Moderators: Mjetterd, Dani, ynskek, Ladybird, xingridx, Polly, Hanmar
Thats_Me schreef:Het is natuurlijk zoeken naar de juiste balans. Ik moet heel erg oppassen met suikers. Zowel de toegevoegde suikers als met fruitsuikers. Daar reageer ik echt heel slecht op. Dat wil niet zeggen dat je natuurlijk nooit wat mag. De snelle winst is te halen bij de tussendoortjes en inderdaad drinken. Hoe streng wil je gaan? Want echt bijna overal zit suiker in. Zelfs in/op vlees in de supermarkt en in brood.
Es_ther schreef:Ik probeer het ook te verminderen, maar dan met name in de tussendoortjes en drinken.
Anders wordt het denk ik wel heel lastig (en misschien ook wel duur).
Ik ben gek op een appeltje of een worteltje, maar dat mag dan officieel ook niet meer.
verootjoo schreef:Es_ther schreef:Ik probeer het ook te verminderen, maar dan met name in de tussendoortjes en drinken.
Anders wordt het denk ik wel heel lastig (en misschien ook wel duur).
Ik ben gek op een appeltje of een worteltje, maar dat mag dan officieel ook niet meer.
Appels en wortels zitten ook fruitsuikers in inderdaad, maar die zijn niet geraffineerd en dus zelfs goed voor je lichaam. Die moet je dus niet verminderen
Het gaat om de geraffineerde toegevoegde suikers.
Kokosbloesemsuiker is bv ook een ongeraffineerde suiker en is dus ook niet slecht voor je lichaam. (Met mate dan )
Lizz schreef:Vraag me wel af voor degene die suikers en koolhydraten bannen wat jullie hier dan van vinden.
https://www.ad.nl/koken-en-eten/dit-moe ... ~aac482a5/
Ik las dit vandaag en moest er aan denken toen ik dit topic zag.
Thats_Me schreef:Lizz schreef:Vraag me wel af voor degene die suikers en koolhydraten bannen wat jullie hier dan van vinden.
https://www.ad.nl/koken-en-eten/dit-moe ... ~aac482a5/
Ik las dit vandaag en moest er aan denken toen ik dit topic zag.
Dat heeft niets met suikervrij eten te maken. Suikers uit koolhydraten zijn iets total anders dan geraffineerde suikers.die laatste zijn niet goed voor je lijf en bedacht door de mens. Ook moet je niet te veel fruitsuikers binnen krijgen als je om medische redenen suikervrij moet eten. De hele dag aardbeien eten of bergen nectarines wegknagen is gewoon niet goed omdat ze zeer suikerrijk zijn. Heeft met de intensiteit en reactie van je bloedsuikerspiegel te maken.
Koolhydraat arm eten is gewoon niet goed. Je hebt koolhydraten nodig om te leven. Beste is zo puur en eerlijk mogelijk koken en geen pakjes en zakjes gebruiken. Daarbij alles met mate en je soms ook iets gunnen wat wellicht slecht is. Je moet het wel kunnen volhouden en kunnen leven.
Ik eet dus braaf elke dag havermout en gistvrije crackers. En op verjaardagen toch lekker een stuk taart of als ik uit eten ga een heerlijk suikerrijk toetje. Al drink ik dan wel water en en is niet goed en reageer er de volgende dag dan sowieso op maar dat is ingecalculeerd.
Thats_Me schreef:Koolhydraat arm eten is gewoon niet goed. Je hebt koolhydraten nodig om te leven. Beste is zo puur en eerlijk mogelijk koken en geen pakjes en zakjes gebruiken. Daarbij alles met mate en je soms ook iets gunnen wat wellicht slecht is. Je moet het wel kunnen volhouden en kunnen leven.
Ik eet dus braaf elke dag havermout en gistvrije crackers. En op verjaardagen toch lekker een stuk taart of als ik uit eten ga een heerlijk suikerrijk toetje. Al drink ik dan wel water en en is niet goed en reageer er de volgende dag dan sowieso op maar dat is ingecalculeerd.