Pc stuk door harde schijf, hoe te redden? XP nummer

Moderators: Mjetterd, Giolli, ynskek, Dani, Sica, Polly, Ladybird, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Imaginaerum
Berichten: 3392
Geregistreerd: 24-05-08
Woonplaats: Regio Groningen

Pc stuk door harde schijf, hoe te redden? XP nummer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-09-10 18:08

Vage titel, sorry. :+ Ik zal het even nader toelichten.

Mijn pc wil vanuit het "niets" (geen vreemde dingen, behalve virussen, maar die hebben hierbij niet zoveel te maken voor zover wij weten) niet meer aan. Mijn pc geeft tijdens de opstartprocedure, waarbij de processor en de harde schijf etc bijlangs worden gegaan, bij de hard disk primary slave aan dat deze "not detected" is. Met de master is niks mis, verder ook alles in orde.
Blijkbaar is die primary slave toch flink nodig, want mijn pc loopt vast met opstarten en start opnieuw op. En opnieuw. En opnieuw. :+
Mijn pc komt tot het laden van het Windows scherm (in mijn geval XP home edition).

Het is zo'n 2 weken geleden begonnen, maar toen heb ik hem weer aangekregen door een andere modus te kiezen (die keuze krijg je bij 3 keer aan en uit doen). Ik heb de modus gekozen met de laatste instellingen die werkten (zo ongeveer heet die modus).
Nu wil dat niet meer. Ook de veilige modus doet het niet. De normale dus ook niet. :+

Er staat best veel belangrijke informatie op mijn pc, o.a. voor school, die wil ik graag redden. Het ziet er namelijk naar uit dat Windows er opnieuw op moet. Mijn technische vriend kan het wel aan, maar hij is nu net een week naar Zuid-Frankrijk en dit soort technische zaken bespreken via sms met zo'n technofoob als ik, is erg lastig. ;)
Vanochtend heeft mijn vriend nog even geholpen, we hebben hier een Windows cd liggen (startschijf?), deze erin gedaan en een modus gekozen voor systeemherstel.
Hierbij heb ik mijn Windows XP home edition code nodig, en ja hoor, die kan ik natuurlijk niet vinden. Alle boekjes van onderdelen van mijn pc zijn aanwezig, behalve dat certificaat.

Ik ben gaan Googlen naar die codes, tot nu toe heb ik 2 "oplossingen" gevonden, een programma waarbij je je code kon opvragen o.i.d., maar dat moet dan van de pc zijn waarvan het nummer is. Die wil dus niet aan en ik gebruik nu een laptop met Vista, daarbij kan dat programma (wat voor XP is) niet werken.
Tweede oplossing is contact opnemen met Microsoft, dat gaat geld kosten. :+ Derde optie is illegaal en daar heb ik geen verstand van.

Ik vrees dat ik gewoon moet wachten tot mijn vriend terug is en dat hij me kan helpen, ik ben namelijk niet heel erg technisch en ik wil mijn bestanden niet kwijt.
Hij zat te denken aan mijn harde schijf aansluiten op zijn computer, dat zal best, heb ik niet zoveel verstand van, hij wel. :+

Zijn er misschien Bokkers die tips hebben? Hoe ik aan mijn code kan komen, wat jullie denken wat er moet gebeuren om je primary slave te maken, hoe dat überhaupt is gekomen en hoe en of ik mijn bestanden kan redden? :)

Alvast bedankt!

Genève Garienke P. (Ustinov x Upgrade x Burggraaf) B + 13 | L1 + 10 | L2 + 12 | M1 + 9
Nieuw avontuur: Black Beauty 2.0? (Desperado x Ustinov)


Imaginaerum
Berichten: 3392
Geregistreerd: 24-05-08
Woonplaats: Regio Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-09-10 20:00

Ik had verwacht dat er hier wel enkele mensen zouden rondlopen met verstand van computers! :o

Genève Garienke P. (Ustinov x Upgrade x Burggraaf) B + 13 | L1 + 10 | L2 + 12 | M1 + 9
Nieuw avontuur: Black Beauty 2.0? (Desperado x Ustinov)

Ariebombarie

Berichten: 10924
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: AMS

Re: Pc stuk door harde schijf, hoe te redden? XP nummer

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-10 20:02

sorry, alleen verstand van apple computers op dit niveau........
als ik jou was zou ik wachten op je vriend die technische kennis heeft :j

Domme gedachten heeft iedereen, alleen de wijze houdt ze voor zichzelf

Imaginaerum
Berichten: 3392
Geregistreerd: 24-05-08
Woonplaats: Regio Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-09-10 20:04

Ik vrees dat er niets anders op zit. :P Als ik zelf ga sleutelen, dan is de kans té groot dat het alleen maar erger wordt. :') *Ramp*

Genève Garienke P. (Ustinov x Upgrade x Burggraaf) B + 13 | L1 + 10 | L2 + 12 | M1 + 9
Nieuw avontuur: Black Beauty 2.0? (Desperado x Ustinov)

Naomi_Azzet
Berichten: 245
Geregistreerd: 03-12-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-10 20:06

Je code kun je inderdaad alleen via die drie opties aankomen voor zover ik weet. 4e optie is lang doorzoeken... Het nummer staat overigens op het CD-hoesje bij mij...
Maar als je een hardwarematig probleem hebt gaat je Windows CD je toch niet helpen.

De primary slave is een andere schijf of een CD-rom speler volgens mij, je zou die los kunnen koppelen om te kijken of het dan wel werkt.

Loopt je computer vast voor of nadat je het Windows logo hebt gezien?

Imaginaerum
Berichten: 3392
Geregistreerd: 24-05-08
Woonplaats: Regio Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-09-10 20:15

Het proberen mijn pc nu nog aan de praat te krijgen is enkel om mijn bestanden op een externe schijf op te kunnen slaan, zodat ik ze niet kwijtraak. :j Volgens mijn vriend kon dat met die schijf, er zit daar een optie om Windows er opnieuw op te zetten voor systeemherstel o.i.d.? Nouja, dat hebben we dus geprobeerd, maar ik heb de code niet, dus kon de installatie niet afmaken.
Weet dus niet hoe en wat er gaat gebeuren als ik de code wel heb, maar ik hoop dat er een manier is om mijn bestanden nog te redden...

Mijn pc gaat uit halverwege het laden van het Windows scherm. Ik krijg het scherm te zien met een balkje waar een paar blauwe blokjes steeds doorheen gaan (klinkt erg dom zo, maar begrijp je wat ik bedoel? :P) en opeens stoppen dat balkje met bewegen (hij zit vast) en een seconde later gaat de pc uit. :=

Genève Garienke P. (Ustinov x Upgrade x Burggraaf) B + 13 | L1 + 10 | L2 + 12 | M1 + 9
Nieuw avontuur: Black Beauty 2.0? (Desperado x Ustinov)

Naomi_Azzet
Berichten: 245
Geregistreerd: 03-12-07

Re: Pc stuk door harde schijf, hoe te redden? XP nummer

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-10 21:56

De bestanden zijn misschien te redden door de schijf aan een andere computer te hangen, als tweede schijf, dan kun je bij je bestanden zonder dat je windows nodig hebt. Mits je ze niet beveiligd hebt.

Toch kan dit ook een virus zijn dat je windows zodanig in de war heeft gebracht dat hij het niet meer doet. Dan helpt de herstel CD waarschijnlijk wel. Ik zou niet weten of het werkt, maar misschien kun je een CD met code van iemand lenen?

Imaginaerum
Berichten: 3392
Geregistreerd: 24-05-08
Woonplaats: Regio Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-09-10 16:56

Dat eerste is mijn vriend inderdaad van plan. :j De bestanden zijn niet beveiligd, dus moet lukken.

Ik heb nu 2 code's die het mogelijk doen, we zullen zien.. Ik denk dat het virus aardig in actie is geweest, want verschilende virusprogramma's (Norton, AVG) hebben eerder al o.a. Trojans ontdekt in de explorer.exe. Dus taakbalk, achtergrondfoto etc? :+ Lijkt me vreemd.
Even afwachten..

Genève Garienke P. (Ustinov x Upgrade x Burggraaf) B + 13 | L1 + 10 | L2 + 12 | M1 + 9
Nieuw avontuur: Black Beauty 2.0? (Desperado x Ustinov)

liedje89
Berichten: 6996
Geregistreerd: 09-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-10 16:43

Volgens mij is je primary slave gewoon opslag ruimte als het goed is staan daar geen systeembestanden oid op en kan je hem er gewoon uithalen. Een harde schijf uit een desktop PC halen (of juist erin zetten) is overgens helemaal niet moeilijk, met een goede gebruiksaanwijzing hebt en een schroevendraaier kan ik het zelfs :P .

Maar als je een virus hebt is het misschien niet slim om die harde schijf in een andere computer te zetten. Immers heb je dan kans dat je twee computers opnieuw mag inrichten. Maar hardeschijven verslijten ook omdat er bewegende onderdelen aan zitten, hoe oud is de computer (veel gebruikt?).

Ironically common sense is not common...

amillia

Berichten: 1407
Geregistreerd: 26-07-08
Woonplaats: Rhauderfehn

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-10 16:54

Puissance schreef:
Dat eerste is mijn vriend inderdaad van plan. :j De bestanden zijn niet beveiligd, dus moet lukken.

Ik heb nu 2 code's die het mogelijk doen, we zullen zien.. Ik denk dat het virus aardig in actie is geweest, want verschilende virusprogramma's (Norton, AVG) hebben eerder al o.a. Trojans ontdekt in de explorer.exe. Dus taakbalk, achtergrondfoto etc? :+ Lijkt me vreemd.
Even afwachten..


explorer.exe is een onderdeel van windows, zonder dat heb je idd geen taakbalk meer etc en kun je opnieuw opstarten omdat niets het nog doet.

als je er een pc aanhangt loop je het risico die andere pc te besmetten, dus kijk uit.

verder kun je nog windows installeren (activeren hoeft pas na 30 dagen) op een USB stick, om dan vervolgens via de stick op te starten.

liedje89
Berichten: 6996
Geregistreerd: 09-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-10 17:01

amillia schreef:
Puissance schreef:
Dat eerste is mijn vriend inderdaad van plan. :j De bestanden zijn niet beveiligd, dus moet lukken.

Ik heb nu 2 code's die het mogelijk doen, we zullen zien.. Ik denk dat het virus aardig in actie is geweest, want verschilende virusprogramma's (Norton, AVG) hebben eerder al o.a. Trojans ontdekt in de explorer.exe. Dus taakbalk, achtergrondfoto etc? :+ Lijkt me vreemd.
Even afwachten..


explorer.exe is een onderdeel van windows, zonder dat heb je idd geen taakbalk meer etc en kun je opnieuw opstarten omdat niets het nog doet.

als je er een pc aanhangt loop je het risico die andere pc te besmetten, dus kijk uit.

verder kun je nog windows installeren (activeren hoeft pas na 30 dagen) op een USB stick, om dan vervolgens via de stick op te starten.


Maar als je dat soort dingen gewoon door norton op laat lossen gooit hij dat bestand toch niet weg, hij haalt er toch alleen de geinfecteerde stukken uit? (tenzij je dan zelf het bestand handmatig gaat weggooien maar neem toch aan dat je dat niet doet)

Ironically common sense is not common...

marielle231

Berichten: 3220
Geregistreerd: 27-05-02
Woonplaats: zwolle

Re: Pc stuk door harde schijf, hoe te redden? XP nummer

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-10 17:05

Vriendin van me had de code op de pc kast zelf staan(stickertje)

Kun je de pc ook niet in veilige modus opstarten? dus gelijk in het begin F8 indrukken

amillia

Berichten: 1407
Geregistreerd: 26-07-08
Woonplaats: Rhauderfehn

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-10 18:06

liedje89 schreef:
amillia schreef:

explorer.exe is een onderdeel van windows, zonder dat heb je idd geen taakbalk meer etc en kun je opnieuw opstarten omdat niets het nog doet.

als je er een pc aanhangt loop je het risico die andere pc te besmetten, dus kijk uit.

verder kun je nog windows installeren (activeren hoeft pas na 30 dagen) op een USB stick, om dan vervolgens via de stick op te starten.


Maar als je dat soort dingen gewoon door norton op laat lossen gooit hij dat bestand toch niet weg, hij haalt er toch alleen de geinfecteerde stukken uit? (tenzij je dan zelf het bestand handmatig gaat weggooien maar neem toch aan dat je dat niet doet)



nog ff en norton is zelf een virus, zo lek als een mandje. zelf download ik regelmatig en heb de virusscanner avira en nooit geen problemen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie