Aansprakelijkheid problemen achtergevel en vloer

Moderators: ynskek, Dani, Maureen95, Mjetterd, Ladybird, Polly, Hanmar, Giolli

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Mitnait

Berichten: 1541
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: Papendrecht

Aansprakelijkheid problemen achtergevel en vloer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-10-18 14:29

Hi,
Ik weet niet of t goed staat, maar ik zit momenteel met de volgende situatie:
Wij hebben vorig jaar een nieuwe pvc vloer laten leggen en deze verkleurde na enige tijd. Dit bleek door vochtproblemen door de achterpui te komen. De leverancier van de achterpui is meermaals geweest om t probleem te herstellen en gaf enkele bezoeken aan dat het probleem niet meer bij de achterpui lag. Omdat we niet wisten waar t vocht dan vandaan kwam hebben we een extern bedrijf ingehuurd om te kijken wat t probleem dan wel was. Na onderzoek bleek dat de oorzaak bij de achterpui lag die 6 jaar geleden foutief is geplaatst. Dit is later ook bevestigd door de bouwkundig adviseur van het bedrijf wat de achterpui heeft geplaatst.
Ze hebben geprobeerd de achterpui te herstellen en dit is tot nu toe deels gelukt. Vandaag zijn ze wederom geweest (8e keer ongeveer) maar helaas bleek dat de herstelwerkzaamheden tot nu toe slecht zijn uitgevoerd en de achterpui nog lek is. Er wordt intern overlegd wat er gedaan kan worden.

Nu hebben wij extra kosten (ruim €700) moeten maken mbt de vloer doordat deze door het vele vocht is verkleurd en de oorzaak eerst niet duidelijk was. Kunnen wij deze kosten verhalen op het bedrijf wat de achterpui foutief heeft geplaatst?

Het bedrijf geeft zelf aan dat zij geen schade aan onze vloer willen vergoeden aangezien wij een extern bedrijf hebben ingeschakeld nadat zij aangaven dat het probleem niet bij de achterpui lag. Dit had in overleg met hen moeten gebeuren vinden ze. Wij hebben dit bedrijf ingeschakeld om te kijken naar andere oorzaken.

De rechtsbijstand hebben we pas na t plaatsen van de pui afgesloten dus zij kunnen ons niet verder helpen.

Wat moet ik nu doen?

" Only the good die young" Dag lieve Toeter.....rust zacht (19.05.2003 - 1.12.2010)


Mitnait

Berichten: 1541
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: Papendrecht

Re: Aansprakelijkheid problemen achtergevel en vloer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-18 07:35

Hi,
Bedankt voor de berichten hier kan ik wel wat mee.

Inboedelverzekering: Helaas hebben we het geprobeerd om het hieronder te laten vallen, maar het wordt het gezien als een montagefout en hierdoor ligt de verantwoordelijkheid bij het bedrijf wat de achterpui heeft geplaatst.

Rechtbijstandsverzekering: Ik zal hen dan nog eens benaderen voor juridisch advies. Bedankt voor de tip. Ook de brief zal ik meenemen.
M.b.t de €700,- dit zijn de kosten die de stoffeerder heeft moeten maken voor het onderzoeken van de vloer en de oorzaak vinden van de verkleuringen. Dit zijn voorrijkosten van meerdere bezoeken, weghalen gelegde tegels en de aanschaf van 5 nieuwe tegels aangezien de oude onbruikbaar zijn geworden. In die zin is het geen eigen keuze geweest.

" Only the good die young" Dag lieve Toeter.....rust zacht (19.05.2003 - 1.12.2010)

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie