Hoe vaak vragen jullie hulp een vrienden/familie

Moderators: Essie73, Polly, xingridx, Firelight, Ladybird, Muiz, Mjetterd, NadjaNadja, ynskek

 
 
Laibadji

Berichten: 1707
Geregistreerd: 18-06-15
Woonplaats: België

Hoe vaak vragen jullie hulp een vrienden/familie

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-20 16:14

Dag medebokkers,

Het zit zo, mijn man en ik zijn volop ons huis aan het renoveren. We zijn hier al sinds maart mee bezig. Alles doen we zelf. Van uitbreken, metsen, ytong plaatsen.... Echter is het soms ook hard en zwaar labeur. Ik word dan verwacht van zware balken van 200 kg te dragen of zoals nu een plafond mee te helpen uitmaken met gyproc (de grootste platen). Mijn man denkt dat ik dat allemaal maar kan en dat ik dus alle macht maar moet hebben. Ik moet toegeven, ik heb veel macht, maar soms gaat dit toch ook mijn petje te boven. Waardoor ik aan het zeuren sla omdat ik echt de mogelijkheden niet zie hoe ik dat allemaal moet doen. Mijn man wordt dan natuurlijk ook niet de meest gezellige persoon want hij wil dat er hard gewerkt wordt. En ja ik ook hoor maar ik ben en blijf een vrouw en beperkt in macht. Je moet weten mijn man is beresterk. Echt geweldig maar hé het is niet omdat hij beresterk is dat ik dat moet zijn.

Dus ik geef aan, vraag een vriend. Onze coronabubbel telt een vriend die de nodige macht heeft en reeds heeft aangegeven graag een handje te willen helpen in uiterste nood. Mijn man daarentegen vindt dat een no go. Wij verbouwen en niemand anders moet daar last van hebben. Ik moet maar op mijn tanden bijten en door doen ook al ben ik soms fysiek niet bij machte om dat te doen. Zijn opvoeding zegt namelijk: je mag geen hulp vragen.

Ik daarentegen vind dat je af en toe zeker wel hulp mag vragen. Ik ben altijd de eerste om andere te gaan helpen (mijn vriend ook trouwens) dus ga ik er vanuit dat je af en toe als het echt nodig is, ook hulp mag vragen. Natuurlijk moet alles in evenwicht blijven en de ene mag niet overvraagd worden. Dat is zeker niet de bedoeling. Ik vind dat ook de meerwaarde van vriendschap nl dat je er bent voor elkaar als dat nodig is.

Onze vrienden geven ook ons graag te willen helpen en hebben dat al meerdere keren duidelijk gemaakt.

Mijn man en ik raken er niet uit. Ik zeg: hulp vragen is goed, hij zegt: no way onze zorgen ons werk.

Nu wil ik wel eens horen hoe de gemiddelde burger hierover denkt. Geen enkele mening is goed noch fout. Veel is afhankelijk van opvoeding, waarden normen, visie...

Ben benieuwd!


Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 111246
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Hoe vaak vragen jullie hulp een vrienden/familie

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:16

Aanmelden bij "Help, mijn man is klusser" :D

"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

Caira
Berichten: 26118
Geregistreerd: 20-07-02
Woonplaats: Schoorl

Re: Hoe vaak vragen jullie hulp een vrienden/familie

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:19

Uhm eigenlijk nooit, ik ben nu 29 weken zwanger en de volledige bovenverdieping aan het schilderen en opknappen, maar er nooit over gedacht om iemand te vragen. Is soms ook wel onze valkuil, we zijn beiden van het zelluf doen.

Mjetterd
Hoofdmoderator Algemeen

Berichten: 12837
Geregistreerd: 27-09-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:20

Als een vriend tegen mij zegt dat hij een handje wil helpen in uiterste nood dan klinkt het voor mij niet alsof ik die vriend moet gaan vragen voor de standaard klussen.

Wanneer er familie en vrienden hebben aangegeven: 'Goh als je een keer wat handjes kan gebruiken, laat het maar weten'. Dan zou ik daar wel handig gebruik van maken en ze vragen.

Wij hebben zelf een klus huis gekocht en ook veel vrienden en familie gaven aan wel te willen helpen. De eerste weken zijn er veel helpende handjes geweest om het huis bewoonbaar te maken, dus in de woonkamer en slaapkamer vloer leggen en verf op de muren.

Nu klussen we elke keer rustig door en vraagt mijn man af en toe eens hulp van zijn vader met timmerwerk en ik van mijn ouders voor in de tuin. We weten dat ze dat allemaal leuk vinden om te doen en leuk vinden om te helpen.
Een vriend heeft aangegeven te willen helpen met een nieuw dakraam plaatsen en dan vragen we hem specifiek daarvoor. Eigenlijk vragen wij best wel veel hulp, omdat de mensen om ons heen aangeven graag te willen helpen. Het standaard werk zoals verven e.d. vragen we nu niemand meer voor, omdat we dat prima zelf kunnen en er geen haast meer bij is.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:20

In de basis vind ik, verbouwen kies je zelf voor, daar zadel je anderen niet mee op. Maar in deze situatie, een vriend die het aan heeft geboden en werk wat voor jou te zwaar is, ja dan zou ik die hulp zeker aannemen :j Wat heeft je man eraan als jij straks een keer in de kreukels ligt omdat het toch mis ging? Heb je dat wel eens voorgelegd?

Sky_As

Berichten: 4947
Geregistreerd: 12-05-10
Woonplaats: naast de buren

Re: Hoe vaak vragen jullie hulp een vrienden/familie

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:34

In dit soort gevallen zou ik er voor zorgen dat je een aantal van dat soort klusjes op spaart en gewoon iemand inhuren daar voor. Ik zou gewoon niet mijn eigen rug beschadigen omdat manlief vindt dat ik iets zou moeten tillen boven mijn macht.

De reactie van die vriend geeft in mijn ogen al aan van liever niet....

Ik moet zeggen dat in ons geval er altijd wel broers/schoonbroers zijn die graag willen en kunnen helpen (en dat wij zelfs in een buurt wonen waarbij je een appje kan sturen en er vaak binnen een paar minuten iemand staat om te helpen). Maar als dat niet het geval is, dan zou ik iemand daarvoor inhuren.

https://www.mbcfotografie.nl
Memory by Cindy, paardenfotografie, dierenfotografie, portret- en zwangerschapsfotografie
Volg op Instagram Barrie_de_pony
https://www.instagram.com/barrie_de_pony/?hl=nl

Kaka

Berichten: 4842
Geregistreerd: 17-10-06
Woonplaats: Camping 4, 2e straat rechts

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:36

Jullie hebben er ook niets aan als jij je lijf sloopt omdat je boven je macht werkt. En als je partner geen beroep wil doen op jullie sociale cirkel, dan schakel je toch professionele hulp in?

Ook wij klussen graag en veel, maar zodra het teveel of te zwaar wordt of gewoon niet onze stiel is, dan vragen we hulp uit onze vriendenkring. En als we weten dat we de benodigde hulp daar niet gaan vinden dan huren we die in. Ik heb liever dat het goed gebeurt en dat ik er geld aan uit moet geven dan dat het werk zonder end wordt en we voor het einde van de rit overbelast in een niet-afgemaakt huis zitten.

Wit beyond measure is man's greatest treasure

MarliesV

Berichten: 15317
Geregistreerd: 24-06-08
Woonplaats: Hellendoorn

Re: Hoe vaak vragen jullie hulp een vrienden/familie

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:40

Wij hebben zelf een huis gezet (buitenschil laten doen, alles binnen zelf).

Voor zaken die we niet samen konden hebben we of voor de simpele 1 dag klusjes hulp gevraagd, of voor het 'grotere' werk als metselen/tegelen betaalde hulp ingeschakeld.

Hulp vragen vind ik prima kunnen, zolang het is om een keer een dag te helpen, en met iets wat je met elkaar niet redt.

Wij moesten op een dag alle vloerverwarming er in knopen, dat ging echt niet met 2 lukken en daarvoor hebben we dan ook een aantal vrienden opgetrommeld.

Life is short....SMILE while you still have teeth!

manonutjuh

Berichten: 3031
Geregistreerd: 12-10-04
Woonplaats: Goeree-Overflakkee

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:42

Wij zijn ook aan het verbouwen en vragen gewoon inderdaad af en toe hulp. Als we een extra handje nodig hebben of iets niet zelf kunnen.
Of gewoon kracht, want ik kan zelf ook niet helpen met dakbalken omhoog sjouwen.

Mijn man is vrij handig met auto's, dus helpt regelmatig vrienden door eens naar hun auto te kijken/iets te vervangen, zo kun je mooi elkaar van dienst zijn toch?
Je kunt nou eenmaal niet alles alleen doen hoor.

topsylover

Berichten: 5650
Geregistreerd: 13-03-05
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:44

Wat een hork is jouw man zeg, jouw lichaam laten slopen omdat zijn ego te groot is. :+
Ik zou zeggen, jij wil geen hulp inschakelen dus doe het maar lekker zelf. Jooee :wave: Kijken of hij die 200kg dan ook omhoog gaat krijgen.

Sas_Mon

Berichten: 1638
Geregistreerd: 06-04-07
Woonplaats: Ede

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:48

mijn vriend vind klusen geweldig, we zijn zelf niet aan het verbouwen en als iemand hem vraagt te helpen met klussen is hij daar alleen maar heel blij mee. laatst heeft ie nog en heel weekend geholpen met een keuken plaatsen en een paar weken eerder met elektra leggen bij een collega. Atechnische collega blij en hij blij.

lessen in bewustzijn, Rebalancingsessies en hulp met paarden icm centered riding.
http://www.mensenbewustzijn.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:49

Het is in mijn vriendengroep en familie heel normaal om bij verhuizingen of klusprojecten een mailtje te sturen met "Wij verhuizen/verbouwen rond datum X, heb je zin om te helpen dan ben je van harte welkom." De meeste mensen komen dan wel een dagje meehelpen, in ruil voor een uitgebreide lunch en avondeten :) Het zijn altijd oprecht gezellige dagen die iedereen (hulptroepen en eigenaars) een voldaan gevoel geven.

Sting

Berichten: 12874
Geregistreerd: 22-04-03
Woonplaats: Rolde

Re: Hoe vaak vragen jullie hulp een vrienden/familie

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:58

Hier ook al 2 jaar aan het verbouwen, en zo af en toe komt er hulp over de vloer. Meestal 1 bepaalde vriend, die zelf ook behoorlijk handig is. Nu heb ik totaal geen lol in klussen en mijn vriend leert het nog van youtube, dus meestal sta ik er een beetje bij te kijken. Laat mij maar verven, als het daar eenmaal aan toe is, daarvan weet ik hoe het moet. Fysiek kunnen wij als vrouwen inderdaad toch ook minder sjouwen.

Kan je het misschien bij je man brengen als 'ach, dan heeft die vriend ook wat te doen' of het als tegenprestatie maken? Hebben jullie hem ooit ergens mee geholpen? Degene die hier helpt vind het soms heerlijk om even een dagje weg van zijn gezin te zijn en mijn vriend heeft daar ook regelmatig helpen klussen. Lekker eten maken en dan komt die vriend ook nog eens terug ;).

Ayasha
Blogger

Berichten: 58265
Geregistreerd: 24-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 16:59

Ik zou van mijn man dat type werk niet eens mogen doen. Hier helpt familie spontaan mee bij grotere/zwaardere raken. Mijn man is half Grieks en de Griekse kant van zijn familie vindt dat het niet hoort om een vrouw fysiek zwaar belastende taken te geven. :D
Heb het zelfs moeten intomen in die zin dat ik zelf mijn hooi en zakken voer wel kon pakken. _O-

Ja. Wij verbouwen. Maar de wereld wordt enkel eenzamer met die individualistische mentaliteit. Dus hier steken vrienden en familie spontaan een handje toe en andersom doen wij dat ook voor hen.

Those who suffer, heal. Everything destroyed gets rebuilt. And our towers grow a little taller every time. - Tolkien
[VN] [Blog]Harmony in chaos vinden: Het belang van een passende trainer.
[VVDD] SuperSam zijn superzelf wezen!
[HAW] Rêve D'or en Yoyeux Coeur aan het werk. Moeder en zoon!

Earth

Berichten: 8213
Geregistreerd: 09-04-20
Woonplaats: Ergens oost

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 17:00

Ben ik dan zo lui/slim/ hulpbehoevend dat ik gewoon alles delegeer? _O-
Ik bedenk de klussen, maar mijn man moet het uitvoeren. Die vraagt ook niet graag hulp, dus stuur ik aan dat hij zijn vader belt.
Werkt prima hier :P En ik ben eigenlijk niet lui, maar door lichaamsklachten moet ik selectief zijn in wat ik doe :P
Nu is het wel zo dat mijn schoonfamilie graag helpt, dus dat scheelt. :)

Earth het reisbureau.

crow
Berichten: 2429
Geregistreerd: 12-05-07

Re: Hoe vaak vragen jullie hulp een vrienden/familie

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 17:07

Ik zou niet om hulp vragen maar sommige klussen betaald uitbesteden.

Solleke_Noah

Berichten: 11164
Geregistreerd: 22-11-07
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 17:18

Wij doen ook veel zelf en ik ben ook van het principe: als vrouw kan ik het evengoed als een man ;)

Maar, we hebben bij de renovatie van het huis, of zoals vorig jaar bij storm (en veel omgevallen bomen) altijd wel hulp van vrienden/familie. Is ook gewoon gezelliger. Zo heb ik in de loop der jaren al mijn vriendinnen al helpen verhuizen en/of schilderen, en zo zijn zij ook met z'n allen in één dag ons huis komen schilderen.

Hier is het zowel bij familie als bij de vriendengroep dus wel de gewoonte elkaar te komen helpen bij verbouwingen, verhuizen, ... Vooral omwille van gezelligheid en zo gaat het gewoon ook veel sneller.

Meer pyrografie zien? : https://www.facebook.com/de-Vuurboom-10 ... _todo_tour

"Op jou wachten? Geen sprake van. Ik heb altijd al voor je uit moeten lopen om je de weg te wijzen." - Nachtogen

belle_boef

Berichten: 10845
Geregistreerd: 13-02-08
Woonplaats: Drenthe

Re: Hoe vaak vragen jullie hulp een vrienden/familie

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 17:20

Als ik denk dat een vriend iets goed kan dan vraag ik die wel. Net zoals ik wel weer wat voor hun doe. As je elkaar kan helpen is het toch alleen maar mooi

Jorex

Berichten: 10078
Geregistreerd: 18-05-12
Woonplaats: inmiddels in dr88

Re: Hoe vaak vragen jullie hulp een vrienden/familie

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 17:25

Hier hebben mijn vader en schoonvader meer tijd in ons nieuwe appartement gestoken dan ik. Mijn vriend wel evenveel, maar vooral mijn schoonvader was niet te stoppen zo graag hielp hij mee. Die kwam zelfs 's avonds weer terug om verder te klussen. Maar goed ik kan dan ook echt niet zwaar tillen, of je moet mij een week daarna op bedrust willen hebben omdat ik me dan niet kan bewegen.

Alex en Jorie <3

Blue_Eyes

Berichten: 20365
Geregistreerd: 17-07-07
Woonplaats: Zuid

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 17:30

Mijn man is de oudste van 6 met allemaal hun eigen specialiteit. Hij zit in de elektrotechniek, broer 2 is IT-specialist, broer 3 automonteur, broer 4 financieel specialist, broer 5 aannemer en broer 6 arts. Superhandig! En ja, we vragen gewoon om hulp als dat nodig is. Dat geldt hier overigens andersom ook, er zijn avonden waarop ik de telefoon opneem met 'goedenavond, met telefonische helpdesk Broer 1?' :D

Maar serieus. Als jij het niet trekt is er NIETS op tegen om hulp te vragen. Dat zou jouw man toch wel in moeten gaan zien.


If you hate the church because you think it's full of hypocrites, remember that the church is a hospital for sinners and not a museum for saints.

Laibadji

Berichten: 1707
Geregistreerd: 18-06-15
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-11-20 17:30

Heb mij niet zo goed duidelijk gemaakt. De vrienden geven aan dat we maar moeten bellen en ze ons graag helpen. Zij doen dan ook naar ons toe. En dan gaan wij met veel plezier.

Persoonlijk vind ik het ook fijner als er af en toe met vrienden geklust kan worden. Is altijd gezellig en 's avonds samen eten.

En het klussen is mij niet te veel hoor. Doe ik met plezier echter heb ik niet alle macht die mannen soms wel hebben. Er zijn ook taken die we uitbesteden hoor. Loodgieter, elektriciteit, stukken.... Het gaat hem meer over de delen van het werk waar ik niet sterk genoeg voor ben om dan even een vriend bij te vragen. Familie kunnen we niet vragen aangezien dat ook allemaal vrouwen zijn. _O-

Plus ik doe alle administratieve taken rond de bouw, doe de paarden en run het hele huishouden naast 2 banen ;) ik denk dat ik mijn steentje wel bijdraag.

Ik heb echter wel een broer maar die weigert te helpen want ook hij is van mening dat je geen hulp inroept. ( Je moet weten dat wij zijn keuken afgebroken hebben omdat hij geopereerd was, dat wij volop geholpen hebben bij zijn verbouwing. ) Ik merk dat er dus nog mensen zijn die van mening zijn dat je gewoon geen hulp vraagt. Dat vind ik vanuit mijn visie maar iets geks. Maar ook nu weer iedereen heeft recht op zijn eigen visie.

Sunnda

Berichten: 7848
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 17:39

Hier helpt de hele familie altijd bij verhuizingen/verbouwingen.
Retegezellig en daar ben je toch familie voor?

opisop_shop

Berichten: 15060
Geregistreerd: 19-11-08
Woonplaats: Oostenrijk:)

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 17:40

Wij doen ook alles zelf. In ons vorige huis zijn we jaren aan het klussen geweest en ons huidige huis (wonen we nu 3 jaar) doen we ook alles zelf. 2 jaar geleden bijvoorbeeld ons hele dak vervangen en 2 dakkapellen geplaatst. Familie biedt ook aan om te helpen en een enkele keer accepteren we dat.
Zo heeft mijn zus toen ze kwam kijken ook gelijk even 2 uurtjes geholpen met dakpannen aanpakken, waardoor het echt veel sneller gaat dan pannetje voor pannetje met zijn tweetjes, omdat je kunt doorgeven. Dat geeft dan een flinke boost.
Mijn ouders hebben een aantal keer geholpen met dakpannen aanpakken, aangeven of schoonmaken/impregneren. Maar mijn ouders werken allebei niet meer en hebben daar dus ook wel de tijd voor.
Binnen mijn familie helpen we elkaar af en toe een handje, klussen die je zelf kun doen doe je gewoon zelf. Maar gaat iemand verhuizen dan help je een dagje mee sjouwen, of vloerbedekking / behang verwijderen bijvoorbeeld.
Heb je dus een klus waarbij vele handen licht werk maken en héb je ook daadwerkelijk iets aan degene die het aanbiedt (mijn schoonfamilie hoef ik bijvoorbeeld niet te vragen) dan kun je het best een keertje doen. Maar wij zijn ook van het 'wij kiezen ervoor dus een ander hoeft er niet mee te worden opgezadeld. Bij ons zal het dus zeer sporadisch zijn bij een grote, zware of prangende klus.
Laatst bijgewerkt door opisop_shop op 16-11-20 17:41, in het totaal 1 keer bewerkt

~ When life gives you mountains, put on your boots and hike ~

Amber_anne

Berichten: 7042
Geregistreerd: 09-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 17:40

Wij zijn vorig jaar verhuisd en de schoonfamilie heeft ontzettend geholpen. Gaat ook zonder te vragen, stond zelfs soms iemand zomaar voor de deur of schoonvader was al bezig als wij aankwamen. Mijn eigen familie woont een uur rijden maar die kwamen ook helpen. Een vriend heeft zonder te vragen geholpen bij de tuin, gezellig.

Schoonouders gaan binnenkort verhuizen en mijn vriend heeft zelfs vrij genomen om te gaan helpen. Doet iedereen voor elkaar

daantjuhhh

Berichten: 27209
Geregistreerd: 23-11-04
Woonplaats: The Netherlands

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 17:42

Ik sta altijd voor iedereen klaar dus ik durf ook wel mijn vrienden te vragen om hulp.
Als ze niet willen hoor ik vanzelf wel nee.

Ik kan behangen, schilderen, laminaat leggen. Dus doe dat ook graag bij vrienden. Als ik iets niet wil of kan geef ik dat ook gewoon aan.

[o] [o] [o]
Andoy's legacy: M1 + 10 http://www.wanicare.com


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: cindyy_1993, Geerten, GrapeshotBot, Mutti, Nala, Renee, Saartjuh_b, Sabbientje, stijntilla en 40 bezoekers