Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly






Prairy schreef:Jeetje pien, ik vind het steeds moeilijker te geloven dat jij nog geen doorgewinterde moestuinder bent
Wat een opbrengst!
pien_2010 schreef:Ziet er goed uit Malenka. Der aardpeer hier ooit gegeten en ik liep de hele dag vol gas. Vreselijk dus ik verdraag het gewoon niet.
Kuggur schreef:pien_2010 schreef:Ziet er goed uit Malenka. Der aardpeer hier ooit gegeten en ik liep de hele dag vol gas. Vreselijk dus ik verdraag het gewoon niet.
Er zijn twee manieren dat te voorkomen.
-Koken in zuur, citroensap bv.
-Laten fermenteren met zout, zoals zuurkool.
In beide gevallen is er een chemische omzetting die die de schetenbrandstof onschadelijk maakt.
Prairy schreef:Jeetje pien, ik vind het steeds moeilijker te geloven dat jij nog geen doorgewinterde moestuinder bent
Wat een opbrengst!
Ik vries paprika eigenlijk altijd gewoon zo in, te veel moeite anders.
Je zou kunnen overwegen om een deel te roosteren, ook erg lekker, in pot bewaren.
Ik heb vaak mini naaktslakken van de groente van de Herenboeren op mijn aanrecht liggen...
) en ik denk dat ik wat weinig snippers heb en dan ga ik bij vrienden eens kijken of ik een halve baal stro kan krijgen. Want daar houden slakken ook niet van, en dat is goed mulch materiaal en dat houdt de zon ook wat tegen in de zomer waardoor de grond niet begint te bakken in de zomer.