Gesprek met HA, raar?

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Giolli, Dani, ynskek, Mjetterd

 
 
LoveUggs

Berichten: 8671
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Gesprek met HA, raar?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-18 17:49

Hoi bokkers.

Als eerste wil ik vragen; mochten bekenden van mij dit lezen, houd dit dan aub voor jezelf. Deel dit niet met anderen maar bespreek het dan liever met mij :)

Daarnet besprak ik met mijn vriend dat ik misschien eens langs de HA wilde voor een gesprek. Ik ben ongelooflijk 'chagrijnig' om het zo te noemen en ik raak het gevoel niet kwijt. Zeker tegenover mijn vriend, die op dit moment het dichtst bij staat. Vandaag was het weer raak want ik kat hem ontzettend af, ben het nergens mee eens en irriteer me mateloos. Nadat ik mijn excuses had aangeboden voor mijn gedrag en wat voor gedrag, bevestigde hij dit met een; dat merk ik ja! Daarna aangegeven dat ik natuurlijk al langer met dit gevoel loop en het misschien met de HA wil bespreken want ik kom er niet vanaf. Hierop vroeg hij wat ik dan bij de huisarts moest want die kan me toch niet helpen?

--------

Afgelopen april is mijn opa helaas overleden. Hij heeft de strijd tegen kanker niet mogen winnen. Dit is voor ons allemaal een hele heftige periode geweest waarin we heel erg betrokken waren met elkaar. Ik heb alles van dichtbij mee gemaakt en heb hele heftige dingen mee gekregen. Gelukkig hele lieve familie en een super lieve vriend.

Sinds dat mijn opa overleden is voel ik mij verdrietig en boos. Uiteraard is dit vlak na het overlijden heel normaal. Mijn lieve vriend heeft het flink te verduren gehad met mij. Hij deed niks goed, en als hij het glas bijvoorbeeld net even verkeerd op tafel zette, kreeg hij dit van mij te horen. Mijn vriend en ik wonen samen, dus hij was ook de enige die mijn gedrag over zich heen kreeg. Achteraf had ik uiteraard spijt, bood ik mijn excuses aan. Destijds aan mijn moeder gevraagd of dat zware gevoel normaal was. 'Dat moet slijten meisje.' Zei ze. Ook mijn vriend heb ik verteld over dit gevoel.

Heel langzaam is dit gevoel echter normaal geworden. En nu valt het me steeds vaker op dat men aan mij vraagt of het wel goed met me gaat. Ze hebben het idee dat er wat speelt, dat ik niet goed in mijn vel zit. En als ik erover na denk, is dat ook wel zo. Ik kan mijn vinger er niet op leggen wat er is, maar het is een bepaald gevoel. Op sommige momenten heb ik nergens last van, ik kan oprecht lachen, plezier hebben, leuke dingen doen. Op andere momenten kan ik om de kleinste dingen in huilen uitbarsten. Krijg ik kritiek waar ik op dat moment even niet mee om kan gaan, dan rollen de tranen over mijn wangen, en ik kan er helemaal niks aan doen. Ze komen gewoon. Gaat het met bijvoorbeeld paardrijden niet zoals ik wil, even een dipje? Dan komt die frustratie eruit in de vorm van dikke tranen. Thuis uit mijn gevoel zich in boosheid en irritatie, terwijl ik de meest lieve en begripvolle vriend ter wereld heb. Maar al mijn slechte eigenschappen komen eruit, en ik voel me schuldig.
Ik houd ontzettend veel van hem, en aan de relatie ligt het niet want een toekomst met hem zie ik helemaal zitten. Hij vult mij perfect aan en is helemaal de vent die bij mij past.

Op dit moment voel ik mij alleen niet gelukkig. Niet gelukkig thuis, niet op het werk, niet op stal.. En aan de andere kant, heb ik het ontzettend naar mijn zin! Een super lieve vriend, leuke collega's, gezellige stalgenoten en een ontzettend lief bijrijdpaard, met een geweldige eigenaresse. Ik zou het voor geen goud willen missen. Met mijn vriend heb ik 2 hele knappe (iets met een voor oordeel) katten en een fijn huisje.

Het is gewoon een gevoel waar ik vanaf wil, zodat ik mij weer gelukkig voel. Het gevoel dat voor 100% bij mijn leven past. Ik hoop dat ik via de HA hulp kan krijgen om van dit gevoel af te komen. Ik weet ook niet wat ik er van moet verwachten, maar is het een raar idee? Kan de HA echt niets betekenen om mij te helpen?

Ik hoop dat jullie mijn bericht een beetje begrijpen, want ik geloof dat het wat door elkaar loopt, en het is langer geworden dan ik dacht. Maar het is dus geen gevoel van een week maar van maanden..

Jullie adviezen zijn welkom!
Ik verwacht geen diagnoses, of gouden tips. Ik moest mijn verhaal kwijt, en hoop wat goede raad te krijgen. Na de feestdagen maak ik een afspraak bij de HA.

Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!


verootjoo
Berichten: 32692
Geregistreerd: 19-10-03

Re: Gesprek met HA, raar?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 17:56

De HA kan je zeker wel helpen, niet zelf, maar je wel doorverwijzen naar iemand die je wel kan helpen.
Zeker een afspraak maken hoor, je zo blijven voelen is echt niet leuk :(:)

[o]

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 20858
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 17:58

Wat ontzettend vervelend en verdrietig dat je je zo voelt.

Ik herken het wel, ik ben zelf 2jr geleden mijn moeder verloren en heb me een poosje net zo gevoeld als jij omschrijft. Verdere details bespreek ik liever niet online maar via PB mag je me altijd benaderen voor meer info.
Je huisarts kan zeker iets voor je betekenen in deze, vraag om een dubbele afspraak en vertel wat je voelt, je huisarts kan echt wel wat hebben en die heeft ook de mogelijkheden om je te helpen.

Mocht je er iets over kwijt willen of iets anders wil vragen sta ik voor je klaar.

->minder aanwezig voor modzaken, graag een collega benaderen voor dringende zaken<-


~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Thioro

Berichten: 3385
Geregistreerd: 10-05-09
Woonplaats: France

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:04

Heb je een HA nodig voor een doorverwijzing naar een psycholoog? Indien ja, dan zeker een afspraak maken.
Kan je ook rechtstreeks een afspraak maken bij een psycholoog of professioneel vertrouwenspersoon dan zou ik dat doen.

Je zit in de knoop, hebt een moeilijke periode achter de rug en behoefte om erover te praten of hulp te krijgen bij het verwerken.
Een verwerkingsproces is nooit makkelijk en soms raak je er niet alleen door, dan is hulp zoeken alleen maar een goed idee.
Voor je vriend en omgeving, maar vooral ook voor jezelf.
Sterkte iig.

hesterve

Berichten: 1854
Geregistreerd: 14-10-05
Woonplaats: scherpenzeel

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:04

Jeetje wat vervelend zeg dat je je al een tijd zo zwaarmoedig voelt. Langs de huisarts is denk ik wel de eerste stap. Eens kijken of hij goede tips enzo heeft. Misschien ook laten checken of je vitamines mineralen enz. Voldoende op peil zijn. Misschien ook naar een therapeut om te kijken waar dit gevoel vandaan komt en wat je eraan kan doen. Verdiep je eens in welke therapeuten er zijn en persoonlijk vind ik ook dat je een klik moet hebben met degene aan wie je je verhaal verteld. Zelf heb ik goede ervaringen( maar dan voor andere zaken) met een psychodynamisch therapeut, zij kunnen verschillende methoden toepassen om je te helpen. Sterkte en hopelijk voel je je snel weer happy

Kato M2 Top Tuiger
Veron Z2
Melody M2

bigone
Berichten: 32974
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Gesprek met HA, raar?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:17

Er word meteen met psychologen gegooid maar ga eerst maar eens met je huisarts praten en dan ook er op staan dat je vitamine en mineralen geprikt worden. Natuurlijk zijn je gevoelens normaal, een overlijden is heftig maar het kan maar zo dat je van uit je rouw in een lichamelijk tekort terecht bent gekomen. Stress kan heel veel invloed op je lichamelijk welzijn hebben en dit kan weer tekorten in je lichaam veroorzaken. Dus niet meteen aansturen op alleen maar de geestelijke kant.

Mensen eisen vrijheid van meningsuiting als compensatie voor de vrijheid van denken waar ze zelden gebruik van maken. Kierkegaard.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:19

Is helemaal niet raar, een HA is niet alleen voor lichamelijke klachten en hij kan in ieder geval kijken wat de volgende stap kan zijn. Misschien is het toch iets lichamelijks, misschien niet, daar kan hij je wel mee helpen dus alleen maar goed dat je gaat.

LoveUggs

Berichten: 8671
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Re: Gesprek met HA, raar?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-18 18:33

Bedankt voor jullie lieve berichtjes!
Ik zou zeker vragen om eventueel vitamines te checken als de HA dit niet zelf al aangeeft. Ze zullen weer blij met me zijn want ik ben lastig te prikken.

Ik ben ooit bij een psycholoog geweest maar was nog erg jong dus dat heeft mijn moeder toen geregeld. Sta nu op eigen beentjes dus ik heb geen idee hoe dat ijn zijn werk gaat. Voor mij is de HA idd de eerste stap. Wat ik ook fijn vind is dat ik dan niet het gevoel krijg dat ik mij aanstel oid.

Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!

Avalanche81

Berichten: 6037
Geregistreerd: 28-04-16

Re: Gesprek met HA, raar?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:38

Helemaal niet raar. Klinkt alsof je in een flinke dip zit, en misschien depressief bent. Dat gebeurt vaker hoor, na een overlijden. Helemaal niet gek.

Je kan even laten prikken op vitaminen, en daarna kan medicatie heel veel goed doen in zulke periodes. Mijn moeder slikt al jaren medicijnen, en sindsdien gaat het heel goed met haar :)

Stoer juist dat je hulp zoekt, heel goed en moedig van je. De HA is sowieso altijd de eerste stap, ook als je een doorverwijzing krijgt naar een psycholoog. En het kan dan goed zijn dat je HA nog regelmatig even wil kijken hoe het met je gaat :)

Annick75

Berichten: 1698
Geregistreerd: 16-09-09
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:38

Rouw heeft tijd nodig en soms spelen er onbewust nog andere dingen een rol, waardoor je je zo gaat voelen. Hiermee naar je huisarts gaan is absoluut niet raar. Hij/zij kan je doorverwijzen naar de praktijkondersteuner GGZ als jullie die hebben of een psycholoog of iemand gespecialiseerd in rouwverwerking. Ik roep maar even wat hoor. Of de huisarts kan meedenken over andere alternatieven. Ik ben van de zomer voor hele andere klachten naar de huisarts gegaan en kreeg een verwijzing mee voor een cursus mindfulness en voor de praktijkondersteuner GGZ.

Hou er bij het maken van de afspraak bij de huisarts even rekening mee dat assistentes voor dit soort onderwerpen graag wat extra tijd plannen, zodat je rustig met de huisarts kunt praten en niet na 10 minuten op de schopstoel zit. Hier plannen ze altijd een dubbele afspraak, maar dan moet je even iets langer wachten, omdat ze ergens een dubbele plek vrij moeten hebben. Ik vind dat het wel waard.

'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan ~ Pippi Langkous

AnnetteFlame

Berichten: 1262
Geregistreerd: 31-07-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:38

Goed dat je naar de huisarts gaat hiermee! Even een rare vraag? Ben je aan de pil? Dit kan namelijk ook voor een negatieve gemoedstoestand zorgen. Ik zeg niet dat het de oorzaak is, maar het kan wel bijdragen

Tanya
Berichten: 9682
Geregistreerd: 28-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:40

De huisarts heeft tegenwoordig ook vaak een POH, dan heb je geen lange wachttijden maar kun je op kortere termijn ook met iemand praten en verder kijken naar wat je nodig hebt. Sterkte, hopelijk gaat het je helpen!

Charmaine
Berichten: 859
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:41

Ik heb een paar weken terug exact hetzelfde gedaan. Hier kun je idd gerust mee naar de HA. Aan de hand van jouw klachten kan hij evt je bloedbeeld onderzoeken of je doorverwijzen.

Skessa_
Berichten: 9598
Geregistreerd: 02-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:44

Mijn huisarts heeft ook eens tegen me gezegd dat ik juist voor dat soort dingen ook altijd langs mag komen, dus zeker doen :)

moonfish13
Berichten: 17844
Geregistreerd: 20-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:46

Even voor het vergeten word: je bent niet toevallig andere anticonceptie gaan gebruiken?
Ik heb ooit een variant gehad waar ik echt heel, heel down van werd en chagrijnig.
Je zal er vast al aan gedacht hebben, maar je weet nooit!

Overigens ben ik in juli mijn soort oma verloren, na enorm intensieve weken en euthanasie terwijl ze 'goed' was.
Ik heb me een hele poos enorm leeg gevoeld en had nergens zin in.
Het was hier 'geluk' dat we heel goed wisten dat dit haar wens was en ze niet geleden heeft, maar toch.
Rouwen is gewoon klote, je huisarts kan je vast helpen, en inderdaad laat eens bloed prikken.
Laatst bijgewerkt door moonfish13 op 21-12-18 18:50, in het totaal 1 keer bewerkt

RobinSputnik

Berichten: 493
Geregistreerd: 05-07-10
Woonplaats: Rijswijk GLD

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:48

Niet raar om mee naar de HA te gaan. De gemiddelde HA ziet dit waarschijnlijk meerdere keren per week. Ik zou wel gaan voor een dubbele afspraak. Goed dat je naar de HA wil gaan!

Katla frá Wetsinghe (Hrefna x Gnýr) <3 Vargur frá Fensalir (Vaðalda x Glotti) <3 Spútnik frá Aquadraat (Brá x Hannibal)

LoveUggs

Berichten: 8671
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-18 18:50

Van de pil heb ik nog niet aan gedacht! Goed dat jullie dat even aangeven!
Met het tekort van de pil heb ik een andere pil mee gekregen, maar na bellen met de assistente kreeg ik te horen dat het absoluut niks zou uitmaken en deze pil met de zelfde dingen was gemaakt als de pil die ik al jaren slik. Ik ga het iig even onthouden! Ik kan me alleen niet herinneren of ik die pil al had toen opa overleed.. volgens mij net niet namelijk want krijg voor een half jaar mee..

Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!

moonfish13
Berichten: 17844
Geregistreerd: 20-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:54

LoveUggs schreef:
Van de pil heb ik nog niet aan gedacht! Goed dat jullie dat even aangeven!
Met het tekort van de pil heb ik een andere pil mee gekregen, maar na bellen met de assistente kreeg ik te horen dat het absoluut niks zou uitmaken en deze pil met de zelfde dingen was gemaakt als de pil die ik al jaren slik. Ik ga het iig even onthouden! Ik kan me alleen niet herinneren of ik die pil al had toen opa overleed.. volgens mij net niet namelijk want krijg voor een half jaar mee..

Ik zou dat toch echt uitsluiten hoor!
Er zijn gewoon vrouwen die honkvast bij hun trouwe merk moeten blijven!
Kijk nou naar dat thyrax gebeuren, schildklierhormoon.
Men zegt dat het gelijk gebleven is maar velen zijn niet tevreden meer sinds het van strips in potjes gegaan is.
Inclusief mijn arbeidsdeskundige van het uwv, ze is sindsdien erg moe en andere klachten.
Als het goed is kan je apotheek wel terugvinden wat je dit jaar gekregen hebt hoor, lijkt me in elk geval wel!

Skessa_
Berichten: 9598
Geregistreerd: 02-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:55

Huisartsen en apothekers zeggen idd dat het geen verschil maakt, maar in de praktijk is het toch anders :=

AnnetteFlame

Berichten: 1262
Geregistreerd: 31-07-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 18:56

Het hoeft niet eens verandering in samenstelling zijn, ik heb 4 jaar de pil zonder problemen geslikt, toen 3,5 jaar niet ivm spiraal en daarna weer te pil, en die 6 weken pil die volgden waren écht hel, dus dat de assistente het zo afwimpelde vind ik niet helemaal terecht. Verder zal ik niet meer drammen, heeeel veel sterkte en succes TS!

LoveUggs

Berichten: 8671
Geregistreerd: 12-01-11
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-12-18 18:59

AnnetteFlame schreef:
Het hoeft niet eens verandering in samenstelling zijn, ik heb 4 jaar de pil zonder problemen geslikt, toen 3,5 jaar niet ivm spiraal en daarna weer te pil, en die 6 weken pil die volgden waren écht hel, dus dat de assistente het zo afwimpelde vind ik niet helemaal terecht. Verder zal ik niet meer drammen, heeeel veel sterkte en succes TS!


Vind je absoluut niet drammen. Het is iig iets waar ik zelf echt niet aan zou denken dus het is goed dat het gezegd word!

Soms is er zo veel wat we kunnen voelen, maar zo weinig wat we kunnen zeggen...

https://www.facebook.com/pages/MA-Fotog ... 6784189755

[IM] Dag maatje, lieve Gaspard, ik hou nogsteeds van je!

kiki1976

Berichten: 13484
Geregistreerd: 17-04-10
Woonplaats: Kop van Noord Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 19:00

LoveUggs schreef:
Van de pil heb ik nog niet aan gedacht! Goed dat jullie dat even aangeven!
Met het tekort van de pil heb ik een andere pil mee gekregen, maar na bellen met de assistente kreeg ik te horen dat het absoluut niks zou uitmaken en deze pil met de zelfde dingen was gemaakt als de pil die ik al jaren slik. Ik ga het iig even onthouden! Ik kan me alleen niet herinneren of ik die pil al had toen opa overleed.. volgens mij net niet namelijk want krijg voor een half jaar mee..

Niet mee eens weet ik uit eigen ervaring! Hier waren er veel blij dat ik stopte met de pil en aan de mirena ging. Wereld van verschil

yvje86

Berichten: 2470
Geregistreerd: 18-09-12

Re: Gesprek met HA, raar?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 19:11

Ook het eerste wat in mij opkwam. De pil, ik werd er ook bloedchagerijnig van.
Check dat zeker even.

But you are not alone. For I am here with you.
Though we're far apart, you're always in my heart.
Michael Jackson King of pop!

luuntje

Berichten: 11679
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Gesprek met HA, raar?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 19:27

Goed dat je de huisarts gaat bellen.
Zoals iemand al schreef, vraag om een dubbel consult. Dan heb je iets meer tijd om te praten.
Bloed laten controleren is slim. De pil of andere medicatie kan ook slecht werken.

Onze huisarts heeft een praktijkondersteuner bij de praktijk.
Deze man helpt bij psychische klachten. Is een aantal keren.
Maar hij kan je ook doorverwijzen voor verdere hulp.

[o]

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 104499
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Gesprek met HA, raar?

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-12-18 19:29

De pil werd ik ook bloedjechagerijnig van en heel emotioneel.
Zo kende ik mezelf niet. Ik ben toen gestopt en na een paar weken had ik mezelf weer terug!

*\o/* Het kweekseizoen van 2021! Volg jij weer mee? *\o/*
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Brandje_04, Catfish, Charlotte446, frensje, jampy, kosseh, Leandra, manonutjuh, moonsparkle, Nancy__, SemrushBot en 38 bezoekers