Ervaringen verwijdering 1 eierstok

Moderators: Giolli, Hanmar, Mjetterd, xingridx, Ladybird, ynskek, Dani, Polly

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
BalouArera
Berichten: 1304
Geregistreerd: 23-01-12

Ervaringen verwijdering 1 eierstok

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-08-20 14:37

Ik sta inmiddels al 3 jaar onder controle in het ziekenhuis voor een dermoïdcyste op 1 van mijn eierstokken. Helaas is deze inmiddels zo groot geworden dat ik er veel last van heb, de gynaecoloog wil deze dan ook verwijderen. Omdat de cyste dus zo groot is, heeft ze ervoor gekozen de hele eierstok te verwijderen om zo het risico van het open gaan van de cyste tijdens de operatie te verkleinen.
De operatie moet nog gepland worden en ik dacht zelf dat er weinig haast achter zat, maar ik heb er regelmatig met zulke hoge mate last van dat het mijn functioneren belemmerd. Met de start van het nieuwe schooljaar, begin ik aan mijn master nadat ik vorig jaar mijn HBO opleiding heb afgerond. Ik zie er dus heel erg tegenop om meteen aan het begin lessen te moeten missen.

Ik vroeg me af of bokkers ervaring hebben met deze operatie? Hebben jullie veel pijn gehad? Hoe snel konden jullie weer functioneren?


Dakotha_
Berichten: 121
Geregistreerd: 11-05-11

Re: Ervaringen verwijdering 1 eierstok

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-08-20 20:55

Mijn moeder is een aantal jaar geleden aan beide eierstokken geopereerd, op beide zat er een dermoidcyste. Deze waren ook zodanig groot dat ze pijn had en iets van binnen op haar heupen voelde ‘liggen’. Er is ook een poliep uit de baarmoeder verwijderd dus dat kwam er dan wel bij.. De meeste pijn heeft enkele dagen geduurd, met 2 weken was ze weer hersteld naar haar zeggen, alleen oppassen moest zij met tillen. Het was vooral het opblazen van de buik voor de operatie waar ze veel last van had. Succes!

BalouArera
Berichten: 1304
Geregistreerd: 23-01-12

Re: Ervaringen verwijdering 1 eierstok

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-20 15:16

Bedankt voor je reactie! Hopelijk ben ik er binnen 2 weken ook weer bovenop :)

LaDonna75

Berichten: 1871
Geregistreerd: 01-01-10
Woonplaats: Gelderland

Re: Ervaringen verwijdering 1 eierstok

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-20 15:23

Het hangt ook erg van de operatie af. Wordt de eierstok met een kijkoperatie verwijderd of via een snede? Van een kijkoperatie herstel je sneller In jet algemeen. Alleen het gas (waarmee je buik opgeblazen wordt om te kunnen kijken, en aan het eind grotendeels weer weggehaald wordt) dat in de buik achterblijft, kan een tijdje vervelen zijn (naar gevoel tussen de schouderbladen, bolle buik). Ik heb jaren geleden een kijkoperatie gehad en na een week ging ik weer werken. Buikoperatie duurt Vaak veel langer, reken 4-6 wk.

<3 Welsh partbreds
Sanaa (Welsh partbred, 1,46m) M1 tussen de paarden
Welsh x Duitse sportpony in de maak

Pally

Berichten: 2917
Geregistreerd: 08-07-04
Woonplaats: Tussen de stal en mijn werk

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-20 15:23

Bij mij is 1 eierstok verwijderd ivm kanker. Ik heb er opzich geen last van gehad dat hij verwijderd is, maar wel van de wond. Na de operatie wel opeens last van 'vage' klachten. Ik wijd het aan het feit dat er 1 eierstok verwijderd is, maar volgens de specialisten is dat onmogelijk.

Spanning is wie je denkt te moeten zijn, ontspanning is wie je echt bent.

Sosha

Berichten: 3119
Geregistreerd: 31-03-04
Woonplaats: Rhenen

Re: Ervaringen verwijdering 1 eierstok

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-20 15:31

Bij mij is ook een eierstok verwijderd toen ik 24 was geloof ik, niet binnendoor, dat deden ze toen alleen met cystes, maar buitenom.
Ik ben goed genezen, maar als het buitenom gaat, moet je wel even een behoorlijke periode lichamelijke inspanning mijden. Mag geen kracht op de wond komen natuurlijk. De eerste week na de operatie was ik natuurlijk wel brak, maar daarna ging het heel snel beter.

Zal ik het dan maar eerlijk zeggen?
Het is allemaal mijn schuld :o

mvdbijl

Berichten: 3598
Geregistreerd: 29-06-09
Woonplaats: Zeist

Re: Ervaringen verwijdering 1 eierstok

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-20 15:39

Het ligt denk ik erg aan de wijze van opereren en jouw conditie. Ga je hier in goede conditie in en kan het doormiddel van een kijk operatie dan zal je met 10 tot 14 dagen goed hersteld zijn zodat je iig naar school kan.

Ik ben vorig jaar beide eierstokken en mijn baarmoeder verloren ivm kanker, dat was een heftige operatie, waarbij ik al met een veel te lage HB in ging en lichamelijk alles behalve fit. Dat is een heel andere operatie van veel langere duur. Ik voelde me na een week of 10 pas weer een beetje tot leven komen..

petraaken

Berichten: 44015
Geregistreerd: 17-07-03
Woonplaats: Zedelgem (België) provincie West-Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-20 15:42

Bij mij is er vorig jaar een eierstok verwijderd door een cyste. dit was met een kijkoperatie. Eenmaal de hechtingen er uit ging het herstel een pak vlotter. De eerste dagen was het strompelen naar buiten door de hechtingen. Een mens beseft pas waarvoor je die buikspieren allemaal gebruikt eenmaal ze er hebben moeten in snijden. Had dit keer wel langer last van het wondje aan mijn navel. Zorg dat je broeken of kledij draagt die niet duwen op je wondes. Voor de rest is het een week vervelend als je moet gaan zitten of staan als het via een kijkoperatie gaat. Moeten ze echt via een snee in je buik werken zal wel langer moeten herstellen.

Rintah

Berichten: 2869
Geregistreerd: 28-05-07
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-20 15:53

Hier mist er ook 1. Bij mij was het behoorlijk acuut (in 1 dag sterk groeiende pijn, binnen een week geopereerd omdat pijnstillers gelukkig aansloegen, anders was het dezelfde avond nog gebeurd), cyste formaat tennisbal die was verkleven met eierstok.

Gelukkig via kijkoperatie en inderdaad het meest last gehad van het gas, en van dat ze tussen buikspieren hadden zitten wroeten (waren bij mij niet sterk, gok dat dat herstel wel vertraagd heeft)

Ik heb wel een paar weken thuis gezeten, maar dat was meer omdat ik voor de vakken die ik had (allen voor 2e/3e keer) ook goed thuis kon studeren en daar dus ook bewust voor koos. Als ik meer hulp in huis had gehad (voor schoonmaken/koken, ik woonde alleen) had ik de lessen op school al eerder prima vol kunnen houden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, furious, Googlebot, masyo, Rebel_Jits, YandexBot en 29 bezoekers