Bokt.nl • Als sociaal zijn lastig is
Pagina 1 van de 1

Als sociaal zijn lastig is

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-04-18 09:24
door moonsparkle
Als ik bij mensen ben die ik ken of als ik 1 op 1 ben ookal is het een vreemde dan zal niemand iets aan me merken. Echter vindt ik het sociale contact opzoeken altijd een soort drempel waar ik overheen moet. Zo wil ik buren vragen om gezamenlijk iets voor de huizen te doen, maar ik kan dan gaan piekeren over het aanbellen en wat ga ik zeggen en wat als ze niet willen :Y) als ik iemand tegen kom die ik herken ontwijk ik meestal het contact, verjaardagen kijk ik vaak tegenop vooral als er mensen komen die ik niet ken, ik durf ook geen mensen privé te bellen op mijn man en ouders na.

Ik snap gewoon niet wat het is want zodra ik het gewoon doe of ergens ben gaat het prima en merkt niemand het op. Ik ben juist degene die denkt ach wat kan je gebeuren? Ik bel gerust naar een radio station, ik regel vaak dingen als bestellingen op het werk, de huurauto op vakantie etc. dus ik begrijp mezelf gewoon niet.

Re: Als sociaal zijn lastig is

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-04-18 09:28
door Sizzle
Extreem herkenbaar.
Echter, het valt te leren. Ik heb met hulp van mensen die het wel goed spontaan kunnen hard geoefend en alhoewel het mijn hobby nooit gaat zijn stap ik tegenwoordig overal op af :j
Ik heb mijn probleem aan vrienden die wel open en spontaan zijn uitgelegd en toen bleken er stapels met trucjes te zijn om te zorgen dat er bijvoorbeerd geen stiltes vallen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-04-18 13:45
door Quir
Hier ook echt enorm herkenbaar. :j

Mensen die ik goed ken geen enkel probleem mee, ook zakelijk gezien weinig problemen meer (al zal ik nog niet zomaar op iemand afstappen, hooguit als ik echt iets concreets heb om over te hebben, maar gewoon koetjes en kalfjes, nope).

Een vreemde bellen vind ik ook heel moeilijk, opnemen weer stuk minder of bij iets heel concreets ook oké. Nu is bellen ook echt extreem vermoeiend voor mij, langer dan 3 minuten is zwaar, problemen met hersenen, concentratie erbij houden is dan moeilijk. Dingen onthouden kan ik ook niet, vaak als ik ophang ben ik meer dan de helft vergeten als ik t niet direct tijdens gesprek op schrijf. Daarom doe ik heel veel via Whatsapp of mail, vaak vraag ik tijdens telefoon gesprek ook of ze dingen via app nog eens willen doorgeven.

Wel gaat het steeds makkelijker als ik het meer en meer doe. En dus hele concrete dingen ook geen problemen (meer). Bedrijf heeft daar ook wel deels in mee geholpen, want daarvoor heel veel via de telefoon en contacten en zo.

Re: Als sociaal zijn lastig is

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-04-18 14:50
door TheNovelist
Ik herken het ook heel erg! Ben ook als de dood voor bellen en opnemen en het aanspreken van mensen die for ik (vrijwel) niet ken. Ook durf ik niet 2x een winkel in te lopen als ik daar net al ben geweest.

Gelukkig weten de meeste van mijn vrienden het wel en houden daar dus rekening mee.

Weet wel dat je je eroverheen kan zetten maar pfoeh dat kan zo lastig zijn. Vooral als mensen die dat allemaal gemakkelijk doen je probleem niet begrijpen en zeggen dat je hiet 'gewoon' moet doen.