pijn, maar niemand weet raad!

Moderators: Ladybird, Mjetterd, xingridx, ynskek, Polly

 
 
Thestral

Berichten: 1231
Geregistreerd: 27-08-18

pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-12-18 22:54

Om gelijk maar met mijn verhaal te beginnen:

Twee weken terug had ik een wat nare, gevoelige druk aan het einde van mijn borstbeen, richting mijn middenrif, dit trok door naar mijn rug, tussen mijn schouderbladen. Dit ging ook weer over, dus dacht dat ik ergens een spier had verrekt of mijn maagzuur in de weg zat. Echter werd ik maandag nacht wakker met helse pijn op dezelfde plekken die ik hiervoor aangaf. Uiteindelijk trok ik het niet meer en de HAP gebeld. Ik moest maar afkomen naar de HAP, helaas was het 3 uur in de nacht, ik heb geen auto en ik kon niemand bereiken. Ik moest dan maar paracetamol slikken. Dit gedaan, maar na een uur weer de HAP gebeld. Er kon eindelijk een arts komen. Die heeft gevoeld en een injectie diclofenac gegeven. Dit begon na een goed half uur te werken en ik ben terug in slaap gevallen. De dinsdag ochtend gelijk naar de huisarts die wilde dat ik bloed liet prikken, dus ook gelijk naar het lab gegaan om dit te laten doen. Het ging die dag redelijk tot ik rond 10 uur in de avond weer meer last begon te krijgen. Paracetamol genomen en het afgewacht. Na een kwartier weer helse pijn en de HAP gebeld. Ik moest gelijk naar daar komen. Gelukkig mijn moeder kunnen bereiken en met veel pijn en moeite de auto in. Eenmaal op de HAP nog een half uur moeten wachten, totdat ik schreeuwend en huilend van de pijn eindelijk een arts bij me kreeg. Die heeft me wederom een injectie diclofenac gegeven. na anderhalf uur had deze nog geen werking en kreeg ik er een spuit Morfine bij. Na 20 minuten begon eindelijk de pijn in mijn rug te zakken en uiteindelijk bij mijn middenrif ook.


Lang verhaal kort: huisarts en hap arts dachten aan galblaas stenen. Op echo niks te vinden. Woensdag weer terug naar de huisarts. Internist gebeld voordoorverwijzing, maar internist vond het niet nodig. Dus hop, weer bloed laten prikken voor meer waardes. bleek mijn leverfuncties omhoog te zijn gegaan. Hierop weer internist gebeld en ze kreeg het dit keer wel voor elkaar. Vandaag kon ik naar de internist voor een CT scan. Ik eenmaal daar en WEER alle vragen moeten beantwoorden. Zegt ze: volgende week kan ik je inplannen. 8)7 8)7 8)7 Ik zei dat ik dat niet pikte omdat ik telkens zoveel pijn had. Ik moest het maar met mijn diclofenac pilletjes doen.....toen is moederlief kwaad geworden en heeft ze alsnog een CT scan in kunnen plannen per direct. Contrast vloeistof via infuus en binnen 10 minuten klaar. Helaas totaal niks op te vinden.

nu zit ik dus nog steeds met pijn, die net te dragen is met diclofenac. Maandag moet ik wederom bloed laten prikken omdat ze autoimmuun ziekte willen uitsluiten. En over 9 dagen kan ik pas terug op gesprek bij de internist.

oja: de dag dat ik zo heen en weer moest heb ik 3keer toe verschrikkelijk over moeten geven, zo erg dat ik bijna geen adem meer kon halen. Veel gal eruit. Dit was voor de CT scan. Kan het zijn dat galblaassteen er dan uit is gekomen?

Maar nu mijn eigenlijke vraag: Moet ik dit toelaten dat ze niks kunnen vinden en me met diclofenac naar huis sturen? (ik moet dit volgens internist af gaan bouwen. Maar zonder verga ik van de pijn, en ik ben zeer zeker niet kleinzerig!)

Moet ik gewoon afwachten tot de laatste bloeduitslag? en als dit ook niks aan uitkomst brengt, wat kan ik dan het beste doen? Want dit is wel het laatste onderzoek wat de internist voor me wil doen. ik voel me er een beetje naar en verdrietig van. En uiteindelijk toch een beetje verloren omdat ik niet verder geholpen kan worden momenteel.


marije1109

Berichten: 1140
Geregistreerd: 07-02-13
Woonplaats: Kraggenburg

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-18 23:13

Als het blijft aanhouden klinkt het niet als galstenen. Dat zijn meer aanvallen waarbij je denkt dat je dood gaat en de galstenen zie je op de echo.
Denk dat de artsen toch weten waar ze mee bezig zijn, zou proberen door te bijten en het even aan te kijken.
Sterkte!

Life is good, Marie mijn topper!

Serendipity1

Berichten: 6047
Geregistreerd: 13-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-18 23:29

Is er gedacht aan hartfalen of is dat uitgesloten? Ik weet er niet zoveel van dus misschien zeg ik wel iets doms of maak ik je onnodig bang, maar ik heb vaak gelezen dat dat zich bij vrouwen anders uit dan bij mannen en vaak gepaard gaat met vage klachten. Ook wordt het vaak om die reden niet (op tijd) herkend als een infarct

En wie rijdt daar op zijn paard door de prairie?

Avalanche

Berichten: 16320
Geregistreerd: 28-04-16
Woonplaats: Zuid, Zuider Zuidst

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-12-18 23:44

Nierwaardes gecontroleerd ook? Nieren, lever, gal, allemaal met elkaar te maken.
Ik vrees dat je gewoon de medische mallemolen door moet, ze zullen toch blijven zoeken bij afwijkende waardes.
Je leverwaarde was dus verhoogd begrijp ik.

Ik vrees dat je idd weinig keus hebt dan pijnstilling zoeken tot het volgende onderzoek, helaas heeft de specialist niet meteen plaats. Ze zullen het echt zo snel mogelijk voor je inplannen.

Maandag bloed prikken, het duurt ook een paar dagen voordat ze de uitslag daarvan hebben hoor, het lab heeft het meestal erg druk. Dan is op 9 dagen een afspraak redelijk, dan hebben ze dus vanaf het bloed prikken 4 dagen om je bloed te onderzoeken op afwijkende waardes.

Hartfalen lijkt me niet logisch met deze symptomen, plus dat zou je moeten zien aan de zuurstof saturatie in het bloed.

They tried to bury me.
They didn't realise I was a seed.

Sinéad O'Connor 1966-2023

Thestral

Berichten: 1231
Geregistreerd: 27-08-18

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-18 00:38

Bedankt alvast voor jullie reacties! De lever, nier en gal waardes zijn allemaal onderzocht. Ook is er gekeken naar cholesterol en of dat allemaal goed zit in de bloedvaten. Uiteraard dan de CT scan waar alles normaal op lijkt. Internist zegt dat de waardes van de lever wat verhoogd kunnen zijn door de diclofenac. Maar kan dit echt al gelijk hoger zijn na 1 injectie?

Wat hartproblemen betreft denk ik ook niet dat het dat is. Mijn bloeddruk is meermaals opgenomen en die was telkens goed. ik dacht 110/80 maar kan dit ook verkeerd onthouden hebben hoor, was wat suf.

Maar dan ga ik inderdaad af moeten wachten. Dat ze het druk hebben is inderdaad logisch. Er staat ook op het prikformulier dat het geen spoed heeft. dus duurt het langer. vorige uitslagen had ze binnen een dag.

gomir

Berichten: 25595
Geregistreerd: 13-09-01
Woonplaats: Omgeving Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 00:46

Auto-immuun diagnostiek duurt langer dan de standaard chemie (zoals lever- en nierfunctie).

Weet je hoeveel de leverwaarden verhoogd waren? Gezien het beleid van de internist vast niet enorm afwijkend, want dan was er wel ander beleid gevoerd.
Met een normale CT-scan heb je al heel veel oorzaken van de pijn uitgesloten en is het beste plan soms om gewoon met pijnstilling even het beloop af te wachten. Niet elk probleem is in één dag opgelost.

*Niet elke verandering is een verslechtering!*
*Ze is niet bang voor de dood, maar als de dood om bang te zijn...(Guido Weijers-Oxymoron)*
*Als je bent waar je heen ging, waar moet je dan naar toe? (veldhuis & Kemper-tijd heelt alle zonden)*

Thestral

Berichten: 1231
Geregistreerd: 27-08-18

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-18 00:58

Aha vandaar dat het langer duurt. Nee de leverwaarden waren niet zo erg verhoogd dat er actie ondernomen moest worden. Nee begrijpelijk dat het niet in 1 dag opgelost kan worden. Maar het is zo verdomde lastig die pijn en het was meer de houding van de internist die het allemaal niet zo nodig vond. Hierdoor voelde ik me niet echt gekend in mijn klachten en raakte ik wat in paniek. Kan best zijn dat ik haar verkeerd begreep of iets anders. maar het is gewoon even alles bij elkaar dat ik me wat paniekerig er om voel. Daarom ook fijn dat alles hier ook even wat opgehelderd kan worden door mensen die er wat meer van af weten dan ik ^_^ Daarom ook bedankt voor je antwoord! Wel even fijn, mensen die meedenken of uit kunnen leggen waarom of wat.

djuulsie

Berichten: 12789
Geregistreerd: 13-07-08

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 01:12

Wat klote dat je zoveel pijn hebt. Dat is nooit fijn.

Het eerste waar ik aan dacht waren idd galstenen, maar zoals ik lees zijn die al uitgesloten. Die kan je overigens niet uitspugen.

Zijn het koliekpijnen die komen en gaan of is het constante pijn die alleen weggaat door pijnstilling?

Amalarab

Berichten: 7458
Geregistreerd: 24-11-07
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 01:20

Syndroom van Tietze?

Lieve Baska 4-5-1993 - 27-9-2021

Avalanche

Berichten: 16320
Geregistreerd: 28-04-16
Woonplaats: Zuid, Zuider Zuidst

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 01:38

Hou ons maar even op de hoogte.
Als je nu de diclofenac langdurig moet slikken (ga ik niet vanuit door wat je vertelt) vergeet dan niet om een maag beschermer te vragen.
NSAID's zijn fijne pijnstillers, maar kunnen bij langdurig gebruik minder fijn zijn voor de maag.

They tried to bury me.
They didn't realise I was a seed.

Sinéad O'Connor 1966-2023

MissBambi

Berichten: 4279
Geregistreerd: 04-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 03:17

Amalarab schreef:
Syndroom van Tietze?

Dit?

melissac

Berichten: 1008
Geregistreerd: 02-06-13
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 03:20

Ik leef met je mee, hier ook continu pijn en niemand die er wat aan doet. Wat het wel is is dat bepaalde pijnstillers na een bepaalde tijd niet meer werken omdat je lichaam er dan gewend aan is, dat heb ik met ibuprofen en diclofenac. Je huisarts wilt ook geen andere medicijnen voorschrijven als je het aan geeft?

Sterkte!

Bentley, kerstmuts, 8 maanden

FCSA

Berichten: 6383
Geregistreerd: 30-10-01

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 08:00

Ik dacht ook direct aan Tietze. Sterkte ts!

BritHittepit

Berichten: 2640
Geregistreerd: 05-09-09
Woonplaats: Mol

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 08:07

Ik heb dit ook gehad, bij mij hebben ze diagnose reflux gesteld, ben ook geopereerd en ben nu klachtvrij...

Ik ben ook heel de medische molen doorlopen om dit als diagnose te krijgen, gelukkig natuurlijk...

You're not working on the horse, you're working on yourself!

Avalanche

Berichten: 16320
Geregistreerd: 28-04-16
Woonplaats: Zuid, Zuider Zuidst

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 09:33

Bij Tietze syndrome zouden er een of meerdere ribben ontstoken zijn, tenminste het vlies van de ribben, en dan specifiek het deel naar het borstbeen toe. Ik verwacht dan geen pijn ter hoogte van het middenrif, die uitstraalt naar de rug. De pijn zou dan aan de voorkant zitten, en er zou een zwelling ter hoogte van het borstbeen moeten zijn.

They tried to bury me.
They didn't realise I was a seed.

Sinéad O'Connor 1966-2023

Thestral

Berichten: 1231
Geregistreerd: 27-08-18

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-18 12:46

Djuulsie: Het is constante pijn die alleen met pijnstilling weg gaat, of in ieder geval een stuk onderdrukt wordt.

Amalarab: Er zijn geen ontstekingswaardes gevonden in mijn bloed. Dus waarschijnlijk is dat het niet?

Melissac: dat is inderdaad vervelend. Gelukkig wordt er nog wel gekeken bij mij, maar als er straks weer niks uit het bloed komt ben ik wel bang dat ze stoppen met verder zoeken.

Kay_Kim: Ik zal dit onthouden en eventueel vragen volgende week of dit een mogelijkheid is.

Avalanche81: Ik gebruik al een aantal jaar maagbescherming omdat ik zonder gelijk maagzuur tot in mijn keel heb. Dus die neem ik er inderdaad ook bij ;)

bedankt voor jullie reacties!

Zammie

Berichten: 6000
Geregistreerd: 13-06-07
Woonplaats: Kom uut Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 13:08

Als je altijd al last hebt van maagzuur, dan zou ik eerder richting maag en slokdarm denken. Heb hetzelfde ongeveer als ts, maar dan jn periode's. Wel ook galstenen en de galblaas is injanuari verwijderd, maar helaas nog steeds af en toe die aanvallen die dagen kunnen duren. Dubbele dosis maagbeschermer werkt dan het beste bij mij. Dat evt laten onderzoeken..

Geen leven zonder horsies!

Evi84
Berichten: 766
Geregistreerd: 26-07-12
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 13:13

Volgens mij kan een gastroscopie ook geen kwaad met deze klachten

Blazy
Berichten: 1527
Geregistreerd: 10-08-18

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 13:59

Het kan natuurlijk van alles zijn

Wat zegt je eigen gevoel?

Ik heb voor een poos terug ook pijn gehad waarbij ze dachten dat het niet-/galstenen waren. Het bleek longontsteking te zijn. Ik hoefde niet overdreven te hoesten, het voelde anders dan de eerste longontsteking in september. Mijn ontstekingswaarde waren echter wel veel hoger dan september nog. Daarom zei ik ook “het kan van alles zijn” dus ik denk dat we dit over moeten laten aan de artsen.

Leverwaardes kunnen afwijken van NSAID’s. Mijn nierwaardes gaan flink achteruit van of diaclofenac of een soort AB, beide mag ik niet meer hebben en de laatste enkel nog als er geen andere AB voor handen is . Overigens ben ik al nierpatiënt maar ook ik praat over een halvering van mijn GFRwaarde (36 i.p.v. 60)

Janneke2

Berichten: 23121
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 14:30

Ik vind de term 'maagbeschermers' ingewikkeld.

Toen ik in het jaar 2000 een maagbloeding had was ik erg blij met omeprazol (14 dagen kuur losec voor zo'n 300 gulden, nu kost hetzelfde spul 2 euro). Maagzuur in een open wond: huuuuu. Ik was dus blij dat het maagzuur 'ont-zuurd' werd.
Daarna was de huisarts stomverbaasd dat ik er mee stopte.

Maagzuur in je maag is een nuttig goedje, gesteld dat je slijmlaag intact is.

Als het klepje naar je slokdarm niet goed werkt is dat lastig (...maar dan hebben we het over slokdarm bescherming).
Maagzuur tot in je keel voelen wordt eerder geassocieerd met een maag die te weinig zuur is - en juist in een maag met te weinig zuur is kwetsbaar voor bacteriële infecties, oa met heliobacter pylori die wondjes ('maagzweer') in de maag maakt.

Ik vind een 'gastroscopie', met een cameraatje in de maag kijken een nuttig idee.
Laatst bijgewerkt door Janneke2 op 08-12-18 14:38, in het totaal 1 keer bewerkt

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Quir

Berichten: 17420
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 14:32

Stijging van lever waarden kan goed komen door maag beschermers, onder andere Omeprazol kan dit doen. Maar ook door nsaid.

Zagen ze op de echo wel de galblaas? Galstenen zie je meestal niet op CT, alleen echo of MR. Maar bij echo moeten ze dan wel de galblaas kunnen vinden.

TinGu

Berichten: 1637
Geregistreerd: 27-08-10

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 14:41

Lastig dit zeg, denk dat je echt wel de hele malle molen door moet. Ze zullen vast dingen aan het onderzoeken zijn, maar soms duurt het ook gewoon langer dan je wilt :(:)

Qua pijn, niet zozeer hartfalen, maar is er wel een hartfilmpje gemaakt? Daar kunnen ze makkelijk een eventueel infarct uitsluiten.

Zit de pijn op 1 aanwijsbare plek (uitstralend naar andere plekken), of is het meer en random gebied?
In het eerste geval zou je nog kunnen denken aan ACNES, buikwandpijnsyndroom. Is nog niet heel veel over bekend, een wordt nogal eens over het hoofd gezien.

"There are many wonderful places in the world, but one of my favorite places is on the back of my horse." ~ Rolf Kopfle [o]

Janneke2

Berichten: 23121
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 14:48

Zammie schreef:
Heb hetzelfde ongeveer als ts, maar dan jn periode's. Wel ook galstenen en de galblaas is injanuari verwijderd, maar helaas nog steeds af en toe die aanvallen die dagen kunnen duren.


...off topic: bij mensen wordt het woord koliekpijn gebruikt bij pijn door 'opstopping'.
Zowel in de galblaas ("het bewaarzakje") als in de lever ("de producent") kan opstopping ontstaan door steenvorming.
Ik heb er destijds voor gekozen om het proces van steenvorming zelf aan te pakken, ipv een mogelijke flessehals te verwijderen.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Zammie

Berichten: 6000
Geregistreerd: 13-06-07
Woonplaats: Kom uut Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 16:54

Janneke2 schreef:
Zammie schreef:
Heb hetzelfde ongeveer als ts, maar dan jn periode's. Wel ook galstenen en de galblaas is injanuari verwijderd, maar helaas nog steeds af en toe die aanvallen die dagen kunnen duren.


...off topic: bij mensen wordt het woord koliekpijn gebruikt bij pijn door 'opstopping'.
Zowel in de galblaas ("het bewaarzakje") als in de lever ("de producent") kan opstopping ontstaan door steenvorming.
Ik heb er destijds voor gekozen om het proces van steenvorming zelf aan te pakken, ipv een mogelijke flessehals te verwijderen.


Ik denk zelf dat de pijn die ik had en nu ook af en toe niet door de galblaas werd veroorzaakt, maar door de maag en omdat het klepje naar de slokdarm niet goed afsluit. Daar was bij de gastroscopie ook wat ontstekingen te zien. Maar mij werd gezegd dat de pijn daar niet van kon komen. Ik slaap nu al een poosje met het hoofdeind iets hoger en sindsdien niet meer hele erge aanvallen gehad. Kan toeval zijn..
Ben wel benieuwd wat je gedaan hebt om het proces van steenvorming tegen te gaan hebt gedaan? Speciaal dieet of zo?

Geen leven zonder horsies!

Thestral

Berichten: 1231
Geregistreerd: 27-08-18

Re: pijn, maar niemand weet raad!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-12-18 20:17

Nou inderdaad, ik heb ook echt het idee dat het bovenaan mijn maag/in mijn slokdarm zit. De pijn blijft op 1 plek. En die is goed aanwijsbaar.
Wat opvallend was, is dat ik op weg van de huisarts naar mijn ouders thuis echt flink gal heb moeten overgeven en dat hierdoor de pijn ineens heel wat uren weg was.

Galblaas was prima te zien op de CT, en de internist zei dat ze geen steentjes zag hier op, ook op de echo was niks te zien. Een hartfilmpje is niet gemaakt.

Ik zal ook eens navraag doen naar een gastroscopie, of dit iets kan uitsluiten, want ik heb zelf het idee dat het dus wel met het maagzuur of gal te maken heeft. Dat mijn leverwaarden verhoogd zijn zal inderdaad komen door de diclofenac. Momenteel ben ik ook ontzettend verkouden wat bij elke niesbui en hoestbui de pijn in mijn rug laat opkomen. Maar we gaan het afwachten en ik neem al jullie advies mee om met de internist te bespreken!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Aranel, Clmr, Ekeif96, Facebook en 17 bezoekers