Afkicken van Red Bull

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

 
 
Nyaleti

Berichten: 6096
Geregistreerd: 05-04-10

Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-22 16:54

Goed, ik schaam me behoorlijk dat ik dit topic moet openen op mijn 24e..

Ik ben inmiddels al jaren verslaafd aan Red bull of andere energiedrankjes, gemiddeld wel 3-4 per dag.. Soms is Redbull mijn ontbijt en net zo makkelijk pak ik een blikje voor ik naar bed ga.

Ondertussen ben ik er wel klaar mee.. Vaak is het niet eens lekker maar is het de gewoonte. Ik voel me lichamelijk belabberd en vies. Mentaal merk ik dat ik angstiger ben als ik veel gedronken heb.

Hoe vaak ik al wel niet heb gezegd "morgen stop ik.." Of als ik het laatste blikje pak, dat ik pas overmorgen weer nieuwe mag halen. Maar altijd is er wel een manier om toch even langs de winkel te kunnen oid.
Nu zit ik momenteel in de middle of nowhere en zeg ik al 2,5 maand dat ik er mee stop (of 1 blikje per dag) maargoed, de ruggengraat is ver te zoeken :+

Geen eigen vervoer dus zomaar even naar het dorp voor wat Red bull zit er niet in. Ideaal om te stoppen toch? Nee, want ik ben best bang voor de afkickverschijnselen.. Volg hier een studie, over 2 weken examens, hele dag sociaal doen tegen mensen :+ maar ik voel me slecht, zo ongezond, dus wil het toch gaan proberen. Dit topic als stok achter de deur.
Over 3 weken moet ik fysiek een stuk fitter zijn, ik denk dat als ik de Red Bull laat, dat al een gigantisch verschil gaat maken.

Ik ben vast niet de enige met een Red bull of caffeine verslaving en ik zoek dan ook ervaringen met afkicken.. of een stok achter de deur. Een fijne app dat laat zien hoeveel geld je bespaart..


secricible

Berichten: 25692
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 16:55

Ik wil je vooral even een hart onder de riem steken. You can do it!

"what is the bravest thing you've ever said?" asked the boy
"Help" said the horse

Elanor

Berichten: 6774
Geregistreerd: 25-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 16:56


Lola. <3

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 110617
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 16:58

Je hoeft je echt niet te schamen, want er zijn veel meer mensen met dit probleem!
Het topic waar Elanor naar linkt is een goed voorbeeld.
Heel veel succes! You can do it!

"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

Lalahorse

Berichten: 240
Geregistreerd: 20-06-20
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 16:59

Neen de air up
Ik was ook echt verslaaft . Maar dan aan cola
.sins ik de air up heb drink ik sneller water en ben ik al 5 werken van de cola ag

love fay love my horses
Vegan

Nyaleti

Berichten: 6096
Geregistreerd: 05-04-10

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-22 17:05

Elanor schreef:
Er is hier eerder wel eens een lang (en ongelofelijk schokkend) topic over geweest... Vast interessant voor jou om terug te lezen: [MWS] redbull / energydrink verslavingDankjewel! Als het schokkend is, zal het juist helpen.. :=

Ik heb dan gelukkig wel de goede eigenschap om dagelijks 1,5L of meer water te drinken :)

Eatshay
Berichten: 684
Geregistreerd: 18-08-17

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 17:10

Is het een idee om het er met je huisarts over te hebben, wat handig is qua afbouwen en stoppen? Ook gezien je schrijft dat je over 2 weken examens hebt? Niet handig als je daar met afkickverschijnselen zit en daardoor zakt... Wellicht kun je ondersteund worden in het afbouwen waardoor de door jou gevreesde verschijnselen milder zijn?
Niets om je voor te schamen in ieder geval. Ik denk dat er best veel mensen een verslaving hebben, en misschien nog wel zonder het zelf door te hebben ook. Inclusief ik overigens, ik ben ronduit verslaafd aan koffie, dat is naast water ook het enige wat ik drink.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 17:11

Wat goed dat je hier een topic over opent! Ik denk dat er meer mensen hier verslaafd aan zijn dan je denkt. Het is goed dat je het onder het licht brengt.

Ik wil je heel veel succes toewensen met afkicken!
Tijdens de afkickfase gaan je hersenen je wellicht vaak valse berichten sturen, zoals: 'je hebt het nodig, want je hebt een druk leven', 'eentje per dag kan écht geen kwaad, veel mensen doen het', 'misschien stop ik beter op een ander moment',... etc. Hier niet naar luisteren! Een afkick gebeurt niet enkel lichamelijk maar ook in je gedachten.

Als een roker stopt met roken duren de lichamelijke ontwenningsverschijnselen 5 dagen.
Daarna is het klaar (rillen, hoofdpijn, etc). Je gaat dit kunnen, zeker weten!

Als ik nog een kleine tip mag geven, zou ik wel pas stoppen na je examens.
Als het echt niet anders kan, gewoon zo snel mogelijk voor gaan zodat je wel gewoon goed kan studeren en niet hoeft te worstelen met ontwenningsverschijnselen.

En een andere tip, kies een (tijdelijk) lekker drankje ter vervanging! Zonder cafeïne weliswaar maar dat had je vast wel door :)

Succes!

MarliesV

Berichten: 15171
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 17:14

het boek over stoppen met roken lezen van Alan Carr een optie?

Want je lichamelijke verslaving kom je met wat afkickverschijnselen wel vanaf als je doorzet, maar de geestelijke verslaving is vaak veel hardnekkiger.

Daarnaast zou ik checken via de huisarts wat het met je lijf doet als die Red Bull en of het effect van cold turkey stoppen niet te heftig zijn. Soms kan je beter afbouwen.

Life is short....SMILE while you still have teeth!

Eatshay
Berichten: 684
Geregistreerd: 18-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 17:16

Zat er nog even over te denken:
Ik heb geen idee hoe Redbull smaakt (ik heb er 1x aan geroken, dat was al genoeg :D ) maar is het anders geen idee om het eerst eens te gaan verdunnen? Dus dat je ipv een heel blikje per keer eerst eens 3/4 gaat nemen en dat gaat aanvullen met .... (water? sap? wat laat de smaak het meest in z'n waarde, om je eigen lijf en hoofd te foppen?) en als dat een paar dagen gelukt is, dat je een half blikje neemt wat je aanvult?
Misschien maakt dat het makkelijker en blijft studeren en examen doen dan ook haalbaarder?

DezeNaam

Berichten: 3353
Geregistreerd: 30-07-13
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 17:19

Ik heb ook al meerdere keren van Red Bull af moeten kicken. := Wat je kan doen is langzaam afbouwen, één blikje (of twee blikjes) delen over de dag heen. Of je kan door de zure appel heen bijten en in één keer stoppen. Wat je dan kan doen is op voorhand al een pijnstiller (met caffeine) tegen de hoofdpijn nemen zodat je de drang niet krijgt om het 'weg te drinken'.
Tijdens mijn 'afkick' dagen at ik vaak wat meer suiker (fruit, chocolade,...) of kocht ik een andere soort frisdrank (in blik dan natuurlijk, om de Red Bull 'na te bootsen'). Weet niet of het echt effect had maar een placebo-effect was goed genoeg voor mij. :+

Nu ben ik meerdere keren gestopt met Red Bull drinken (ik dronk er drie per dag) en het afkicken duurde vaak 'maar' twee dagen. Daarna waren de lichamelijke symptomen echt wel over.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 17:47

MarliesV schreef:
het boek over stoppen met roken lezen van Alan Carr een optie?

Want je lichamelijke verslaving kom je met wat afkickverschijnselen wel vanaf als je doorzet, maar de geestelijke verslaving is vaak veel hardnekkiger.

Daarnaast zou ik checken via de huisarts wat het met je lijf doet als die Red Bull en of het effect van cold turkey stoppen niet te heftig zijn. Soms kan je beter afbouwen.


Gelukkig is stoppen met een cafeïneverslaving wat geestelijke verslaving betreft, vaak wel makkelijker dan stoppen met roken.
Eens je door de lichamelijke ontwenning heen bent, en je blijft volhouden om niet opnieuw Red Bull te gaan drinken, is het in orde voor je het weet.

Het probleem van de geestelijke verslaving met roken wordt inderdaad uitstekend uitgelegd in de Allen Carr methode, en is broodnodig inzicht om te stoppen met roken vind ik zelf, maar ik denk dat het met Red Bull eenvoudiger gaat, gelukkig.

Drugs, nicotine en alcohol vergen een goed doordachte aanpak, liefst met professionele begeleiding.

Suiker, cafeïne en andere voedingsstoffen of verslavende middelen zijn vaak makkelijker te laten van zodra je door de (lichamelijke) afkickperiode heen bent. Die kan echt verdraaid moeilijk zijn, maar de meeste mensen kunnen dit zonder begeleiding.
En gelukkig kun je vaak lekkere alternatieven voorzien, die helpen om het mentaal draaglijker te maken.

assie

Berichten: 9484
Geregistreerd: 31-07-01
Woonplaats: Grun

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 18:08

Geen tips voor je, maar ik wil je wel veel succes wensen. Als je het écht écht écht wilt, dan gaat het je zeker lukken en daarna kun je dan nóg trotser op jezelf zijn, dan dat je nu al bent ;)

Kipu Pabu's Tentsi. Dressuur M+1, Vaardigheid M+2

Oppassie, dierenoppas.

Gitana

Berichten: 2709
Geregistreerd: 04-06-12
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 18:13

Hi TS, ik weet zeker dat je het kan! Maar idd die stok achter de deur, ik begrijp het :')

Ik ben hier alleen even om mijn ervaring te delen, ik hoop dat jij er wat aan hebt.
Zelf ben ik ook best verslaafd geweest aan goldenpower (die van de aldi), jaren terug. Toen ik een keer een paniekaanval/angstaanval kreeg, ben ik er mee gestopt. Ik moet zeggen dat dat aardig snel en goed is gegaan! Ik ben toen ongeveer 2 weken moe geweest, maar ik dronk er toen ook wel een stuk of 10 per dag :+

3 jaar terug ben ik cold turkey gestopt met koffie (van 4 per dag, naar niks).
Daar heb ik een weekje wat verschijnselen van gehad. Het verschilt misschien een beetje per persoon, maar ik denk dat het ''ertegen-op-zien'' erger is dan de actual afkickverschijnselen.

Maar die angst, die herken ik heel goed. Het zal je heel goed bevallen straks om te ervaren wat een rust in je hoofd het geeft, nadat je gestopt bent :)

Suzanne F.

Berichten: 49152
Geregistreerd: 03-03-01

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 18:55

Goed zo! You go girl! Je kan het.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

Nyaleti

Berichten: 6096
Geregistreerd: 05-04-10

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-22 21:31

Dezenaam, goede tip van pijnstillers met caffeine! Wat zijn de gangbare pillen daarvan? (Ik zit in het buitenland dus bepaalde merken hebben ze hier niet).

Voor voorlopig wil ik wel nog 1 per dag pakken. Vooral om tegen mezelf te kunnen zeggen "niet zeuren, je hebt X uur geleden nog op". Ijsthee gaat m'n nieuwe craving worden :))
De gewoonte om een paar slokjes te nemen en het dan weer weg te zetten voor later, heb ik gelukkig al!

De reden dat ik het nu wil doen, ondanks de examens, is omdat het echt een stok achter de deur is. Na de examens begin ik met een andere cursus waarbij we uren wandelen door de bush. Dus om fysiek fitter te zijn, is dan wel fijn. (En ik wordt dik :+ )

Vooral de vaste momenten waarop ik gewend ben om een blikje te pakken, gaat erg lastig worden.. ik denk lastiger dan het idee 'ik heb de hele dag geen Red bull op'. Ik gok een beetje dat ik op hoofdpijn na, me snel fitter / stabieler voel.

Ben benieuwd hoeveel spijt ik krijg morgen. 1 blikje voor morgen, eentje voor woensdag. Heb ik geen ruggengraat en drink ik er morgen 2, heb ik daar echt mezelf mee woensdag :+

Muronia

Berichten: 19490
Geregistreerd: 29-04-09
Woonplaats: Aan het kanaal, achter de spoordijk

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 21:55

Ervaringsdeskundige meldt zich. Ik ben ook jarenlang verslaafd geweest hieraan (met een voorkeur voor die van de Aldi). Ik dronk nog wel een beetje meer dan jij, ik denk gemiddeld 8-10 per dag. In 2016 ben ik er de eerste keer cold turkey mee gestopt. Toen mijn moeder eind 2017 plotseling overleed ben ik toch weer begonnen. Eerst af en toe, maar ja, verslavend, dus ik zat zo weer op mn 8-10 per dag. In september afgelopen jaar ben ik er opnieuw mee gestopt. Weer cold turkey. Wel koos ik ervoor om elke dag 1 blikje cola te drinken om iets van suiker binnen te krijgen. Ik heb een kleine week (behoorlijke) hoofdpijn gehad. Paracetamol ter ondersteuning genomen, maar daarna was het klaar. Ik ben zo blij dat ik van die zooi af ben! Het was die paar dagen hoofdpijn meer dan waard hoor!

Stal Muronia - Groninger Paarden fokkerij - gecertificeerde K.I.-service op locatie provincie Groningen / Drenthe
Veronia (v. Macho Polo), voor 2024 drachtig van Leffe (Lenard x Onno S) - Elonia (v. Ecksteins Eminenz) voor 2025 gedekt met Major (Mylord x Valentin) - Florentino (v. Florencio) - Wainonia (v. Oliver) - Elmira (v. Krimh)
[KS-MK] Stal Muronia gaat op naar een '24 Groninger veulentje

Themba

Berichten: 1454
Geregistreerd: 02-06-08
Woonplaats: Rheden

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 22:27

Standaard elke dag naar het werk langs tankstation. 2 blikjes red Bull en peuken. Ik ontbeet er mee. Mijn auto was dubbel zoveel waard door alle blikjes die erin lagen aan oud ijzer.
Met beiden cold turkey gestopt en voel mij nu zoveel beter. Drink nog wel eens red Bull maar dan suikervrije en hooguit 1 blikje per week. Hier is het echt niet kopen. Net als Cola als ik het heb dan gaat het op. Heb ik het niet dan mis ik het ook niet.

You make my world perfect

Ange1a

Berichten: 282
Geregistreerd: 04-10-21
Woonplaats: Zetten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 22:35

Wat goed dat je gaat proberen te stoppen!
Ik dronk ook jaaaren lang non stop energy drink.
Soms wel een half traytje per dag (met name in het weekend).
Op een gegeven moment is er een knop om gegaan en heb nu ongeveer driekwart jaar geen energy op.
Vind het nu zelfs erg stinken als iemand anders het drinkt en word er misselijk van. :+

Helaas ben ik ipv energy drinken wel meer gaan eten en cola gaan drinken.
En dan met name de lekkere dingen.
Dus om te zeggen dat ik mij gezonder/fitter voel... Helaas niet.
Knopje omzetten van het ongezonde eten is nog niet gelukt. :=
Laatst bijgewerkt door Ange1a op 28-03-22 22:36, in het totaal 1 keer bewerkt

Life may not always be fair, but at least I know my horse will be.

Amado7

Berichten: 10724
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 22:36

Wat goed van je dat je dit voornemen hebt. Heel veel succes, dit ga jij kunnen.

Niet perfect is ook goed

Rawr

Berichten: 2821
Geregistreerd: 21-01-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-22 22:40

Cold turkey kan natuurlijk maar afbouwen is misschien verstandiger. Net als met de meeste verslavende middelen is afbouwen de beste manier om afkickverschhijnselen te minimaliseren/voorkomen. :)

Hier ook een caffeïnejunkie die dagelijks zoveel koffie drinkt dat mensen denken dat ik zwaar overdrijf als ik zeg hoeveel koppen het soms zijn. En dan nog tussendoor de witte Monsters en Reign Lemon blikjes, en af en toe die goedkope suikervrije van de Appie... Het enige probleem dat ik ondervind is dat ik wanneer ik stop een ongenadige hoofdpijn krijg en prikkelbaarder ben. Misschien wordt het hier ook tijd om eens af te bouwen. :=

 ɪ ᴅᴏɴ'ᴛ ᴛʜɪɴᴋ ʏᴏᴜɴɢ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ ʀᴇᴀʟɪᴢᴇ ᴊᴜꜱᴛ ʜᴏᴡ ʜᴀʀᴅ
 ɪᴛ ɪꜱ ꜰᴏʀ ᴍɪʟʟᴇɴɪᴀʟꜱ ᴏꜰ ᴀ ᴄᴇʀᴛᴀɪɴ ᴀɢᴇ ᴛᴏ ʀᴇꜰʀᴀɪɴ ꜰʀᴏᴍ
 ᴘᴏꜱᴛɪɴɢ ꜱᴏɴɢ ʟʏʀɪᴄꜱ ᴀꜱ ᴄʀʏᴘᴛɪᴄ ᴇᴍᴏᴛɪᴏɴᴀʟ ꜱᴛᴀᴛᴜꜱ ᴜᴘᴅᴀᴛᴇꜱ

Afanaisa91

Berichten: 1336
Geregistreerd: 03-04-05
Woonplaats: Gelderland

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-22 08:51

Eigenlijk hoor ik al een hoop goede dingen! Je voelt je vies, bent angstiger, het kost je veel geld en nu stoppen zou ideaal zijn zodat je over 3 weken een stuk frisser aan de studie kunt.

Hoeveel drink je nu gemiddeld denk je? Ik lees dat terug naar 1 blikje of een dag overslaan nog lastig is. Wat is denk je wel een haalbare 1e stap? En wat zou een fijne beloning kunnen zijn om dat te vieren?

Er zijn heel veel manieren om te gaan minderen. Kijk naar waar jij je het prettigst bij voelt. Ik ben langzaam gaan minderen en ben daardoor onbewust uiteindelijk helemaal gestopt. Blikjes heb ik nog steeds staan, maar dat voelde voor mij juist fijn om een back up te hebben. En op slechte dagen gunde ik mezelf ook wat meer ruimte dan op goeie. Die goeie probeer ik dan uitgebreid te vieren, want als ik mijn doel had behaald dan was dat toch iets om trots op te zijn!
Om me bewust te worden van de slechte kanten van ED heb ik me enorm ingelezen in de medische consequenties, en daar een basisschool presentatie over gegeven. Het is echt schokkend wat voor een troep erin zit!

Door over te stappen op koffie kon ik m’n lichamelijke klachten wat dempen. Later ben ik ook dat gaan afbouwen naar een normale hoeveelheid (met een acceptabele hoeveelheid suiker). Daar ben ik nu tevreden genoeg mee.

poetser

Berichten: 4306
Geregistreerd: 29-03-04
Woonplaats: Overal en nergens

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-22 09:39

Lotgenoot hier, helaas is het mij tot nu toe niet gelukt om te stoppen. Bij mij is het wel iets erger, ik drink namelijk zo goed als niks anders en dat al jaren, tenzij ik op bezoek ben, maar zelfs dan zit er minstens 1 blikje in mijn handtas voor op de terugweg. Zelfs alcoholisch (wat zeer zeldzaam is voor mij) drink ik, buiten af en toe een biertje, enkel Wodka Redbull. Ik drink gemiddeld 6 tot 8 blikjes op een dag. Wel de goedkopere zoals de Lidl en Aldi, maar ook de Bullit van de AH. De echte Redbull vind ik dan weer niet te drinken.

In het eerder genoemde topic heb ik geprobeerd te stoppen, was ook even gelukt, maar de verleiding in de winkel was te groot, zeker op stress momenten.

Ik ga jou in elk geval volgen en ik wens je ongelofelijk veel succes! Zowel voor het stoppen met je verslaving als voor je examen.

Ik heb een mentale beperking en kan daardoor soms vreemd reageren

Pistasche

Berichten: 6676
Geregistreerd: 02-01-07
Woonplaats: Boktlid nr. # 56477

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-22 09:53

Wat moedig dat je dit deelt en advies vraagt - niks om je voor te schamen! Laat juist zien dat je er heel graag iets mee wil doen.

Het afkicken van een verslaving is iets heel gecompliceerds, daar ben ik wat dat betreft totaal geen specialist in. Mijn eigen voedingspatroon (ook m.b.t. snoepen en ongezond eten) heb ik kunnen aanpassen door in kleine stapjes veranderingen aan te brengen. Bewust op één moment een alternatief kiezen voor hetgeen dat je niet meer wil, en dat zo afbouwen. Kies een alternatief dat misschien juist het tegenovergestelde gevoel geeft van de Red Bull en lekker is - ik noem maar wat, een smoothie als ontbijt? Zo vond ik het makkelijker, omdat ik het alternatief echt kon waarderen!

heb vertrouwen, houd moed

MissSicarius

Berichten: 233
Geregistreerd: 15-10-20
Woonplaats: Veldhoven

Re: Afkicken van Red Bull

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-22 10:06

Ondervind je zelf ook voordelen aan het drinken van energiedrankjes? Zoals: meer concentratie, rustiger, enz.. Of ben je anders meer moe?

Ik vind het vooral ‘schokkend’ dat je met energiedrank kan slapen


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: annikeee19, BETUWE, Char_elle, Muurp, Rije, Winged, YandexBot, ynskek en 183 bezoekers