Ik was al een hele tijd ziek (dit weten een aantal bokkers al (miepjes)
Ik had in eind Novermber een lastige maagslijmvliesinfectie. Dit zou na enkele weken over gaan.
Hierbij hoorde de volgende symptonen: Misselijk, Braken, moe, lage bloeddruk, veel trek in zout.
Dat duurde maar en duurde maar, vanaf huisarts naar kinderarts gegaan,in die tijd a,l 3 x bloed geprikt niks bijzonders in te vinden. Vanalles getest, urine, ontlasting etc. Maar het stopte maar niet.
19-23 maart zou ik eigenlijk stage lopen voor de middelbare school. Daar nooit geweest. Opeens ging het zo snel achteruit met me kon amper lopen alles wat ik at kwam eruit. 26 Maart had ik weer een afspraak met de kinderarts.
Alles nog eens uitgebreid vertelt en toen kreeg ik de mededeling dat ik vanaaf dinsdag 27 maart in het ziekenhuis opgenomen werd.
De eerste dag ging goed. Daarna ging het weer helemaal fout. Moest alles opschrijven wat ik dronk en at, en de plas werd gemeten (vochtbalans)
Ontzettend veel bloed geprikt. Allebei mijn armen zijn er blauw van

De dokter merkte op dat ik alleen maar zoute dingen at, dat ik ontzettend bruin wasboven mijn tanden ook bruine vlekjes, de lijnen van mijn handen waren donkerder etc maar ook gewoon mijn hele lijf was bruin), en dus moest ik prikken voor een hormoon :Cortisol. Dat hormoon was laag, maar dat hoefde niks ernstigs te zijn omdat het een hormoon spiegel is (dat wil zeggen dat het hormoon van hoog naar laag gaat) Ik heb CTscan, Echo, Röntgen foto gehad, niks ernstigs op gevonden.
Zondag werd er 3 keer bloed afgenomen, weer voor dat Cortisol hormoon, die waren allemaal laag. Nu wisten ze dus wat ik had. Het hormoon werd niet meer aangemaakt, hiervoor kreeg ik pilletjes die gelijk hielpen, eerst werd ik elke ochtend onwijs misselijk wakker had nergens trek in en zat alleen maar te kokhalzen, met het pilletje was alles over! wondermiddeltje dus

Toen moest er nog onderzocht worden of het vanuit mn hersenen niet gestuurd werd of door mijn bijnier. Het blijkt dus mijn bijnier te zijn. omdat een ander hormoon wel gewoon normaal was. Toen nog of mijn bloedgas en mijn fosfaat gehalte goed was.
Vandaag was de daag dat ik naar huis mocht. Alleen moest er nog 1 ding geprikt worden. Een symptoon van mijn ziekte is dat je geen zin in eten meer hebt, en alles vaak uitspuugd. Daarom was ik ontzettend veel afgevallen (56 ->46.8) Nu werd er dus gekeken of ik niet in een keer weer té veel ging eten. nou dat was goed en ik mocht naar huis. Nu moet ik voor mijn hele leven dit hormoon blijven slikken
Heb ik verhoging van 37.5 tot 38.5 moet ik 3 keer de dosis doen (30-15-15) heb ik hoger koorts dan 38.5 moet ik 5x de dosis (50-25-25) nu moet ik gewoon 10-5-5 's ochtends, 's middags, 's avonds.
Nou ja niet echt fijn dus, maar ben dus blij dat ik er iets aan kan doen. ik zal de symptonen nog even op een rijtje zetten
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De ziekte van Addison staat ook bekend als (primaire) bijnierschorsinsufficiëntie. Deze aandoening werd vroeger meestal veroorzaakt door tuberculose, tegenwoordig is auto-immuniteit (in 70 - 90% van de gevallen) de belangrijkste oorzaak.
De meest voorkomende symptomen zijn:
* Algehele moeheid en zwakte
* Bruine huidverkleuring
* Gewichtsverlies
* Zouthonger
* Lage bloeddruk
dit klopt dus allemaal bij mij..
De voornaamste functies van de bijnier zijn: ondersteuning van het afweersysteem en het reguleren van zout- en waterhuishouding. De bijnierschors heeft grote invloed op het functioneren van de patiënt bij lichamelijke en geestelijke belasting.
De ziekte van Addison is niet te genezen, behandeling is wel mogelijk. Het is dus een chronische ziekte!
Behandeling van de ziekte van Addison gebeurt door middel van substitutietherapie met corticosteroïden. Het is van groot belang dat de patiënt eventuele kenmerken van onder- of overdosering tijdig herkent. In veel gevallen zal de behandeling geschieden door een internist-endocrinoloog of kinderarts -endocrinoloog. Dit is een gespecialiseerd internist of kinderarts die zich bezighoudt met ziekten van de hormoonhuishouding. Ervaring heeft geleerd dat contact met medepatiënten vaak als zeer nuttig wordt ervaren!
Naar schatting zijn er in Nederland tussen de 600 en 1000 patiënten met de ziekte van Addison en het is daarmee een zeldzame ziekte.
bron: http://www.nvacp.nl/page.php?main=2&sub ... &subsub=28