Citaat:
mexicaanse bootjes
2 courgettes
200 gram rundergehakt
400 gram Mexicaanse Roerbakgroente
1 klein blikje tomatenpuree (70 gram) chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, peper en zout
40 gram geraspte kaas
Bereidingstijd: 20 minuten en 20 minuten in de oven op 180 graden Celsius
Bereidingswijze
• Was de courgettes en snijd ze in de lengte doormidden. Schrap het binnenste gedeelte eruit (bewaar dit) zodat je een soort ‘bootje’ overblijft van de courgette.
• Leg de courgette bootjes in de ovenschaal en zet deze 15 minuten in de oven op 180 graden Celsius zodat ze een beetje kunnen garen.
• Snijd het overgebleven gedeelte van de courgette in kleine stukjes en bak het straks mee met de Mexicaanse Roerbakgroente.
• Verwarm in een bakpan de boter en bak het gehakt rul. Voeg er vervolgens de Mexicaanse roerbakmix en het binnenste geschraapte gedeelte van de courgette toe.
• Voeg de tomatenpuree, 1 theelepel chilipoeder, 2 eetlepels paprikapoeder, 2 eetlepels komijnpoeder, 1 theelepel knoflookpoeder en wat peper en zout door de groente en gehakt.
• Schep het vleesmengsel in de courgette bootjes en verdeel de geraspte kaas erover. Bak het geheel ongeveer 20 minuten in de oven af. Eet smakelijk
• Ook erg lekker om een halve paprika te mengen met dit gehaktmengsel. Het voordeel is dat je de paprika vooraf niet hoeft te garen maar direct kan vullen met het gehaktmengsel.
Citaat:
. Courgette lasagne
Ingrediënten (4 personen):
2 courgettes
300 gram rundergehakt
90 gram geraspte kaas 30+
2 teentjes knoflook
2 uien
1 blik gepelde tomaten
1 blik tomatenpuree (van 140 gram)
10 gram Italiaanse kruiden
400 gram champignons
Beetje roomboter
Bereidingstijd: 25 minuten voorbereiden en
30 minuten in de oven
Bereidingswijze
• Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven)
• Snijd de courgettes met een kaasschaaf of aardappelschiller in dunne plakken, snipper de ui en snijd de knoflook en champignons fijn
• Verhit de boter in een pan en fruit hier de uitjes en knoflook aan en voeg het gehakt en champignons toe en bak dit mee tot het gaar is.
• Vervolgens voeg je de tomaten uit blik en tomatenpuree hieraan toe met de Italiaanse kruiden. Bak dit 10 minuten.
• Beleg de bodem van een ovenschaal met courgetteplakken
• . Verdeel 1 soeplepel gehaktsaus over de courgette. Bestrooi dit met een beetje kaas en bedek het vervolgens met courgetteplakken . Herhaal dit proces tot het gehaktmengsel op is. Eindig met een laag courgetteplakken en een beetje kaas.
• Bak de courgette lasagne 30 minuten in de oven.
Citaat:
Italiaanse kabeljauw uit de oven
Ingrediënten
4 kabeljauwfilets (diepvries)
600 g Italiaanse roerbakmix (zak)
245 g mozzarella
75 g tomatentapenade (bakje à 150 g)
3.5 el milde olijfolie
2 el gedroogde oregano
Laat de kabeljauwfilets ontdooien. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Verhit 1 el olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en bak de roerbakmix 5 min. Schep regelmatig om en breng op smaak. Halveer de mini-mozzarella
Vet de ovenschaal in met een 0,5 el olie en leg er de kabeljauwfilets in. Verdeel de tapenade over de vis en schep er de roerbakmix op. Verdeel er de mozzarella over en bestrooi met 1 el oregano. Bak de ovenschotel 20 min. in het midden van de oven.
Citaat:
witlofschotel
600 gr bloemkool (1 middelgrote bloemkool)
1/2 groente bouillonblokje
30 gr boter
zout en peper naar smaak
handje verse bieslook, fijngesneden
3 stronken witlof
6 plakken ham
80 gr geraspte kaas of naar smaak
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pak de bloemkool en verwijder de bladeren en de stronk weg. Snijd de bloemkool vervolgens in kleine roosjes. Doe de bloemkoolroosjes en het bouillonblokje in een grote pan en vul deze met water. Breng de het water aan de kook en kook de bloemkool binnen 10-15 minuten gaar.
3. Giet de inhoud van de pan na het koken in een vergiet en schud deze goed heen en weer. Dep de bloemkool vervolgens droog met een stuk keukenpapier en doe de roosjes terug in de pan. Voeg dan de boter, zout en peper naar smaak toe aan de pan. Pureer de bloemkool m.b.v. een staafmixer tot puree. Voeg ten slotte de fijngesneden bieslook toe en roer dit door de puree.
4. Maak de witlof schoon en verwijder het buitenste blad. Halveer de witlof en verwijder de bittere kern. Vul een pan met water en kook hierin de witlof 6-8 minuten gaar. Laat de witlof na het koken goed uitlekken in een vergiet.
5. Schep vervolgens de bloemkoolpuree in een ovenschotel en wikkel elke helft witlof in een plak ham. Plaats de ingewikkelde witlof op de puree en bestrooi royaal met kaas. Bak de witlofschotel 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel na het bakken in 3 porties. Eet smakelijk!
Ik doe de bloemkoolpuree bij dit gerecht altijd onderop.
De lekkerste pizza bodem