Ik wil dit nu serieus gaan oppakken, samen met pressurecanning. 29 mei heb ik een workshop wecken, ik heb vandaag nog een kleine lading potten opgehaald via Marktplaats en kreeg daar een bijna antieke prachtige blauwe ketel bij, mét origineel receptenboekje. Zal straks eens een foto maken.
Marcella
Berichten: 40435
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.
Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-24 13:23
Ja.
Zover het nog lukt met mijn lijf.
speurneusc
Berichten: 5799
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven
Geplaatst: 27-05-24 11:25
zo, weekendje aan het werk geweest, zaterdag boodschappen gedaan in Duitsland en dat moest verwerkt worden resultaat:
13 potjes pastasaus geweckt 15 flesjes tomatenbouillon geweckt 6,5 potjes bananenjam 2 kg buikspek in de pekel gezet om volgende week te roken stuk rundvlees in de slowcooker aangezet
Marcella
Berichten: 40435
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Ergens onder een brug.
Geplaatst door de TopicStarter: 15-06-24 20:30
Zo lekker bezig geweest.
Heb 9/10 dagen geleden geweckt in mijn multi cooker gezien ik vanwege gezondheidsredenen geen grote porties weg krijg.
Kippenbouillon met kip, prei, erwten en wortels in 2 persoons hak potten. Deze zijn nog steeds vacuüm. 2 uur op 100 graden
Ga nu 5 1 persoon kleine hak potjes met erwten doen. 2 uur op 100 graden
speurneusc
Berichten: 5799
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven
Geplaatst: 15-06-24 23:35
erwten hoeven geen 2uur (verwachte ik) mmmm vind verschillende tijden, 1,5 en 2 uur voor erwtjes??? zijn ze dan niet prut? Zou het niet weten hoe lang je ze moet koken als ze vers zijn, ik eet ze niet dus altijd blikje of hakpotjes dan zijn ze al gaar geweest eigenlijk.
Bij het pressure cannen vind ik het ook wonderlijk hoe stevig de inhoud van de potten nog is, ik dacht ook dat het veel meer kapot gekookt zou worden Stoofvlees wordt lekker mals maar de groenten erbij zijn niet helemaal snot gelukkig. En dan hou ik me behoorlijk strikt aan de safe canning regels dus het staat toch al snel 2 uur in die pan flink heet te zijn
En het staat nog uren na te pruttelen in de pot als ik het er uit gehaald heb.
Ik zie hier vaker potjes met draaideksel langskomen. Kun je die gewoon gebruiken in een weckketel? En zijn er dan nog dingen waar je rekening mee moet houden?
Prairy
Berichten: 10268
Geregistreerd: 28-12-03
Geplaatst: 06-07-24 13:27
Ja dat gaat prima. Zorg dat je vult tot de schouders van de pot, dus net onder waar het recht wordt/schroef begint. Potten goed dicht draaien.
En niet op de kop zetten erna, maar gewoon af laten koelen buiten de pan. En het moeilijkste, met je tengels van de klik deksels af blijven
Ik gebruik de hak potten, nieuwe deksels zijn maat 63. Ik gebruik soms deksels opnieuw als ze er goed uitzien maar voorkeur voor nieuwe deksels.
Super! Ik heb gisteren deze jampotjes binnen gekregen (te verhitten dus). En mijn man heeft toevallig ook net een automatische ketel gekocht. Dus dan kunnen we leuk gaan experimenteren.
Eh nee gevalletje gooi alles bij elkaar in de multicooker samen met een beetje water.
Kipvlees is nu draadjesvlees zo gaar.
speurneusc
Berichten: 5799
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven
Geplaatst: 06-07-24 17:41
ik ben aan de aardappels, had 3 zakjes met nieuwe frieslanders van de jumbo. Morgen of vanavond nog wecken, staan nu in water om te spoelen.
speurneusc
Berichten: 5799
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven
Geplaatst: 13-07-24 14:12
begin augustus met de hele familie passata en pastasaus maken en wecken, want de rotilio san marzano tomaatjes komen er weer aan, zijn ook bij mij op te halen zie adv.