Deel 1 vind je hier: [HTT] Bezuinigen op boodschappen
Uiteraard zijn ook in dit topic de Bokt-regels van kracht en is het de bedoeling om ontopic te blijven.
Veel plezier in het topic!
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly





het eten was er altijd gewoon, lekker verwend he haha. Maar ik wil nu zelf ook wel mee gaan helpen met zoeken. En natuurlijk wel gewoon gezond
Folder opent niet. Citaat:Blancheren is een kooktechniek waarbij voedsel, meestal groente of fruit, een korte tijd wordt gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Blancheren gebeurt altijd zonder deksel.
In de Kantonese kookkunst wordt deze techniek veelvuldig gebruikt voor het bereiden van voedsel dat met gewoon koken niet de juiste smaak of kleur krijgt. Dat is bijvoorbeeld het geval met bepaalde groene groenten, levende garnalen, bepaalde soorten inktvis (bijvoorbeeld pijlinktvis) en sommige pastasoorten.
Blancheren is ook een veelgebruikte techniek voor het conserveren van levensmiddelen. Voordat de waren worden ingeblikt of ingevroren zorgt blancheren ervoor dat de werking van enzymen, waardoor de smaak en structuur van het voedsel zouden bederven, wordt gestopt.
. Nog gezond ook want dan koop ik minder lekkers
. (Hoewel ik vandaag wel 2 bakken ben en jerry's heb ingeslagen maar het was zo goedkoop en dat spul is zo lekker
) 
scheelt een hoop en is een goede controle voor mijzelf