Meervoudige breuken humerus

Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar

 
 
wythlove

Berichten: 701
Geregistreerd: 11-12-08

Meervoudige breuken humerus

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-22 13:07

10 januari jl. had ik samen met een vriendin onze vaste springles. Het ging die dag eigenlijk heel fijn. Bij de laatste hindernis van het parcours, ging mijn merrie langs de hindernis, sprong over de mestbak die naast de hindernis stond, sprong vervolgens iets overdreven hoog en in een boog over een cavaletti die schuin achter de hindernis lag. Bij die laatste sprong verloor ik mijn evenwicht en viel hard op mijn schouder. Ik wist gelijk dat het niet goed zat. Langs de huisarts, gelijk doorgestuurd naar het ziekenhuis voor foto's. Resultaat: breuken in de humerus. Nog nooit zoveel pijn gehad. Morfine, diclofenac, maagbeschermer en paracetemol hebben de eerste weken gezorgd dat ik de dagen door kwam. Maar de verminderde eetlust en buikpijn werden steeds erger. Dus momenteel alleen nog paracetemol. Het is afzien, vooral ook het slapen.
Veel wisselende adviezen van de orthopeden van het ziekenhuis gehad. Het wordt een lange revalidatie.

Zijn hier mensen met ervaring van het breken van de bovenarm/kop van de schouder?


IndianSu

Berichten: 219
Geregistreerd: 23-07-20

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 13:26

Verwijderd
Laatst bijgewerkt door IndianSu op 26-09-23 17:15, in het totaal 1 keer bewerkt

Cynn
Fotograaf

Berichten: 14469
Geregistreerd: 29-06-05
Woonplaats: Flevoland

Re: Meervoudige breuken humerus

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 13:45

Oef, dat is een hele nare breuk.. ik ben nooit meer de oude geworden helaas. Rijd ook geen paard meer omdat het nog steeds pijn doet. Hopelijk verloopt jouw herstel wel beter. :n

Ros Fotografie
Website × Instagram × Facebook
Bianca (bietjuhh) † 27'03'1992 - 13'09'2012

Morganlefay

Berichten: 8695
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 14:25

Yes, ergens in 2009. Omvergelopen door een paard.
Humeruskop in drieën met het geluk dat alles op zijn plaats bleef.
Botjes zaten in amper 2 weken weer beitelvast.
Alleen die spieren, pezen en banden.
Daar ben ik een jaar zoet mee geweest.
Heb pijnstillers gevreten. leefde er echt op.
heb het alleen vertikt om praktische redenen van de morfine af te blijven. Ik kan daar niet tegen.
Was in de ambu al platgespoten met morfine maar mikte daar mijn hele ontbijt eruit vanwege de morfine. }>
Ben een van de gelukkigen die de volledige kracht en beweeglijkheid heeft behouden.
Overigens zonder hulp van de fysio.
Die constateerde dat ik vanwege het vele stallen mesten mijn spierconditie meer dan gemiddeld was en hij geen toegevoegde waarde kon leveren.

Ben een HSP-er, dus wars van macht, hiërarchie en regels.
Een soeverein? die ligt in mijn gereedschapskist.

gerlindie

Berichten: 4638
Geregistreerd: 10-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 14:26

Ik heb mijn linkerbovenarm gebroken toen ik twaalf was,
Moest een week mijn arm in een band om mijn nek dragen en ibuprofen en paracetamol slikken.

Na die week controle in het ziekenhuis, moest stoppen met de pillen, arm gewoon laten hangen en naar de fysio :+
Het was vooral op school een uitdaging dat er geen gips om mijn arm zat, ben regelmatig alsnog tegen die arm gestoten :=

Ik weet dat de eerste twee nachten echt verschrikkelijk waren, daarna vond ik het eigenlijk heel goed te doen.

Nu afgelopen zomer een spier in mijn schouder gescheurd, en daar heb ik nu nog steeds last van.
Dat deed me veel meer pijn dan mijn gebroken arm #)

Overigens allebei gebeurt bij de paarden :')

anjali
Berichten: 15071
Geregistreerd: 25-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 14:31

In 1967 viel ik voor de eerste keer van een paard en brak toen ook mijn bovenarm vlak onder de kop.Het bleek dat de stukken niet verschoven waren en daarom werd mijn arm vastgebonden tegen mijn bovenlichaam en dat moest zo 6 weken blijven zitten.Als pijnstilling kreeg ik toen niets anders dan wijn en dat hielp prima.Ik was toen pas 14 maar in die tijd was er nog geen leeftijdsgrens voor alcohol.Na die 6 weken ging het verband eraf en kreeg ik oefeningen mee om thuis zelf te doen.Zoiets als fysiotherapie was indertijd ook niet algemeen.Ik heb hier helemaal geen klachten aan overgehouden.

Depende

Berichten: 3513
Geregistreerd: 19-07-09

Re: Meervoudige breuken humerus

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 16:25

Ook ik heb met paardrijden mijn bovenarm, ongeveer 5cm onder de kop, gebroken. Bij mij is het na 3 weken wel met een pen aan elkaar gezet. Na 6 weken is de pen verwijderd, dat kon door de manier van plaatsen onder lokale verdoving. Ik heb geen enkele restklacht, maar was toen ook nog jong (12).

"Life, man. I can't guarantee perfection, but I can guarantee intrigue."

Because friends don't waste wine when there's words to sell

MDWStables

Berichten: 1439
Geregistreerd: 27-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 16:44

In 2015 verbrijzelde ik mijn schouder met de val van mijn paard. Na 10 dagen beraad ben ik geopereerd en ja ontzettend veel pijn gehad. Alleen paracetamol met oxycodon ging goed. Alleen het laatste moest ik vrij snel stoppen omdat ik zwanger bleek te zijn. Het was een flinke revalidatie. Ik heb de eerste 12 weken 24/7 in een sling gezeten en daarna steeds iets afbouwen. Slapen ging mij eigenlijk nog wel aardig af. Het went zullen we maar zeggen. Wel stom dat ik dus ook mijn pols brak aan de andere kant een maand of 3 later :+

Had zo’n ernstig letsel helemaal niet verwacht. Ik was na die val naar huis gegaan in de veronderstelling dat ik een kneuzing had.

Mijn verhaal staat hier: https://www.researchgate.net/publicatio ... _operatief

Niet hetzelfde maar ik snap je struggle. Sterkte!

esc
Berichten: 443
Geregistreerd: 02-05-06
Woonplaats: IJsselstein

Re: Meervoudige breuken humerus

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 17:04

Hoi ik heb door een skiongeluk een stuk afgebroken van de humerus. Ik heb me eerst laten opereren in het UMC in Utrecht. Na bijna een jaar revalidatie nog steeds veel pijn en de kop van mijn arm draaide naar buiten als ik mijn arm omhoog deed. In het UMC werd ik weg gestuurd met de opmerking dat de rontgen foto er goed uit zag en het enige wat ze nog konden doen was de schroef er uit halen. Toen op aanraden van een fysio naar Dr. Van der List gegaan bij de Bergman kliniek hij is expert op het gebied van schouders. Toen bleek met een echo dat ze het stuk net iets te ver naar achteren hadden terug geplaatst waardoor de supraspinatus (pees) te ver naar achter lag en de aansturing helemaal verkeerd was. Eerst nog geprobeerd met fysio te verbeteren maar dat hielp niets. Uiteindelijk gekozen voor weer een operatie en een volledige rotor cuff gehad. Dus alle spieren en pezen losgemaakt, kop weer rond gemaakt en alles opnieuw vastgemaakt. Eén van mijn bicepspieren was niet meer te redden die was door de verkeerde beweging ieder keer klem komen te zitten en al helemaal afgerafeld en bijna door. Die hebben ze dus helemaal door geknipt.
Mijn schouder is niet helemaal meer de oude geworden, maar ik ben eindelijk af van de pijn. Ik zou je dus zeker aan raden om een keer bij Van der List langs te gaan voor een second opinion. Waar ze in het UMC heel luchtig deden van tevoren over de operatie en het resultaat vond ik hem daarin heel realistisch.
Zoek ook een goede fysio. Degene die ik na de eerste operatie had heeft me achteraf gezien helemaal niet goed geholpen. Na de tweede werd ik door de Bergman doorgestuurd naar een andere fysio en dat maakte een wereld van verschil.

Essxan

Berichten: 923
Geregistreerd: 10-09-13
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 17:19

Augustus 2017 heb ik mijn schouder gebroken. Ik heb weken zittend geslapen omdat liggen echt niet ging. Zakte bij de kleinste beweging door de grond van de pijn. Het heeft zeker een half jaar geduurd voordat ik mijn arm weer een beetje normaal kon gebruiken
. Afbeelding

Uno Fortunato B + 10. L1 +3 01-01-2001/29-09-2019*
Trippel 22-05-2018

Morganlefay

Berichten: 8695
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney

Re: Meervoudige breuken humerus

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 17:21

Dat zittend slapen. |(

Ben een HSP-er, dus wars van macht, hiërarchie en regels.
Een soeverein? die ligt in mijn gereedschapskist.

wythlove

Berichten: 701
Geregistreerd: 11-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-22 17:27

IndianSu schreef:
Ik heb afgelopen augustus mijn bovenarm gebroken door een val van mijn paard. Dit was wel (gelukkig) maar op 1 plek. Idd verschrikkelijk pijnlijk, in het ziekenhuis zeiden ze dat dit 1 van de meest pijnlijke breuken is. Ik kreeg alleen oxycodon tegen de pijn en verder paracetamol, ik mag geen NSAIDS. In het begin hield ik de arm zoveel mogelijk stil, altijd in de sling en als de sling even af moest ondersteunen met mijn andere arm. Mijn vriend moest mij met alles helpen, douchen aankleden etc. Na een paar weken werd het beter en moest ik de arm ook steeds meer gaan bewegen. Ik ben toen ook begonnen met fysiotherapie. Inmiddels ben ik grotendeels hersteld, ik kan weer alles. Maar het is niet hoe het was voor de val en dat zal het waarschijnlijk ook niet meer worden. Ik heb aan die arm minder kracht en af en toe doet het nog wat pijn (niet extreem hoor).

Jouw situatie klinkt wel erg heftig. Inmiddels zit je toch al aan een week of 6? Toen kon ik echt alweer een heleboel. Hebben ze niet gekeken of je geopereerd moet worden? Bij mij hebben ze na de eerste week opnieuw een foto gemaakt om te kijken of de breuk wel goed herstelde en niet te veel verschoven was.


Ja, zijn nu 6,5 week verder. Heb er in de tussentijd nog een ontsteking bijgekregen. Het is de pech dat er allerlei verschillende breuken zitten. Er zijn inmiddels al heel veel foto's verder. Ik heb de pech dat mijn lichaam niet zo enthousiast is om zelf botgenezing te laten ontwikkelen. Operatie durfde ze niet aan vanwege meerdere kleinere losse botfragmenten. Dus ze willen, zolang de stand niet verandert, niet opereren.

Ik had gehoopt dat de sling af mocht. Maar daar zit ik nog minstens zes weken aan vast. Mijn arm mag nu wel op een kussen liggen met slapen. Maar de nachten duren lang en de slaap die ik vat, is maar weinig. Elke keer weer wakker door de pijn.

Bij mij zeiden ze in het ziekenhuis ook dat dit de meest pijnlijke breuk is, omdat ze er zo weinig aan kunnen doen.
Laatst bijgewerkt door wythlove op 25-02-22 17:35, in het totaal 1 keer bewerkt

wythlove

Berichten: 701
Geregistreerd: 11-12-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-22 17:31

Morganlefay schreef:
Yes, ergens in 2009. Omvergelopen door een paard.
Humeruskop in drieën met het geluk dat alles op zijn plaats bleef.
Botjes zaten in amper 2 weken weer beitelvast.
Alleen die spieren, pezen en banden.
Daar ben ik een jaar zoet mee geweest.
Heb pijnstillers gevreten. leefde er echt op.
heb het alleen vertikt om praktische redenen van de morfine af te blijven. Ik kan daar niet tegen.
Was in de ambu al platgespoten met morfine maar mikte daar mijn hele ontbijt eruit vanwege de morfine. }>
Ben een van de gelukkigen die de volledige kracht en beweeglijkheid heeft behouden.
Overigens zonder hulp van de fysio.
Die constateerde dat ik vanwege het vele stallen mesten mijn spierconditie meer dan gemiddeld was en hij geen toegevoegde waarde kon leveren.Oh, dat klinkt positief. Goed om te lezen.

Ik wilde de morfine ook echt niet. Maar nadat ze na de foto's ook ct-scan wilde maken werd ik verplicht om toch te gaan slikken. De eerste week was de dosering veel te hoog. Toen ben ik ook echt de hele week zo goed als stoned geweest. De week erna zei ik in het ziekenhuis ik wil van die morfine af. De arts checkte en zei die dosering voor jouw lengte en gewicht veel te hoog. We halveren. Dat ging beter.

wythlove

Berichten: 701
Geregistreerd: 11-12-08

Re: Meervoudige breuken humerus

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-22 17:45

@esc: jeetje wat naar. Heb je nu extra schade doordat die spier niet meer te redden was? Dank voor de tip overigens. Ik ga eens even inlezen in een second opinion.

@essxan: ja, naar he. Dus ook een lange tijd van revalideren gehad. Echt zuur.

@Morganlefay: ja, echt niet te doen. Ik lig omringd door voedingskussen.

@MDWstables: oh wow, ook nog je pols gebroken na drie maanden. Heftig. Jij hebt dus ook lang met sling moeten lopen.ik ga je verhaal lezen. Dank.

@Depende: jouw herstel is redelijk snel gegaan dus? Fijn.

@Anjali: ha, de goede oude tijd. Gelukkig heb je er geen last aan over gehouden.

@gerlindie: oh no, wat zuur dat je spier hebt gescheurd. Hoe heb je dat gedaan als ik vragen mag?

Mijn botbreuken zijn ook allen tijdens de omgang met paarden gebeurd. Toch heeft het nog geen aanleiding gegeven om te stoppen in de paardenwereld. Al zou het misschien wel beter zijn

esc
Berichten: 443
Geregistreerd: 02-05-06
Woonplaats: IJsselstein

Re: Meervoudige breuken humerus

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 17:55

https://www.bergmanclinics.nl/medisch-s ... n-der-list
je hebt altijd 'recht' op een second opinion

En ja ik heb nu dus nog maar 1 spier dus de bi van biceps is geen bi meer... Daardoor minder kracht in de arm, maar dat valt nog wel mee. Het is met name dat hij nu altijd wat stijver en minder bewegelijk is dan rechts. Links was met rijden altijd al een lastigere kant nu nog meer. Maar ik kan er prima mijn dagelijkse dingen mee doen en mee rijden. Krachttraining oid is een no go dan krijg ik binnen no time last, alles gaat zich dan vastzetten in mijn schouder.

gerlindie

Berichten: 4638
Geregistreerd: 10-08-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 17:58

wythlove schreef:
@gerlindie: oh no, wat zuur dat je spier hebt gescheurd. Hoe heb je dat gedaan als ik vragen mag?


Paard wat ik bij haar halster vast had schrok ergens van, deed haar hoofd omhoog, en liep een stapje achteruit.
Ik ging mee een stapje naar achteren, maar daar was net een stoeprandje, waardoor ik dus heel stom viel, terwijl mijn hand nog het halster vast had :Y)
Dus ik viel met mijn volle gewicht aan mijn arm, en dat vond mijn schouder echt niet leuk.

De eerste paar dagen kon ik mijn arm echt niet hoger bewegen dan tien cm bij mijn borstkas vandaan, schakelen in de auto deed ik grotendeels met links :+
Ondertussen doet het geen acute pijn meer, en ik kan alles weer, alleen ik voel hem nog wel protesteren zo nu en dan, en ik kan niet op die kant slapen :j

Essxan

Berichten: 923
Geregistreerd: 10-09-13
Woonplaats: Apeldoorn

Re: Meervoudige breuken humerus

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 18:12

@Wythlove, heb inderdaad lang moeten revalideren. Tot overmaat van extra pech brak ik in augustus 2018 op vakantie mijn linker elleboog en spaakbeen. Daar heb ik nog steeds last van en heb aan die kant een frozen shoulder eraan overgehouden waardoor ik dus dagelijks pijn heb. Wordt er af en toe moedeloos van.

Uno Fortunato B + 10. L1 +3 01-01-2001/29-09-2019*
Trippel 22-05-2018

Danseresje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 09-10-10
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 20:23

Wat een klapper heb je gemaakt zeg!

Ik ben in januari 2019 niet al te best geland na lancering, resultaat: een gecompliceerde humerusfractuur precies onder de kop en daarbij ook nog fragmenten van mijn kop af. (Zie topic in mijn onderschrift voor mijn verhaal)

Ze hebben geprobeerd mijn arm te zetten, maar het bleek dat er ook een draai was, waardoor zetten niet lukte. De dag erna ben ik geopereerd en heb nu een plaat en tien schroeven in mijn arm. Daarnaast is er ook zenuwschade: het voorste deel van mijn deltoidius doet het niet meer (emg voor gehad) en gevoelsstoornissen in mijn duim en wijsvinger. Als mijn biceps vast zit (door verkeerde bewegingen), dan heb ik krachtsverlies in mijn hele hand.

Gecompliceerd herstel gehad en een hork van een fysio. Na een half jaar bij en andere fysio terecht gekomen (dankzij een vriendin) en daar ben ik nog steeds onder behandeling. We boeken nog steeds progressie gelukkig en ik word steeds iets minder gehinderd door mijn blessure, alhoewel het absoluut mijn zwakke plek blijft! Daarnaast sowieso lastig, want mijn bot is nooit aan elkaar gegroeid en mocht het materiaal het begeven, dan moet ik een nieuwe operatie. Kans van slagen is absoluut geen 100% en lukt het dan nog niet, dan zit ik aan een schouderprothese vast.... Geen leuk vooruitzicht, gezien die dingen gemiddeld maar 7 jaar meegaan en ik nog geen 40 ben (en er over het algemeen maar twee keer een kunstgewricht geplaatst kan worden).

Een goede fysio is een absolute must, weet niet welke regio je woont. Mijn eerste fysio was lid van het lokale schoudernetwerk, maar deed zijn werk echt niet goed. Mijn arts was vorig jaar september positief verrast hoeveel progressie er was geboekt met de andere fysio en ik kon dingen die hij niet meer verwacht had.

Het is wel een lang proces en ik moet zeggen dat ik dus nog steeds vals plat omhoog ga qua progressie en dat drie jaar na dato en ik ga ervan uit dat die lijn door blijft gaan. Toevallig wel afgelopen week even een terugval. Reed op de manege op een paard wat enorm in mijn handen hing, dat trek ik niet meer. Ook een paard wat links muurvast houdt, is voor mij alles behalve ideaal.

Het slapen is echt een crime. Ik herinner me nog de nacht voor mijn operatie... Als ik mijn kleine teen bewoog, voelde ik al de botten over elkaar schuiven %). Na de operatie nog heel lang met een kussen geslapen om mijn arm te ondersteunen.

Heel veel sterkte in ieder geval! Qua genezing en herstel is het geloof ik één van de rotste breuken die je kan oplopen.

[VVDD] Wat een zonnig ritje naar het strand had moeten worden.....

Een foto- en videoverslag van mijn paardrijvakantie bij Domaine Equestre Centaure: [RIJ-ITP] Onvergetelijke paardrijvakantie in Frankrijk

HayDay: Gamecenternaam = Danseresje84

wythlove

Berichten: 701
Geregistreerd: 11-12-08

Re: Meervoudige breuken humerus

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-02-22 20:41

@danseresje: Ik heb jouw verhaal gelezen eerder. Wat een belevenis. En vooral wat een revalidatie. Verschrikkelijk.
Dat van die fiets is me bijgebleven. Klinkt heel heftig zeg.
Ik heb me nu aangemeld bij een gespecialiseerde schouderfysiotherapiepraktijk. Ik woon in Noord-Holland-noord. Dinsdag eerste afspraak. Maar ik mag maar 1 oefening doen. Vraag me dan af waarom ik dat niet gewoon thuis kan doen

Danseresje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 09-10-10
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 20:51

wythlove schreef:
@danseresje: Ik heb jouw verhaal gelezen eerder. Wat een belevenis. En vooral wat een revalidatie. Verschrikkelijk.
Dat van die fiets is me bijgebleven. Klinkt heel heftig zeg.
Ik heb me nu aangemeld bij een gespecialiseerde schouderfysiotherapiepraktijk. Ik woon in Noord-Holland-noord. Dinsdag eerste afspraak. Maar ik mag maar 1 oefening doen. Vraag me dan af waarom ik dat niet gewoon thuis kan doen

Noord Holland noord is nou niet waar de twee vestigingen van mijn fysio zitten helaas. Anders had ik gezegd, ga daar naartoe.... Maar helaas. Hoop echt dat deze fysio goed is voor je. Je kan nu beter wel even onder supervisie van fysio doen in plaats van thuis. Ik ben dus, mede door de zenuwschade, spieren verkeerd gaan gebruiken en enorm gaan compenseren. De fysio kan je hierin begeleiden.
Tzt kan je misschien ook nadenken over hydrotherapie: fysiotherapie in het zwembad. Ik heb er veel baat bij gehad en het gaf mij (zender in het begin) de broodnodige ontspanning in mijn arm.

En tja, de revalidatie... Het is onderdeel van mijn leven geworden, maar vaak genoeg zag ik het niet meer zitten. Ups en downs gaan hand in hand in dit proces.

[VVDD] Wat een zonnig ritje naar het strand had moeten worden.....

Een foto- en videoverslag van mijn paardrijvakantie bij Domaine Equestre Centaure: [RIJ-ITP] Onvergetelijke paardrijvakantie in Frankrijk

HayDay: Gamecenternaam = Danseresje84

different1
Berichten: 3634
Geregistreerd: 12-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-02-22 21:34

Ik heb als tiener ook mijn bovenarm gebroken gehad, door een val van een pony.
Was finaal door midden en verschoven tot in m'n oksel, en/of de schouderkop was uit de kom.
Ze gingen uit van het 2e, en hebben mijn arm geprobeerd te zetten met behulp van een voet in m'n oksel en met 2 man trekken aan m'n arm.
Toen ik na enkele pogingen nog verging van de pijn, zijn we foto's laten maken, en dus een breuk.
Ik heb een week met gips gelopen, waarbij ze onder m'n elleboog een kilo gewicht hebben geplaatst, dit om het bot uit elkaar te houden.
Die schouder staat iets naar voren maar heb er weinig last meer van.

Wisselende verhalen hier, sterkte!

Morganlefay

Berichten: 8695
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-22 11:23

"Koffiemalen" is een oefening om te voorkomen dat je een frozen shoulder krijgt.
Dat was overigens mijn grootste angst.

Ben een HSP-er, dus wars van macht, hiërarchie en regels.
Een soeverein? die ligt in mijn gereedschapskist.

Danseresje

Berichten: 3459
Geregistreerd: 09-10-10
Woonplaats: Bollenstreek

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-22 21:34

Morganlefay schreef:
"Koffiemalen" is een oefening om te voorkomen dat je een frozen shoulder krijgt.
Dat was overigens mijn grootste angst.

Die heb ik gehad inderdaad. Niet fijn...

Koffiemalen, kan dat ook als je arm conservatief behandeld wordt en je dus geen plaat/schroeven of pen in je arm hebt?

[VVDD] Wat een zonnig ritje naar het strand had moeten worden.....

Een foto- en videoverslag van mijn paardrijvakantie bij Domaine Equestre Centaure: [RIJ-ITP] Onvergetelijke paardrijvakantie in Frankrijk

HayDay: Gamecenternaam = Danseresje84

Morganlefay

Berichten: 8695
Geregistreerd: 05-05-11
Woonplaats: Orkney

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-22 11:11

Danseresje schreef:
Morganlefay schreef:
"Koffiemalen" is een oefening om te voorkomen dat je een frozen shoulder krijgt.
Dat was overigens mijn grootste angst.

Die heb ik gehad inderdaad. Niet fijn...

Koffiemalen, kan dat ook als je arm conservatief behandeld wordt en je dus geen plaat/schroeven of pen in je arm hebt?

Ja, ik heb 6 weken een sling gehad.

Ben een HSP-er, dus wars van macht, hiërarchie en regels.
Een soeverein? die ligt in mijn gereedschapskist.

hagelslag
Berichten: 9018
Geregistreerd: 18-09-10

Re: Meervoudige breuken humerus

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-02-22 12:07

Dit is echt zo pijnlijk.
Ik heb 2018 mijn bovenarm goed gebroken.
Ergens zwerft nog een topic van mij rond.
Ik heb opzich nog redelijk geluk gehad.
Eerst wel echt extrem extreem veel pijn.
Maar nu kan ik eigenlijk bijna alles wel.
Het koffie malen wat hier boven genoemd word heb ik met behulp van een skippybal gedaan.
Zelf op een stoel zitten en je hand op de skippybal leggen en dan alle kanten op bewegen wat mag en gaat, en dit eh 6x per dag


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bo_Y, Jeska2, Jessica_1998 en 28 bezoekers