Wij hebben ooit chocolade met hibiscus gehad. Ik ben echt een chocolade liefhebber, maar dat was echt niet te eten. Het is een vrij bijzondere smaak.
Koper
Berichten: 31991
Geregistreerd: 12-10-07
Woonplaats: waar meer kalk dan water uit de kraan komt
Geplaatst: 02-08-25 21:21
Bellatrix schreef:
Ik denk niet dat ik daar het type voor ben.
Dat dacht ik ook, vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag van een nicht een pakje hibiscusthee. En ik moest er érg aan wennen. Maar nu vind ik het lekker.
Wel grappig dat een bloem die niet ruikt wel zo duidelijk smaakt.
YvonneV
Berichten: 9045
Geregistreerd: 25-07-08
Woonplaats: kop van Overijssel
Geplaatst: 03-08-25 01:49
Als je de hibiscus snoeit kan je het beste de helft van de takken verspreid over de struik snoeien. Ze bloeien namelijk op 2 jarig hout. En dan het jaar er op de rest.
Die van mij is zeker al 40 jaar oud. We hebben hem vorig jaar flink gesnoeid. Als hij uitgebloeid is gaat de rest er af.
Hibiscus is heel mooi. Ik heb er nu 3 staan. En in mijn vorige huis hadden we struiken die zaten helemaal vol met prachtige bloemen. Hier zie je die op de achtergrond. Die wordt elk jaar heel groot en bloeit ook een maand of 4 met dat ie uitvalt en weer opnieuw bloeide na een paar dagen.