Moderators: NadjaNadja, Essie73, Polly, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird


Dat is de beste vertaling tot nu toe, je gaat door voor de koelkast
TheaD schreef:Balance Haha, een schrans-muurDat is de beste vertaling tot nu toe, je gaat door voor de koelkast
![]()
We maaien iets meer dan een hectare nu we nog maar 3 ponies hebben. We voeren het hele jaar rond hooi. In de zomer krijgen ze ´s avonds altijd nog wat hooi op stal. Rond de 30 hässjor moeten we maken van elk 10/12 meter lang en 2 meterhoog![]()
Willekes: Dankjewel


Niet dat we daar nu al veel van gaan merken, maar officieel hebben we nu de langste dag gehad
Nog 2 dagen en dan is het "midsommar". De palen zijn allemaal geschild en van een punt voorzien. De zeisen zijn uitgehaard en hangen klaar. Elke dag nemen we een kijkje bij de weides om het gras te bekijken. De lange slanke stelen van kruidige grassen wuiven heen en weer. Overal om mij heen bloeien wilde bloemen. Het smalle paadje is zowat dicht gegroeid, Het gras is dik en lang, en ja, nog een paar dagen en dan gaan we beginnen. Met een hand vol geurende versgeplukte weide bloemen ga ik terug naar huis. 



. En wat bijzonder dat hooien met een hässjor. Dat het ook met natter weer goed droogt.
maar daar helpen de kippen wel mee als een krop doorschiet . De andere dingen hebben nog wat tijd nodig.
Zomaar uit het niets een paar jaar geleden tevoorschijn gekomen.

pmarena schreef:En ook iets met kool-bladeren waarvan ik niet zeker ben wat het is.
Ik dacht eerst een broccoli ofzo maar er kwam geen broccoli in. Toen dacht ik misschien een spruit?
Maar er komen geen spruiten in. Nu is het inmiddels een knoeperd maar een boerenkool of palmkool is het ook niet dus het is mij een raadsel

Ja, Met sla lijkt het in het begin altijd of heb je niet genoeg gezaaaid en dan ineens beginnen ze te groeien en eet je het nooit meer voor
Gelukkig lusten jouw kippen het, de mijne trekken hun neus ervoor op. (Tenzij ze over de heining vliegen en in de moestuin komen natuurlijk, kippen...
)
Eten de paarden ze niet op? Zonnebloemen had ik ook gezaaid maar helaas vinden slakken ze inderdaad erg lekker.
De stokken bewaren we op zolder tussen de dak spanten, buiten zouden ze inderdaad niet zolang mee gaan.
TheaD schreef:Recept voor kruisbessen wecken voor 1kg bessen
Pluk en was de bessen en verwijder de steeltjes en de kroontjes. Verdeel de bessen in vier halve-liters weckpotten. Breng nu een mengsel van 3kopjes water op 3 kopjes suiker aan de kook en giet het over de bessen. Weck ze 30min op 80graden.