
Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly
Sharani schreef:TheaD schreef:Sharani: Wat gaat er niet goed bij je zuurdesem? Misschien kan ik je helpen?
.
Het komt niet tot leven, zeg maar. Gebruik biologisch volkoren tarwe meel, maar las ergens dat roggemeel beter zou werken? Weet jij dat? Misschien is het te koud in de woonkeuken. Als de hout kachel aan staat is het wel lekker warm, maar ‘s nachts en als ik niet thuis ben is het vrij fris. Doe wel netjes iedere 12 uur door roeren en 1 keer per dag meel en water erbij.
Birdie60 schreef:Ts vraagje, maak jij de yoghurt ook zelf? Hoe doe je dat?
TheaD schreef:Hej senna21! Ja het is zeker druk hier en heb op dit moment helaas geen camera meer en heb daarom al een tijdje niets gepost, hoop tegen de zomer weer een camera te bezitten![]()
Birdie60: Ik zie dat prairy je ook al had geantwoord maar dit is mijn methode. Neem 1-2of 3 liter verse melk (kan uit de supermarkt mits het niet UTH behandeld is) Doe in een pan en verhit tot ongeveer 85 graden onder konstant roeren, laat het 10 tot 30 min op deze temperatuur (afhankelijk hoe dik je de yoghurt wil) en vergeet vooral niet te roeren. Koel nu de melk af totdat je je vinger er 10 tellen in kunt houden zonder hem te branden en voeg dan 1tot 2 el yoghurt toe per liter melk en roer door. Giet de warme melk/yoghurt in een pot en dan zet ik het in de hooikist voor 6-8 uur. Goed doorroeren voor gebruik.
Ik hoop dat het duidelijk is zo anders hoor ik het wel
Prairy schreef:Birdie60 schreef:Ts vraagje, maak jij de yoghurt ook zelf? Hoe doe je dat?
Als je het niet per se van scratch wil maken, is het echt heel makkelijk, zeker als je een voedseldroger hebt.
Liter melk (of halve, maakt niet zo veel uit) en dan 2-3 eetlepels yoghurt erdoor roeren. Ik vind een glazen pot niet helemaal dicht heel makkelijkst, dan komt er geen vel op.
In de oven of voedseldroger op volgens mij 40 graden voor 13-15 uur. Het blijft wel dun, als je dikker wil moet je het laten uitlekken.
TheaD schreef:Hej senna21! Ja het is zeker druk hier en heb op dit moment helaas geen camera meer en heb daarom al een tijdje niets gepost, hoop tegen de zomer weer een camera te bezitten![]()
Birdie60: Ik zie dat prairy je ook al had geantwoord maar dit is mijn methode. Neem 1-2of 3 liter verse melk (kan uit de supermarkt mits het niet UTH behandeld is) Doe in een pan en verhit tot ongeveer 85 graden onder konstant roeren, laat het 10 tot 30 min op deze temperatuur (afhankelijk hoe dik je de yoghurt wil) en vergeet vooral niet te roeren. Koel nu de melk af totdat je je vinger er 10 tellen in kunt houden zonder hem te branden en voeg dan 1tot 2 el yoghurt toe per liter melk en roer door. Giet de warme melk/yoghurt in een pot en dan zet ik het in de hooikist voor 6-8 uur. Goed doorroeren voor gebruik.
Ik hoop dat het duidelijk is zo anders hoor ik het wel