Slaapprobleem

Moderators: Mjetterd, Sica, Dani, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar

 
 
Daihyo

Berichten: 83147
Geregistreerd: 01-06-01

Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-18 06:28

Nooit gedacht dat ik nog eens zo’n topic zou openen :+

Ik heb een slaapprobleem. En dat komt door een combinatie van factoren.
Ik ben een lichte slaper. Als ik eenmaal goed in slaap val, dan slaap ik wel zo’n 4 uur door. Maar daarna word ik van elk geluidje wakker lijkt wel.

Toen ik alleen woonde, kon ik echt hele nachten doorhalen. Fijn, want ik heb echt 8-9 uur slaap nodig op een nacht. En 1 nacht wat minder, dat gaat nog. Maar met 2 nachten minder slaap ligt al snel migraine op de loer, laat staan meer nachten.

Het probleem is mijn vriend. :+
Toen we net samen woonden was het echt drama. Hij snurkt, ik lag wakker. Dat hebben we redelijk op kunnen lossen. Ik ga eerst naar bed rond 10 uur/half 11, met een Valdispert en oordopjes. De meeste keren lig ik dan te slapen voor hij naar bed komt. Gezellig is anders, maar goed, slaap is belangrijker in dit geval. Zo rond een uur of 4 word ik wakker en slaap ik niet meer. Af en toe val ik wel weg, maar word dan om het minste weer wakker. De oordopjes irriteren tegen die tijd ook enorm. Ik heb al diversen materialen geprobeerd, maar hét oordopje nog niet gevonden. Overigens, na 4 nachten val ik ongeveer in een comateuze slaap tot aan de wekker. Maar dat is niet genoeg om die 4 nachten bij te slapen, dus ik ben constant moe.

Maar nu heeft hij avonddienst. Dat wil zeggen, hij begint in de middag en komt in de nacht thuis. Ondanks 2 Valdispert en oordopjes, raak ik niet in slaap tot hij thuis is. Vannacht was dat 2 uur. En vervolgens slaap ik niet omdat hij dwars door mijn oordopjes snurkt :+
Dus ben ik er maar uit gegaan, ruim een uur voor de wekker zou gaan.
Kortom, wat hazenslaapjes, maar verder een slapeloze nacht. En dat ga ik niet trekken. Ik snak naar een nacht diepe slaap. Hem eruit zetten is geen optie (alhoewel ik die neiging wel heb af en toe := ). Aan zijn snurk is weinig te doen, dat is onderzocht. En als ik dieper slaap, heb ik er blijkbaar geen last van.
Maar hoe kom ik dieper in slaap en hoe houd ik dat langer vast? Huisarts is zeker een optie overigens, maar eerst wat andere oplossingen vinden zou fijn zijn. Wie kan mij in slaap helpen?

~~ Paarden zijn de spiegel van onze ziel ~~
Hoe komt het dan toch dat ik zo'n eigenwijs stuk vreten heb? :')
[ITP] 1 jaar Noura en alweer 13 jaar Jim


Pluttersput

Berichten: 14683
Geregistreerd: 11-09-05

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 07:00

Misschien oordopjes op maat laten maken? Kost iets van 100 euro, maar dan heb je wel dopjes die echt voor jouw oren gemaakt zijn. Scheelt allicht in de irritatie..

Romeo15
Berichten: 395
Geregistreerd: 20-08-09
Woonplaats: sliedrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 07:22

Oordoppen kun je ook op maat laten maken, wel prijzig maar die zullen wel comfortabeler zitten.

Ik zou, als ik de mogelijkheid zou hebben, een bed in een andere kamer zetten.
Niet gezellig maar dan kun je in ieder geval soms even slapen, als je dan wel in slaap kunt vallen tenminste.
Of dat je bijv start in het bed bij je vriend en als je wakker word en de oordoppen zat bent en niet kunt slapen door het gesnurk verkast naar de logeerkamer.
Zeker niet ideaal hoor maar je slaap is echt wel belangrijk.

Tegen snurken is soms ook wat te doen.

Iris82

Berichten: 38797
Geregistreerd: 04-10-02
Woonplaats: Tilburg

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 07:48

Ik heb oordopjes op maat maar moet er eerlijk gezegd niet aan denken om ermee te slapen. Heb zowel de glazen als de kunststoffen variant.

Ik denk, ik waarschuw je even voor je er 150 euro ingooit en er dan achterkomt dat 't niet werkt.

Poking Stick: about 30cm long, that can be concealed up a sleeve, and can be used to 'poke' people who argue with you/irritate you/deserve poking/don't deserve poking but you poke anyway/anyone in the hope of enraging them/making them move/injuring them/anything.
Figaro schreef:
_O- Ik voel een geitenwollensok aankomen.. Misschien zit ie wel in mijn doos :')

siskeh
Berichten: 8149
Geregistreerd: 13-05-08
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 07:54

Romeo15 schreef:
Oordoppen kun je ook op maat laten maken, wel prijzig maar die zullen wel comfortabeler zitten.

Ik zou, als ik de mogelijkheid zou hebben, een bed in een andere kamer zetten.
Niet gezellig maar dan kun je in ieder geval soms even slapen, als je dan wel in slaap kunt vallen tenminste.
Of dat je bijv start in het bed bij je vriend en als je wakker word en de oordoppen zat bent en niet kunt slapen door het gesnurk verkast naar de logeerkamer.
Zeker niet ideaal hoor maar je slaap is echt wel belangrijk.

Tegen snurken is soms ook wat te doen.


De bed-in-andere-kamer-optie was ook waar ik aan dacht, al is het maar als tijdelijke oplossing.
Er rust nog best een taboe op heb ik het idee, maar zoals al beschreven, je nachtrust is belangrijk :+
Weet je waarom je een lichte slaper bent? Ben je hyper alert? Als ik naar mezelf kijk, ik kán ook een hele lichte slaper zijn, maar dat heeft te maken met met hoeveel 'rust' ik heb in mijn lijf. Denk aan bijv. piekeren, stress of 'gewoon' hyper, dan slaap ik dramatisch.
Als dat ook (mogelijk) speelt kan je ook denken aan bijvoorbeeld mindfulness of yoga.

Niet alle dwalers bennen verdwaald

tokedri
Berichten: 1344
Geregistreerd: 17-11-09

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 07:58

Misschien heb je wel minder slaap nodig dan je denkt.
Je wordt niet voor niets rond 4 uur wakkerder.
Je hebt dan blijkbaar al 6 uur diep geslapen en slaapt daarna lichter.
Is eigenlijk een heel natuurlijk iets

Lalidan
Wiki Mod
Zeg maar Lila-Dan!
Of toch Heidepaars?

Berichten: 14182
Geregistreerd: 17-05-06
Woonplaats: TellentotdatPOEF-topic

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 08:12

Ik denk eigenlijk dat je slaappatroon is wat het moet zijn. Het is normaal om later in de nacht lichter te gaan slapen en ook om een paar keer per nacht wakker te worden. Alleen meestal herinneren we het ons de volgende ochtend niet, omdat we maar zo kort en 'licht' wakker zijn. Dieper slapen gaat vermoedelijk juist voor meer problemen zorgen....

Dus ook ik zou een tweede slaapkamer adviseren, hoe ongezellig ook. Of nog een tijdje doorzetten om te kijken of je er aan went, dat hoor je ook nog wel eens.

Awareness sucks, but so does getting CPR
F. Kooij, TacT2019
[&] Oh, life's a bastard....
....do you need a friend? [&]

Shalimar

Berichten: 1278
Geregistreerd: 24-01-09

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 08:19

Misschien eens een combinatie proberen van melatonine thee van Lucovitaal (lang laten trekken en binnen 20 minuten naar bed) en magnesium supplementen voor je gaat slapen. En proberen je niet op te fokken als je wakker wordt, probeer je te realiseren dat je meestal wel weer in slaap valt, ook al zijn dat hazeslaapjes. Dat helpt bij mij meestal. Maar inderdaad, wat hier eerder al is genoemd, als ik echt gestresst ben helpt het niet meer (zo goed) en moet ik de oorzaak aanpakken.

Elisa2

Berichten: 23163
Geregistreerd: 31-08-04

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 08:56

Als je moe bent dan denk ik niet dat je aan je benodigde slaap komt, maar eerder dat het slapen alleen maar slechter word door oververmoeidheid.

Heel eerlijk? ik ben ook een lichte slaper en ik moet gewoon mijn eigen slaapkamer hebben. Dus als ik jou was zou ik daar voor gaan zorgen voordat je fysieke problemen gaat krijgen hier door.

''De echte discipel van de rijkunst heeft niet de erkenning door andere mensen nodig maar veel meer het gevoel om met zijn paard een te zijn. Ontbreekt deze harmonie, dan ontstaat in het beste geval volmaakte techniek, maar er ontstaat nooit volmaakte (rij)kunst.''

-Kurt Albrecht-

Pikkepor

Berichten: 3480
Geregistreerd: 03-11-11
Woonplaats: Toedeloe

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 09:06

Kijk je tot laat voor je gaat slapen nog naar beeldschermen? Schijnt dat dat ook niet best is voor je slaappatroon.
En zelf merk ik heel veel verschil als ik veel sport. Als ik met regelmaat flink ga sporten, slaap ik echt zo veel beter!

Daihyo

Berichten: 83147
Geregistreerd: 01-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-18 09:21

Wat een reacties al. Dank!

Oordoppen heb ik op maat. Overigens wel met een muziekfilter. Dat dempt iets, maar niet genoeg. Zitten inderdaad wel eens stuk beter.
Ik heb nog een paar soorten geprobeerd, maar ben nu op mijn werk en kan even niet kijken welke. In ieder geval paarse van Pluggerz, groene van Alpine en gele van Noizezz. De paarse werken het beste, maar gaan halverwege de nacht irriteren (jeuk). De groene zitten het lekkerst, maar houden niet alles tegen. Het zorgt er wel voor dat ik in ieder geval in slaap kom en die uren diep doorslaap.

Apart slapen gaat niet. We hebben geen kamer over waar een bed in past. Ik zal eens kijken of we dat zouden kunnen organiseren, maar dan wordt het 1 in de woonkamer op een uitklapbed en 1 in de slaapkamer. Dat is voor tijdelijk leuk, maar niet iets permanents. Ik verkas nu inderdaad wel eens halverwege de nacht naar beneden. Maar dan heb ik nog steeds een onderbroken nacht en beneden slaap ik ook weinig meer. Ook hazenslaapjes. Dat is weinig verschil met boven slapen.

Beeldschermen kijk ik niet naar voor ik ga slapen. Ik ga voor het slapen douchen, neem een magnesiumpil, Valdispert en ga nog wat liggen lezen om mijn hoofd uit te schakelen. In de tussentijd geen telefoon, tablet of tv meer. Dat werkt meestal wel goed om in slaap te komen. Melatoninethee ken ik niet. Zal ik eens naar kijken. Wellicht dat het aanvult op de Valdispert.

siskeh: mindfullness kan ik nog wel eens iets mee doen. Soms doe ik een ontspanningsoefening en dan slaap ik ook wel makkelijker in. Maar eigenlijk is het inslapen niet zo'n probleem. Ja, nu mijn vriend niet thuis is. Alsof ik een bepaalde ongerustheid in mijn lijf heb. Als hij beneden blijft en ik ga slapen ben ik vaak binnen 10 min vertrokken. Ik word dan alleen vroeg wakker en maak niet heel de nacht vol.

Een sporter ben ik niet, maar misschien moet ik mezelf dan toch eens naar buiten sturen. Al is het maar een rondje wandelen of fietsen. Is het proberen waard. Maar dan is het weer vooral voor het inslapen, niet voor het doorslapen. Terwijl inslapen meestal niet zo'n probleem is.

Ik geloof niet dat ik dan voldoende slaap heb gehad, anders zou ik niet zo moe zijn. Rond een uur of 2 in de middag ben ik dan echt duf aan het worden. Niet handig als je aan het werk bent.

~~ Paarden zijn de spiegel van onze ziel ~~
Hoe komt het dan toch dat ik zo'n eigenwijs stuk vreten heb? :')
[ITP] 1 jaar Noura en alweer 13 jaar Jim

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 31265
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 09:29

Lastig probleem. Ik ben juist een te licht vroeg wakker slaper in mijn eentje. Elk geluid hoor ik wel. Oordoppen liggen van geen meter. Bed is op andere plek neergezet, verder ontspanningsmuziekje aan waar ik inmiddels op getraind ben met slapen en daardoor redelijk vlot in slaap val.

Maar paar vragen, heb je er in dit huis altijd last van gehad? Hoe was het in je vorige huis? En wat is de reden van de valdispert? En snurkt je vriend vanaf seconde een? Hebben jullie een of twee matrassen en een of twee dekbedden?

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Storm

Berichten: 19856
Geregistreerd: 05-06-02
Woonplaats: Brabant

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 09:47


'What if I fall?'
'Oh but my darling, what if you fly?'

Daihyo

Berichten: 83147
Geregistreerd: 01-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-08-18 10:05

karuna schreef:
Lastig probleem. Ik ben juist een te licht vroeg wakker slaper in mijn eentje. Elk geluid hoor ik wel. Oordoppen liggen van geen meter. Bed is op andere plek neergezet, verder ontspanningsmuziekje aan waar ik inmiddels op getraind ben met slapen en daardoor redelijk vlot in slaap val.

Maar paar vragen, heb je er in dit huis altijd last van gehad? Hoe was het in je vorige huis? En wat is de reden van de valdispert? En snurkt je vriend vanaf seconde een? Hebben jullie een of twee matrassen en een of twee dekbedden?

We hebben een boxspring met 2 matrassen. Wel 1 dekbed, maar dat wil ik eigenlijk ook naar 2 maken. Moet vriendlief alleen nog overtuigen. Maar dat komt wel goed. Vorige huis kon ik ook niet slapen met iemand naast me. Alleen ging prima. Dan werd ik nog wel eens wakker van de katten, maar als die rustig waren, sliep ik door. Geluid van buren had ik niet. Nu ook niet overigens. Vriend is echt het probleem :+
Zodra hij in slaap valt gaat hij zwaarder ademhalen en richting snurken. Maar dat is voor mij al teveel geluid naast mijn oor om in slaap te vallen. Echt keihard snurken is het niet eens. Wat zware ademhaling en wat raspend ademen (snurken).
De Valdispert was om in slaap te komen als we samen zouden gaan slapen en ik zo makkelijker in slaap zou komen. Maar dat is eigenlijk niet meer van toepassing. Ik vergeet het ook wel eens en dan slaap ik ook prima in.

Bedankt voor de tip Storm. Ik ga eens kijken!

~~ Paarden zijn de spiegel van onze ziel ~~
Hoe komt het dan toch dat ik zo'n eigenwijs stuk vreten heb? :')
[ITP] 1 jaar Noura en alweer 13 jaar Jim

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 31265
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 10:27

Ah ok, altijd last van dus.
twee dekbedden wil nog wel eens helpen.maar je kunt dus niet tegen geluid naast je. Slaapt hij zo ongeveer meteen als hij gaat liggen? Zal wel zowat als ie man is, ik ken geen man die langer dan 5 minuten wakker ligt zo ongeveer. :')

Ik ben een lichte slaper maar juist met een ademhaling naast me slaap ik beter door en rust ik beter uit. Alsof de waakstand dan uit gaat bij me eindelijk. :j bij ex was twee losse bedden tegen elkaar en twee dekbedden was ook hard nodig. Door zijn gewoel en dekens jatten werd ik anders steeds wakker. Daarmee was dat uit de weg.

Lastig probleem dus, nog zwaardere oordoppen is ook niet echt handig. Maar zo ver na elkaar gaan slapen ook niet gezellig. -O- pillen is dan misschien meer geestelijk nodig dan dat het echt wat doet.

Geen idee of het zou werken maar als je nu alleen de ademhaling hoort zou je misschien een tegengeluid kunnen aanzetten waardoor de fixatie op dat geluid wat minder wordt. Hier is dat zen muziekje de uitkomst. Ipad staat zo dat die na dat uur vanzelf stopt, in begin hoorde ik hele uur uit en dan nog een keer, nu ga ik gegarandeerd binnen 15 minuten onder zeil. Als ik weer eens tegen 3/half 4 of rond 5 wakker ben gaat ie weer aan en hup ik slaap zo weer. Het houdt geluiden van buiten daardoor wat uit mijn hoofd.
https://m.youtube.com/watch?v=dE_XVl7fwBQ#

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Rije
Hoofd Bezwaarcommissie

Berichten: 26852
Geregistreerd: 22-07-08
Woonplaats: Niet meer in Zwolle

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 10:36

Snurkbeugel overwogen? Heeft mijn man (nou ja, meer mij :P) ontzettend geholpen! Als je geen slaapapneu hebt wordt hij niet vergoed en kost het wel wat, maar is voor ons echt DE oplossing geweest.

Verder gebruikte ik vroeger nog wel 's oordoppen van was. Dat slaapt veel fijner dan die van ander materiaal dat zich minder voegt, dus da's ook nog een optie misschien. https://www.oordopjesonline.nl/ohropax- ... -paar.html

Heb jij een Arabisch volbloed (of minstens 50%) en rij je western? Word lid van de gezellige en sportieve DAWRA!

bigone
Berichten: 31743
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 10:42

Zorgen voor vrrduisteringsgordijnen , ik word wakker zodra het licht word en slaap dus al jaren in een zo donker mogelijke kamer. Wanneer ik een periode slechter slaap neem ik Melissa Dream tabletten van Holland and Barret ( de tuinen ) en wanneer manlief te veel snurkt ga ik in een andere kamer slapen.

Mensen eisen vrijheid van meningsuiting als compensatie voor de vrijheid van denken waar ze zelden gebruik van maken. Kierkegaard.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 10:53


secricible

Berichten: 23407
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 11:32

Anthea schreef:
Heb je al eens white noise geprobeerd?

In deze categorie inderdaad. Ik hoor ook alles en slaap daar nu minder van door zwangerschap. Wij hebben met het warme weer een ventilator in de slaapkamer aan gehad en daar slaap ik doorheen. Dus die laten we nu gewoon nog steeds de hele nacht draaien en ik heb er nu nauwelijks meer last van.

"what is the bravest thing you've ever said?" asked the boy
"Help" said the horse

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 31265
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 11:35

Oeps even die white noise link aangeklikt. Zou hier geen optie zijn. Witte herder springt overeind en rent paniekerig naar een andere ruimte -O- en mij doet het zeer aan de oren. -O- Maar is idd wel vergelijkbaar aan mijn zen muziekje, dar overstemd wat andere geluiden en werkt hier gagarandeert slaapverwekkend.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

hynderfrou

Berichten: 138
Geregistreerd: 18-04-14
Woonplaats: gemeente de friese meren

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 12:23

Vreselijk, ik heb hier ook last van dus ik kan me voorstellen hoe het voor jou is. Momenteel gaat het bij ons nu een tijd best goed en slaap ik wel door.

Wat ons heeft geholpen is melatonine slikken. Mijn man slikt zodra hij op bed gaat, 1 tot max 3 mg. Hij wordt minder vermoeid wakker en slaapt effectiever, waardoor hij naar mijn idee minder snurkt, en ik slaap er ook beter door en wordt uitgerust wakker, momenteel slik ik het niet omdat het slapen voor mij nu goed gaat.

Ook heeft hij nu een ander kussen, probeer eens een dikkere of dunnere, hij heeft gewoon een donzen vulling, maar je kan ook wat anders proberen natuurlijk.

En ik weet niet hoe je ritme is, maar na een slechte nacht, ging ik uitslapen als hij eerder opstond en ik nog kon blijven liggen. Dit werkte averechts, want daardoor sliep ik wel sochtens, maar niet snachts. Ik sliep wel van 4 uur tot 11 bijvoorbeeld. Ook smiddags een powernap doen van een half uur, of langer, want ik was zo moe, bleek ņiet slim, daardoor slaap ik snachts slecht en wordt ik wakker. Wat mij helpt, is niet langer op bed liggen dan ongeveer 8 uren. Ook al slaap ik dan soms maar 4 uren. Ik ben ook heel moe geweest die dagen, maar op een gegeven moment, kon ik dus best goed slapen snachts, juist door de vermoeidheid, lukte het om snachts wel goed te slapen.

En eruit gaan om naar de wc, niet doen. Dan onderbreek je je slaap. Je wordt wakker, kan niet slapen en gaat naar de wc, kan niet slapen. Probeer het op te houden en toch te blijven liggen, bij mij heeft dit gewerkt en hoef ik er snachts niet meer uit en wordt ik ook minder vaak wakker.

En tellen, bijvoorbeeld van 100 naar 0. Heel rustig op het tempo van je eigen ademhaling achteruit tellen. Of moeilijker, van 999 naar 0. Is mij nog nooit gelukt, maar het verzet je gedachten. Frustratie loslaten en heel langzaam tellen on gedachten om zo in slaap te kunnen vallen. Ik lig dan plat op mn rug, armen helemaal slap.

Het zijn wat tips, hopelijk kun je er wat mee en wordt het ook voor jullie beter.

Hanafubuki
Zeg maar Hans

Berichten: 77248
Geregistreerd: 02-01-05
Woonplaats: Bij Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 12:27

Stop ook eens voor de grap met lezen voor je gaat slapen. Met lezen ben je namelijk alsnog erg gefocussed en word inslapen lastiger. Beter is om iets te doen waarbij je gedachten de vrije loop kunnen krijgen. Een muziekje in je oren, een luisterboek, mindfullness. Dan val je meer ontspannen in slaap en slaap je beter door. :j mede hierdoor hoor ik snachts mijn man niet meer omdat ik een stuk hogere kwaliteit slaap bereik, en je weet wat voor slaapproblemen ik heb :D

Soon may the Wellerman come to bring us sugar and tea and rum.
One day, when the tonguing' is done we'll take our leave and go.

Letizia

Berichten: 11969
Geregistreerd: 24-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 12:41

Ik slaap ook 10x beter met een aanwezig, monotoon geluid van bv een ventilator. Dit filtert veel bijgeluiden weg, maar weet niet zeker of dat ook voor luid snurken geldt...
Als je de ventilator te fris vind, kan je hem bv ook een kwartslag draaien zodat hij op een muur gericht staat, het gaat om het geluid :)
Ik heb het snel warm in bed, dus heb er niet snel ongemak van :)
Probeer je kamer ook zo donker mogelijk te maken en zelf neem ik altijd nog melatonine in voor het slapen.
Ik draai vrnl avonddiensten, dus ben laat thuis, maar het een kat met diabetes die vrij vroeg gespoten moet worden, dus wil mij slaap zo effectief mogelijk hebben en het bovenstaande werkt voor mij goed :)

lotje5lotje
Berichten: 656
Geregistreerd: 29-05-06

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 13:11

ohropax waxbolletjes werken goed, kan je je oren mee "dichtkleien" :D
En anders op de logeerkamer.....

Mrijn

Berichten: 3421
Geregistreerd: 01-10-02
Woonplaats: Roosendaal

Re: Slaapprobleem

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-08-18 13:21

Ik heb slaapdopjes op maat laten maken en die zitten geweldig! Het zijn totaal andere dopjes da met een muziekfilter. Ze gaan je gehoorgang niet on, maar sluiten hem af. Daarbij zijn ze gemaakt van heel zachte siliconen dus irritatie geven ze echt niet. Ik kan echt geen nacht zonder!

Live is what happens to you while you're busy making plans....


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: choco_lover, Googlebot, GrapeshotBot, lientje80, Time2Tri, xxmichellexx en 75 bezoekers