Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
ikke schreef:Tjounge, wat een gezeik zeg. Hoe denk je dat de generatie die nu met pensioen gaat, groot geworden is? Juist, op melk die rechtstreeks bij de boer vandaan kwam.....
Ik weet als kind niet beter en nadat ik verhuisd ben naar een andere regio, vrij snel weer een boer gevonden die het gewoon uit de tank verkoopt. Daar kan geen enkel pak melk tegenop. Ziek worden doe je van meer dingen en het kan helemaal geen kwaad om een beetje weerstand op te bouwen in die idioot steriele wereld van nu......
verootjoo schreef:ikke schreef:Tjounge, wat een gezeik zeg. Hoe denk je dat de generatie die nu met pensioen gaat, groot geworden is? Juist, op melk die rechtstreeks bij de boer vandaan kwam.....
Ik weet als kind niet beter en nadat ik verhuisd ben naar een andere regio, vrij snel weer een boer gevonden die het gewoon uit de tank verkoopt. Daar kan geen enkel pak melk tegenop. Ziek worden doe je van meer dingen en het kan helemaal geen kwaad om een beetje weerstand op te bouwen in die idioot steriele wereld van nu......
De generatie die nu met pensioen gaat dronk gewoon gepasteuriseerde melk uit de supermarkt. In de jaren ‘60 kwamen er supermarkten en vanaf toen ging iedereen uit de supermarkt eten ipv van de boer.
Overigens heb ik van mijn oma geleerd dat je verse melk moet verhitten voor het drinken, dus volgens mij deed die generatie dat ook gewoon. Dat is al vanaf ongeveer 1900 bekend dat het belangrijk is om verse/rauwe melk eerst te verhitten voor het drinken.
En hygiene is niet voor niks belangrijk en zo ‘idioot steriel’ is de wereld niet. Zeker de boerderij niet. Er kunnen zat bacteriën bij de melk komen die je niet wilt opdrinken. Dat is op zich niet erg, als je ze gewoon even uitschakelt door verhitting
Of is rauwe kip eten dan ook geen groot probleem?
Myrthe3 schreef:MarlindeRooz schreef:TS ben je wel eens op een boerderij geweest? Ik wel en ik drink echt geen rauwe melk, even verhitten eerst.
Zo doen ze het bij mijn oom op de boerderij ook en bij mijn vader vroeger thuis ook. (Paps is +- 55 nu)
Vertel, wat is er zo vies?
Myrthe3 schreef:MarlindeRooz schreef:TS ben je wel eens op een boerderij geweest? Ik wel en ik drink echt geen rauwe melk, even verhitten eerst.
Zo doen ze het bij mijn oom op de boerderij ook en bij mijn vader vroeger thuis ook. (Paps is +- 55 nu)
Vertel, wat is er zo vies?
Myrthe3 schreef:MarlindeRooz schreef:TS ben je wel eens op een boerderij geweest? Ik wel en ik drink echt geen rauwe melk, even verhitten eerst.
Zo doen ze het bij mijn oom op de boerderij ook en bij mijn vader vroeger thuis ook. (Paps is +- 55 nu)
Vertel, wat is er zo vies?
Magrathea schreef:En mijn opa rookt al 60 jaar en heeft geen longkanker gekregen, roken is dus gezond!
Citaat:People continue to consume raw milk even though numerous epidemiological studies have shown clearly that raw milk can be contaminated by a variety of pathogens, some of which are associated with human illness and disease. Several documented milkborne disease outbreaks occurred from 2000–2008 and were traced back to consumption of raw unpasteurized milk. Numerous people were found to have infections, some were hospitalized, and a few died. In the majority of these outbreaks, the organism associated with the milkborne outbreak was isolated from the implicated product(s) or from subsequent products made at the suspected dairy or source.
Myrthe3 schreef:Hebben jullie vast bij de verkeerde boeren gekeken. Normaal gesproken hoor je er voor te zorgen dat er geen mest in komt. Als een melkstel er af valt, is het niet meteen zo dat er mest opgezogen wordt.
Daarbij is het normaal dat bij iedere rij koeien de vloer waar ze staan schoon gespoten wordt. Uiers worden goed schoongemaakt.
Dipdingetje, dat is waarschijnlijk een potje waar dip in zit en als je die op de vloer zet komt de dip niet in contact met de vloer.
Boeren worden continu door gecontroleerd op dingen zoals e.coli en salmonella. Koeien met para tbc moeten afgevoerd worden.
Ik drink al jaren rauwe melk van onze koeien zonder te verhitten. Ik leef nog steeds!
laraxXxemma schreef:Okee maar stel dat we het nou hebben over een kinderglas (laten we zeggen 150 ml) rauwe melk, niet dagelijks maar wekelijks?
Het maakt natuurlijk ook wel uit hoeveel je je kind daarvan te drinken zou geven.
dorientjuh schreef:Grijns. Lekkere aannames hier weer. ''Ik hoor iets dus ik ga aanmodderen met mijn kind.''
Ik heb me wel degelijk ingelezen over dit onderwerp en niet ga niet af op vage websites.
Het idee is dus om de onbewerkte melk te drinken, dus ook niet te verhitten voor gebruik. Want door het pasteuriseren en homogeniseren van de melk, zoals dat gebeurd bij ''supermarktmelk'' gaan veel van de goede stoffen verloren. Ja, het is zo dat pasteuriseren van grote waarde is geweest. Maar doordat er nu veel hygiënischer wordt geproduceerd en de melk sneller wordt teruggekoeld in vergelijking tot een paar decennia geleden, is het nu, qua ziekteverwekkers niet meer noodzakelijk, maar nog wel wettelijk verplicht. Simpelweg omdat de wet nooit is aangepast.
Maar goed dat jullie me op de gevaren wijzen, mocht ik hiervan niet op de hoogte zijn.
Ik heb inmiddels een boerderij, redelijk in de buurt, gevonden met een melktap.