SPD: Skin Picking Disorder

Moderators: ynskek, Dani, Polly, Giolli, Hanmar, Mjetterd, xingridx, Ladybird

 
 
Dreamy

Berichten: 24049
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: Roelofarendsveen

SPD: Skin Picking Disorder

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-22 00:20

Op onrustige nachten als deze, maar ook tijdens het film kijken of tijdens het autorijden.. ik zit continue aan mijn gezicht (of hoofdhuid, rug, armen, waar dan ook). Puistjes uitknijpen of aan wondjes zitten, alle velletjes moeten eraf..
En dan kijk ik in de spiegel & dan baal ik, want foundation erover maakt het 1) Niet mooier en 2) Niet beter. En op echt erge dagen schaam ik me dan rot.

Ik was naar een schoonheidssalon geweest voor een intake voor permanente make-up (wenkbrauwen) maar zij schrok zo van mijn onrustige en gevoelige huid dat ze mij dat voor nu flink heeft afgeraden ivm grote kans op flinke ontsteking en lelijk worden.
Begrijpelijk, maar hier baalde ik zo van dat ik wel gelijk naar de huisarts heb gebeld voor een afspraak en evt doorverwijzing naar de dermatoloog.

De huisarts heeft me twee middeltjes gegeven om te proberen om iig mijn onrustige huid te kalmeren, helpt dat niet dan gaan we door naar het volgende middel/pillen en als laatste een zware hormoonkuur (?). Ik merk dat door de middeltjes iig wel minder onzuiverheden lijken te ontstaan en ook lijken er bijna geen korstjes te vormen? Maar nog steeds zit ik wel veel aan mijn gezicht waardoor ik alsnog onder de wondjes zit. Ik heb over een week of 2 weer een afspraak met de huisarts om te kijken hoe mijn huid eruit ziet tegenover vorige keer en zal dan ook het skin picking aankaarten.
Iemand een idee wat ze daar verder mee kunnen doen?
Heb me ook al hier ingeschreven voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek: https://huidkliniekutrecht.nl/huidaando ... -disorder/

Nagels kort knippen is iets wat bij mij enigszins helpt, wel balen want sinds ik geen paard meer heb werden mijn nagels echt heel mooi lang & sterk.
En natuurlijk bezig zijn met dingen waarbij je 2 handen nodig hebt :+ als ik een week veel puzzel of teken oid is het ook gelijk al een stuk rustiger.

Ben benieuwd of er meer mensen zijn die dit hebben (gehad), hoor graag hoe jullie ermee om (zijn ge)gaan :)


SnuitjeLove
Berichten: 1008
Geregistreerd: 18-05-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 01:08

Ik heb hier ook heel erg last van, maar dan alleen dat ik velletjes van mijn vingers af trek en aan mijn nagels pulk. Soms is het heel dwamgmatig en de hele dag door en zelfs tot bloedens toe. Ik doe het al heel mijn leven sinds mijn traumatische jeugd. Het afgelopen jaar een paar keer proberen te stoppen waarbij ik het een keer 4 weken heb volgehouden. Helaas weer teruggevallen en in periodes van veel stress is het erger. Probeer van alles, vam fidgetringen tot nagellak, allerlei handcrempjes, maar het is echt een dwangmatig iets.

Anouk_H

Berichten: 2143
Geregistreerd: 20-05-13
Woonplaats: Bij de paarden tussen het hooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 05:10

Dit is voor mij zo herkenbaar! Gelukkig heb ik van mij zelf een heel rustige huid op mijn gezicht, ik krijg eigenlijk alleen puistjes rond mijn ongesteldheid. Gelukkig blijft het daarbij ook alleen maar bij uitknijpen wanneer ik ze zie. Maar die rond je lippen die zijn vaak nog een stuk hardnekkiger. Als daar een korstje op komt omdat ik hem koste wat het kost te vroeg wilde uit knijpen dan kan ik dus niet van die korst af blijven, en je weet zo goed in je achterhoofd dat als je er gewoon vanaf zou blijven het met een week wel weer weg is maar nee door dat irritante stemmetje in je hoofd moet het echt kapot.. ;(

Ik heb er dus op de rest van mijn lichaam veel meer last van. Muggenbulten zitten er ook 3x zo lang omdat ik het maar blijf slopen. Nou heb ik de pech dat mijn hond ergens vlooien had op gelopen. En voordat bij mij het kwartje viel waarom ik zo veel 'muggenbultjes' tegelijk had was het al te laat. Mijn hele linker onderbeen zit vol vlooienbeten met nu dus korstjes en met dit korte broeken weer, moeten ze kapot.. Zucht -O- als je het korstje voelt en weghaalt voelt het even zo goed, en zen, en dan zie je het bloeden en dan voel ik me meteen weer super stom dat ik mezelf weer niet kon beheersen en dan heb ik dus ook meteen spijt. Ik wil straks wel even een foto delen van mijn been

Insta: @anouk.hermsen voor foto's en filmpjes van mijn huisdieren <3

belle_boef

Berichten: 10575
Geregistreerd: 13-02-08
Woonplaats: Drenthe

Re: SPD: Skin Picking Disorder

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 06:56

Je geeft zelf je oplossing al. Bezig zijn bijv. Dmv tekenen of puzzelen.
Maar belangrijkste is dat je je continue bewust wordt van waarde handen zijn en dat als signaal gaat zien dat je wat anders moet gaan doen. Afleiding zoeken en verdragen dat je niet pulkt.

MyWishMax

Berichten: 23925
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 07:12

Ik heb het ook. Vroeger extreem, maar meer dat ik mijn lippen kapot trok, echt de vellen eraf en bloedend. Gewoon lippenbalsem werkte niet om de velletjes te voorkomen. Zonder velletjes bleef ik eraf, maar het heeft jaren geduurd voordat ik iets vond wat die velletjes wegviel. En op hoofdhuid alles wat ik maar voelde echt tot bloedends toe kapot kon krabben. In gezicht verder wel puistjes weg halen en korstjes krabben, maar minder extreem als lippen en hoofdhuid. Met stress werd het erger en nu met stress begin ik weer. Moeilijke is dat ik het zelf niet doorheb. Ik zit ook veel aan mijn haar, maar dan vooral aan een pluk aaien bijna. Minder schadelijk maar valt andere wel erg op := Ook een zenuwtrekje eigenlijk.

Bij mij is het gelukkig wel wat minder geworden met de jaren, maar soms wordt het weer erger. Qua puistjes en huid ben ik keihard aan de slag gegaan met huidverzorging n schoonheidsspecialist zodat het rustiger werd en er dus minder te pulken was. Ook hoofdhuid met huisarts aan de slag geweest, maar zal nooit helemaal weg blijven (de 'ziekte' dan dus er blijft elke keer iets terug komen en dan ga ik weer krabben, maak het erger enzovoorts)

Blijft lastig en ik kan niet echt zeggen waarom het beter gaat.

B + 19 PR 217 / L1 + 24 PR 218 / L2 + 23 PR 212 / M1 + 28 PR 212,5 / M2 + 6 PR 227,5
[RIJ-ITP] Simpele paarden scoren niet? Flow terug op wedstrijd na 2,5 jaar!

Amber_anne

Berichten: 6543
Geregistreerd: 09-04-18

Re: SPD: Skin Picking Disorder

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 07:49

Probeer bezig te blijven. Wat zijn de momenten dat je het doet, is dit bijvoorbeeld als je tv kijkt of als je in bed ligt etc?

Je zou kunnen denken aan dingen die je handen onbewust kunnen doen. Breien, haken, stressbal, fidget spinner. Anders kun je natuurlijk handschoenen aan op momenten dat je weet dat je het meer doet, niet comfortabel maar maakt je wel bewust van je handen

Leo

Berichten: 49627
Geregistreerd: 06-12-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 08:12

Ik heb het (heel gek) sinds de corona crisis erger. Daarvoor plukte ik de velletjes rond mijn nagels of mijn wenkbrauwen, vooral bij veel stress. Door het vele dragen van mondkapjes op mijn werk en daardoor hele onrustige huid, ontstekingen en velletjes, ben ik aan mijn gezicht gaan zitten en ik leer het nu heel moeilijk af :o
Mijn huid is veel rustiger geworden nu we weer van de mondkapjes af zijn maar vooral bij veel stress is het drama, vicieuze cirkel.
Ik kende de term overigens niet, ik lees even mee voor tips. Ik heb het vooral tijdens autorijden, tv kijken en lezen. Ik had altijd een hele goede huid dus erg balen is het wel. Ik was het 2x per dag met goede troeploze facewash en gebruik troeploze producten maar vooral in stressige periodes is het drama.
Laatst bijgewerkt door Leo op 30-07-22 08:16, in het totaal 1 keer bewerkt

..
The music of this awe
Deep silence between the notes
Deafens me with endless love

..

Suzanne F.

Berichten: 48025
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 08:15

MyWishMax schreef:
Met stress werd het erger en nu met stress begin ik weer. Moeilijke is dat ik het zelf niet doorheb. Ik zit ook veel aan mijn haar, maar dan vooral aan een pluk aaien bijna. Minder schadelijk maar valt andere wel erg op := Ook een zenuwtrekje eigenlijk.


Herkenbaar. Mijn dochter heeft dit ook. Bij een moeilijk gesprek gaat ze aan haar haar zitten, een plukje pakken en overheen aaien. Ze heeft ook moeite om van haar huid af te blijven. Gaat soms tijden goed en ineens zit ze er weer veel aan.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

MyWishMax

Berichten: 23925
Geregistreerd: 14-11-05
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 08:18

Suzanne F. schreef:
MyWishMax schreef:
Met stress werd het erger en nu met stress begin ik weer. Moeilijke is dat ik het zelf niet doorheb. Ik zit ook veel aan mijn haar, maar dan vooral aan een pluk aaien bijna. Minder schadelijk maar valt andere wel erg op := Ook een zenuwtrekje eigenlijk.


Herkenbaar. Mijn dochter heeft dit ook. Bij een moeilijk gesprek gaat ze aan haar haar zitten, een plukje pakken en overheen aaien. Ze heeft ook moeite om van haar huid af te blijven. Gaat soms tijden goed en ineens zit ze er weer veel aan.


Precies :j naast dat het fijn voelt, want lekker zacht is het ook een soort kalmerend voor hoofd? Ik vind het moeilijk uit te leggen. Heb het ook vaak niet eens door dat ik het doe. En dan zegt iemand er wat van, meestal van die stomme grapjes en dan wordt het eigenlijk erger. De drang in ieder geval.

B + 19 PR 217 / L1 + 24 PR 218 / L2 + 23 PR 212 / M1 + 28 PR 212,5 / M2 + 6 PR 227,5
[RIJ-ITP] Simpele paarden scoren niet? Flow terug op wedstrijd na 2,5 jaar!

zonnebloem18

Berichten: 24710
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: Assen

Re: SPD: Skin Picking Disorder

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 08:29

Heb je al fidget toys geprobeerd om je handen bezig te houden? Geen optie tijdens het auto rijden, maar wel bij het tv kijken. Je hebt zelfs fidget ringen, misschien wel iets voor in de auto.

♥10 april 2014 is ons kleine wondertje Lotte geboren.♥

VillaNeusjes

Berichten: 5993
Geregistreerd: 03-09-02
Woonplaats: Villa neusjes on tour

Re: SPD: Skin Picking Disorder

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 08:57

Ik heb ook spd, officiële diagnose ook. Valt onder de ocd's. In tijden van stress heb ik er heel veel last van, ik krab vooral m'n kin open. Maar het kan door slaan tot dwangmatig pulken aan mn teennagels.
Ik krijg clomipramine om de OCD wat onder controle te krijgen


WARNING: The above post may contain sarcasm and/or sophisticated satire. Any psychological damage sustained is purely your fault!

Popstra
Berichten: 13131
Geregistreerd: 21-06-08

Re: SPD: Skin Picking Disorder

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 09:01

Ik vreet zolang ik mij kan herinneren altijd de huid van 1 vinger er af. Vind het ook lekker om dan met een puntje huid langs m’n lip te schuren. Vooral als ik wat gestressed ben dan is het erg en heeft die vinger veel te lijden. Ik kan hem dan geeneens meer buigen omdat ik hem rauw vreet. Schaam me haast om dit hier neer te typen....Nooit geweten dat daar een naam voor bestond.

De dochter van mijn broer doet precies hetzelfde.

Ik l*l niet met de wind mee nee...

Zoolgangster

Berichten: 9343
Geregistreerd: 08-04-06
Woonplaats: 587 km van Londen

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 09:13

VillaNeusjes schreef:
Ik heb ook spd, officiële diagnose ook. Valt onder de ocd's. In tijden van stress heb ik er heel veel last van, ik krab vooral m'n kin open. Maar het kan door slaan tot dwangmatig pulken aan mn teennagels.
Ik krijg clomipramine om de OCD wat onder controle te krijgen


Ik wou net schrijven, volgens mij is het een psychisch probleem, en kan het als OCD behandeld worden.

The older I get, the more I regret all the people I've lost over the years. Maybe being a trail guide wasn't such a great idea after all.

Rebel_Jits

Berichten: 5606
Geregistreerd: 28-02-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 09:23

Zo herkenbaar. Elk bultje en puistje moet weggekrabd worden, elk los velletje er af getrokken. Zelfs neiging tot m'n wenkbrauwen en wimpers er af te trekken (had wimperextensions die nu uitgroeien, verschrikkelijk hoe ik die lijm voel zitten). Als kind was ik ook een goede nagelbijter.
Al mijn picking is in die mate beperkt, dat ik er geen lange termijn-gevolgen van heb. Het nagelbijten was enkel het witte gedeelte, niet in het leven. Wenkbrauwen alleen de losse haartjes er uit halen, niet te hard trekken dat ik kale plekken krijg. Van de puistjes en bultjes heb ik enkel wat roze plekjes die ik makkelijk kan camoufleren met poeder.
Mijn moeder pulkt en drukt ook vanalles uit. Ze deed dat ook bij mij en mijn zusje toen we kind waren. Puistjes, meeeters.. Met als gevolg dat we beiden dus ook pulken.

Dingen die mij goed helpen:
- mijn huid goed reiningen met milde producten. De puisten en meeeters zijn nu vrijwel helemaal weg, en dus heb ik geen reden meer om te pulken.
- geen goede spiegel op plekken waar ik veel zit. Ik heb eentje om vast te houden, om bijv te epileren of lenzen op te zetten, maar je kan die niet rechtop neerzetten en dan eens goed pulken.
- minder chocolade eten! Volgens sommigen is het onzin, maar ik merk als ik een zak M&M's heb opgevroten, dat ik de dag erna al een dikke puist krijg. Van een handje heb ik geen last, het is de overdaad.
- nagelbijten heb ik afgeleerd door eerst m'n duimnagels niet meer te bijten, toen wijsvinger erbij, etc. En ik vijl elke oneffenheid direct weg. Ik heb zelfs een vijl in m'n handtast, voor als ik weg ben en er zit een haakje.

06/10/2023 <3

purny

Berichten: 26852
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 09:36

Hier ook eentje. Herken veel dingen zoals velletjes plukken, lippen plukken enz.
Overigens geen diagnose gekregen, maar ik pluk en trek gewoon heel veel.

Omdat ik een verstandelijke beperking heb begrijp is het voor mij moeilijk om bepaalde onderwerpen juist te begrijpen. Ik lees de dingen net iets anders dan jullie bedoelen. Communicatie is dan ook niet mijn sterkste punt

office
Berichten: 708
Geregistreerd: 24-05-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 09:56

Zou dunne handschoenen dragen helpen ?Of aan je oorbel draaien ipv je gezicht ?

CalipsoLover

Berichten: 5488
Geregistreerd: 14-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 09:59

Ik reageer even om je een hart onder de riem te steken, wil het topic uitgebreid nog een keer lezen maar heb daar nu helaas wat te weinig tijd voor.

Ik heb het ook, het is vreselijk, maar ik heb helaas ook nog steeds geen oplossing gevonden. Inderdaad helpt je nagels kort knippen een beetje, maar dat is het bij mij ook maar. Skin picking valt inderdaad onder OCD. Ik heb een tijd EMDR-therapie gevolgd, maar heeft bij mij echt geen verschil gemaakt.

♥ 17y/o Diallo VW (Up Chique x Burggraaf)
3,5y/o Marie De Montserrat (Glock's Toto Jr x Bretton Woods) ♥

Janneke2

Berichten: 21796
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 10:20

Op zich is het 'niet fout' om één en ander te vermijden (doe iets met twee handen, nagels kort, etc etc etc)
maar mijn pleidooi is vooral: wees lief voor jezelf.

Je schreef over onrust 'en dan moet het'.
Je kunt als mens allerlei emoties als het ware 'verschuiven'. Dus in plaats van dealen met onrust (woede? angst? nog iets anders? een combinatie...?) ga je jezelf afleiden. Met pulken.
'Een mens moet wat.'

En de makke is, dat 'het probleem'/ de onrust of de oorzaak van de onrust niet weggaat -
maar voorbij een bepaald punt krijg je er een probleem bij. (Je kijkt in de spiegel en baalt.)

Als gezegd: wees lief voor jezelf.
Een béétje frutten is niet erg,
strategieën om je daar van af te houden zijn ook niet erg,
maar los zo goed en zo kwaad als het gaat het achterliggende spul op.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

CalipsoLover

Berichten: 5488
Geregistreerd: 14-08-11

Re: SPD: Skin Picking Disorder

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 13:25

Zo, even de tijd gevonden om hier uitgebreid op te reageren maar kon het daarnet niet laten om toch al even een berichtje te typen :+

Ik krab vooral mijn hoofdhuid helemaal kapot, soms tot bloedens toe, trek daarbij ook mijn haren uit. Heb me er een tijd echt helemaal kapot voor geschaamd, gelukkig heb ik een hele dikke haarbos waardoor niemand (buiten een kapper) het ooit zal merken. Bij mij is het net zoals @Leo veel erger geworden in coronatijd. Het wordt ook veel erger met stressperiodes, zoals tijdens het studeren. Ik heb dus een tijdje hiervoor EMDR-therapie gevolgd bij een psycholoog die gespecialiseerd was in mensen met OCD, helaas heeft dat voor mij geen effect gehad en heb ik er verder ook geen goede ervaring mee. Daarnaast heb ik ook nog andere tics, voornamelijk met mijn handen (vingers krakken, schudden, armen herhaaldelijk strekken etc) dit had ik al als kind, maar omdat dat allemaal redelijk onschuldig is, was dat ook niet erg. Pas vanaf het skin picking begonnen is ben ik echt hulp gaan zoeken. Ik heb een redelijk rustige huid met de juiste verzorging, maar heb een tijd medicatie moeten nemen waardoor ik enorme acne kreeg op mijn rug/borst en mijn gezicht. Mijn rug heeft er toen enorm onder geleden en de nodige littekens achter gelaten door het obsessief open krabben van elke bult. De enige tips die ik kan meegeven tot nu toe zijn nagels kort knippen, niet te veel in de spiegel kijken om te focussen op je huid en bezig blijven. Vanaf ik stilzit begin ik te prutsen. Ik denk dat ik per dag mogelijks wel 200-500 keer naar mijn hoofd grijp om te krabben/pulken, als ik veel bezig ben is dit veel minder omdat ik minder de mogelijkheid heb.

OCD is iets heel moeilijk om te behandelen en ik denk dat accepteren ook een heel belangrijk iets is. Ik ben intussen gestopt met echt te zoeken naar een oplossing, ik probeer het natuurlijk nog te vermijden en zie dit niet als opgeven maar wel als accepteren dat ik het heb en er gewoon nooit echt vanaf ga geraken.

♥ 17y/o Diallo VW (Up Chique x Burggraaf)
3,5y/o Marie De Montserrat (Glock's Toto Jr x Bretton Woods) ♥

Dreamy

Berichten: 24049
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: Roelofarendsveen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-07-22 13:28

Ik reageer later even op alle reacties! Vele verschillende manieren dus, bij de vingers heb ik niet - heb hiervoor wel altijd nagelgebeten. Wellicht is dit mijn vervanging geweest :+

Heb binnenkort mijn intake, ben erg benieuwd.

Confronterend, maar dit is de huidige status van m’n gezicht en gedeelte bovenkant borst. |(
Spoiler:
Afbeelding

Bovenarmen en rug (vallen nu mee)
Spoiler:
Afbeelding

En m’n neus is net een soort omgekeerde paddenstoel (wit met rode stippen) :+
Spoiler:
Afbeelding

Zodra er velletjes/randjes zitten en ik voel het, moet het gewoon weg.

Iemand die dit ook zo had en waarbij er verbetering was? Heb even een beetje hoop op verbetering nodig :+ mag ook via PB.

Popstra
Berichten: 13131
Geregistreerd: 21-06-08

Re: SPD: Skin Picking Disorder

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 14:45

Oei, dan ben ik blij ik het bij mn vinger(s) houd want daarover vragen mensen al wel eens of ik exceem heb als de huid weg is.
Oh, wat ik ook doe is de binnenkant van mn wangen en lippen open trekken met mn tanden en kiezen.

Ik accepteer deze gewoontes maar gewoon. Het zal wel een soort van uiting zijn die ik nodig heb.

Ik l*l niet met de wind mee nee...

Fitzroy

Berichten: 24757
Geregistreerd: 11-01-01

Re: SPD: Skin Picking Disorder

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 14:51

Ik heb het zodra ik muggenbeten of andere wondjes heb. Ik moet de korstjes er vanaf pulken tot het gaat bloeden. Vooral mijn benen en armen zitten onder de littekens.

Verder heb ik ook nog trachotillomanie. En dat is dan weer je haren uit je hoofd trekken. Ik doe dit al van kinds af aan. Eerst viel het nooit op omdat ik een dikke bos haar had. Maar mijn haar is dunner dus nu wordt er bij de kapper wel naar gevraagd :=

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Suzanne F.

Berichten: 48025
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 17:25

Gekkie, waarom trek je nou haren uit je hoofd? -O-

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

Rawr

Berichten: 2777
Geregistreerd: 21-01-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 19:55

Obsessieve pulker/knijper hier, ook ex-nagelbijter. Ik maakte ook van kleine onschuldige puisjes grote bloedende vleeswonden... In mijn gezicht viel het nog wel wat mee maar borst/hals/rug waren een drama met heel onrustige huid en veel acné, bultjes en schraalheid/velletjes.

Anyway, in mijn geval was de oplossing om de oneffenheden aan te pakken door én me strak aan een skincare-routine (AM & PM) te houden én door naar een huidtherapeut te gaan. De huidtherapeut heeft 3 keer een chemische peeling (6 weken ertussen) gedaan met 35% TCA maar voor het gezicht zijn peels met 20% TCA voldoende. Deze peels zorgen voor een rappe verjonging van de huid en bij mij is mijn huid zo bizar opgeklaard en egaal geworden dat ik nu met plezier zonder shirt loop. Maar dit alles heeft geen nut als je daarna niet blijft smeren. Zelf zweer ik bij de Dermasence aha Body & Face Lotion, die ik twee keer per week op mijn hele bovenlijf/gezicht smeer. Ook hier zitten fruitzuren in die de verjonging van de huid blijven stimuleren. Deze werd aangeraden door mijn huidtherapeut en ik heb vele andere (lees: goedkopere) geprobeerd maar niks werkte voor mijn huid zo goed.

Qua routine neem ik aan dat je wel eentje hebt met tenminste een cleanser, exfoliant en moisturizer maar misschien moet je die nog wel eens tegen de loep houden. In mijn zoektocht heb ik ontdekt dat spul van de supermarkt/drogist meestal niet/nauwelijks werkt. Mijn favoriete en meest effectieve merk is Paula's Choice, maar elke keer als ik daar weer een bestelling plaats huilt mijn bankrekening en nu koop ik er alleen nog de 2% BHA liquid exfoliant, die echt top is. Mijn huidige cleanser en beide moisturizers zijn van CeraVe, heel tevreden mee. En qua verzorging van je huid is een ding bij jou ook heel belangrijk; take it to the tits! Wat je op je gezicht smeert gaat ook op het decolleté. :j
Voor jouw huid werken misschien weer hele andere dingen, maar de huidtherapeut kan je daarmee vast op weg helpen.

Hier is het pulken bijna verleden tijd, alleen velletjes bij de nagels en mijn lippen trek ik onbewust nog vaak weg met bloed als gevolg en als iemand daar een oplossing voor heeft hou ik me aanbevolen.

 ɪ ᴅᴏɴ'ᴛ ᴛʜɪɴᴋ ʏᴏᴜɴɢ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ ʀᴇᴀʟɪᴢᴇ ᴊᴜꜱᴛ ʜᴏᴡ ʜᴀʀᴅ
 ɪᴛ ɪꜱ ꜰᴏʀ ᴍɪʟʟᴇɴɪᴀʟꜱ ᴏꜰ ᴀ ᴄᴇʀᴛᴀɪɴ ᴀɢᴇ ᴛᴏ ʀᴇꜰʀᴀɪɴ ꜰʀᴏᴍ
 ᴘᴏꜱᴛɪɴɢ ꜱᴏɴɢ ʟʏʀɪᴄꜱ ᴀꜱ ᴄʀʏᴘᴛɪᴄ ᴇᴍᴏᴛɪᴏɴᴀʟ ꜱᴛᴀᴛᴜꜱ ᴜᴘᴅᴀᴛᴇꜱ

CalipsoLover

Berichten: 5488
Geregistreerd: 14-08-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-07-22 20:01

Fitzroy schreef:
Ik heb het zodra ik muggenbeten of andere wondjes heb. Ik moet de korstjes er vanaf pulken tot het gaat bloeden. Vooral mijn benen en armen zitten onder de littekens.

Verder heb ik ook nog trachotillomanie. En dat is dan weer je haren uit je hoofd trekken. Ik doe dit al van kinds af aan. Eerst viel het nooit op omdat ik een dikke bos haar had. Maar mijn haar is dunner dus nu wordt er bij de kapper wel naar gevraagd :=

Hier wordt er bij de kapper ook altijd naar gevraagd, enige moment waarop iemand het echt merkt, buiten mensen waarmee ik samenwoon die ook zagen dat ik constant aan mijn hoofd zat te pulken...

♥ 17y/o Diallo VW (Up Chique x Burggraaf)
3,5y/o Marie De Montserrat (Glock's Toto Jr x Bretton Woods) ♥


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bytespider, CarpeDiem_, MDWStables, Miriam91, nicolailover, Solleke_Noah, wisja en 29 bezoekers