The Sims 1 op Windows 10?

Moderators: Hanmar, Princesj, Mondy, Mjetterd, Nala, ynskek, Polly, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Ntlie_

Berichten: 12365
Geregistreerd: 29-06-04
Woonplaats: Zeeland

The Sims 1 op Windows 10?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-16 16:22

Nu de dagen weer korter worden en ik vakantie heb van mijn werk, bedacht ik me dat ik mijn verslaving van vroeger weer eens wilde oppakken; The Sims.

Ik heb the Sims 1 en bijna alle uitbreidingen er van, dus gegarandeerd uren speelplezier!

Maar helaas, Windows 10 en the Sims 1 blijken niet samen te gaan. Ik heb al wat rond gegoogled naar tips hoe ik the Sims alsnog kan spelen, maar na dik een uur proberen, is het me nog niet gelukt...
Ik heb het spel kunnen installeren, maar nu als ik opdracht geef om te spelen, gebeurt er niets.

Iemand die bekend is met dit probleem en dé oplossing heeft? Volgens google zou het dus wel mogelijk moeten zijn, maar blijkbaar doe ik iets verkeerd en heb geen idee wat. :+


Lumi

Berichten: 4243
Geregistreerd: 18-03-13
Woonplaats: Arendelle

Re: The Sims 1 op Windows 10?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-16 16:24

Dat probleem heb ik ook inderdaad, uren downloaden en zoeken naar oplossingen later is het spel geïnstalleerd, maar blijft die maar laden.
Dus als iemand de gouden tip heeft ben ook ik heel blij :D


Nargles don't believe in you either!

• / • / • / •
There are still good people in this world. And if you can't find one, be one.

Jasmijn1989

Berichten: 757
Geregistreerd: 02-10-08
Woonplaats: Kaatsheuvel

Re: The Sims 1 op Windows 10?

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-16 16:36

Met colonisten van catan was daar ook een trucje voor. Je moet in de verkenner in de map kijken en daar iets anders aanklikken dan je normale icoontje.

Kun je eens een screenshot maken van de inhoud van die map. Heeeeeel misschien kan ik je wel helpen.

Gediplomeerd instructrice / IL Jurylid
Jack Daniels: Alexandro P x Rousseau

Carol_Beer

Berichten: 1057
Geregistreerd: 21-05-15
Woonplaats: Verweggistan

Re: The Sims 1 op Windows 10?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 07:28

Misschien is het een optie om een oude Windows 95 pc te kopen? Volgens mij komt het spel een beetje uit die tijd, dus moet het ook meer compatibel zijn met de pc uit die tijd. Gewoon even op marktplaats zoeken, kun je ze spotgoedkoop krijgen.

I'm a bitch and a boss, I'ma shine like gloss

Ikwashier

Berichten: 4015
Geregistreerd: 29-11-07
Woonplaats: Drenthe

Re: The Sims 1 op Windows 10?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 07:58

Of een optie om een nieuwere sims te gaan spelen? :D Qua spel is het misschien even wennen, maar wel stukken mooier!

[o]

Lumi

Berichten: 4243
Geregistreerd: 18-03-13
Woonplaats: Arendelle

Re: The Sims 1 op Windows 10?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 08:09

Maar dan moet je die wel kopen, en dat kost veeeeeeeeel geld, terwijl de Sims 1 hier gewoon ligt.


Nargles don't believe in you either!

• / • / • / •
There are still good people in this world. And if you can't find one, be one.

JoycexEnya

Berichten: 5602
Geregistreerd: 11-12-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 08:18

Ik speelde laatst een xp spel op een windows 7 laptop, dit ging gewoon.

Zou het niet weten ik heb geen windows 10

Enya&Betsy
Enya Klasse I-4 (107 goedgekeurde km's)
Youtubekanaal: http://www.youtube.com/user/SvennForEver

Dispar_Vulgo

Berichten: 2040
Geregistreerd: 23-12-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 08:46


The_Cat

Berichten: 5910
Geregistreerd: 04-11-15
Woonplaats: Antwerpen

Re: The Sims 1 op Windows 10?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 10:34

Met oude software, kan je op de exe rechtsklikken, en dan kiezen voor eigenschappen(properties).
dan heb je het 2de tabblad geloof ik dat compatibiliteit(compatibility) heet. Daar kan je kiezen om het programma uit te voeren in zogezegd een ouder systeem. Probeer daar windows xp of 7 aan te duiden en nogmaals uit te voeren

To ride a horse is to ride the sky.

JenniferU
Berichten: 1674
Geregistreerd: 10-02-10
Woonplaats: alkmaar

Re: The Sims 1 op Windows 10?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-16 10:53

Ik heb het zelfde met the sims middeleeuwen op windows 10.
Zelfs met de compatibiliteit op Windows 7 doet hij het niet.
Op de laptop met windows 7 draait het wel en draait 1 ook gewoon via bovenstaande manier maar dan compatibiliteit op xp zetten

Ullrich (juun) = (Fabricius X Allegro): B+10 PR: 192

14/10/2019 Fleur


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot en 8 bezoekers