kruidenkaas werkt idd ook errug goed als toevoeging
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly

Ik weet niet maar dat spul bevroor ook niet lekker, het bleef maar een soort kneedbaar. Vriezer staat op min 18.
Sonja_vR schreef:ik doe saus in zakjes , die zet ik daarna in een vierkant/rechthoekig bakje om in te vriezen, daarna stapel ik die zakjes los in de vriezer.
het bakje is puur om er een beetje efficient stapelbare gevaartes van te maken.
gaat al jaren goed zonder bende en scheelt een lading bakjes
zo doe ik dat ook, kan ik inderdaad daarna de bakjes weer hergebruiken. Gaat prima. 
Tegenwoordig zelfs van tomaten uit eigen tuin; gewoon een hoop tomaten in een pan, een tijd laten pruttelen en met de stamper fijn maken, eventueel zeven en wat ui en knoflook toevoegen
eventueel nog wat peper en zout naar smaak, maar ik doe dat zelf niet. Ik doe zelf tussen elke laag saus/pastavel een beetje zout en peper strooien
joyce2 schreef:Lastig, dat heb ik nog nooit zelf gemaakt. Ik gebruik stiekem nog steeds een pakje
Goede tip ook van een zakje in een bakje doen, ik dump de zakjes altijd gewoon in de vriezer. Ze hebben dan ook de meest rare vormen

DebGizmo schreef:Iemand tips voor zelfgemaakte lasagne saus?
joyce2 schreef:Omdat ik altijd bladen gebruik die in de oven moeten garen. Als de saus niet nat genoeg is, zit je op keiharde pasta te kauwen en als hij te nat is krijg je lasagne soep
100 gram meel met een eitje, en je hebt heerlijke, goedkope superverse pasta
joyce2 schreef:Maar wat voor bladen gebruik je dan? Want als het verse zijn is het natuurlijk makkelijker. Alleen vers is vaak een stuk duurde, dus daarom gebruik ik voor lasagne een pakje (koop altijd wanneer het 1+1 gratis is en dan inclusief de bladen).