Vandaag voor de verjaardag van mijn zoon appeltaart gebakken. Vroeger deed je dat om goedkoop gebak te hebben, nu niet meer.
Voor één grote appeltaart, 10-12 stukken (wil je het zuinig doen max 16 stukken
)2 kg goudreinetten 3.80
400 gr. roomboter 2.00
300 gr basterdsuiker 0.80
Half bakje citroenrasp 0.60
600 gr. zelf rijzend bakmeel 0.40
2 eieren 0.30
Slagroom 0.60
Totaal € 8.50
Vooral de appels zijn behoorlijk aan de prijs, vorig jaar ong. 1 euro/kg nu 1,89
Roomboter vervangen door margarine kan het wel iets goedkoper maken, maar dat is veel minder lekker, dus daar begin ik niet aan. Ben toch al snel een uurtje bezig met die taart, zonder oventijd.
Ik maak altijd een dubbel deeg omdat ik een extra grote springvorm heb.


. Hier ook al een flesje open getrokken