Onoplosbaar voet probleem?

Moderators: Maureen95, Polly, Ladybird, Mjetterd, Hanmar, Dani, ynskek

 
 
Sintara

Berichten: 5869
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-18 11:16

Hoi allemaal,
Al dik een jaar geleden is er tijdens het salsadansen een bepaald niet slanke dame met een naaldhak op mijn voet gaan staan. Ik stond zelf ook op hakken op dat moment.
Ik kon toen wel aardig weglopen, maar na de busrit naar huis voelde het zeker niet goed. Waarschijnlijk mede dankzij de alcohol? Ben ik thuis gewoon in slaap gevallen en de volgende dag wakker geworden met een bont en blauwe dikke voet, waar je aan de dikke streep die erop stond goed kon zien waar mevrouw op mijn voet had gestaan- stukje naar beneden was gegleden en later weer had afgezet.

Afijn, na ongeveer een 1,5 week strompelen schoot er voor mijn gevoel weer iets goed en leek het helemaal over. Ik ben hypermobiel en dat is het meest extreem in mijn voet, iets breken is daardoor ook zo goed als onmogelijk voor mij. Vandaar dat ik hier niet gek van opkeek.

Van de winter ben ik wat serieuzer het hardlopen gaan opbouwen, en kwam ik erachter dat mijn voet na een 20 - 30 minuten inspanning vreemd aanvoelde. Dit werd niet minder, elke keer weer kwam het terug. Als ik doorliep, ging het ook echt steken en soms opzetten. Heel soms werd die knie ook een beetje dik. Gek genoeg bleef er ook een soort deukje zichtbaar in mijn voorvoet?

Dus, begin juli heb ik een afspraak gemaakt bij de fysio in de hoop dat die me kon helpen.. En sinds die afspraak kan ik eigenlijk helemaal niet meer goed lopen |( . .

Inmiddels zijn we een hele tijd verder, de fysio kan niks afwijkends meer ontdekken aan mijn voet. Ik ben naar een orthopeed doorgestuurd, foto en mri gehad en ook niks gevonden wat mijn klachten kan verklaren.

´s ochtends lijkt het altijd mee te vallen, maar élke avond is mijn voet dik en rood. Als ik zonder krukken loop, doet het ´s avonds en ´s nachts ook echt zeer en kan ik me geen houding geven. Zonder sporttape kraakt en knerst het als een malle.

De orthopeed raad me aan om 3 maanden op krukken te lopen, de boel zoveel mogelijk te ontzien en dan te zien of het misschien vanzelf beter wordt.
De fysio heeft me gister doorgestuurd naar een second opinion team.. Maar ik ben er niet zo gerust op. Sterker nog, ik zit inmiddels mentaal ook al behoorlijk in een dipje :( . Er blijft door mijn hoofd malen dat ik misschien nooit meer normaal zal lopen..

Heeft een van jullie misschien een tip wat ik zou kunnen proberen? Of een idee wat het zou kunnen zijn? Eventueel een tip voor oefeningen of een sport die ik nog zou kunnen doen zou ook al heel fijn zijn. Foto´s kan ik sturen via pb, maar er is eigenlijk niet extreem veel aan te zien behalve dan een voet met een dikke rode voorvoet en een normale ernaast :+


Sunnda

Berichten: 7501
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-18 11:34

Als je knie ook dik wordt, zit het probleem dan niet hoger en heeft het misschien niet of gedeeltelijk te maken met je eerdere dansincident?

Beginnende/opbouwende hardlopers staan bekend als hele goede blessure lopers.

Sintara

Berichten: 5869
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-18 12:07

Hmm je hebt me in elk geval aan het denken gezet. Op het moment doet de enkel aan de zere poot nooit pijn trouwens, maar als ik zo teruglees in het hardloop topic heeft hij dat wel gedaan :\ ..

Mijn eigen fysio heeft gisteren naar mijn knieën gekeken en mijn linker enkel gedaan (voetprobleem zit rechts), want ik had de laatste twee weken telkens dat mijn linker enkel mega doorzakte, 1 dagje tot op het enkelgewricht zo´n beetje := , en ook diverse keren dat die knie op slot sloeg. Ik dacht dat dat wel met elkaar te maken zou hebben, en dat doorzakken ook komt omdat ik bijna al mijn gewicht op die voet zet nu vanwege de krukken.
De rechtervoet en enkel zijn de laatste 3 maanden ook veel gecorrigeerd qua doorzakken en staat nu heel stabiel wonderlijk genoeg.

De linkerknie bleek wel wat af te wijken en naar buiten te draaien, zodat de knieschijf makkelijker gedeeltelijk vast kon springen. Mijn rechterknie heeft ze toen ook ietsjes opgerekt naar binnen toe maar die was eigenlijk veel netter dan die links, draaide heel minimaal naar buiten ook.

Ik ga het idee eens opperen bij de peuten.

Winged

Berichten: 31563
Geregistreerd: 28-12-05

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-18 12:11

Laat sowieso de lijn voet/enkel/knie/bovenbeen/heup/ruggengraat even controleren. Wellicht ben je namelijk ook onbewust anders gaan lopen en heb je nu een meer belastende loop voor de voet. Even controleren kan geen kwaad...

Sintara

Berichten: 5869
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-18 12:19

Op het moment kan ik helemaal niet fatsoenlijk lopen, ik kan de voet niet afrollen en met mijn voet alleen ´s ochtends een klein stukje achter de lijn van mijn heup komen, maar dat kan alleen door die knie in te knikken.
Ik loop slechter dan de meeste slecht ter been zijnde senioren

edit: ik denk dat ik het afrollen wel kan forceren als ik er genoeg kracht op zet, maar dat lijkt me geen goed idee nu. Net zoals dat ik, toen de ortohpeed het me had opgedragen, wel op alleen de rechter voet op mijn tenen kon staan, maar wel alleen met veel moeite en pijn, die erg langzaam weg trekt.

Warboel
Berichten: 14198
Geregistreerd: 04-11-08
Woonplaats: Leiden

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-18 13:32

De pijnlijke knie kan goed komen doordat je niet goed af kan rollen met je voet! Ik heb CRPS (posttraumatische dystrofie) overgehouden aan een operatie aan mijn hielbeen en achillespees, en kan op slechte dagen ook niet goed afwikkelen. Dat merk ik direct aan m'n hele lijf, eerst begint m'n knie pijn te doen, vervolgens m'n heup en m'n rug.

Qua blessure aan je voet heb ik niet echt tips... Maar wil je wel sterkte wensen, mijn operatie is inmiddels 3 jaar geleden en vooral het mentale gedeelte is zo moeilijk! Op een gegeven moment ben je "uitbehandeld" en dan houdt het gewoon op met wat ze nog voor je kunnen doen. Ik kan nu na 3 jaar eindelijk wel weer wat beter lopen, maar intensief sporten of hardlopen gaat gewoon echt niet meer. En het is ook gewoon ontzettend vermoeiend om zo slecht te lopen, en heel slecht voor je lijf!

Enige tip waar je misschien nog wat aan hebt, is om misschien eens een chiropractor te bezoeken. Dat helpt mij altijd wel goed.

Otje de assistentie windhond: [BB] Onze weg naar Otje de assistentiehond
Otje op Instagram: Otje_the_Windsprite

Illustraties instagram: @thewanderingwindsprite

Sintara

Berichten: 5869
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-09-18 13:47

Ja maar het is dus wel de knie aan het andere been die op slot sloeg.
De knie van hetzelfde been is best redelijk oke, alleen eerder als ik langer hard liep werd hij wel eens wat dik.

En ja mentaal is het echt wel pittig afentoe. Het merendeel van de tijd gaat het wel hoor maar op bepaalde momenten heb ik gewoon flink medelijden met mezelf en ben ik het ook zó zat. Ik hoop dat het bij jou toch ook nog gaat verbeteren Warboel!

De fysio heeft me wel eens aangeraden een chiropractor te proberen, ik heb het alleen niet gedaan omdat ik het eng vond. Ze staan bekend als mensen die de boel kraken en losmaken. Nou, als er aan iets genoeg is, is het wel gekraak en losse gewrichten xd

daantjuhhh

Berichten: 25504
Geregistreerd: 23-11-04
Woonplaats: The Netherlands

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-09-18 17:22

Ik heb echt exact het zelfde gehad.
Ook een naaldhak midden op mijn voet en ik had open schoenen aan.
Ik heb bijna 2 jaar lang een ei boven op mijn voet gehad.
Smorgens was die zo goed als weg en savonds kwam hij weer te voorschijn.

Als ik veel liep had ik er meer last van. Het is bij mij vanzelf weg getrokken. Ik heb alleen af en toe nog een beetje een gevoelige plek als ik er veel op loop.

[o] [o] [o]
Andoy's legacy: M1 + 10 http://www.wanicare.com

Sintara

Berichten: 5869
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 08:43

Bij mij is het dus wel ´helemaal weggeweest´, niet dik, niet pijnlijk enzovoorts bij alles wat ik deed.
Pas toen ik ging hardlopen kwamen er wat kleine klachten boven, maar dat was al wel maanden later

chazzie
Berichten: 412
Geregistreerd: 14-04-13

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-18 08:49

Allereerst wil ik je veel sterkte wensen, voor je herstel of oefeningen heb ik geen tips.

Zelf loop ik al ruim 2 maanden met gescheurde enkelbanden incl complicaties, het enige wat ik aan sport momenteel kan doen is zwemmen omdat je dan wel beweegt maar niet belast.
Misschien ook een optie voor jou?

Sunnda

Berichten: 7501
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-18 09:25

Ts: ik heb meer dan 2.5 jaar nodig gehad om volledig van mijn scheenbeenvliesontsteking en de gevolgen af te komen. :)
Sommige blessures zijn gewoon heel langdurig.

Sintara

Berichten: 5869
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 10:08

Wat een narigheid, jij ook sterkte Chazzie! 2 of 2,5 jaar wachten tot het over is duurt wel enorm lang.. Maar ik moet zeggen dat als ik zou weten wat het nu precies is en dat er zo´n tijd voor staat, dat ik er wel meer vrede mee zou hebben.

chazzie
Berichten: 412
Geregistreerd: 14-04-13

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-18 19:40

Thx, die onzekerheid over hoe lang het gaat duren nekt je he?

Xyris

Berichten: 9244
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Bussum

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-18 19:58

Compenseren kan problemen in je nek veroorzaken als je alleen al last hebt van je kleine teen, vergeet dat niet. En laat ook eens kijken of steunzolen je kunnen helpen!

---------------------------
Voor een unieke illustratie van jouw dier: Klik hier!
Houd je van tekenen en wil je graag meer leren? Klik hier!
Voor creature ideeën: Creature prompt generator | Voor character ideeën: Character prompt generator

Sintara

Berichten: 5869
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 21:49

chazzie schreef:
Thx, die onzekerheid over hoe lang het gaat duren nekt je he?


Ja ik weet gewoon niet wat ik kan verwachten. Doe ik er goed aan om naar de fysio te blijven gaan, doe ik er goed aan afentoe nog gewoon te proberen te lopen, niemand weet het echt..

Sintara

Berichten: 5869
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 21:55

Xyris schreef:
Compenseren kan problemen in je nek veroorzaken als je alleen al last hebt van je kleine teen, vergeet dat niet. En laat ook eens kijken of steunzolen je kunnen helpen!

Steunzolen zijn bij mij een enorme ramp helaas

Xyris

Berichten: 9244
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Bussum

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-18 22:21

Ohh das echt balen... En loop je echt bij een fysio? Of bij een manueel therapeut? De laatste zijn wat kundiger, misschien is dat net wat je nodig hebt.

---------------------------
Voor een unieke illustratie van jouw dier: Klik hier!
Houd je van tekenen en wil je graag meer leren? Klik hier!
Voor creature ideeën: Creature prompt generator | Voor character ideeën: Character prompt generator

chazzie
Berichten: 412
Geregistreerd: 14-04-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-18 23:44

Sintara schreef:
chazzie schreef:
Thx, die onzekerheid over hoe lang het gaat duren nekt je he?


Ja ik weet gewoon niet wat ik kan verwachten. Doe ik er goed aan om naar de fysio te blijven gaan, doe ik er goed aan afentoe nog gewoon te proberen te lopen, niemand weet het echt..


Misschien is er niks mis met de botten, maar met de weke delen.
Ik zou die 2nd opinion wel doen en dan bij een voetspecialist.
Is er al een MRI gemaakt?

superpony
Berichten: 24116
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-18 01:04

Toen ik 16 was, knie gebroken en is met schroeven vastgezet. Altijd gevoelig gebleven, maar goed te doen.

Vorig jaar veel last en voelde ook iets los zitten. Ben naar Bergman gegaan en er waren rotgen en Mri gemaakt. Ze zagen het los zittende stukje bot, maar dat kon niet mijn pijn en bewegingsprobleem verklaren.
In overleg gekozen voor een kijkoperatie en toen zag hij wat er aan de hand was. Dat stukje bot dus, maar ook ontstoken weefsel en onregelmatigheden. Dat was dus allemaal op rontgen en Mri niet te zien.

Pijn vanuit een ander deel van je lijf kan natuurlijk ook altijd, maar zou een goede therapeut moeten herkennen. Onze zoon was gevallen en daarna hing zijn oog steeds half dicht. Fysio heeft zijn nek en rug behandeld en het was snel opgelost.

Sintara

Berichten: 5869
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-18 10:44

MRI en foto's zijn inderdaad gemaakt, niks afwijkends op te zien. En daarmee waren volgens de orthopeed meteen al de diagnostische tests op.

Maar ik moet zeggen dat de mri beelden me erg tegen vielen.. De botten en pezen waren wel scherp, maar de spieren waren een grijze brij en het kraakbeen een soort vochtstreep. Niet dat ik een radioloog ben, maar van veel van de weke weefsels kan je volgens mij helemaal niks zeggen aan de hand van deze beelden.

De fysio die ik heb, is ook manueel therapeut en mensendieck en nog iets.

Ik was nog vergeten te melden dat warmte de klachten verergerd, terwijl milde kou het ietsje beter maakt (en dat zegt wat, ik ben een gigantische koukleum). En ontstekingsremmende middelen zoals ibuprofen werken ook een paar uurtjes heel goed tegen de pijn en ook iets tegen het dik en rood worden.

Sintara

Berichten: 5869
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-18 11:45

Afbeelding
Dit is vlak na een fysio behandeling

Afbeelding
En hier is het kleurverschil vooral ook duidelijk.. Dit was vanochtend dus hier is hij nog niet dik. Je ziet bij de enkel nog een plekje van de tape trouwens. Had ik er gistermiddag af gehaald.. Links zit precies dezelfde tape op dezelfde manier 6 dagen per week (van gistermiddag tot vanmiddag even lucht en rust voor de huid)
Laatst bijgewerkt door Sintara op 15-09-18 11:59, in het totaal 1 keer bewerkt

maaikemuis
Berichten: 4999
Geregistreerd: 16-06-06
Woonplaats: Het randje van Almere

Re: Onoplosbaar voet probleem?

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-18 11:58

Heb je geen posttraumatische dystrofie ontwikkeld? Het is namelijk net alsof ik naar de viet van mijn moeder aan het kijken ben.

Sintara

Berichten: 5869
Geregistreerd: 07-03-18
Woonplaats: Het midden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-18 12:03

maaikemuis schreef:
Heb je geen posttraumatische dystrofie ontwikkeld? Het is namelijk net alsof ik naar de viet van mijn moeder aan het kijken ben.

Ik hoop het niet! Hoe is dat bij je moeder gediagnosticeerd?

chazzie
Berichten: 412
Geregistreerd: 14-04-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-18 12:04

maaikemuis schreef:
Heb je geen posttraumatische dystrofie ontwikkeld? Het is namelijk net alsof ik naar de viet van mijn moeder aan het kijken ben.


Je haalt de woorden uit mijn mond...

chazzie
Berichten: 412
Geregistreerd: 14-04-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-18 12:05

Sintara schreef:
maaikemuis schreef:
Heb je geen posttraumatische dystrofie ontwikkeld? Het is namelijk net alsof ik naar de viet van mijn moeder aan het kijken ben.

Ik hoop het niet! Hoe is dat bij je moeder gediagnosticeerd?


Wat ik begreep is dat een neuroloog dit vast moet stellen


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BeFunny, betadine, Jet, Milando, Morris, MyrtheJ, Petpa, QueenE, SjakieXX en 37 bezoekers