pijn in de onderbuik...

Moderators: Duhelo, Berdien

 
 
ikenindi

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-09-06

pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-06 12:42

ik ben braaf aan de pil. een zwaardere omdat ik last had van doorbraakbloedingen. dus volgens mij kan ik niet zwanger zijn. maar ik heb de laatste tijd zo`n raar gevoel in mijn buik. onderin. niet aan de zijkanten, gewoon in het midden. vooral als ik op mijn buik ga liggen is het niet te harden, en dat is niet fijn, want ik slaap graag op mijn buik:s
verder ben ik wel vaak misselijk. vooral sochtends en savonds...

iemand enig idee wat het kan zijn? ik hoef nog niet ongesteld te worden, maar heb het nu bijna een week.

mijn buik lijkt wel dikker te worden???

het zou wel erg toevallig zijn als ik door de pil heen zwanger ben geraakt, en gewoon ongesteld door blijf worden. want volgens mij duurt het wel een paar maand voordat je deze verschijnselen krijgt bij zwanger zijn toch??? en volgens mij moet je dan ook meer verschijnselen hebben...

iemand een idee?


ikenindi

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-09-06

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-06 15:02

mensen? niemand een ideetje???

Puchje

Berichten: 5246
Geregistreerd: 19-01-06
Woonplaats: Weeze(Dld)

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:03

*kuchhoest* HA! *koest*

If it doesn't make you smile, CHANGE IT!
Wil jij ook werken wanneer, met wie, waar je wilt en in de tijd die jou uitkomt?

Bekijk mijn profiel, FBpage of website

ikenindi

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-09-06

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-06 15:05

????????

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:09

misschien heb je hier wat aan:

De eerste 10 signalen die kunnen wijzen op zwangerschap
Er zijn vrouwen die zeker weten dat ze zwanger zijn vanaf het moment van bevruchting. Andere vrouwen hebben er minstens vijf zwangerschapstesten met positieve uitslag voor nodig, en een hele berg met symptomen, voordat ze kunnen geloven dat het werkelijk zo is.Als je denkt dat je zwanger bent, kan dit lijstje met de meest voorkomende verschijnselen misschien helpen het antwoord te vinden waar je op hoopt.
Bedenk dat alle vrouwen verschillend zijn, dus je zult misschien niet alle (of misschien geen) van deze 10 tekenen van zwangerschap opmerken.

1. Zachte borsten/tepels: Als je zwanger bent zal je merken dat je borsten en tepels drie weken na de bevruchting zachter worden ( je bent dan een week overtijd). Ze kunnen ook gezwollen aanvoelen, net zoals ze voelen voorafgaand aan je ongesteldheid.

2. Enig bloedverlies en kramp: Als je zwanger bent, kan het voorkomen dat je wat licht roze bloed afscheidt op het moment dat de embryo zich nestelt in de wand van de baarmoeder. Dit gebeurt 8-10 dagen na de ovulatie, dus iets eerder dan je menstruatie. Je kan dit bloedverlies onderscheiden van een normale menstruatie doordat het iets eerder plaatsvindt, heel gering en rozig is (niet rood en hevig als een gewone ongesteldheid) en niet het patroon volgt (licht bloedverlies, hevig en weer licht). Kramp kan ook heel normaal zijn vroeg in de zwangerschap. Totdat de baarmoeder zijn positie in het midden aanneemt en beter ondersteund wordt door het bekken in het tweede trimester, is het normaal om menstruatie-achtige krampen te voelen. Samentrekkingen van de baarmoeder komen regelmatig voor, en verergeren bij inspanning, orgasmen en veranderingen van houding.

3. Donker wordende tepels: Heel vroeg in de zwangerschap, rond de tijd dat je verwacht ongesteld te worden, kan je opmerken dat je tepels, (of liever het gebied daaromheen) donkerder wordt en dat de diameter groter wordt. Er wordt gedacht dat het donkerder worden van het gebied rond de tepel, de baby helpt om de tepel gemakkelijker te vinden bij borstvoeden. Je zal op opmerken dat de aderen in je borsten meer zichtbaar worden en dat de kleine bobbeltjes die voorkomen rond te tepels groter worden en dat er meer komen, gemiddeld 4-28 per tepel.

4. Extreme vermoeidheid: Als je zwanger bent, is het heel normaal symptoom dat je de eerste 8-10 weken last hebt van uitputting. Als je zwanger bent, gaat je lichaam door belangrijke metabolische veranderingen. Je hele lichaam moet zich aanpassen aan het nieuwe proces: het laten groeien van een baby. Bij de meeste vrouwen verdwijnt de vermoeidheid rond de 12e week van de zwangerschap.

5. Misselijkheid en overgeven: Als je zwanger bent kan je als heel snel - vanaf een week na de conceptie - last hebben van misselijkheid. Niet alleen 's morgens maar dag en nacht.

6. Vaak plassen: Als je 1-2 weken overtijd bent kan het zijn dat je vaker moet plassen. Dit komt omdat de de groter wordende baarmoeder druk uitoefent op de blaas en door veranderingen van hormonen.

7. Verstopping: Je kan vroeg in de zwangerschap last hebben van je darmen. De extra hormonen die vrijkomen laten de ingewanden ontspannen en werken daardoor minder efficiënt.

8. Stijging van lichaamstemperatuur: Als je lichaamstemperatuur verhoogd blijft (een halve graad, gemeten 's ochtends voor alle activiteit) blijft tot na de tijd dat je ongesteld moet worden, en niet terugloopt naar het niveau voor een eisprong, kan dit wijzen op zwangerschap. Nadat een eicel bevrucht wordt, doet het er een week over om in de baarmoeder te komen en zich daar te nestelen. Pas op dat moment weet je eigen lichaam dat het zwanger is. Als hCG (zwangerschapshormoon) vrijkomt kan nog een temperatuurstijging te zien zijn, een week tot 12 dagen na de eerste temperatuurstijging bij de eisprong.

9. Uitblijven van de menstruatie: Dit is vaak het eerste opgemerkte teken van zwangerschap, zeker als je normaal gesproken zeer regelmatige perioden hebt. Gecombineerd met andere signalen kan je er zeker van zijn dat je zwanger bent, voordat het teststaafje van de test blauw wordt.

10. Een positieve zwangerschapstest: Als je menstruatie 1 dag te laat is, en je klaar bent voor de waarheid, kan je een thuis een (urine) zwangerschapstest doen. Een zwangerschapstest geeft een nauwkeurige uitslag vanaf 10-14 dagen na de bevruchting. Als je echt niet langer kan wachten kan je zelfs 8-10 dagen na de conceptie al een test doen. Houd er rekening mee dat zwangerschapstesten niet 100% betrouwbaar zijn, zelfs bloedtesten niet. Als de uitslag negatief is, maar je je toch zwanger voelt, doe de test dan na een week opnieuw.

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

ikenindi

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-09-06

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-06 15:13

punt 5 en 6 kloppen. 7 misschien, maar kan ook toeval zijn. daar had ik vanochtend last van. maar verder had ik niks van deze verschijnselen. had zelf ook al opgezocht. daarom denk ik dat dat het niet is. maar wat wel?

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:14

ik zal even voor je zoeken Lachen

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:16

zit hier misschien iets tussen?

Menstruatie-stoornissen
Aangezien de menstruatie een buitengewoon ingewikkeld proces is, en het centrum in de hersenen waar dit proces wordt geregeld sterk wordt beïnvloed door emoties, is het te begrijpen dat in veel vrouwenlevens af en toe menstruatiestoornissen optreden.
In het algemeen zijn er drie mogelijkheden:


pauzes tussen de menstruaties kunnen langer worden of de menstruatie kan helemaal stoppen;

menstruatie kan regelmatig blijven, maar met veel bloedverlies;

volkomen onregelmatige menstruatie, zowel wat betreft het begin, de duur als de optredende bloeding.
Het laatste komt het meest voor bij vrouwen die nog geen 20 en boven de 35 jaar zijn, maar ook op andere leeftijden kunnen deze klachten zich voordoen.

Minder of helemaal niet menstrueren
Als meer tijd tussen de menstruaties zit dan normaal en dit minstens twee weken meer is dan normaal, kan er een probleem zijn. Het probleem is nijpender als de vrouw helemaal niet meer menstrueert; dit heet amenorroe. Beide afwijkingen kunnen worden veroorzaakt door een aantal factoren, maar meestal hebben ze een psychische oorzaak.

Ook bij een aantal vroegere pilgebruiksters blijft de menstruatie weg. Blijft de menstruatie langer dan 9 maanden uit, dan doet de vrouw er goed aan een specialist te raadplegen, zodat deze kan onderzoeken waarom zij niet menstrueert.

Veel bloedverlies
Indien er bij de menstruatie veel bloed wordt verloren, moet een arts worden geraadpleegd die kan onderzoeken of sprake is van erosie, gezwelvorming of andere afwijking. Bij de meeste vrouwen verdwijnen hun klachten als de juiste hormonen worden voorgesc_reven. Slechts als deze middelen niet baten, zal worden overwogen de baarmoeder operatief te verwijderen. Hoewel deze behandeling zeer succesvol kan zijn, kan zij leiden tot een scala van problemen. Een uitgebreid gesprek vooraf tussen arts en patiënte is dan ook noodzakelijk.

Onregelmatige menstruatie
Bloedverlies dat onregelmatig optreedt en sterk wisselend van duur en hevigheid is, is niet alleen ongemakkelijk en verwarrend maar ook reden tot bezorgdheid. De vrouw moet haar arts raadplegen, die haar zal onderzoeken en mogelijk zal curetteren, liefst in een periode dat geen bloedverlies optreedt, zodat een maximum aan informatie kan worden verkregen.

Met de door het onderzoek en het laboratorium verkregen informatie zal de arts het probleem met de vrouw bespreken. Er zijn twee soorten behandeling mogelijk: hormoontherapie en operatieve verwijdering van de baarmoeder (hysterectomie).

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

ikenindi

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-09-06

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-06 15:20

nee, aan de menstruatie heb ik niks gemerkt. maar zit daar niet toevallig ook gewoon wat anders dan de bbaarmoeder? onderin je buik dus?

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:23

tja ik zou het niet echt weten... ik heb alleen nog wat over chronische buikpijn gevonden.

Wat is chronische buikpijn
Pijn in de onderbuik wordt chronisch genoemd als de klacht langer dan 3 tot 6 maanden bestaat. Vaak bestaat de pijn al jaren. Soms is de pijn (bijna) elke dag aanwezig, soms een paar dagen per week.
De pijn wisselt van vrouw tot vrouw en soms ook bij dezelfde vrouw. De pijn kan continu aanwezig zijn, in de loop van de dag veranderen of in aanvallen verergeren. Vaak is het moeilijk te voorspellen wanneer de pijn optreedt, al merken sommige vrouwen dat zij soms minder last van de pijn hebben als zij bijvoorbeeld op vakantie zijn of op een andere manier meer ontspannen.
De pijnklachten gaan nogal eens gepaard met andere buikklachten, zoals een opgezette buik. Soms zijn er ook problemen met plassen of met de ontlasting, en soms verergert de pijn bij de menstruatie. Seksuele problemen komen vaak voor. Ook treden nogal eens slaapproblemen op als gevolg van de pijn.
Kortom: er bestaat een groot verschil in klachten bij vrouwen met chronische onderbuikpijn. Vaak maken vrouwen zich zorgen over de pijn: 'Het is toch niet normaal dat ik zoveel pijn heb!' is een veel gehoorde verzuchting.


maar dat zou het ook niet zijn.. lijkt me

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:25

misschien moet je het gewoon nog een weekje aanzien en als je echt bezorgd bent kun je net zo goed naar een huisarts gaan Lachen die kan je altijd helpen Lachen

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

ikenindi

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-09-06

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-06 15:29

dit heb ik zelf nog gevonden.
huisarts ga ik heen, maar voor second opinion over mijn ziekte. en k kan t niet zo vinden met mijn huisarts. dus daar ga ik niks over zeggen. ik ben al een keer naar gynecoloog geweest, dus ik kan evt. zonder verwijzing daar heen. misschien ga ik daar wel een afspraak maken...

4.2 Plotselinge pijn in de onderbuik
Pijnklachten in de onderbuik die vrij plotseling ontstaan in de loop van enkele uren of dagen kunnen een aantal oorzaken hebben. Als de oorzaak van ernstige pijn niet duidelijk is, adviseert de arts een diagnostische laparoscopie.
We beschrijven hieronder een aantal veelvoorkomende oorzaken van plotselinge buikpijn.

Blindedarmontsteking (appendicitis)
De blinde darm (appendix) is een 5-8 cm lang aanhangsel van de dikke darm dat ontstoken kan raken. De oorzaak van deze ontsteking is bijna altijd onbekend. Meestal begint de pijn rond de navel en zakt zij daarna af naar de rechteronderbuik. Niet zelden zijn er klachten over misselijkheid, is de ontlasting wat dunner dan normaal, en is de temperatuur iets verhoogd.

Gedraaide eierstok
Een eierstok zit aan één kant met een brede 'steel' vast in de buikholte. Als een eierstok vergroot is, kan hij rond de steel draaien. Door het afknellen van de bloedtoevoer naar de eierstok ontstaan dan pijnklachten. Een eierstok kan vergroot zijn als er een cyste (een holte gevuld met vocht) in zit. Ook is het mogelijk dat een eierstok in zijn geheel vergroot is. Soms is er dan sprake van een dermoïd,
ook wel een teratoom (wondergezwel) genoemd. Allerlei soorten weefsel kunnen hierin voorkomen, zoals haren, botten en talg.

Problemen met een myoom
Een myoom (vleesboom) is een goedaardige verdikking of knobbel van de spierwand van de baarmoeder. Een myoom dat via een steel met de buitenzijde van de baarmoeder verbonden is, kan rond de steel draaien. Net als bij een rond de steel gedraaide eierstok ontstaan pijnklachten door het afknellen van de bloedtoevoer.

Een gesteeldraaide hydrosalpinx
Een afgesloten eileider gevuld met vocht kan in zeldzame gevallen ook ronddraaien en net als een gedraaide eierstok of myoom vrij plotseling pijnklachten veroorzaken.

Bloeding bij een eisprong
Twee weken voor het begin van een menstruatie vindt de eisprong plaats. De holte waarin de eicel ligt (follikel) barst dan open en er komt een eicel vrij. Een enkele keer knapt hierbij een bloedvaatje, dat door blijft bloeden. Het bloed prikkelt dan het buikvlies in de buikholte en veroorzaakt de plotselinge buikpijn.

Eileiderontsteking
Klachten van onderbuikpijn, koorts, vieze afscheiding of een menstruatie die langer duurt dan normaal, kunnen duiden op een eileiderontsteking. Soms wordt deze ontsteking veroorzaakt door een seksueel overdraagbare aandoening (SOA), zoals een Chlamydia-infectie of gonorroe. Ook bacteriën uit de darmen kunnen zo'n ontsteking geven. Bij een kijkoperatie ziet de arts dat de eileiders rood en gezwollen zijn; soms bevindt zich ook pus in de buikholte. Meer informatie vindt u in de brochure
Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) en eileiderontsteking.

Buitenbaarmoederlijke zwangerschap
De medische term voor een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is een extra-uteriene graviditeit (extra = buiten, uterus = baarmoeder, graviditeit = zwangerschap). Vaak wordt dit afgekort als EUG.
De zwangerschap bevindt zich buiten de baarmoeder, meestal in de eileider
Toekomstige kinderwens, de mate van schade aan de eileider en de toestand van de andere eileider spelen een rol bij de keuze van de behandeling.
Vaak, maar niet altijd, wordt een EUG laparoscopisch verwijderd. Meer informatie vindt u in de al genoemde brochures De laparoscopische operatie en Buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:33

je kan toch altijd naar een ander arts gaan? ik geloof dat ene vriendin van mij dat ook heeft gedaan.. gewoon naar de dichtsbijzijnde huisarts bij ons in de buurt gegaan(was niet haar eigen huisarts).. ik geloof dat ze geen mensen afwijzen als diegene (mogelijk erge) problemen heeft

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

ikenindi

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-09-06

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-06 15:38

ja, ik ga denk k gewoon naar gynecoloog. is mkklkr. huisarts kan toch niks doen. en als dat inderdaad is waar de baarmoeder zit, zal het er iig mee te maken hebben...

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 15:54

ja lijkt me wel het slimst Lachen

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

ikenindi

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-09-06

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-06 16:12

een soa kan niet toch?

hallow

Berichten: 1766
Geregistreerd: 26-09-04
Woonplaats: groningen

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 16:32

niet als er sprake is van verantwoord seks(of overdraging via een wond)... anders zou het uiteraard mogelijk kunnen zijn

Bewaar elke geluksdag in een doosje van satijn,
want er zou nooit meer één zoals die ene zijn

ikenindi

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-09-06

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-06 16:43

nou niet verantwoord op die manier, maar als het goed is wel. ik ben pas met 1 iemand naar bed geweest, en die was veilig. dat is al sinds een jaar.

ikenindi

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-09-06

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-06 16:50

ik zit er over te denken de ehbo te bellen... het wordt steeds erger. bij elke beweging trek ik het niet meer... misschien kan ik het gewoon over de telefoon uitleggen. dan kunnen zij beoordelen of ik wel of niet langs moet komen... nadeel: ik ben alleen thuis en zit in rolstoel. taxi kan ik evt wel bestellen... maar kmoet eerst naar huisarts geloof ik voor verwijzing officieel he?(voordeel: niet mijn eigen huisarts!) wat moet ik doen? op bed gaan liggen met pijnstillers of toch bellen naar hap?

_Buddha
Berichten: 2289
Geregistreerd: 27-10-05

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 16:53

Ik zou maar even bellen, dit klinkt niet goed, en ik denk niet dat je zwanger bent, als de pijn zo erg is. Gewoon even bellen! Dan weet je het snel, voordat je flauwvalt ofzo!

succes!

When you reach the end of your rope, tie a knot in it and hang on.

Exit13

Berichten: 7748
Geregistreerd: 29-01-04

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 16:55

HAP bellen, niet de EHBO...
En een andere huisarts zoeken... want je kunt niet zomaar bij een andere ha terecht als je klachten niet direct spoedeisend zijn.

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei!

BibiSmurf
Berichten: 463
Geregistreerd: 23-08-05
Woonplaats: Nijverdal

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 17:09

Ik zou gewoon even bellen naar de huis artsen post, je kunt altijd even vragen. Ook voor je eigen gemoedstoestand!!

ikenindi

Berichten: 14540
Geregistreerd: 30-09-06

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-10-06 17:14

ja, ik ga nu even bellen. en ik weet nu zeker dt ik niet zwanger ben. anders neem ik aan sdat niemand zwanger wil worden. demn wat een pijn!

So0p_
Berichten: 2864
Geregistreerd: 17-06-05

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 17:18

veel sterkte!
idd bellen..

        Don't regret anything that ever made you smile.

Miranda40

Berichten: 2411
Geregistreerd: 21-07-04
Woonplaats: Bij de goudkust

Re: pijn in de onderbuik...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-06 17:19

Gewoon HAP bellen! Niet te lang meer rond blijven lopen. Sterkte!

De letters van jouw naam staan in onze harten geschreven. We dragen je met ons mee; voor altijd blijf je in ons leven. Rust zacht lieve Casper Y;( 1 september 2010 http://www.youtube.com/watch?v=BpLcfQcCKp4
Als leven lijden wordt, is het tijd om lost te laten. Javelin je mag genieten van de eeuwige groene weilanden Y;( 01.06.1991 - 01.03.2013


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Angie91, Berdien, DeMolenhoek, elske_, glenmore, Google Web Preview, Googlebot, ista, lonimma, nuscaniels, Pferdchen, Spianne, xFioon, zuperzmoker en 225 bezoekers