Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Ineke2 schreef:Brood is het enige waar ik echt niet op bezuinig. Het goedkope fabrieksbrood vind ik echt niet lekker, dus dan maar vers bij de bakker vandaan.
Ik vries het trouwens ook in, zo gaat dan ook alles op. Heel soms een sneetje naar het paard haha.
iets goedkoper nog, en veel lekkerder en gezonder!
de eerste bakjes soja yoghurt staan in de koelkast, en zijn érg lekker! Lekkerder nog dan normale yoghurt. elenaMM77 schreef:ChantalSmook schreef:Ik woon in Eindhoven en je hebt op de soeterbeekseweg (richting nederwetten vanaf Eindhoven) de Haas zitten. Die telen veel zelf. Ik haal daar vaak aardbeien en asperges. Ligt alleen niet op de route meer nu ik in eindhoven woon en eigenlijk geen idee of ze aardappelen e.d. verkopen en wat daar de prijs verhouding van is. Er is wel echt een winkeltje bij, dus misschien daar eens kijken?
( Tuinbouwbedrijf De Haas,
Soeterbeek 3 5674 NH Nuenen, Nederland
+31 40 283 1601)
dank je, ik heb m alvast genoteerd.. kom daar vast binnenkort wel een keer langs (net verhuisd en nu al te weinig klerenhangers en mis nog een kastje, dus moet binnenkort vast wel een keer naar de ikea)

Sonja_vR schreef:Elena, wij vriezen brood direct na aanschaf i en halen er uit wat we gebruiken die dag. Dan is het gewoon vers tot de laatste snee.
Bliksem schreef:Wat goed zeg! Dat is voor mij ook wel heel interessant.
Jammer alleen van mijn mini keuken/huisje, je moet zo'n apparaat wel ergens kwijt kunnen.
).. En als ie warm is dan roer je er een klein beetje yoghurt door. Ik heb een eetlepel volle yoghurt bij een liter sojamelk gedaan. Dat werkt het beste als je eerst een beetje melk bij de yoghurt doet om hem op te lossen, en daarna het yoghurt/melk mengsel bij de rest van de melk.. Zo verdeel je de gistculturen die de melk moeten omzetten in yoghurt.
Daarna meteen de koelkast in, en dan kan zo'n yoghurt heel lang goed blijven
Dat deden wij vroeger ook altijd. Maar je hebt vaak wel iets meer gist nodig dan bij broodbakmachine-recepten. Het kneden is vrij zwaar, en voor het rijzen heb je een warm plekje nodig, maar verder is het prima te doen en erg lekker
Sonja_vR schreef:Carola, dat is hier juist ook de reden om goed brood te kopen(bakker of het duurdere in de super.. het blijft ingevroren vers, ook als je weinig brood eet. Dus dan loont het wel.
Fabrieks of heel goedkoop brood blijft ... taai of slap... of je het nu direct eet of invriest.
Sonja_vR schreef:Elena, wij vriezen brood direct na aanschaf i en halen er uit wat we gebruiken die dag. Dan is het gewoon vers tot de laatste snee.
ik kan niet goed tegen zuivel, en zeker omdat de soja yoghurt zo duur is scheelt het voor mij toch wel aardig wat

elenaMM77 schreef:inmiddels gaat er sowieso geen 'ouder' brood meer weg.. ik ben namelijk gek op tosti's en wentelteefjes lol.. Dus neem ik rustig s avonds een keer tosti's of heerlijke wentelteefjes met (slechttttttttttttttt) basterdsuiker ipv een warme maaltijd hehe. of ik rooster het, likje roomboter erop en dan met een goede maaltijdsoep.
Ineke2 schreef:elenaMM77 schreef:inmiddels gaat er sowieso geen 'ouder' brood meer weg.. ik ben namelijk gek op tosti's en wentelteefjes lol.. Dus neem ik rustig s avonds een keer tosti's of heerlijke wentelteefjes met (slechttttttttttttttt) basterdsuiker ipv een warme maaltijd hehe. of ik rooster het, likje roomboter erop en dan met een goede maaltijdsoep.
O dat is zoo lekker![]()
Ouder wit brood als ik dat in huis heb gebruik ik trouwens ook wel om gehaktballen mee te maken.