Schaatsles

Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
bokker01

Berichten: 94
Geregistreerd: 08-05-18

Schaatsles

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-20 12:42

Dag bokkers!

Ik kwam ineens met het idee om te gaan schaatsen als sport :o . Ik ben lid van een sportschool maar daar ga ik 1 keer per maand heen, als ik dat al haal :x . Ik vind het gewoon weg niet leuk genoeg. Ik heb daarom ook niet voldoende motivatie. Ik deed i.p.v daarvan dus 1/2 keer per week skeeleren. Nu komt het slechte seizoen er weer aan en dat maakt het een stuk lastiger. Daarnaast vond ik het alleen skeeleren ook niet zo leuk. Daarom kwam ik ineens op het idee om op schaats les te gaan! Zijn er meer bokkers die schaatsen?

Ik vind schaatsen heel erg leuk en ik zou graag beter willen leren schaatsen!
Ik heb al een beetje rondgekeken in mijn omgeving naar locaties die schaats les aanbieden en ik zag er wel een paar tussen die mij aanspreken. Ook merk ik dat ik een de behoefte heb om nieuwe mensen te leren kennen dus dat zou mooi meegenomen zijn. Ik ben vrij makkelijk in contact maken met andere mensen maar bij het idee al dat ik helemaal in m'n uppie op schaats les zou gaan en geplaats wordt in een groep waarin iedereen elkaar al kent wordt ik nu al zenuwachtig. Komt allemaal wel goed zeg ik maar tegen mezelf. :o

Ik ben benieuwd of er meer bokkers zijn die schaatsen of op schaats les zitten!
Wat zijn jullie ervaringen?

:)


Lieke

Berichten: 11357
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Re: Schaatsles

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-20 14:35

Mijn advies zou zijn om eens te kijken bij een vereniging, gezellig dan bij een commerciële aanbieder en waarschijnlijk goedkoper ook.

WannabeAnky
Berichten: 387
Geregistreerd: 10-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-20 14:45

Ik ben toevallig afgelopen week begonnen met schaatsles. In schaatshal Leiden, ik weet niet waar jij woont? Het seizoen loopt van 7 oktober tm 3 maart, dus 24 schaatslessen. Hier kun je dus echt makkelijk nog instromen, want niemand kent elkaar nog :o Je mag hier als gast van een lesser ook eerst 3 proeflessen doen.

Ik ben ook begonnen om wat nieuws uit te proberen, nadat ik ineens heel veel vrije tijd had na het inslapen van mijn paard. Even wat anders, en schaatsen vond ik vroeger (super recreatief, misschien 1x per jaar) altijd al erg leuk.

Eerste les viel me erg tegen. Alsin, mijn schaatsskills -O- :') Ik heb vroeger altijd op kunstschaatsen geschaatst, en de les is op noren. Dat schaatst dus heel anders kennelijk :')

De les wordt wel erg leuk gegeven. Ik denk dat wij een groepje hebben van 12-15 mensen, verschillende leeftijden en allemaal beginners. 2 trainers die steeds uitleg geven en op de schaatsbaan toekijken hoe je het doet en je tips geven.

Was echt snoeihard gevallen woensdag, dus dat was echt een domper -O- Maar hopelijk doet mijn stuitje a.s. woensdag geen pijn meer en ga ik gewoon voor les 2.

Ohja, ik ben 26 trouwens.

Lous

Berichten: 24257
Geregistreerd: 01-08-04
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-20 14:55

Bij de Ijsbaan hier in Breda schaatsen heel wat ijsverenigingen. Van ook wat verder uit de buurt.
Ik zou dus kijken welke ijsverenigingen er bij jou in de buurt zitten. Waar ze trainen en wat ze aanbieden. ;) en zo een keuze maken.

Zo gaat het schaatsen bij veel verenigingen heel het jaar door. Uiteraard dan niet op het ijs maar skeelerend op de weg.
Laatst bijgewerkt door Lous op 11-10-20 14:58, in het totaal 1 keer bewerkt

NIET banketstaaf,MAAR POETSEN!!

Moska

Berichten: 3432
Geregistreerd: 04-01-05
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-20 14:56

Ik heb een paar seizoenen schaatsles gehad in Leeuwarden bij de schaatsschool. Was superleuk en je maakte makkelijk contact met de groep. En ik heb daadwerkelijk beter leren schaatsen. Misschien moet ik dan binnenkort ook maar weer eens doen. Goed idee!

Natuur*28-04-1995<>24-10-2021 Y;(
O’Laska *future is bright*

Travel_me

Berichten: 1280
Geregistreerd: 26-02-07
Woonplaats: meppel

Re: Schaatsles

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-20 16:00

Ik ben zelf begonnen bij duosport, maar als ik het over zou moeten doen dan zou ik meteen bij een vereniging gaan. Ook al kan de rest het al wel, je komt wel meteen in een groep terecht die ook na het seizoen doorgaan.

Ik ga op wereldreis! Mij volgen?
@hetbackpackleven (instagram) // https://www.hetbackpackleven.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-20 17:05

Leuk! En joh, geen zorgen over die groep. Ik ben verhuisd naar een andere stad waar ik nog niemand kende. Zo'n outgoing type ben ik niet, maar met twee verschillende teamsporten werd ik met open armen ontvangen. Nu wil ik ook leren schaatsen. Ik kan wel een rondje maken op schaatsen met die skeelerschoenen, maar ik hoop het ooit op echte noren te kunnen zonder dat ik op mijn enkels schaats :o

Goed dat je dit topic opent, ik heb me net aangemeld voor een proefles :D

lauwie

Berichten: 1904
Geregistreerd: 13-02-05
Woonplaats: waskemeer

Re: Schaatsles

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-20 17:29

Wat leuk, ik heb vroeger altijd geschaatst begonnen met jeugdschaatsen en vanuit daar overgestapt op shorttrack tot m'n 17de. Bedenk me nu dat het me ook wel leuk lijkt om weer te gaan doen. Helaas zijn hier in het noorden iets verder weg zou Leeuwarden, Heereveen of Groningen worden.

<3 Milan 12-10-2017 <3
<3 Elise 25-08-2020 <3

Many
Berichten: 8279
Geregistreerd: 30-10-04

Re: Schaatsles

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-20 19:32

Ik heb vorige winter en die daarvoor schaatsles gehad in Thialf. Ik denk dat ik deze winter in januari begin met lessen (half seizoen). Vind het echt ontzettend leuk om te doen! Je boekt snel vooruitgang, dat is tof om te merken. Mijn ervaring is dat je snel contact legt met de groep, zeker omdat je ook weleens oefeningen in tweetallen moet doen. En in mijn lessen waren best veel deelnemers die alleen kwamen dus dat is helemaal niet gek. Ik zou het dus gewoon lekker proberen!

tengeltje11
Berichten: 7196
Geregistreerd: 16-06-05
Woonplaats: w-vl,belgie

Re: Schaatsles

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-20 19:34

welke richting wil je uit? meer kunstschaatsen of afstandschaatsen of hockey of ....?

hier vroeger jaren gekunstschaatst en enkele jaren terug herbegonnen,maar toen is de piste definitief dicht gegaan en de volgende is veel te ver weg(uur rijden),dus helaas, zal het hier niet meer terug opgenomen worden.

bokker01

Berichten: 94
Geregistreerd: 08-05-18

Re: Schaatsles

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-20 23:51

Wat een leuke reacties! :o

@WanneBeAnky: Ik woon tussen Apeldoorn en Zwolle. Ik zag zo een verenging in Zwolle en de Scheg in Deventer biedt ook schaats lessen aan zag ik.

@tengeltje11: Ik heb geen idee eigenlijk. Niet echt over nagedacht. Ik dacht misschien aan afstandschaatsen, ik ben denk ik niet zo'n type voor kunstschaatsen. Ijshockey klinkt ook leuk! :D

Ik heb eigenlijk altijd geschaatst op ijshockey schaatsen. Bij de meeste verenigingen zijn noren een vereiste, ik heb hier dus nooit op geschaatst. Is dit heel anders? En hoe bepaal je nou welke noren je moet kopen?

Daarnaast zag ik dat een pakket met lessen vaak bestaat uit 15 of 20 lessen bijvoorbeeld. Wat doe je daarna? Als de laatste les is geweest? Is het dan de bedoeling dat je zelf x aantal keer per week alleen traint op de ijsbaan? Of zijn er ook verengingen waar je wekelijks les hebt met je ''groepje?''. Je bent immers nooit uitgeleerd toch? Of begin je dan weer met een nieuw pakket?

Ik heb echt geen idee hoe zoiets werkt namelijk...
Ik zag dat bij mij in de buurt de nieuwe pakketen weer eind oktober begin november beginnen! Ik begin steeds enthousiaster te worden!

Wat trek je aan tijdens een schaats les? Een trui met legging ofzo? Je gaat toch niet gelijk dure kleding kopen lijkt mij?

:)

lauwie

Berichten: 1904
Geregistreerd: 13-02-05
Woonplaats: waskemeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-20 07:42

Als je ijshockey schaatsen gewend bent zou ik gaan voor 'langebaan' schaatsen met harde schoen die wat hoger zitten. Echte noren met zachte schoen zijn veel moeilijker om goed op te schaatsen. Vroeger schaatste ik altijd op zachte noren. Voor shorttrack gebruik je harde schoenen. Daarna kon ik niet meer schaatsen op de zachte noren. Ik mis de steun van een harde schoen.
Ik heb zelf deze schaatsen voor op natuurijs
https://www.bol.com/nl/p/viking-unlimit ... DnEALw_wcB

<3 Milan 12-10-2017 <3
<3 Elise 25-08-2020 <3

Travel_me

Berichten: 1280
Geregistreerd: 26-02-07
Woonplaats: meppel

Re: Schaatsles

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-20 07:58

Als je geen noren gewend bent, dan zou ik gaan voor huurschaatsen. Het is zonde om van die harde combinoren te kopen als je daarna verder wil. Bij een schaatsvereniging rijdt iedereen op klapschaatsen. Niet fijn om mee te beginnen, dus dan beter schaatsen huren en als je het leuk vindt klappers te kopen. Bij een vereniging heb je gewoon trainingsuren. Vaak tussen de 1-3x per week en kun je zelf kiezen welke dag je wil.
Tijdens die trainingen is alles meestal in groepjes van hetzelfde niveau ingedeeld, dus een vast groepje.
Ik raad wel aan om een schaatsbroek te kopen. Dat zit gewoon een stuk fijner en heb je op marktplaats al voor minder dan 20 euro. Eventueel kun je de eerste 1/2x wel met een legging, maar kan fris zijn. En qua boven. Ja zelf reed ik in een pak met jasje, maar mocht je bij een vereniging gaan dan is het sws de bedoeling dat je een jasje koopt. Kan de trainer je makkelijk herkennen.

Mocht je een vereniging zoeken dan is er op de site van knsb oost waarschijnlijk alles wel te vinden. Ik ken Deventer verder niet, maar weet iig dat er in Dalfsen een leuke club zit die daar traint.

Ik ga op wereldreis! Mij volgen?
@hetbackpackleven (instagram) // https://www.hetbackpackleven.nl

_soraja_

Berichten: 460
Geregistreerd: 01-05-06
Woonplaats: Barneveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-20 08:29

Wat leuk dat je wilt gaan schaatsen. Ik neem al een aantal jaar les via de Scheg in Deventer.
Je wordt op niveau ingedeeld en tijdens de eerste 2 lessen wordt gekeken of je in de juiste groep zit. Dat je niemand kent is geen probleem. Mijn ervaring is dat de meeste mensen alleen komen. Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik ben vaak met mijn 26 jaar veruit de jongste. Als je dat heel bezwaarlijk vind is een vereniging een betere optie. Daar zijn ze vaak wat jonger.
De lessen duren bijna het hele seizoen. In maart gaat de ijsbaan weer dicht tot oktober. Tussendoor is er een paar keer geen les ivm kerst en voorjaarsvakantie. Ik probeer zelf altijd nog een keer in de week extra te gaan, maar er zijn er heel veel die alleen schaatsen met de lessen.

germie

Berichten: 26140
Geregistreerd: 02-04-02
Woonplaats: Ergens

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-20 08:50

Ik zou naar een vereniging kijken. Dan kun je ook met wedstrijden meedoen als je dat leuk vindt. Ik ben jaren lid geweest van een vereniging en vanaf de eerste training deed ik ook mee met wedstrijden en dat elke week weer. Voor mij waren wedstrijden erg belangrijk om eventuele vorderingen te zien. Wat wel een nadeel is dat trainingen voor clubs op onrendabele uren zijn, en voor mij was dat een reden om te moeten stoppen. 18.15 's avonds is gewoon geen tijd die ik kon halen als je om 18.10 uur thuis bent uit je werk.

Sinds 2014 gediplomeerd instructeur en sinds januari 2021 mag ik zelfs instructeurs opleiden. Ik mag lesgeven in alle disciplines en alle niveaus. Lijkt instructeur worden je ook geweldig? Of wil je gewoon meer weten? Stuur maar een pb.
Alles met respect voor mens, dier en natuur.

WannabeAnky
Berichten: 387
Geregistreerd: 10-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-20 10:10

bokker01 schreef:
Wat een leuke reacties! :o

@WanneBeAnky: Ik woon tussen Apeldoorn en Zwolle. Ik zag zo een verenging in Zwolle en de Scheg in Deventer biedt ook schaats lessen aan zag ik.

@tengeltje11: Ik heb geen idee eigenlijk. Niet echt over nagedacht. Ik dacht misschien aan afstandschaatsen, ik ben denk ik niet zo'n type voor kunstschaatsen. Ijshockey klinkt ook leuk! :D

Ik heb eigenlijk altijd geschaatst op ijshockey schaatsen. Bij de meeste verenigingen zijn noren een vereiste, ik heb hier dus nooit op geschaatst. Is dit heel anders? En hoe bepaal je nou welke noren je moet kopen?

Daarnaast zag ik dat een pakket met lessen vaak bestaat uit 15 of 20 lessen bijvoorbeeld. Wat doe je daarna? Als de laatste les is geweest? Is het dan de bedoeling dat je zelf x aantal keer per week alleen traint op de ijsbaan? Of zijn er ook verengingen waar je wekelijks les hebt met je ''groepje?''. Je bent immers nooit uitgeleerd toch? Of begin je dan weer met een nieuw pakket?

Ik heb echt geen idee hoe zoiets werkt namelijk...
Ik zag dat bij mij in de buurt de nieuwe pakketen weer eind oktober begin november beginnen! Ik begin steeds enthousiaster te worden!

Wat trek je aan tijdens een schaats les? Een trui met legging ofzo? Je gaat toch niet gelijk dure kleding kopen lijkt mij?


Ja noren schaatsen dus echt wel heel veel anders dan kunst/hockey schaatsen :') :j -O- Ik hoop dat het een kwestie van wennen is haha. Ik heb van die combinoren die wat hoger zijn (soft boot). De lage noren, daar moet je echt sterke enkels voor hebben, om niet elke keer door je enkel te zwikken.

Hier schrijf je je gewoon in voor een dag in de week. Dus je betaalt voor een seizoen, en hebt dan op die bepaalde dag elke week een les. Als je 2x per week les wilt, dan koop je twee keer een seizoen. Ik ga verder niet zelf nog trainen doordeweeks denk ik.

Ik had thermo ondergoed aan, met een legging en een trui. Verder zijn handschoenen en een helm bij ons verplicht.

bokker01

Berichten: 94
Geregistreerd: 08-05-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-20 13:04

_soraja_ schreef:
Wat leuk dat je wilt gaan schaatsen. Ik neem al een aantal jaar les via de Scheg in Deventer.
Je wordt op niveau ingedeeld en tijdens de eerste 2 lessen wordt gekeken of je in de juiste groep zit. Dat je niemand kent is geen probleem. Mijn ervaring is dat de meeste mensen alleen komen. Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik ben vaak met mijn 26 jaar veruit de jongste. Als je dat heel bezwaarlijk vind is een vereniging een betere optie. Daar zijn ze vaak wat jonger.
De lessen duren bijna het hele seizoen. In maart gaat de ijsbaan weer dicht tot oktober. Tussendoor is er een paar keer geen les ivm kerst en voorjaarsvakantie. Ik probeer zelf altijd nog een keer in de week extra te gaan, maar er zijn er heel veel die alleen schaatsen met de lessen.


Ja ik denk dat ik ook ga schaatsen bij de Scheg! Dat spreekt me wel aan namelijk en is nog redelijk dichtbij. Ik ben 21 dus ik zal ook wel een van de jongste zijn dan. Ik vind dat verder niet erg hoor, ik dacht namelijk dat ik een van de oudste zou zijn en dan tussen 13 jarige kinderen terecht zou komen :+ .
Ik zag op de website verschillende pakketen zoals techniek les, conditie les en een basiscursus bijv.
Moet je dan zodra je pakket is afgelopen weer een nieuw pakket nemen?

:)

bokker01

Berichten: 94
Geregistreerd: 08-05-18

Re: Schaatsles

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-20 13:06

Ik zag trouwens dat je ook schaatsen kan huren daar. Ik denk dat ik dat de eerste paar keren doe, dan kan ik ook uitzoeken wat ik fijn vind schaatsen en voor hetzelfde geldt vind ik het uiteindelijk helemaal niks.

@lauwie: Die soft boot schaatsen zien er wel goed uit trouwens. Dat zit dus een beetje tussen lage noren en hogere schaatsen in? Deze ondersteunen je enkel nog wel iets als ik dat goed zie

:)

Lieke

Berichten: 11357
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Re: Schaatsles

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-20 13:16

Ik kwam zelf ook van ijshockey schaatsen en ben met lage Noren begonnen, gewoon een leren schoen. Mijn enkels moesten behoorlijk wennen, maar na een tijdje kon ik er goed mee schaatsen.
Na een jaar of 2 overgestapt naar klapschaatsen met een stevigere schoen die passend werd gemaakt, dat was nog prettiger voor de enkels.

Echt van die harde Noren zijn niet zo geschikt als je wat verder komt. Je hebt ook nog wel een soort halfharde Noren, die zijn vooral fijn voor buiten schaatsen. Op de baan zijn de leren Noren toch wel het prettigst.

Bij mij hadden ze op de vereniging een speciale beginnersgroep voor studenten, dus had veel aansluiting.

_soraja_

Berichten: 460
Geregistreerd: 01-05-06
Woonplaats: Barneveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-20 14:39

bokker01 schreef:
_soraja_ schreef:
Wat leuk dat je wilt gaan schaatsen. Ik neem al een aantal jaar les via de Scheg in Deventer.
Je wordt op niveau ingedeeld en tijdens de eerste 2 lessen wordt gekeken of je in de juiste groep zit. Dat je niemand kent is geen probleem. Mijn ervaring is dat de meeste mensen alleen komen. Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik ben vaak met mijn 26 jaar veruit de jongste. Als je dat heel bezwaarlijk vind is een vereniging een betere optie. Daar zijn ze vaak wat jonger.
De lessen duren bijna het hele seizoen. In maart gaat de ijsbaan weer dicht tot oktober. Tussendoor is er een paar keer geen les ivm kerst en voorjaarsvakantie. Ik probeer zelf altijd nog een keer in de week extra te gaan, maar er zijn er heel veel die alleen schaatsen met de lessen.


Ja ik denk dat ik ook ga schaatsen bij de Scheg! Dat spreekt me wel aan namelijk en is nog redelijk dichtbij. Ik ben 21 dus ik zal ook wel een van de jongste zijn dan. Ik vind dat verder niet erg hoor, ik dacht namelijk dat ik een van de oudste zou zijn en dan tussen 13 jarige kinderen terecht zou komen :+ .
Ik zag op de website verschillende pakketen zoals techniek les, conditie les en een basiscursus bijv.
Moet je dan zodra je pakket is afgelopen weer een nieuw pakket nemen?


Als je techniek of conditie kiest is het pakket klaar als het seizoen ook bijna klaar is. Je hebt dus één pakket per winter. Conditie kun je pas kiezen vanaf niveau 6 uit mijn hoofd en dan kun je al best aardig schaatsen. In jou geval zou ik me aanmelden voor techniek niveau 1 t/m 6.
Schaatsen huren kun je doen, maar winkeltje gaat pas om 8 uur open en om 8 uur begint ook de les.. lekker praktisch dus. Ik zou een paar combinoren kopen om mee te beginnen.

bokker01

Berichten: 94
Geregistreerd: 08-05-18

Re: Schaatsles

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-20 15:57

Aha helder!
Ow lekker handig idd... dan maar wat kopen denk ik. Ik verwacht wel dat ik het leuk ga vinden namelijk. Ik ben altijd al dol geweest op schaatsen en skeeleren :D

:)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ComscoreBot, GrapeshotBot en 5 bezoekers