zilla schreef:Heeft dat serieus met je gezondheid te maken? Ik dacht dat de zuurtegraad zichzelf in stand hield op een 'gelijk' niveau...
En hoe weet je dan of producten zuur of basisch zijn? (of is dat een domme vraag?

)
van de link in m'n eerste post schreef:Bijna alle factoren uit de dagelijkse leefomgeving hebben een verzuring tot gevolg.
* Voeding: Vooral dierlijk eiwit (vlees), eieren, scherpe kaas, pinda’s, haring, kwark, margarine, suiker en (koolzuurhoudende) frisdranken.
* Genotmiddelen, zoals koffie (ook cafeïnevrije), zwarte thee, nicotine, alcohol en drugs.
* Stress en negatieve emoties zoals ergernis, woede, gejaagdheid, jaloezie, afgunst en ruzie.
* Electrosmog
* Chemische geneesmiddelen.
* Overmatig sporten en te weinig beweging.
Zuuropbouwende levens- en genotmiddelen veroorzaken gisting in de dunne darm en vervuiling in de dikke darm. Als gevolg hiervan ontstaan darmgassen en opzwellingen die zich met de lichaamsvloeistofketen tot organische en anorganische zuren verbinden. Deze zuren veroorzaken de opbouw van zoutverbindingen die zich als slakken afzetten.
Bron: http://www.fonteine.com/verzuring.html