Lamp indraaien met stroom erop

Moderators: Dani, Polly, ynskek, Mondy, Ladybird, Shanna, Hanmar, Princesj

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
vevina
Berichten: 1480
Geregistreerd: 27-10-09
Woonplaats: Dongen

Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-16 10:57

Oke zojuist is mijn lamp kapot gegaan en wil graag een nieuwe lampje erin draaien. Maar ik heb zo vaak de lichtschakelaar heen en weer gedaan dat ik niet meer weet of de lamp nu aan of uit hoort te staan. Nu wil ik graag een nieuw lampje indraaien maar ben bang dat er misschien stroom op staat. Kan dit kwaad of heeft iemand tips?

Het hele stroom eraf halen is geen optie aangezien ik in een studentenkamer woon en we niet zelf bij de meterkast kunnen.


Shirley

Berichten: 25947
Geregistreerd: 17-09-01
Woonplaats: West-Brabant

Re: Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 10:58

Als je zorgt dat je alleen het glas vasthoudt en ook nergens de fitting aanraakt, gebeurt er niks :(:)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
A bird sitting on a tree is never afraid of the branch breaking,

because her trust is not on the branch but on her own wings.

Always believe in yourself !

Maureen95

Berichten: 12670
Geregistreerd: 26-10-11
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 10:58

Volgens mij is dat geen probleem :)

Goof

Berichten: 22458
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 10:59

Geen probleem, je kan het lampje er gewoon in draaien.

BrankaZ

Berichten: 3141
Geregistreerd: 11-11-05
Woonplaats: Odoorn

Re: Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:00

Zolang het glas van de lamp heel is kan je probleemloos een lamp vervangen als de schakelaar wel een keer aan staat.

Ik denk altijd eerst goed na voordat ik iets stoms zeg (Loesje)

Goof

Berichten: 22458
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:00

Touwens; je kan toch gewoon de stekker van de lamp even uit het stopcontact halen :?

Maureen95

Berichten: 12670
Geregistreerd: 26-10-11
Woonplaats: Amersfoort

Re: Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:00

Ik denk dat het een plafondlamp is :P

arno8

Berichten: 4847
Geregistreerd: 25-08-05
Woonplaats: Sprang-Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:02

Goof schreef:
Touwens; je kan toch gewoon de stekker van de lamp even uit het stopcontact halen :?


Waarschijnlijk een lamp zonder stekker (zo eentje die aan het plafond hangt). Wel naar dat je niet bij de stoppenkast kunt.

vevina
Berichten: 1480
Geregistreerd: 27-10-09
Woonplaats: Dongen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-16 11:02

Goof schreef:
Touwens; je kan toch gewoon de stekker van de lamp even uit het stopcontact halen :?

Het is een lamp boven mijn wastafel die in de muur zit, heb alleen een lichtschakelaar en geen stekker helaas.

Bedankt iedereen, ik ga proberen het lampje te vervangen *\o/*

arno8

Berichten: 4847
Geregistreerd: 25-08-05
Woonplaats: Sprang-Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:02

arno8 schreef:
Goof schreef:
Touwens; je kan toch gewoon de stekker van de lamp even uit het stopcontact halen :?


Waarschijnlijk een lamp zonder stekker (zo eentje die aan het plafond hangt). Wel naar dat je niet bij de stoppenkast kunt.


Meestal is trouwens de knop naar beneden uit en naar boven aan.

Donna89

Berichten: 3867
Geregistreerd: 03-12-09
Woonplaats: Eibergen

Re: Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:04

Tenzij je een dubbele schakelaar heb,,,
ik heb een lamp in de keuken kapot maar er zit op 2 punten een schakelaar voor die lamp. Die vlieger gaat dan dus niet op

vevina
Berichten: 1480
Geregistreerd: 27-10-09
Woonplaats: Dongen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-16 11:06

Anrno8: mijn knop kan alleen van links naar rechts -O-

Donna89

Berichten: 3867
Geregistreerd: 03-12-09
Woonplaats: Eibergen

Re: Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:08

haha ja dat word dan ook lastig

gohya

Berichten: 32662
Geregistreerd: 25-03-07
Woonplaats: Ermelo.

Re: Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:10

Kan geen kwaad met de stroom erop,ik draai alle lampen in en uit met de stroom erop.

FB Groep Second Chance.

arno8

Berichten: 4847
Geregistreerd: 25-08-05
Woonplaats: Sprang-Capelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:15

vevina schreef:
Anrno8: mijn knop kan alleen van links naar rechts -O-


Oei, een kwartslag draaien dan :P
Weet alleen niet welke kant op.

Azara71
Berichten: 756
Geregistreerd: 21-03-14
Woonplaats: ................

Re: Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:37

Druk de lamp er eventjes in, kun je zien of er stroom op staat, en dan schakelaar omzetten ;)

En ja alleen het glas aanraken :)

spatter

Berichten: 14395
Geregistreerd: 17-08-05
Woonplaats: kinrooi-belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:43

Eigenlijk moet je ook het glas niet aanraken met je handen want dan wordt de lamp vettig en heb je sneller kans op weer springen dus eigenlijk een doekje gebruiken bij het indraaien.

♥ Blue ♥ ♥ Tika ♥
Tika Toverbal [ITP] Tika, mijn muildier-meisje ,weer eens in beeld !
Muildiertreffen in de Eiffel met Tika [ITP] Muildiertreffen in de Eiffel met Tika

Joltsje
Berichten: 8424
Geregistreerd: 10-03-06
Woonplaats: in mijn huis

Re: Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:45

Leef je nog?


Hah nee hoor. Moet kunnen.

#BaasBok

8nnemiek

Berichten: 35329
Geregistreerd: 22-01-05
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:47

Gewoon zorgen dat je niets van metaal aanraakt inderdaad :j

Als je een spanningszoeker thuis hebt liggen (zo'n schroevendraaier met een lampje erin) dan kun je eerst controleren of er stroom op staat :)

Ons project; ⛵️ Van opknapper naar wonen op een zeilschip  

Op zoek naar een (trouw)videograaf? ABCreatief Videoproducties Bokkers krijgen een leuke korting!
❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎❤︎

Anoniem

Re: Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:50

Idd, doekje gebruiken en rekening mee houden dat sommige lampen erg heet worden wanneer ze aangaan. Of is het een spaarlamp/led lamp ?

vevina
Berichten: 1480
Geregistreerd: 27-10-09
Woonplaats: Dongen

Re: Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-16 11:53

Het is gelukt hoor! Het nieuwe lampje zit er in :))

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 12:10

vevina schreef:
Het is gelukt hoor! Het nieuwe lampje zit er in :))

En nu de hamvraag.. Stond de schakelaar aan of niet :D

vevina
Berichten: 1480
Geregistreerd: 27-10-09
Woonplaats: Dongen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-16 13:10

Joaltijd schreef:
vevina schreef:
Het is gelukt hoor! Het nieuwe lampje zit er in :))

En nu de hamvraag.. Stond de schakelaar aan of niet :D

Nee hij stond uit :o

Shirley

Berichten: 25947
Geregistreerd: 17-09-01
Woonplaats: West-Brabant

Re: Lamp indraaien met stroom erop

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 13:57

Goed gedaan!

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
A bird sitting on a tree is never afraid of the branch breaking,

because her trust is not on the branch but on her own wings.

Always believe in yourself !


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DieL_Zor, drenthie, lique68, MariekeS_, NinaCharlie, rien10, Sandyislief, SassyMoon, Ubermetrics, Unicorn79, Veraaaaah, xKatinkii en 54 bezoekers