verzwikte enkel na een aantal jaren nog steeds pijn?

Moderators: Warboel, Dani, Polly, Murthul, Berdien, Shanna, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
melissac

Berichten: 807
Geregistreerd: 02-06-13
Woonplaats: apeldoorn

verzwikte enkel na een aantal jaren nog steeds pijn?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-18 02:10

In 2013 ben ik mee getrokken door m'n oude pony en is mijn voet achter een paal blijven hangen waardoor mijn enkel is dubbel geklapt.
Aangezien mijn enkel meteen heel erg dik, pijn en helemaal blauw was vanaf mijn enkel tot m'n middelste teen ben ik naar de huisarts gegaan. De huisarts heeft toen gezegd dat het 2 weken ingetaped moest worden en dat ik rustig aan moest doen, mocht de pijn daarna nog zo heftig zijn moest ik terug komen. Ik ben toen terug gegaan doordat de pijn en zwelling nog niet minder was geworden, hij heeft me toen door gewezen naar het ziekenhuis om foto's te laten maken. Ze hebben mijn hele voet en enkel op de foto gezet en konden niks vinden, spieren, banden etc konden ze niet vinden op de foto doordat de zwelling in de weg zat. Omdat een paar dagen daarna de pijn weg was heb ik het gelaten voor wat het was. Het is eigenlijk nooit beter geworden, er zit nog steeds een zwelling die een stuk erger wordt zodra ik een aantal uren gelopen heb, de pijn komt dan ook weer terug. De pijn zit voornamelijk op mijn enkel en doet pijn als ik m'n voet omhoog of opzij beweeg. Nu heb ik met mijn moeder overlegd dat ik volgende week naar de huisarts terug ga, m'n moeder heeft m'n enkel vorige week gezien toen ik 2 uur met haar in de stad gelopen had. Mijn voet is na het ongeluk in 2013 scheef naar binnen gaan staan en mijn kleine teen kan ik niet meer goed bewegen.

Ik vroeg me eigenlijk af of iemand anders hier ook last van heeft .

Dit is mijn enkel als ik vrij weinig gelopen heb:
Afbeelding

Dit is mijn enkel na een paar uur lopen:
Afbeelding

En kwa vergelijking dit is m'n andere enkel:
Afbeelding

Bentley, kerstmuts, 8 maanden


PaulineH

Berichten: 502
Geregistreerd: 02-07-12
Woonplaats: Omgeving Winschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 05:30

Dat klinkt niet goed.. En op je foto na zoveel lopen is ook duidelijk een zwelling te zien!

1 februari vorig jaar heb ik me verstapt tussen een tegel en putdeksel en ben ik door mijn enkel gegaan. Dit werd weggezet door mn dokter als verzwikking. Het bleef heel erg blauw en de tape vrat mn voet ook nog op dus werd het helemaal een gedrocht := na foto's, mriscans, doktoren, injecties en fysio blijkt dat mijn enkelbanden zijn afgescheurd en mijn botten beschadigd door het op elkaar klappen. Dit heeft letterlijk deuken geslagen in het botweefsel. Mijn spieren moeten nu de werking van de banden overnemen want dat is nu gewoon dood weefsel. Ik heb nu anderhalf jaar later nog steeds dagelijks last van mn voet. Een goede slaaphouding vinden is soms lastig bijvoorbeeld. Of na het werk kan ik eigenlijk mn paarden niet meer rijden omdat die stomme enkel dat niet trekt.. ik hoop dat je erachter komt wat er precies met je enkel aan de hand is en dat er een oplossing is om de pijn te doen verdwijnen. Succes en sterkte!

roekes

Berichten: 350
Geregistreerd: 05-04-14
Woonplaats: Drenthe

Re: verzwikte enkel na een aantal jaren nog steeds pijn?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 05:34

Zo heb ik 2 jaar rondgelopen. Bleek dat de enkelbanden compleet afgescheurd waren.

Wees jezelf, er zijn al zoveel anderen.

Dayanaera
Berichten: 882
Geregistreerd: 22-08-16

Re: verzwikte enkel na een aantal jaren nog steeds pijn?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 06:29

Die foto’ s van je enkels, zo ziet het er bij mij ook uit. Gisteren naar de huisarts geweest. Doorgestuurd nar het zkh voor foto’ s en er blijkt een kleine scheur te zitten. Nu kon en kan ik geen druk verdragen aan de buitenkant van mijn enkel. Ik slaap nog steeds met die voet op een kussen en bloot omdat een deken al zeer doet. Ik ben nu ingetaped.

Ik zou teruggaan naar de huisarts en opnieuw foto’ s laten maken :j

Suzanne F.

Berichten: 28730
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 06:36

roekes schreef:
Zo heb ik 2 jaar rondgelopen. Bleek dat de enkelbanden compleet afgescheurd waren.


Ik wilde net zeggen, ik denk dat er toen iets goed gescheurd is geweest en dat dit niet goed geheeld is.

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

Diddykong

Berichten: 722
Geregistreerd: 09-05-12
Woonplaats: Erp

Re: verzwikte enkel na een aantal jaren nog steeds pijn?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 07:26

Poeh 5 jaar verder en nu denk je laat ik t toch maar nakijken. Tip 1 je hebt maar 1 lijf :D. Wees een beetje zuinig op jezelf oke. Je mag best iets rust geven en aankijken, maar als het na een maand of 3 niet beter wordt, volgende keer aan de bel trekken.
Goed idee om naar de huisarts te gaan. Die kan 2 dingen doen denk ik, voorstellen om eerst met fysio aan de slag te gaan of doorverwijzen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Bereid je hierop voor en zorg dat jij vast in je hoofd hebt wat jij het liefst zou willen. Dan sta je steviger in je schoenen.
Ik heb er zelf verder geen ervaring mee, wel een vriendin die haar enkelbanden gescheurd had en daar 1.5 jaar mee doorgelopen heeft omdat t niet herkend was... die is er intussen aan geopereerd maar tis nog niet veel beter. Wel daardoor wat artrose opgelopen, wat dus niet meer herstelbaar is.

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 21733
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Re: verzwikte enkel na een aantal jaren nog steeds pijn?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 07:32

Herkenbaar helaas. Hier 28 april vorig jaar enkelbanden aan gort gehad na motor ongeluk. Nu nog steeds last van een snel dikke pijnlijke enkel. Controle pas gehad. Conclusie dit is wat het is blijvend letsel. Ik heb 12 weken ingepakt gezeten eerst gips daarna tape en na die 12 weken nog lang een brace.

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo, genoeg is genoeg.
Y; Dag oude man

rumay

Berichten: 2057
Geregistreerd: 15-11-05
Woonplaats: Woubrugge

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 07:54

Foto met contrastvloeistof geeft een duidelijk beeld hoe of wat.

Toen ik 13 was turnde ik en heb met de afsprong balk mijn enkel verzwikt maar hee het was een wedstrijd ik stond goed voor een medaille dus je gaat door, na de wedstrijd kon ik niet meer lopen dus koelen en drukverband.
Na een tijdje ging het wel dus ga je weer gewoon alles doen maar helaas liep ik gemiddeld 1x per maand met krukken omdat ik er weer zo doorheen was geknald.
Toen ik 16 was toch maar foto's met contrast vloeistof, bleken mijn enkelbanden bijna afgescheurd te zijn.
Geopereerd en daarna 3 maanden gips.
Het is een paar jaar goed gegaan maar helaas toch weer meer zwikken tot 8 jaar terug van het ene op andere moment kon ik er niet meer op staan, naar SEH en doorgestuurd ziekenhuis, weer foto's maar niks op te zien.
Ingetaped en krukken, na een week tape eraf bleek ik allergisch voor te zijn dus maar weer strak verbandje eromheen. Dit heeft maanden geduurd maar goed kon weer lopen.

Nu, 35 jaar later, ga ik nog wel door mijn enkel maar dan schiet hij uit de kom(kan medisch niet zeggen ze) en staat mijn enkel ernaast als dit gebeurt lig ik ook op de grond want kan mezelf niet opvangen en ben kotsmisselijk van de pijn.
Mijn enkel ziet er altijd uit zoals die van jou, na een uur paardrijden kan ik even niet lopen, ik heb al de nodige fysio gehad en dat heeft wel geholpen om hem weer sterker te maken.

Dus laat het goed nakijken en neem je rust waar nodig

Te koop WOW zadel flat Y-bar zie ergens mijn advertentie

Mloes

Berichten: 3780
Geregistreerd: 23-05-04
Woonplaats: Utrecht

Re: verzwikte enkel na een aantal jaren nog steeds pijn?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 12:23

Hmm, je voet staat wel heel scheef, daar zou ik misschien toch eens verder naar laten kijken.
Ik heb zelf 2 jaar terug mijn enkelbanden ingescheurd, en heb eigenlijk ook nog steeds supersnel een hele dikke enkel. Ik probeer nu heel goed op te letten dat ik niet op slippers ga rondstruinen, maar wat steviger schoenen / sandalen aan heb. Dat helpt bij mij in ieder geval heel erg. Heb wel het idee dat zo'n enkel heel snel een zwakke plek is (en blijft..).

kelly_love
Berichten: 72
Geregistreerd: 21-04-13
Woonplaats: Overijssel

Re: verzwikte enkel na een aantal jaren nog steeds pijn?

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 12:31

Ik ben benieuwd wat de huisarts zegt. Heb zelf ook heel snel een dikke enkel na lang lopen of juist lang (in de auto) stilzitten. Al een aantal keer bij de buisarts geweest, maar die vindt het maar onzin... Ben een aatal jaren gelden wel gevallen door mijn enkel gegaan en heb toen op krukken gelopen, misschien dat het daar nog van komt.

Ga nooit weg zonder te groeten,
Ga nooit weg zonder een zoen,
Wie het noodlot zal onmoeten
Kan het morgen niet meer doen.

BE A VOICE
NOT AN ECHO

Bubblewrap

Berichten: 8072
Geregistreerd: 23-07-13
Woonplaats: Planeet Mars

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 17:39

Hier geen gescheurde enkelbanden o.i.d., maar wel wat zwakkere spieren.
Zelf merk ik dat mijn enkels het niet waarderen als ik op slippers of 10-eurogympen loop, omdat je voet en enkel dan extra worden belast doordat er minder demping is, en je enkel minder stabiel is.

Misschien zijn wat steverige schoenen een voordeel voor jou, maar dat zorgt er niet voor dat het probleem weg is.
Dus naar je enkel laten kijken kan geen kwaad.

Spring nooit over fietsenrekken heen... Doe maar gewoon niet! :D


No drama. No glory. ~ 1 april 2018

Als twee honden vechten om een been...
Dan heeft de postbode er nog maar één!


Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw...
Ik dacht dat ik een hond had, maar toen hoorde ik 'miauw'!

Unique6

Berichten: 2256
Geregistreerd: 06-06-13
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-08-18 17:52

Ik heb alleen de OP gelezen, maar het eerste wat ik opmerk is dat je vrij vaak slippers draagt (aangezien de tan line haha :P ). Slippers zijn slecht voor je voeten, dwz geen stabiliteit, vrij weinig demping, andere belasting van de voet. Misschien eens proberen om een tijdje de slippers in de kast te doen en op stevigere schoenen te lopen?
Verder: hoe zit het met met de spieren in je voet? Enkelstabiliteit oefeningen zijn goed voor ieder mens, weet niet of je dit eventueel al doet?
Als laatste: heb je toevallig ook last van je knie(ën)?

Edit: de app ‘versterk je enkel’ is een goed hulpmiddel

The more The kerstmuts that we give, the more the kerstmuts that comes back around

melissac

Berichten: 807
Geregistreerd: 02-06-13
Woonplaats: apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-08-18 21:45

Mloes schreef:
Hmm, je voet staat wel heel scheef, daar zou ik misschien toch eens verder naar laten kijken.
Ik heb zelf 2 jaar terug mijn enkelbanden ingescheurd, en heb eigenlijk ook nog steeds supersnel een hele dikke enkel. Ik probeer nu heel goed op te letten dat ik niet op slippers ga rondstruinen, maar wat steviger schoenen / sandalen aan heb. Dat helpt bij mij in ieder geval heel erg. Heb wel het idee dat zo'n enkel heel snel een zwakke plek is (en blijft..).Ja dat merkte ik ook op vakantie, m'n voeten vonden de slippers niet fijn lopen idd. Maar als ik zeg maar lang op stevige schoenen loop wordt mijn enkel zo dik dat het begint te kloppen omdat het te strak gaat zitten.

Ik heb overigens geprobeerd om vandaag de huisarts even te bellen maar die zijn op vakantie tot 4 augustus dus ik bel maandag even en hopen dat ik nog een afspraak kan krijgen voor donderdag aangezien ik dan vertrek voor een week naar Amerika.

Tan line is gekomen doordat ik m'n slippers veel rondom het huisje aan had in Kroatië (ben nu net een paar dagen terug. :') ) Ik draag eigenlijk nooit slippers. Spieren in mijn voet zijn verder (voor zover ik weet goed) Knieën beginnen pas pijn te doen zodra m'n enkel pijn begint te doen omdat ik dan anders begin te lopen.

Bentley, kerstmuts, 8 maanden


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnnaXBoy, ElineHofi, flowerin, Joy_Mennings, ladylisa, lonimma, meeikk, Nadjajump, Rooss_24, Sourire, Tajmahal, Wonderstruck en 133 bezoekers