Ik heb zo’n 10 kilo appels verwerkt, en heb er met veel moeite 2,5 liter sap uit gekregen
De pan heeft 4 uur staan stomen, ik heb 3x anderhalve liter kokend water moeten toevoegen tegen droogkoken, de appels werden blubber, maar er kwam nauwelijks sap uit.
En ik heb het idee dat de gaatjes uiteindelijk verstopte door de blubber, waardoor de laatste appels helemaal niet meer goed verhit werden.
Nu heb ik een grote pan vol blubber staan die ik weg kan gooien, en bijna geen appelsap.
Als iemand nog een goede tip heeft, graag!


. Mijn vriezer is echt enorm klein (ong 2 laden voor mij alleen) en dan lijkt me wecken een prima oplossing. Ook omdat ik doordeweeks doorgaans te weinig tijd heb (of maak
) om te koken (is nu vaak in het weekend en dan de vriezer in ofzo).
dan is zo ontdooien niet handig. Doorgaans vacumeer ik hetgeen de vriezer ingaat, tot nu toe nog nooit gaatjes gehad