend zei laat eens naar een bepaalde sensor kijken en het probleem waar ze dagen naar opzoek waren was zo gevonden.
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 18-07-18 09:29, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Naam verwijderd

Rex & Jazz

Romeo2007
Berichten: 4480
Geregistreerd: 24-06-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-18 08:25

De auto is gewassen en juist daarna begon de ellende.

Ik kan handmatig de active break uitschakelen, maar elke keer wanneer ik start schiet ie weer aan. Onhandig dus.

De auto remt uit zichzelf dusdanig hard dat ik bijna met mijn hoofd op het stuur zit. Ik rem op dat moment zelf niet. Het is telkens bij of net na het terugschakelen van zn 3 naar zn 2.

Dank je wel voor de tip BiBiQ ik leg het voor aan het lease-bedrijf.

Ik weet niet of de sensor ook schaduwen of obstakels ziet. Het gebeurt wel telkens steeds wanneer ik of een Rotonde vrij op 3 meter voor me heb liggen of er op 2 meter een heg naast me ligt. Ik hou de locaties bij waar het gebeurd.

Gisteravond remde de auto licht af dit keer. Was weer even een bevestiging dat er toch iets niet lekker zit. Dit was nu de 2e keer in een week. Durf er eigenlijk niet meer mee te rijden dus probeer zoveel mogelijk te vermijden maar het is lastig omdat het enige vervoersmiddel is
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 18-07-18 09:30, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Naam verwijderd

daantjuhhh

Berichten: 23967
Geregistreerd: 23-11-04
Woonplaats: The Netherlands

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 10:21

Wat een vervelende situatie.
Je wilt gewoon met een vertrouwd gevoel in je auto zitten.
Ik heb geen ervaring met auto’s leasen. Maar ik zou inderdaad goed op mijn strepen staan.
Tevens zou ik toch even kijken wat er gebeurt als je de sensoren schoon poetst. Wellicht zit er toch een vlekje op.
Ook al is de auto net gewassen
Laatst bijgewerkt door Anoniem op 18-07-18 09:30, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Naam verwijderd

[o] [o] [o]
Andoy's legacy: M1 + 10 http://www.wanicare.com

martine0503
Berichten: 2654
Geregistreerd: 08-09-10

Re: Auto remt abrupt uit zichzelf af

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 10:38

Rem je af op de motor? Dat je wellicht “te vroeg” terug schakelt naar de 2 zodat ie “te hoog” in toeren komt? En wellicht te scherp afgestelde sensoren.

gabiiy
Berichten: 99
Geregistreerd: 10-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 10:41

Toevallig heb ik zo’n soort probleem gehad met mijn BMW. Als ik op cruisecontrole reed stopte de auto soms opeens met gasgeven en soms wilde ik gas geven en lukte dat even een paar seconden niet. Vond ik ook best eng en stond na een paar weken (het gebeurde niet standaard elke keer met rijden) op het punt mijn auto naar de garage te brengen toen mijn auto opeens aangaf dat de motor over verhit was. Uiteindelijk bij de garage bleek een pakking (zoals ze dat noemen) bij mijn motor kapot te zijn. Hier waren ze nooit achter gekomen als ik mijn auto eerder had gebracht zeiden ze, want ze gaan voor die problemen niet heel je motor uitelkaar halen en nu vanwege oververhitte motor moest dat wel en zo kwamen ze erachter.

Edit: mijn auto is tevens een automaat en heeft ook actieve break, ik dacht ook dat hier het probleem zou liggen maar blijkt dus van niet

Wat betreft voor de TS, kan je je auto niet inruilen voor een andere bij de leasemaatschappij?
Laatst bijgewerkt door gabiiy op 14-07-18 10:47, in het totaal 2 keer bewerkt

Brainless

Berichten: 26794
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-18 10:41

Je kan hem ook volledig uit laten schakelen.
Dan hoef je hem niet elke x handmatig uit te schakelen.

Sommige mensen worden totaal niet gehinderd door enige vorm van intelligentie.
;)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, DinkyOmie, Evito_06, maatje987, sasja0705, x_Ilse_x, xChanelx en 20 bezoekers