Diagnose BK en verder.

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

 
 

BeFunny

Berichten: 11456
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Diagnose BK en verder.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-24 09:20

Ik heb heel lang getwijfeld wel of niet een toppic openen. Eigenlijk hoopte ik er na de operatie er voorlopig vanaf te zijn en weer verder te gaan met het leven maar het pakt toch allemaal anders uit.

Hieronder volgt een verhaal met datas en dat geeft een beetje weer hoe het proces loopt


In het kort even de voorgeschiedenis. Is toch wat langer geworden.

Op 17 December 2022 zat ik op 39 jarige leeftijd bij de huisarts met een knobbel in de borst. Nuchter als ik ben dacht ik het zal weer iets geks zijn, maar de huisarts wilde dat ik met spoed een mammografie kreeg. Bij het LUMC kon dat pas na 1 Januari dus ging ze rond bellen en gelukkig kon ik 22 December terecht in het GHZ. Die ochtend kreeg ik dus de mammografie opgevolgd door een echo en gelijk een punctie die ze ook gelijk hebben bekeken, ik mocht een uur wachten in het restaurant en daarna belden ze mij dat de uitslag binnen was dus ik kon naar de chirurgen kamer komen. Daar zat ik even samen met mijn vriend en toen kwam de chirurg samen met een verpleegkundige dus ik wist toen gelijk dit is foute boel borstkanker.

Toen gelijk een afspraak gemaakt voor biopt en Mri. En 10 dagen later de volledige diagnose. Lobulaire tumor van 6cm hormoongevoelig en her 2-
Dit was ook weer heel slecht nieuws want chemo zou voor mij niet veel doen. Maar gelukkig was het wel hormoongevoelig (gelukkig omdat ze antihormoon konden inzetten)

Daarna volgde nog een pet scan en gelukkig verder alles schoon.


17-01-23 Mascectomie dat is een borstamputatie (micrometastas gevonden in poortwachter) niet op scans gezien.

15-03-23 start Tamoxifen (anitihormonen therapie)

17-11-23 start van veel ellende klachten maar voor die tijd alleen lichte klachten die ik erbij vond horen en voor lief nam.

04-12- 23 eerste controle MRI hierbij hoopte ik te horen alles is schoon en goed.

07-12-23 gesprek oncoloog en bloed onderzoek (D Tekort)

11-12-23 uitslag mri (plek gezien op sternum) gelijk aangemeld voor pet/ct scan

29-12-23 pet/ct scan (geen Fes/pet ivm nog tamoxifen) uitslag plek gezien maar geen aankleuring (mijn chirurg was op vakantie) en de geen die ik sprak vertelde dat het mogelijk toch een ontstekinkje of zo iets was. Monitoring was het advies.

Ergens half januari gesprek met huisarts over de klachten omdat oncoloog aangaf dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat het door tamoxifen kwam. Weer bloed geprikt op meer dingen. Kwam niks uit

Paar dagen later zat ik bij de gyneacoloog omdat ik ongesteld was geworden en dat was ik door de tamoxifen al 6 maanden niet geweest, op dat moment slikte ik nog tamoxifen. Gyneacoloog gaf aan dat er gewoon nog veel te veel activiteit was in de eierstokken en raadde aan dat als ik anti hormoon zou blijven gebruiken dat het beter was om ook de eierstokken te laten verwijderen. Maar een paar dagen later zou ik weer een gesprek hebben met oncoloog en zou ik dat kunnen bespreken.

De klachten die ik had waren inmiddels zo heftig dat de huisarts eigenlijk had voorgesteld om tijdelijk te stoppen met tamoxifen. Dus ik heb dit besproken met oncoloog en die gaf aan dat ze daar helemaal in mee ging dus ging ik stoppen voor 6 weken om te kijken wat er met de klachten ging gebeuren.

Een paar dagen na het gesprek met oncoloog belde de chirurg over het plekje op het sternum dat ze het niet vertrouwde, dat ze de pet/ct als onbetrouwbaar zag omdat ze weet dat kleinere hormoongevoelige tumoren vaker niet aankleuring. Dat ze toch een bot biopt wilde afnemen.

Op 29-01-2024 kreeg ik dat uiterst pijnlijke biopt onder ct geleide (botboringen ik wens het niemand toe) ik was al voor 09:00 op de verpleegafdeling. Om 17:00 werd ik eindelijk naar radiologie gebracht.

Helaas hebben ze ernaast geboord en dus geen goed materiaal verkregen. Ze wilde wel het biopt nog een keer doen met een langer en dunner boortje maar daar zaten nog meer risicos aan. Ik was ook nog blauw en bont van het eerdere biopt en gaf aan dat ik op dat moment alleen onder narcose biopt wilde ondergaan. Het is anders dan een biopt uit de borst. Het onderzoek duurt een uur waarbij je steeds onder ct scan gaat en er uit komt en dat ze eerst met hand boortjes gaan booren/prikken en op het laatst met een electrische boor. Dit is naast pijnlijk ook heel erg spannend zeg maar.
Toen is besloten eerst fes/pet te doen omdat ik nu toch tijdelijk gestopt was met de tamoxifen. Voor de fes/pet mocht ik minimaal 4 weken geen tamoxifen slikken.

Op 29-02-24 kreeg ik de fes/pet
Weer plek gezien maar weer geen aankleuring.
Radioloog dacht aan Cyste (zeldzaam abc) maar raad wederom monitoring aan en biopt.

Besproken biopt of Mri na 3 maanden. Mri na 3maanden gekozen.

Gesprek met oncoloog na 6 weken stoppen tamoxifen.
De eerste symptomen verdwenen al binnen 3 dagen en alle klachten verdwenen binnen een paar weken en tijdens het gesprek na 6 weken. Had ik geen conditie meer door dat ik niet veel kon maar de klachten waren verdwenen en ik was weer aan het opbouwen. Besloten voorlopig geen antihormoon te gebruiken.
Overwegen toekomst verwijdering eierstokken en letrozole (ik heb aangegeven dat ik geen injecties wil) of alles gewoon plat door ze te verwijderen of dus niet. Oncoloog gaf aan dat het persentage wat het toevoegd zo klein is dat de verwijdering eierstokken een grote ingreep vind. En dat de tamoxifen dus niet voldoende werkt ivm dat de eierstokken nog teveel deden. Dat ze het stoppen dan de beste optie vond ook.

Inmiddels waren de 3 maanden voorbij en heb ik afgelopen donderdag de controle mri gehad. En helaas is de plek op het sternum gegroeid. De chirurg noemt het verontrustend.

Ze willen weer een bot biopt doen zoals de vorrige keer maar dan met een dunner langer boortje. Maar ze laten de fotos nu eerst beoordelen door het LUMC om te kijken of ze evt een andere optie kunnen bieden.

Ik heb het idee echt momenteel een beetje geleefd te worden door onderzoeken, scans, gesprekken met artsen. En er zit dus iets op het borstbeen wat groeid en waarvan we nog niet weten wat het is Ik ga nu wederom sowieso weer een onderzoeksfase in. En omdat het groeiende is en op de mri wel heel duidelijk aan kleurt wordt nu wel gedacht aan metastas.

Waarom ik nu toch een toppic open dat weet ik niet. Ik weet dat er nog meer mensen zitten die te maken hebben met een vorm van kanker.
Borstkanker of het voorstadium en alles ertussen komt heel veel voor èèn op de zeven vrouwen krijgt er mee te maken. En ik lees en hoor ook echt veel vrouwen die jonger zijn dan vijftig en dus nog niet zijn opgeroepen voor een mammografie. Ik wil er niemand bang mee maken want voor mijn diagnose was ik onbezorgd en dat gun ik iedereen. Maar wel een extra stukje bewustwording want ik was er niet zo mee bezig. En ondanks dat er wel aandacht voor is denk ik dat er te weinig aandacht voor is en dat geldt niet alleen voor borstkanker maar voor alle types. Iedereen kan het krijgen jong of oud.

Voor iedereen die er mee te maken heeft ook als het om een naaste gaat wil ik graag een virtuele knuffel geven :(:)
Laatst bijgewerkt door BeFunny op 14-06-24 09:31, in het totaal 2 keer bewerkt


Elisa2

Berichten: 38690
Geregistreerd: 31-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 09:27

Pfft wat een heftig verhaal zeg, en nog zo jong ben je ook. :knuffel:

Ik hoop echt niet dat je uitzaaiingen hebt.

Dat geleefd worden kan ik me helemaal voorstellen.

Ik weet niet zo goed wat ik verder moet zeggen behalve dat het inderdaad goed is om mensen bewust te maken en dat ik voor jou hoop dat het hoe dan ook positief zal aflopen.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-

Palmera

Berichten: 9527
Geregistreerd: 25-09-08
Woonplaats: La Palma

Re: Diagnose BK en verder.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 10:14

Wat ontzettend heftig. En eng. En.ook goed dat je waarschuwd, want ook ik hoor vaker over borstkanker op jonge leeftijd.
Heel veel sterkte, sla je er doorheen! :(:)

BeFunny

Berichten: 11456
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Re: Diagnose BK en verder.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-24 10:26

Het is niet zozeer een waarschuwing. Meer een bewustwording. Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld jammer dat de mammografie niet vroeger gedaan wordt bijv bij 30 en desnoods de volgende bij 40. Omdat ik toch heel veel hoor van vrouwen tussen de 30 en de 50 die de diagnose krijgen. En omdat die naar de dokter gaan zodra ze duidelijk iets voelen is het dan vaak al in een serieus stadium. Bij mij was hij 6cm en ik voelde voor die tijd niks. Hij is denk los gekomen door een stoot. En heeft dus waarschijnlijk vast gekleefd of iets gezeten ergens aan. Op een mammografie kunnen ze heel duidelijk juist het begin stadium opsporen. Dus dat zou echt veel kunnen betekenen.

Karin_deB

Berichten: 8337
Geregistreerd: 15-08-04
Woonplaats: Rijsbergen

Re: Diagnose BK en verder.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 13:42

Jeetje wat een heftige tijd heb je al achter de rug!

Als het LUMC geen andere optie voor je heeft kan je dan deze keer het biopt wel onder narcose laten doen?
Het klinkt echt vreselijk je eerste biopt :(:)

Ik wil je veel sterkte wensen met deze rollercoaster! Het is gewoon ontzettend k*t.
Hopelijk heb je snel meer duidelijkheid.
:(:)

I love you to the moon and back

BeFunny

Berichten: 11456
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-24 13:48

Helaas kan het biopt niet onder narcose dat is heel duidelijk al verteld. Ook niet in een ander ZH.
Omdat de patiënt bij moet zijn en aan moet kunnen geven als ze bijv door de long zitten. Dan heb je wel al een probleem maar kunnen ze gelijk handelen zeg maar.

Omdat het groeit moet er wel iets want het kan natuurlijk uitbreiden als het wel K is.

Ik denk zelf dat ik niet onder het biopt uit kom.

thequeensmum
Berichten: 3658
Geregistreerd: 20-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 14:14

BeFunny schreef:
Het is niet zozeer een waarschuwing. Meer een bewustwording. Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld jammer dat de mammografie niet vroeger gedaan wordt bijv bij 30 en desnoods de volgende bij 40. Omdat ik toch heel veel hoor van vrouwen tussen de 30 en de 50 die de diagnose krijgen. En omdat die naar de dokter gaan zodra ze duidelijk iets voelen is het dan vaak al in een serieus stadium. Bij mij was hij 6cm en ik voelde voor die tijd niks. Hij is denk los gekomen door een stoot. En heeft dus waarschijnlijk vast gekleefd of iets gezeten ergens aan. Op een mammografie kunnen ze heel duidelijk juist het begin stadium opsporen. Dus dat zou echt veel kunnen betekenen.


Allereerst: wat vreselijk voor je. Je bent in een vreselijke nachtmerrie beland en ik wens je alle sterkte!

Wat betreft je opmerking mbt mammografie eerder uitvoeren: dat schijnt niet te kunnen omdat vrouwen in die leeftijdsgroep nog heel veel klierweefsel hebben en de mammo daarom niet goed te beoordelen is.

BeFunny

Berichten: 11456
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-24 14:16

thequeensmum schreef:
BeFunny schreef:
Het is niet zozeer een waarschuwing. Meer een bewustwording. Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld jammer dat de mammografie niet vroeger gedaan wordt bijv bij 30 en desnoods de volgende bij 40. Omdat ik toch heel veel hoor van vrouwen tussen de 30 en de 50 die de diagnose krijgen. En omdat die naar de dokter gaan zodra ze duidelijk iets voelen is het dan vaak al in een serieus stadium. Bij mij was hij 6cm en ik voelde voor die tijd niks. Hij is denk los gekomen door een stoot. En heeft dus waarschijnlijk vast gekleefd of iets gezeten ergens aan. Op een mammografie kunnen ze heel duidelijk juist het begin stadium opsporen. Dus dat zou echt veel kunnen betekenen.


Allereerst: wat vreselijk voor je. Je bent in een vreselijke nachtmerrie beland en ik wens je alle sterkte!

Wat betreft je opmerking mbt mammografie eerder uitvoeren: dat schijnt niet te kunnen omdat vrouwen in die leeftijdsgroep nog heel veel klierweefsel hebben en de mammo daarom niet goed te beoordelen is.


Klopt en klopt niet.

Er bestaat tegenwoordig de mri Mamma en daarmee schijn je ook bij jongere vrouwen met klierweefsel (ik had en heb in mijn andere borst ook veel dense weefsel) en daar kunnen ze wel degelijk de cellen mee opsporen. Die hebben ze helaas niet in elk ziekenhuis. Ook niet bij het GHZ dus mijn tumor van 6cm was ook niet te zien op de mammografie en niet op de echo. Gelukkig was hij zo duidelijk voelbaar en had ik een arts die aangaf we gaan door tot we weten wat het is en toen werd er gelijk de punctie genomen.
Laatst bijgewerkt door BeFunny op 14-06-24 14:18, in het totaal 1 keer bewerkt

DuoPenotti

Berichten: 31632
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 14:17

Net je verhaal gelezen.
Heb niet veel zinnigs te melden dus probeer dat dan ook maar niet.

Wil je wel veel sterkte wensen en een dikke knuffel :knuffel:

Life is what happens to you while you’re busy making other plans

7September
Berichten: 122
Geregistreerd: 20-02-23

Re: Diagnose BK en verder.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 15:23

Heel veel sterkte!

Sintara

Berichten: 7627
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Re: Diagnose BK en verder.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 15:28

Heel veel sterkte :(:) mijn moeder heeft ook pasgeleden de diagnose gehad, bij haar heeft de mammografie het niet gezien. Zij wordt volgende week geopereerd...

[PP] Mel en ik in Denemarken
<3 Mel, mijn stoere OTTB

BeFunny

Berichten: 11456
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-24 15:29

Heel veel sterkte voor je moeder :(:) en ook voor jullie als familie!

Kitty_

Berichten: 3048
Geregistreerd: 10-03-04

Re: Diagnose BK en verder.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 15:47

Wat onzettend heftig. Ik leef met je mee wat betreft tamoxifen. Ik kreeg op mijn 27e borstkanker en heb 9.5 jaar lang tamoxifen geslikt. Blij dat ik er vanaf ben. Ik ben destijds na mijn diagnose wel overgestapt naar een ander ziekenhuis met meer specialisme, daar kom ik nu nog steeds. Veel sterkte en wijsheid toegewenst.

Thami
Berichten: 83
Geregistreerd: 15-11-21

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 15:58

Heel veel sterkte BeFunny. Het lijkt me heel moeilijk om zo van onderzoek naar onderzoek te gaan, wat een achtbaan van emoties. Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt, en dat de nodige behandelingen aanslaan.
Ik vind het goed van je dat je er een topic over opent, het biedt ons een inkijkje in het traject. Hopelijk geeft het jou ook steun en lucht het op het van je af te schrijven.

BeFunny

Berichten: 11456
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-24 16:00

@Kitty ik volg jou verhaal natuurlijk ook en vind het echt heel heftig voor jou ook. Voor iedereen eigenlijk :(:)


Ik heb het 6 maanden heel erg goed gedaan op tamoxifen. Maar de klachten die werden daarna met de dag erger. Maar nu heb ik niks en dat is ook niet alles. Ik ben zelf akkoord met verwijdering eierstokken en letrozole of annestrazole of hoe je dat ook schrijft. Ik wordt nu ook weer ongesteld dat is ook best gek als je weet dat De K hormoon gevoelig is en dat er cellen in lijf kunnen zweven die daarop kunnen reageren.

Maar de afgelopen 3 maanden zijn weer een roller coaster geweest en zonder antihormoon konden wel alle scans ook gedaan worden.

Voor mij is nu wel eerste zaak weten wat er zit. Want zo lang we dat niet weten kunnen ze het ook niet verwijderen/behandelen en het zit er dus iig sinds 4 December want toen was de eerste controle MRI.

Bowo
Berichten: 2889
Geregistreerd: 11-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 16:55

thequeensmum schreef:
BeFunny schreef:
Het is niet zozeer een waarschuwing. Meer een bewustwording. Persoonlijk vind ik het bijvoorbeeld jammer dat de mammografie niet vroeger gedaan wordt bijv bij 30 en desnoods de volgende bij 40. Omdat ik toch heel veel hoor van vrouwen tussen de 30 en de 50 die de diagnose krijgen. En omdat die naar de dokter gaan zodra ze duidelijk iets voelen is het dan vaak al in een serieus stadium. Bij mij was hij 6cm en ik voelde voor die tijd niks. Hij is denk los gekomen door een stoot. En heeft dus waarschijnlijk vast gekleefd of iets gezeten ergens aan. Op een mammografie kunnen ze heel duidelijk juist het begin stadium opsporen. Dus dat zou echt veel kunnen betekenen.


Allereerst: wat vreselijk voor je. Je bent in een vreselijke nachtmerrie beland en ik wens je alle sterkte!

Wat betreft je opmerking mbt mammografie eerder uitvoeren: dat schijnt niet te kunnen omdat vrouwen in die leeftijdsgroep nog heel veel klierweefsel hebben en de mammo daarom niet goed te beoordelen is.


Klopt en klopt niet.

Er bestaat tegenwoordig de mri Mamma en daarmee schijn je ook bij jongere vrouwen met klierweefsel (ik had en heb in mijn andere borst ook veel dense weefsel) en daar kunnen ze wel degelijk de cellen mee opsporen. Die hebben ze helaas niet in elk ziekenhuis. Ook niet bij het GHZ dus mijn tumor van 6cm was ook niet te zien op de mammografie en niet op de echo. Gelukkig was hij zo duidelijk voelbaar en had ik een arts die aangaf we gaan door tot we weten wat het is en toen werd er gelijk de punctie genomen.[/quote]

Vrouwen onder de 30 krijgen geen mammogram doordat die inderdaad niet goed te beoordelen zijn door het klierweefsel. Nu is dat een gestelde waarde, maar in praktijk is het natuurlijk een glijdende schaal. Veel vrouwen van 30 zullen dus alsnog moeilijk tot niet te beoordelen mammogrammen krijgen. Al die vrouwen door een MRI is financieel gewoon niet haalbaar, of iedereen moet meer belasting gaan betalen.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar welke preventieve onderzoek nou echt effectief en financieel haalbaar zijn en hoewel Nederland daarin vrij conservatief is, zijn ze echt met een goede redenering opgesteld.

BeFunny

Berichten: 11456
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-24 17:12

Het financiële stukje gaat er slecht in als je denkt aan o.a het mondkapjes schandaal.

Zo'n mri is echt ook niet alles (vals positief) kan ook gebeuren en dan gaat iemand een onderzoekstraject in.

Maar eerlijk gezegd vind ik openheid over wat deze apparaten kunnen en duidelijkheid (iemand van beneden 30 bijv) een ouderwetse mammografie geven terwijl een tumor voelbaar is in de wetenschap dat die daar niet zichtbaar op is vind ik voor een verzekering weg gegooid geld. En het komt dus best wel vaak voor dat het er niet op te zien is en dat valt te voorspellen. Deze vrouwen krijgen alsnog een full body MRI en dat kost dubbel op. Plus dat het een extra nare ervaring is voor vrouwen.

Beter is om dat per patiënt dus te bepalen. Ook leeftijds gebonden vind ik iets geks.
Vrouwen boven de 50 krijgen dus oproepen tot zo'n mammografie.
Maar niet elke vrouw van 50 zit in de overgang of heeft die al gehad.
Bij vrouwen die dat hebben gehad is het ouderwetse apparaat bij uitstek geschikt om met name het begin stadium te kunnen ontdekken. Maar bij vrouwen die daar nog niet zijn kan het zijn dat er niks te zien is zelfs als er al een grote tumor zit. Die gaan naar huis met het idee dat er niks zit.

Ik vind dat daar echt nog heel veel verbeterd kan worden. Zeker met alle kennis die er nu is.

Voor mijn geval maakt het niet zoveel uit. Maar er zijn zoveel vrouwen die er dus mee te maken krijgen.

En de mri Mamma zou ook nog eens vrouwvriendelijk er zijn want veel vrouwen zien op tegen de pletter. Ik heb geen moeite met de pletter behalve dat mijn tumor er niet op te zien was. Naar mijn persoonlijke idee kan dat dus veeel efficiënter.

Kitty_

Berichten: 3048
Geregistreerd: 10-03-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 17:29

BeFunny schreef:
@Kitty ik volg jou verhaal natuurlijk ook en vind het echt heel heftig voor jou ook. Voor iedereen eigenlijk :(:)


Ik heb het 6 maanden heel erg goed gedaan op tamoxifen. Maar de klachten die werden daarna met de dag erger. Maar nu heb ik niks en dat is ook niet alles. Ik ben zelf akkoord met verwijdering eierstokken en letrozole of annestrazole of hoe je dat ook schrijft. Ik wordt nu ook weer ongesteld dat is ook best gek als je weet dat De K hormoon gevoelig is en dat er cellen in lijf kunnen zweven die daarop kunnen reageren.

Maar de afgelopen 3 maanden zijn weer een roller coaster geweest en zonder antihormoon konden wel alle scans ook gedaan worden.

Voor mij is nu wel eerste zaak weten wat er zit. Want zo lang we dat niet weten kunnen ze het ook niet verwijderen/behandelen en het zit er dus iig sinds 4 December want toen was de eerste controle MRI.


Ik denk dat je mij verward met de andere Kitty hier op bokt ;-)
Ik heb ook een tijdje zoladex gehad om de eierstokken stil te leggen. Dat was voor mij persoonlijk niet fijn maar ik ben wel blij dat ik het geprobeerd heb. Wel een overweging waard misschien voordat je je eierstokken laat verwijderen, dat is niet meer terug te draaien. Ik hoor ook wel positieve verhalen van lotgenoten die over zijn gestapt op een aromastase remmer ipv tamoxifen. Misschien ook het proberen waard voor je. Ik hoop dat er iets is waarbij je enigsinds prettig gaat voelen en wat goed aanslaat.

BeFunny

Berichten: 11456
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-24 17:45

Ja je hebt idd gelijk zeg dat is de andere Kitty.

Het is idd de keuze voor injecties met aromastase remmers daar valt letrozole ook onder heb ik begrepen icm injecties of verwijdering eierstokken met injecties. Mijn keuze is daarin toch verwijdering eierstokken en daarnaast zou dan ook letrozole moeten. Omdat ik dat gesprek ook heb gehad met de gyneacoloog en omdat het doel is dat ze toch plat blijven en uiteindelijk als je in de overgang gaat je toch die klachten krijgt.
Maar de oncoloog die raad het niet aan ivm het lage percentage van Procent :( wat het uiteindelijk voor mij zou toevoegen . Wel mag ik aangeven als ik toch weer met iets wil beginnen. Sowieso zou ze eerst willen starten nadat uitgezocht is wat het nu is op het borstbeen. Maar het voelt allemaal zo niet uhm ik kan het niet eens onder woorden brengen.

-Namiro-

Berichten: 2050
Geregistreerd: 22-08-05
Woonplaats: Het Limburgse land..

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 19:37

Ik wil je alleen een hart onder de riem steken BeFunny! Ik heb bewondering voor je doorzettingsvermogen en je positieve mindset! _/-\o_

BeFunny

Berichten: 11456
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-24 21:32

Soms dwaalt die mindset wel eens de andere kant op. Maar dat is denk ook niet gek.

Goof

Berichten: 29394
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Thuis

Re: Diagnose BK en verder.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 21:37

Befunny :knuffel:
Geen ervaring, maar ik vind het knap hoe je ermee om gaat.

Wanneer hoor je iets van het LUMC?

BeFunny

Berichten: 11456
Geregistreerd: 11-06-15
Woonplaats: Alleen maar rechtdoor

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-24 21:51

Ik heb begrepen dat de chirurg me maandag gaat bellen. Ook had ze het over dat er nog een gesprek komt op de poli (gesprek over wat nu)

Maar hangt een beetje af of LUMC het vandaag heeft kunnen bespreken. Ze bespreken elke vrijdag casussen. Op ghz is dat dinsdag. In dit geval wilde ze er nu andere radiologen laten kijken ook omdat LUMC uitgebreider is kwa mogelijkheden.
Maar bij LUMC duurt het vaak langer.

Goof

Berichten: 29394
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Thuis

Re: Diagnose BK en verder.

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 21:57

Nou, spannend joh. Ik duim voor je.

Kitty

Berichten: 7728
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-24 22:33

Hier inderdaad de andere Kitty...
Destijds had ik jouw stuk over die biopt gelezen en kreeg er helemaal de rillingen van.
Eng idee dat er misschien nog iets zit wat niet op een andere manier te traceren is. Ik duim voor je dat het toch meevalt.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: alweerkwijt, Lukasje, marleen_88, Neon, santaju, Thijsje38, topsylover, Xayah, xSwanHeart en 30 bezoekers