Moderators: Essie73, NadjaNadja, Muiz, Telpeva, ynskek, Ladybird, Polly



..maar dat heb ik straks hard nodig na de bevalling.
En ik at gewoon brie en feta, hoor. In NL staat het heel duidelijk op de verpakking aangegeven als er rauwe melk in zit. Je mag geen rauwmelkse kazen eten, heb ik nooit gedaan. Maar bij de AH kun je prima brie, feta enzo kopen, hoor, die je rustig mag eten. Ik waste de groenten beter af dan normaal, geen alcohol, geen rauwmelkse kazen, geen rauw vlees enzo. Dus het viel allemaal erg mee. Ik heb een hele gezonde dochter gekregen
. Wel moet je tot week 12 foliumzuur slikken en uitkijken met het schoonmaken van de kattenbak. Ik liet vriendlief dat doen of deed handschoenen aan.
Escardo schreef:Geen rood vlees zoals biefstuk. filet americian... vreselijk dat ik het niet mocht eten.. was trouwens het eerste wat ik wilde eten toen ik bevallen was..... Verder mag je echt gewoon blijven eten hoor... je moet niet over spoken in gaan zien.. enne vroegerrrrrr.... aten ze gewoon alles hoor.. hahaha...
, maar gewoon opletten en genieten van lekker eten. Mijn schoonzus deed ook altijd panisch tijdens haar zwangerschappen, die at echt geen buitenlandse kaas meer. En dat is onzin, want die kun je prima eten in ons land, hoor. Alleen dat rauwe vlees daar moet je even opletten. Gelukkig eet ik sowieso geen vlees, dus ik heb het ook helemaal niet gemist.
Citaat:Harde kaas en kaas die is gemaakt uit gepasteuriseerde melk kan tijdens de zwangerschap zonder problemen worden gegeten. Het is echter beter zachte schimmelkazen van rauwe melk te vermijden omdat deze besmet kunnen zijn met de listeria-bacterie.
Verreweg de meeste kaas die in Nederland wordt verkocht, kan veilig worden gegeten tijdens de zwangerschap. Zachte kaas van Nederlands fabrikaat is bijna altijd gemaakt van gepasteuriseerde melk. Dat geldt ook voor de meeste buitenlandse kaassoorten die in Nederland te koop zijn. Nederlandse boerenkaas is weliswaar gemaakt van rauwe melk, maar omdat dit een harde kaas is, kan de listeria-bacterie hierin niet overleven of groeien. Kwark, cottage cheese, Hüttenkäse, smeerkaas en kruidensmeerkaas zijn geen schimmelkazen en dus veilig.
Bij voorverpakte kaas staat op het etiket vrijwel altijd of deze is gemaakt van rauwe of gepasteuriseerde melk. Bij Franse schimmelkaas, zoals brie, camembert, roquefort en gorgonzola, staat er ‘au lait cru’ op de verpakking als de kaas is gemaakt van rauwe melk. ‘Au lait pasteurisé’ betekent dat de kaas is gemaakt van gepasteuriseerde melk. Deze is veilig, omdat bij pasteurisatie van de melk alle ziekmakende bacteriën inclusief de listeria-bacterie, worden gedood. Bij onverpakte zachte schimmelkaas is het verstandig bij de fabrikant of in de winkel navraag te doen.
Citaat:Vrouwen die zwanger willen worden, krijgen daarom het advies vanaf vier weken voor de bevruchting tot acht weken daarna een supplement te gebruiken met 400-500 microgram (0,4-0,5 mg) foliumzuur per dag, ongeacht de hoeveelheid foliumzuur die ze met hun eten binnenkrijgen.

Debsey schreef:kreeg vorige week van de verloskundige te horen dat kaneel ook niet goed is.
zoals pepernoten, speculaaskoekjes en dat soort dingen
1 a 2 koekjes per week mag,maar meer ook niet :S

, en ik ben gek op broodje tartaar.

..
..
...
..
