Second opinion (België)

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cubone

Berichten: 6229
Geregistreerd: 17-03-06

Second opinion (België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-22 22:45

Om een lang verhaal te proberen kort te maken :') Ik ben het vertrouwen in mijn arts volledig kwijt.

Begin april kwam ik op de spoed terecht met pijnklachten overeenkomende met blinde darm ontsteking, enkel aan de verkeerde kant van mijn lijf. Sindsdien heb ik pijn. 24/7 pijn.

Mijn eerste reactie was dat het met mijn vrouwelijke organen te maken had. Ze hebben deze onderzocht op de spoed destijds, maar konden niks vinden dus ik werd naar huis gestuurd met pijnstillers.

Daarna begon het "feest". Ik had een afspraak gemaakt met de gynaecoloog in hetzelfde ziekenhuis waar ik voor de spoed was gezien ik nog steeds 99.99% zeker was dat het daarmee te maken had. Zij geloofde mij niet en ik werd naar het kastje gestuurd, waar ze wel iets vonden maar ook aan gaven dat ze denken dat dit NIKS met mijn pijnklachten te maken heeft. Ze dachten in eerste instantie tumoren in mijn alvleesklier, en een cyste op mijn eierstok. Kort daarna kreeg ik een biopsie en pet scan en gelukkig geen kanker, maar duidelijke afwijkingen aan verschillende klieren en aan mijn eierstokken werden aangetoond. Na de diagnose werd ik terug naar de muur gestuurd voor mijn eierstokken waar mijn arts aan gaf dat ze me niet verder ging helpen tot het probleem was opgelost. Kastje gaf vervolgens aan dat het probleem chronisch is en ik hier waarschijnlijk nooit van ga genezen, en gaf opnieuw aan dat ze denken dat dit NIKS te maken heeft met het probleem waarmee ik in het ziekenhuis terecht ben gekomen en de pijn bij de muur lag. Ze hadden enkel toevallig gevonden dat er wat mis is, maar willen het nu in de gaten houden omdat het wel belemmerend kan zijn in de toekomst. Muur wil mij op zijn vroegst met 3 maand terug zien na een proefperiode van hormoonmedicatie, maar ik kan na een maand al wel zeggen dat het te weinig verschil maakt om te zeggen dat het DE oplossing is.

Dus de situatie is; Ik heb een "verschrikkelijke" arts voor hetgeen waar ik daadwerkelijk een probleem mee heb. Zij geeft mij niet het vertrouwen dat zij daadwerkelijk het probleem probeert te verhelpen en scheept me af met de meest waardeloze *piep*. Ik heb daarnaast in hetzelfde ziekenhuis fantastische artsen die echt hun best doen voor me, me goede adviezen proberen te geven en me echt proberen te helpen en me heel serieus nemen zonder dat ik klachten heb voor hetgeen waarvoor ik bij ze kom :')

Ik wil voor mijn "daadwerkelijke" probleem weg van dit ziekenhuis en naar een specialistisch ziekenhuis (3 uur verderop... niet zomaar het volgende dorp dus..) maar maak me onwijs zorgen om hoe het ziekenhuis en de begeleidende artsen daarop gaan reageren. Iedere arts, behandelaar, adviseur, stagiair die ik ben tegen gekomen is fantastisch behalve de arts die mij moet begeleiden en helpen met mijn pijn.. :(

Ik ben bang dat als ik een overstap aan vraag, dat dit de relatie met de andere artsen zou beïnvloeden op een negatieve wijze. Blijkbaar is de arts waar ik nu loop hoog aangeschreven en dat zie ik ook terug op de reviews, maar voor mij is ze een nachtmerrie. Ik vertrouw haar niet. Ik geloof echt wel dat dat ze goed is in haar vak, maar ze voelt zich duidelijk niet comfortabel om mij daadwerkelijk te helpen in mijn specifieke probleem. Om voor al mijn behandelingen over te stappen is niet realistisch gezien het 3 uur reizen is en ik nu al 10 afspraken in het ziekenhuis heb voor volgende maand alleen en waarschijnlijk regelmatig terug ga moeten komen.

Ik wil dus graag mijn artsen lokaal houden, maar een specialistisch ziekenhuis opzoeken voor de pijn en dat maakt me onwijs nerveus..

Heeft iemand hier ervaring mee? Hoe reageerden jullie andere behandelende artsen dat jullie weg liepen van een bepaalde arts?


Hannanas
Berichten: 13008
Geregistreerd: 21-01-06
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-22 23:27

Ik ben geen Belg dus kan je helaas niet helpen wbt artsen. Maar heb jij geen ACNES? Dat is buikwandpijn.

Niet banketstaaf maar poetsen.

Cubone

Berichten: 6229
Geregistreerd: 17-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-07-22 23:45

Hannanas schreef:
Ik ben geen Belg dus kan je helaas niet helpen wbt artsen. Maar heb jij geen ACNES? Dat is buikwandpijn.


Dat is me eerder gevraagd inderdaad :j Maar denk niet dat dat het is. Ik sluit het niet uit, maar het lijkt me onwaarschijnlijk. Dan lijkt PCOS me logischer, zeker in combinatie met de cyste die ze op de CT scan zagen. Maar dat is aan artsen om uit te zoeken.

Ik leef op dit moment 50% van mijn wakkere dag op mijn buik, omdat dat alles een soort van verdeeld en dat het mijn buik wat rustiger maakt. Gelukkig kan ik thuis werken, maar ik LIG letterlijk te werken omdat ik het anders niet kan redden :P Op mijn zij is al maanden een NO-go. Zodra ik op sta en ga lopen of rechtop zit springt de pijn op en sta ik te schreeuwen en janken en heb ik 30 seconden tot 5 minuten nodig om bij te komen. Douchen is helemaal een feest. Ik probeer niet eens meer te staan en ga in plaats van maar gewoon op de grond zitten omdat ik anders knock out ga. Maar he, dat is normaal toch? :D

Nu moet ik wel zeggen dat die duizelingen ook wel kunnen zijn van de andere aandoening, dus dat kan ik niet puur wegschrijven op "vrouwelijkheid", maar het is veel extremer geworden sinds ik progosteron gebruik op aandringen van mijn arts.

Art_Ificious
Berichten: 12790
Geregistreerd: 30-06-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-07-22 23:51

Pfoe wat een lastige situatie.

Eierstok cystes ben ik helaas bekend mee en dit kan idd vreselijk pijn geven. Mijn ergste cyste was ene van 5cm en is vanzelf gesprongen (ik ging op m'n knieën op de grond van de pijn), ik heb wel vernomen dat door grote cystes de eierstok kan gaan draaien.

Ik kan je helaas niet verder helpen maar wens je veel steun toe. Constant pijn hebben is echt niet leuk. En niet voor serieus genomen worden al helemaal niet.

Leef en laat leven.

Almighty
Berichten: 2907
Geregistreerd: 09-02-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-22 05:42

Ik kan je maar een ding zeggen gewoon die second opinie halen! Ik heb het ook gehad dat ik blijf hangen bij 1 arts (huisarts in mijn geval) eigenlijk vanaf dag 1 voelde ik me er niet thuis. Uiteindelijk ben ik toch andere weg naar een andere arts en ineens gaat het wel goed met alles op te lossen. Dan denk ik tjee waarom ben ik eigenlijk zo lang blijven hangen? Nu ineens stukken beter gaat met mij.

Je hebt maar een lichaam en dat kan je maar beter zo gezond mogelijk houden en je gevoel bij volgen. Als je niet voor je lichaam zorgt, waar ga je dan leven?

Jij betaald de rekening en het salaris van die arts om jou lichaam gezond te houden. Mag je dan ook kiezen waar je je goed bij voelt? Als je denkt dat ze niet goed kijken of niet juiste aanpakken> Jij kent je lichaam beter dan wie ook je woont er al in vanaf je geboorte. De artsen rekenen je echt niet af op dat je zulke dingen doet hoor! En als ze dat wel doen...is het niet meer zakelijk en dat zou raar zijn.

Je hebt pijn van die pijn wil je af of als dat niet kan in ieder geval minder om beter mee te leven. En dus vinden waar het vandaan komt. Wat let je dan om elke weg te bewandelen die er bestaat? Artsen zijn niet jou familie niet je vrienden...ze doen hun werk....en als het niet klikt of goed voelt mag je gerust zonder schuld gevoel ergens anders eens laten proeven voor een fris blik! Gewoon vragen of ze open visie willen doen opnieuw willen kijken wat het kan zijn.

Er is niets lastig aan dan gewoon de stap te maken en uit te leggen wat er in je omgaat en zien of het klikt met de arts daar. Bij mij heeft het veel goede dingen ter wegen gebracht en niet het gevoel dat ik niet gehoord werdt naar wat er echt was. En ineens wordt ik fitter en fitter wat al tijden niet het geval was. En nee geen placebo effect want er was wel degelijk iets goed mis maar daar was nooit naar gekeken. Terwijl ik het zelf wel aangaf al langer.

Ashkerlon

Berichten: 2642
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Roeselare (West-Vlaanderen)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-22 12:41

Overstap aanvragen? Waarom zou je dat moeten aanvragen?
Als Belg zou ik me nu eens echt geen zorgen maken. Gewoon die andere kliniek opbellen, afspraak regelen met de arts van je keuze en gaan :')
Typ even uit wat je klachten zijn met data en reeds genomen behandelingen en toon dat aan je nieuwe arts. Veel dingen zijn ook al gewoon online op te vragen. Je kan voor andere dingen gewoon bij je oude kliniek blijven gaan.

Als ik niet tevreden ben met mijn specialist, bel ik ook maar gewoon een andere :j

A horse is not a trend or a fashion statement,
it is a commitment, a companion, a responsibility.

kiki1976

Berichten: 16846
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Re: Second opinion (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-22 12:55

Ik zou zeker een second opinie aanvragen bij een ander ziekenhuis.
Wij hebben dat in het geval van mijn man toen ook gedaan.

Mijn man was onder behandeling bij een bekend medisch centrum. Hier was hij is eerste instantie geopereerd, maar nadien veel meer problemen.
De arts die hem geopereerd heeft hebben we nooit meer te zien gekregen, controles waren bij een assistent arts. Deze zei letterlijk het zit tussen je oren.
Wij zijn toen naar het VU in Amsterdam geweest voor een second opinie.
Daar is gebleken dat er wel degelijk wat aan de hand was. Maar ze wilde zich er verder niet in mengen en hij werd terug gestuurd naar het eerste ziekenhuis.
Daar geëist om een andere arts wat ze in eerste instantie weigerde. Via de zorgverzekering bemiddeling wel een andere arts gekregen. Alleen de arts waar ze hem bij dumpte had achteraf totaal niets met zijn vak gebied te maken. Maar was makkelijk die arts zou een maand later met pensioen.
Hij moest naar een chirurg en neurochirurg en dumpte hem bij een vaatarts.
Deze man las zijn dosier en zijn mond viel open van verbazing. Hij heeft stappen ondernomen (officiële klacht ingediend tegen de arts en assistent) en ervoor gezorgd dat hij een uur later bij een andere arts terecht kon.
Wat bleek:
* Tijdens de eerste operatie had de arts de snede verkeerd gezet en een zenuw doorgesneden
* Elleboog gewricht niet goed schoon gemaakt, zaten nog heel veel bot splinters
* Te grote prothese gezet (te lang)
* En de arts was niet bevoegd om protheses te zetten
* En later bleek dat dat dit type prothese niet geschikt waren voor wat zwaarder lichamelijk werk, en dat was de reden dat ze hem geplaatst hadden.

* Een paar jaar later is deze gebroken en verwijderd
* Ook bleek het materiaal kraakbeen aan te tasten (maar dat was iets dat ze toentertijd nog niet wisten en nu wel).

Dus ik zeg ja, ga voor een second opinie. Het kan je veel opleveren qua behandeling.

Volg Bo en haar verwachte veulentje [KS-MK] Als je dochter haar droom waar maakt, Bo x White Dream
Het is wat het is

BillyJ

Berichten: 1371
Geregistreerd: 02-10-16
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-22 14:22

Ik heb ook problemen met mijn buik.
Dacht eerst ook aan problemen met mijn vrouwelijke organen omdat rond de maandelijkse periode de klachten erger worden.
Heb zelf al vanalles aangekaart bij de HA, maar ik word ook voor gek verklaard.

Er zijn wel degelijk verklevingen in mijn onderbuik, maar waarom en hoe en wat precies kan niemand me zeggen en de pijn is naderhand echt gewoon niet meer leuk :(
Door de verkleving trekt ook mijn heup scheef, welke disbalans creëert in mijn SI gewricht en dus zorgt voor constante ontstekingen op de peesaanhecting in mijn heup en lage rugpijn.
(hier eindelijk, na ook meer dan 10jaar aandringen en aangeven dat het niet "zomaar" rugpijn is, achter gekomen met hulp van, jawel, een osteopaat!!!!)

Ik ga binnenkort ook naar een andere HA om doorverwijzing en echo aan te vragen van de gehele buikstreek op aanraden van de osteo, mijn huidige HA (ook in BE) vind dat namelijk niet nodig.
Maar ik vind die constante buikpijn, verandering in maandstonden, sedert 2 jaar gevoeligheid tijdens s*ks, ..... helemaal niet zo normaal.

vorig jaar overigens uitstrijkje met "abnormale cellen", dit jaar weer alles normaal. (moet jaarlijks op controle vanwege hpv)

Al bij al, het is niet leuk om niet serieus genomen te worden en ik hoop echt dat jij nu goed terecht komt TS!
Mij is trouwens gasthuisberg in Leuven aangeraden. (van waar ben jij TS?)

Het enige waar je spijt van krijgt zijn de risico's die je niet neemt
All men will be sailors, untill the sea shall free them

kiki1976

Berichten: 16846
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-22 14:25

BillyJ schreef:
Ik heb ook problemen met mijn buik.
Dacht eerst ook aan problemen met mijn vrouwelijke organen omdat rond de maandelijkse periode de klachten erger worden.
Heb zelf al vanalles aangekaart bij de HA, maar ik word ook voor gek verklaard.

Er zijn wel degelijk verklevingen in mijn onderbuik, maar waarom en hoe en wat precies kan niemand me zeggen en de pijn is naderhand echt gewoon niet meer leuk :(
Door de verkleving trekt ook mijn heup scheef, welke disbalans creëert in mijn SI gewricht en dus zorgt voor constante ontstekingen op de peesaanhecting in mijn heup en lage rugpijn.
(hier eindelijk, na ook meer dan 10jaar aandringen en aangeven dat het niet "zomaar" rugpijn is, achter gekomen met hulp van, jawel, een osteopaat!!!!)

Ik ga binnenkort ook naar een andere HA om doorverwijzing en echo aan te vragen van de gehele buikstreek op aanraden van de osteo, mijn huidige HA (ook in BE) vind dat namelijk niet nodig.
Maar ik vind die constante buikpijn, verandering in maandstonden, sedert 2 jaar gevoeligheid tijdens s*ks, ..... helemaal niet zo normaal.

Al bij al, het is niet leuk om niet serieus genomen te worden en ik hoop echt dat jij nu goed terecht komt TS!
Mij is trouwens gasthuisberg in Leuven aangeraden. (van waar ben jij TS?)

Ik had ook verklevingen in mijn buik maar door de masseur/ostheo los gemaakt. Heeft echt wel effect gehad.
Moet wel zeggen bij mij kwam het omdat ik via mijn buik aan mijn rug was geopereerd

Volg Bo en haar verwachte veulentje [KS-MK] Als je dochter haar droom waar maakt, Bo x White Dream
Het is wat het is

Cubone

Berichten: 6229
Geregistreerd: 17-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-07-22 17:10

BillyJ schreef:
Ik heb ook problemen met mijn buik.
Dacht eerst ook aan problemen met mijn vrouwelijke organen omdat rond de maandelijkse periode de klachten erger worden.
Heb zelf al vanalles aangekaart bij de HA, maar ik word ook voor gek verklaard.

Er zijn wel degelijk verklevingen in mijn onderbuik, maar waarom en hoe en wat precies kan niemand me zeggen en de pijn is naderhand echt gewoon niet meer leuk :(
Door de verkleving trekt ook mijn heup scheef, welke disbalans creëert in mijn SI gewricht en dus zorgt voor constante ontstekingen op de peesaanhecting in mijn heup en lage rugpijn.
(hier eindelijk, na ook meer dan 10jaar aandringen en aangeven dat het niet "zomaar" rugpijn is, achter gekomen met hulp van, jawel, een osteopaat!!!!)

Ik ga binnenkort ook naar een andere HA om doorverwijzing en echo aan te vragen van de gehele buikstreek op aanraden van de osteo, mijn huidige HA (ook in BE) vind dat namelijk niet nodig.
Maar ik vind die constante buikpijn, verandering in maandstonden, sedert 2 jaar gevoeligheid tijdens s*ks, ..... helemaal niet zo normaal.

vorig jaar overigens uitstrijkje met "abnormale cellen", dit jaar weer alles normaal. (moet jaarlijks op controle vanwege hpv)

Al bij al, het is niet leuk om niet serieus genomen te worden en ik hoop echt dat jij nu goed terecht komt TS!
Mij is trouwens gasthuisberg in Leuven aangeraden. (van waar ben jij TS?)


Ik hoor inderdaad ook overal Leuven en wil daar ook heen. Ik ben van West Vlaanderen dus het is best een trippel voor even een consult van 15 minuten.. Gelukkig zouden ze alle beelden al op voorhand kunnen bekijken als het goed is.

Ik ga maandag eens bellen.

BillyJ

Berichten: 1371
Geregistreerd: 02-10-16
Woonplaats: België

Re: Second opinion (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-07-22 21:48

Voor mij is Leuven gelukkig wel dichterbij.
Veel succes in ieder geval!
Ga je rechtstreeks naar hun bellen of ook eerst een doorverwijzing vragen?

Het enige waar je spijt van krijgt zijn de risico's die je niet neemt
All men will be sailors, untill the sea shall free them


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BeFunny, Desireeeee, Emj_23, GaitMonster, Geerten, Laj1, Sanne_zepp, Sjors050, Sjors__, Traiectum en 113 bezoekers