Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Moderators: Shanna, Dani, Murthul, Warboel, Berdien, Hanmar, Muurp

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Nuage

Berichten: 16593
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-13 22:28

Ik probeer al enige tijd mijn oudere pc aan te sluiten op ons draadloze netwerk. Hiervoor heb ik een USB adapter gekocht en deze werkt op zich goed. Hij maakt contact met mijn router en geeft aan verbinding te hebben. Echter krijgt de pc om een of andere reden geen ip adres toegewezen.

Ik ben ingelogd op de router (lukt vreemd genoeg niet via de pc maar wel via mijn telefoon) en in de log van de router zie ik staan dat hij wel een ip adres aanbiedt aan de pc. Maar die kan er blijkbaar niks mee. De router geeft wel probleemloos ip adressen aan mijn laptop en iPhone en iPad.

Ik heb heel internet al afgestruind en allerlei instellingen nagelopen maar niets helpt. Wie heeft er een gouden tip? Of is het mogelijk dat mijn dat mijn pc simpelweg niet compatible is?

Ik heb er Windows xp opstaan en welk service pack moet ik even nakijken. Hij is al zeker 5 jaar niet geüpdate omdat ik dus geen internetverbinding heb.


Choiix
Berichten: 1991
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 22:38

Geef eens mij start/uitvoeren het commando

Netsh int ip reset resetlog.txt

En kijk eens of hij het dan wel doet? :)

Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

Eirikur

Berichten: 2593
Geregistreerd: 14-09-05
Woonplaats: Vogelenzang (NH)

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 22:41

Kan het wezen dat de USB-aansluiting op je PC nog 1.1 is en de adapter 2.0 en dat dat niet lekker met elkaar banketstaaf?

Nuage

Berichten: 16593
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-13 22:42

Ik ga het proberen! Heb wel al in cmd ipconfig opgevraagd en vernieuwd maar dat hielp helaas niet. Wat doet dit wat jij nu voorstelt precies?

@Eirikur: uuhhh ja op zich kan dat. Maar hij geeft zelf nergens aan dat hij problemen heeft met de adapter. De pc is echt wel serieus oud dus kan het niet uitsluiten. Heb wel een hub erop en een infrarood muis enzo dat werkt wel allemaal goed.

Eirikur

Berichten: 2593
Geregistreerd: 14-09-05
Woonplaats: Vogelenzang (NH)

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-13 22:51

Hmm... anders eerst gewoon eens met een CAT5 kabel aan je router knuppen, de nodige Windows-updates installeren en kijken of 't daarna beter gaat?

Nuage

Berichten: 16593
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-12-13 23:15

Ja is uiteraard een optie maar is niet zo gemakkelijk. Zo'n lange kabel kopen alleen daarvoor is ook zo wat en de pc in de gang zetten heb ik ook weinig trek in. Het kan uiteraard wel maar heb dat geprobeerd te vermijden :+

Jemawi

Berichten: 3201
Geregistreerd: 26-04-04
Woonplaats: Zuidlaren (Dr.)

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 12:28

Dat updaten is heel belangrijk. Kan je een bekabelde verbinding maken om dat te doen?
Anders gaat het zobiezo lastig worden.

Wat voor draadloze verbinding is het? (router los/router in modem)

Mississippi Queens Mayday
15/04/1980 - 09/01/2018

Nuage

Berichten: 16593
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-13 12:36

Los router en los modem.

Jemawi

Berichten: 3201
Geregistreerd: 26-04-04
Woonplaats: Zuidlaren (Dr.)

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-13 12:47

Sorry niet goed gelezen :)
Ga wat dat betreft met Eirikur mee.

Welke provider heb je?

Mississippi Queens Mayday
15/04/1980 - 09/01/2018

Nuage

Berichten: 16593
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-12-13 13:50

UPC := maar router is van mijzelf van Sitecom :)

Nuage

Berichten: 16593
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-13 14:58

Nou vandaag dat hele ding naar beneden gesjouwd en zit nu middenin de woonkamer. Maar helaas het blijft ook bekabeld hetzelfde probleem: ik krijg geen ip adres. Als ik ipconfig/renew doe krijg ik de melding "er is een fout opgetreden bij het versturen van deze interface: LAN-verbinding <De RPC-server is niet beschikbaar>

Heb net SFC/scannow gedaan maar dit hielp ook niet.

Eirikur

Berichten: 2593
Geregistreerd: 14-09-05
Woonplaats: Vogelenzang (NH)

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 18:23

Niet per ongeluk de MAC-adresbeveiliging van je router aan staan, waardoor die de pc geen IP-adres wil toekennen?

Nuage

Berichten: 16593
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-13 19:29

Kan dat aan staan ondanks dat hij wel alle andere laptops enzo ip nummers geeft? Gisteren nog een andere laptop erop aangemeld, geen probleem. Ook telefoons en ipads van visite kunnen er zo op?

Eirikur

Berichten: 2593
Geregistreerd: 14-09-05
Woonplaats: Vogelenzang (NH)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 19:38

Nuage schreef:
Kan dat aan staan ondanks dat hij wel alle andere laptops enzo ip nummers geeft? Gisteren nog een andere laptop erop aangemeld, geen probleem. Ook telefoons en ipads van visite kunnen er zo op?

Nee, da's niet logisch dan. Als MAC-adresbeveiliging aan staat, laat de router alleen apparaten verbinden waarvan het MAC-adres is opgenomen in de lijst in de software van de router.
Ik ga je posts nog eens nalezen om te kijken of ik daaruit een andere mogelijke oorzaak kan destilleren. Hang on!

Eirikur

Berichten: 2593
Geregistreerd: 14-09-05
Woonplaats: Vogelenzang (NH)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 19:42

Kijk eens bij de TCP/IP instellingen van de netwerkkaart. Staat die op een vast of op een variabel IP-adres ingesteld?

Choiix
Berichten: 1991
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 19:46


Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

Nuage

Berichten: 16593
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-13 19:46

Kun je mij op weg helpen met hoe ik dat nakijk? Ik waardeer je hulp trouwens enorm!!!

Nuage

Berichten: 16593
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-13 19:48


Choiix
Berichten: 1991
Geregistreerd: 08-08-12

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 19:49


Speed never has killed anyone. Suddenly becoming stationary, that's what gets you - Jeremy Clarkson
Één van de weinige bokkers die amper kan paardrijden, en dan ook nog eens een man is

Nuage

Berichten: 16593
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-13 19:54

Geloof het niet. Heb wel iets anders daar nagekeken maar dat stond al op 0 ( weet even niet meer wat dat was heb zoveel nagekeken).

Ik ga het proberen!

Silvia

Berichten: 2781
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Re: Krijg oude pc niet aan de wifi - radeloos

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-13 20:33

Ik had hetzelfde probleem maar dan met met oude modem en nieuwe mac. De I-mac maakte automatisch een IPv6 adres aan en dat kon het modem niet aan, die stond op IPv4. Misschien is het bij jou precies andersom? Het modem zoekt naar v6 maar de pc heeft v4 of nog lager?
Ik ben erachter gekomen door naar de provider te bellen (xs4all)
Je kunt eventueel via je laptop of Ipad inloggen op je modem en dan samen met je provider de instellingen nalopen en eventueel wijzigen. Succes!

Mahatma Gandhi: "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

Nuage

Berichten: 16593
Geregistreerd: 29-12-01
Woonplaats: Assendelft

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-13 20:37



Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Margot1001 en 20 bezoekers