Zeer ernstige slaapstoornis, lotgenoten? adviezen?

Moderators: Mjetterd, Polly, Ladybird, Hanmar, Maureen95, Dani, Giolli, ynskek

 
 
Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 105947
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Zeer ernstige slaapstoornis, lotgenoten? adviezen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 19:06

Zijn er hier nog meer mensen met een (zeer) ernstige slaapstoornis?
Ik slaap gemiddeld 2 tot max 3 uur per nacht (en dat is vaak niet aan elkaar). Voordat ik inslaap zijn we sowieso al ruim 2 uur verder.
Tijdens die spaarzame uren dat ik slaap heb ik 9 van de 10 keer een hele heftige en realistische nachtmerrie, waardoor ik volledig in paniek wakker word.
Het duurt dan ook heel lang voor ik dat rotgevoel weer kwijt ben.
Daarnaast doe ik veel tandenknarsen in mijn slaap (en klemmen), praten, huilen, tandenklapperen en met ledematen bewegen.
Het enorme slaapgebrek zorgt ook voor allerlei fysieke klachten, zoals oververmoeidheid, stress, depressie, eetbuien (de stoornis had ik al, maar het ontbreekt me aan energie om er tegen te vechten ;( ), concentratieproblemen, paniekaanvallen, emotioneel zeer prikkelbaar en ik ben niet meer in staat om te werken. Soms val ik letterlijk om van vermoeidheid. Dat is me al een paar keer overkomen en heel eng om mee te maken. Daarbij ben ik al eens zo verkeerd terecht gekomen dat ik hechtingen in mijn hoofd nodig had.

Ik ben hiervoor al naar een slaapcentrum geweest en die constateerden een ernstige inslaap- en doorslaapstoornis, waarbij ik niet in de diepe slaap kom.
Medicatie heeft bij mij geen enkel effect. Ik heb al zoveel geprobeerd, maar niets helpt. Ik heb oa al Citalopram, Oxazepam, Temazepam, Lorazepam, Lormetazepam, Mirtazapine, Quetiapine en nog wat andere dingen geprobeerd. Dat was meestal in combinatie met Topamax tegen de nachtmerries en Fluoxetine tegen de depressies, maar het had allemaal geen enkel effect.
Het zou kunnen dat het bij mij met het verleden te maken heeft, maar ik heb in het verleden daar al oa EMDR voor gehad en voor mijn gevoel had ik dat traject netjes afgesloten en achter me gelaten. Het kan zijn dat onbewust wat staartjes uit het verleden terug zijn gekomen, maar ik kom er maar niet achter wat het is! En opnieuw EMDR volgen is nu ook geen optie omdat ik daarvoor eerst beter moet slapen (hoezo vicieuze cirkel :') ). Ook andere vormen van therapiën zijn momenteel heel belastend omdat ik echt 3 dagen nodig heb om er van bij te komen. Het klinkt allemaal zo makkelijk: volg therapie.. Maar zonder voldoende slaap is dat heel lastig.
Ik heb nu een tweede traject aangevraagd bij het slaap-en waakcentrum. Desnoods ga ik maar een paar dagen intern zodat ze het kunnen observeren, maar ik hoop zo dat er een oplossing komt. Het liefste was ik naar Kempenhaeghe gegaan (De slaapspecialist van Nederland), maar die hebben een patiëntenstop en mijn verzekering vergoed het volgens mij überhaupt niet.

Het is inmiddels al duidelijk dat dit m'n baan gaat kosten..

Zijn er lotgenoten of mensen die dit een beetje herkennen? Het zou heel fijn zijn om eens met anderen hier over te kunnen praten.
Ik ben zo bang dat het oordeel straks is dat ik er maar mee moet leren leven ;(
Laatst bijgewerkt door Cayenne op 08-02-18 19:31, in het totaal 7 keer bewerkt

*\o/* Het kweekseizoen van 2021! Volg jij weer mee? *\o/*
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert


nynke55
Berichten: 5940
Geregistreerd: 14-03-10

Re: Zeer ernstige slaapstoornis, lotgenoten? adviezen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 19:11

Op Discovery is er nu een serie over slaapstoornissen, misschien kun je daar wat ideeen weghalen?

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 105947
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Re: Zeer ernstige slaapstoornis, lotgenoten? adviezen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 19:18

Die serie ken ik niet. Hoe heet het?
Gisteren toevallig wel een documentaire gezien over slaapproblemen (volgens mij bij RTL7?). Maar dat ging over slaapwandelen en andere klachten die niet overeen komen met mijn problemen.

*\o/* Het kweekseizoen van 2021! Volg jij weer mee? *\o/*
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

Melvern
Berichten: 4348
Geregistreerd: 14-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 19:24

Ik slaap ook heel slecht. Heb vori jaar tijdens een opname in het ziekenhuis slaapmedicatie gekregen omdat ik de hele nacht wakker lag en ook overdag niet sliep ( verpleegkundigen gingen het bij elkaar checken omdat ze mij niet geloofden, ik moest toch ooit slapen ). Met de medicatie viel ik snel in slaap maar was dan binnen een uurtje weer wakker en bleef dan ook weer de hele nacht wakker.

Nu heb ik nog steeds slaapmedicatie die helemaal niets doet. Die moet worden afgebouwd en ik ben nu op de quetiapine gezet om te slapen, maar ook dat helpt niet. Heb alleen zwaar en vermoeid gevoel, maar slapen gebeurt nauwelijks. Als ik slaap heb ik ook erge nachtmerries, klem mijn kaken en slaapwandel, het ergste vind ik de slaapverlamming die ik meerdere keren per nacht ervaar. Daardoor durf ik soms ook gewoon niet te slapen. Ik ben dan wakker maar kan me niet bewegen en ik voel en zie daarbij ook allerlei dingen. Ik heb ook psychische problemen die er niet beter opworden.

Er word nu bij mij aandacht aan besteed omdat de verpleging ( van de thuiszorg ) en de andere hulpverleners zien dat ik uitgeput raak en alles verslechterd door de vermoeidheid.

Ik mag maandag weer in gesprek over de medicatie en hoe het gaat. Nou wil ik die medicatie dus ZSM stoppen omdat het niet zulk fijn spul blijkt te zijn en het niet werkt.

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 105947
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 19:27

Quetiapine heb ik ook gehad. Dat is overigens eigenlijk medicatie tegen psychoses, maar schijnt ook te helpen bij slaapproblemen.
Bij mij hielp het niet, maar ik kreeg wel hele enge bijwerkingen zoals beenspieren die op slot gingen waardoor ik midden op de trap stond en met geen mogelijkheid meer naar boven of beneden kon. Of hele heftige trillingen in de benen.
En ik werd er op z'n zachtst gezegd geen aardig persoon van := Mijn man is echt een geweldig persoon dat ie het al zo lang met me vol houd.. :=
Ik wil daarom nu ook geen medicatie meer. Het werkt gewoon echt niet. Het beste was nog de Temazepam in combinatie met Oxazepam, maar na een paar dagen werkte dat ook niet meer. Tenzij ik het in bizar hoge doseringen ging slikken en dat is levensgevaarlijk en wil ik ook niet.

Jij ook heel veel sterkte!

*\o/* Het kweekseizoen van 2021! Volg jij weer mee? *\o/*
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

Moestuin

Berichten: 14091
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Re: Zeer ernstige slaapstoornis, lotgenoten? adviezen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 19:31

Jeetje. En dan klaag ik als ik 3 x per nacht eruit moet om te plassen... Lijkt mij heftig! Ik wou dat ik tips had, maar buiten sporten, warme thee met honing en relaxen voor het slapen kom ik niet...

Je zegt dat je soms omver valt van vermoeidheid. Als je dan bv gaat liggen, kun je dan wel slapen? Slaap je als je mee rijd met de auto?

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 105947
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 19:35

Nee, dat is het rare. Ik kan me echt dodelijk vermoeid voelen tot het punt dat m'n ogen pijn doen, maar slapen gebeurt dan alsnog niet. Of ik slaap 10 minuten en 'schrik' dan ergens wakker van (Joost mag weten waarom) en dan is het meteen gebeurd. Slapen gaat dan echt niet opnieuw lukken. Het is net alsof mijn brein denkt dat slapen niet nodig is, terwijl mijn lichaam er om schreeuwt.

Sporten probeer ik soms, maar zonder energie is dat echt heel moeilijk. Op een goede dag wandel ik wel zoveel mogelijk buiten met de hond, maar daarna ben ik echt uitgeput.
Relaxen voor het slapen gaan is ook nog een moeilijk punt. Onbewust ga ik me inmiddels al 'wapenen' tegen de nacht en nachtmerries en kijk ik er zo enorm tegenop waardoor het slapen nog moeilijker is.

Het vervelende is dat ik me niet kan voorstellen dat ik dit nog jaren vol moet houden. Ik kan me inmiddels echt voorstellen dat mensen hiermee besluiten dat het niet meer hoeft omdat het onmogelijk is om te leven zonder slaap.
(Ik ben overigens niet suïcidaal hoor. Laat dat even heel duidelijk zijn).

*\o/* Het kweekseizoen van 2021! Volg jij weer mee? *\o/*
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

wemkelover

Berichten: 4660
Geregistreerd: 30-09-04
Woonplaats: bolsward, friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 19:41

Ze hebben bij mij niks vast kunnen stellen (zeggen ze). De psygoloog die ik toen had denkt aan Night terrors. Iets heel anders als nachtmerries en meestal komt het bij kinderen voor.
Ik heb daar periodes last van soms een aantal keer per nacht soms maar een keer. Soms een hele poos helemaal niks. Maar goed, ze beweren er niks aan te kunnen doen en ben beetje afgescheept ermee. Leer er maar leven, en er zijn ook periodes dat wel goed gaat.

Ik val in slaap, wordt helemaal hysterisch begin te schreeuwen en om me heen te meppen. Mijn vriend denkt mij wakker te maken omdat ik reageer op hem als hij me weer rustig probeert te krijgen, echter ben ik niet wakker geworden. Ik val vaak meteen weer neer in diepe slaap op mijn kussen en weet volgende dag niks meer van. Dit soms aantal keer per nacht. Of hij krijgt mij daadwerkelijk wel wakker of ik wordt wakker van mijn eigen gegil. En weet dan vaak wat ik wel gezien heb.
Heel mensen die denken te zijn ontvoerd door aliens schijnen eigenlijk gewoon last te hebben van night terrors. Ik zie overgens geen aliens.

Grote broer geboren op 7-7-14
Kleine broer geboren 7-11-18

Melvern
Berichten: 4348
Geregistreerd: 14-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 19:43

De quetiapine heb ik idd voor de slaapproblemen maar ook ivm conversiestoornis. Als het me teveel wordt dan val ik flauw. Daar zou dit ook voor kunnen helpen, maar doet het niet. Ik val juist meer flauw sinds ik het gebruik. Volgens mijn ouders ben ik ook niet te genieten sinds kort.

Temazepam heb ik ook nu nog op hoge dosis en het doet niets meer, nou staat dat middel wel bekend om de gewenning, maar ik kan moeilijk steeds hoger opbouwen. Oxazepam heb ik gehad, maar dat doet bij mij niets. Heb ook zware pijnstilling gehad om in slaap te vallen, maar ook daarbij raak ik snel gewend en moet ik steeds meer en de kans om er afhankelijk van te worden is heel groot.

De nachten duren zo onwijs lang en met psychische isseus kan ik die lange stille nachten niet zo goed handelen.

Jij ook heel veel sterkte, je merkt pas echt wat vermoeidheid doet als je gewoon nooit echt goed slaapt.
Zelfs als ik een keer iets langer slaap, voel ik me helemaal niet beter.

Anna79

Berichten: 2646
Geregistreerd: 30-11-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 19:47

Pffff, wat heftig, ik ben niet zo'n goede slaper en heb slechte periodes maar dat is niks vergeleken bij jou :(:) Wel heb ik, toen ik een hele zware burnout had een hele slechte zware periode gehad. Daar is de ellende ook begonnen (trigger)

Ik vraag mij af hoelang je deze problemen al hebt? Ik heb hier een boek liggen over slaapproblemen waarbij de nadruk gelegd wordt op het inslijten van nieuwe gewoontes wat betreft slaapgedrag. Dat zeg maar je lichaam/brein op een gegeven moment de handelingen gaat herkennen en ook hoe je reageert als je niet kunt slapen. Dat je jezelf als het ware op een gegeven moment conditioneerd wat betreft slapen. Ik vind dit wel een hele interessante invalshoek...

Slik je trouwens ook magnesium? Je lichaam heeft hier veel stress van waardoor je waarschijnlijk een tekort hebt, dit helpt in elk geval om je spieren te ontspannen.

Veel sterkte! Ik weet hoe het is om wanhopig naar slaap te verlangen...

Moestuin

Berichten: 14091
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 19:48

Normaal ben ik niet voor het alternatieve circuit, maar aangezien het reguliere niet helpt denk ik dan aan bachbloesem. Geurtherapie eventueel? Ik denk dat het inderdaad ook een cirkel word. Je krijgt schrik om te slapen dus jou lichaam verdedigd zich tegen de slaap. Wanneer ben je er last van gaan krijgen?

nynke55
Berichten: 5940
Geregistreerd: 14-03-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 19:48

Sorry, het was RTL Z, de waarheid over slaap. Het gaat inderdaad over verschillende slaapproblemen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 19:50

Jeetje Caye -O- ik wist dat je slaapproblemen had maar niet zo heftig :oo

Ik heb ook een slaapstoornis, ik krijg in maart onderzoeken bij de slaappoli. Hier zijn het ook in en doorslaapproblemen, ze vinden hun oorsprong in een depressie. Ik slik door de problemen nu al ruim 2,5 jaar zo'n 3 keer per week citalopram. Dan slaap ik gemiddeld wat langer dan de twee uurtjes die ik meestal slaap. Ik val met citalopram makkelijk in slaap, maar ben gemiddeld wel meerdere keren wakker en val dan niet meer in slaap. Met de citalopram duurt het iets langer voor ik de eerste keer wakker word.

Ik zou de citalopram wel nachtelijks willen slikken, maar dat vinden ik en de huisarts ivm gewenning niet zon goed idee. :n

Geurtherapie etc heb ik allemaal al geprobeerd, werkt niet :\

Cayenne
Crazy Bird Lady en onze Berichtenkampioen!

Berichten: 105947
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-18 19:53

Jeetje Wemke, dat is ook heel heftig!
Het valt me op dat veel mensen worden afgescheept met medicatie of er maar mee moeten leren leven :\
Slaapproblemen worden zo onderschat! En slaap lijkt ook zo vanzelfsprekend, tot het opeens niet meer lukt!

Mijn nachtmerries zijn ook heel levensecht. Zo droomde ik laatst dat ik 's avonds laat de hond ging uitlaten en aangerand werd en mijn man vervolgens werd vermoord. Dit voelde echt zo heftig dat ik helemaal van de kaart was toen ik wakker werd, inclusief huilen en gillen. Dat gevoel raak ik dan ook heel lang niet meer kwijt. Negen van de tien keer herinner ik me de nachtmerries ook gewoon nog. Sommigen keren ook regelmatig terug.

_AAASCHAAA_ Jij ook heel veel sterkte! Opvallend dat jij ook niet te genieten bent met Quetiapine.
Temazepam werkte bij mij in eerste instantie een klein beetje (ik sliep er een uur langer door), maar dat was al snel niet genoeg.
Uiteindelijk kon ik er zelfs zes achter elkaar slikken zonder dat het iets deed (ja, heel onverantwoord, maar als je wilt slapen raak je echt wanhopig). Gelukkig ben ik totaal niet gevoelig voor verslaving en kan ik overal moeiteloos mee stoppen).
Nu slik ik bewust even niets meer omdat ik in maart naar de slaapkliniek moet en dan wil ik dat ze een zo goed mogelijk beeld van het probleem krijgen zonder invloed van medicatie.

Nynke, die heb ik dan idd gezien!

Anna, ik heb dit probleem nu al een paar jaar. In principe ben ik nooit een goede slaper geweest, maar kon ik prima functioneren op 6 uur per nacht. Dat werd steeds minder tot het punt dat ik nu al blij ben met 2.5 uur. Op dit punt zit ik nu al zo'n 2 jaar.

DeMolenhoek, de problemen zijn twee jaar terug geëscaleerd. Ik sliep toen steeds slechter en om toch bezig te zijn ging ik dan maar 's nachts werken om mezelf overdag te ontlasten. (Ik werkte vanuit huis). De werkstress heeft ook zeker meegespeeld in het verhaal, maar dat deed ik vooral mezelf aan (ik ben een perfectionist en gek op mijn werk.) Uiteindelijk sliep ik zo slecht dat ik de werkdruk niet meer aan kon en in mei 2016 echt uitgevallen.
Toen was de hoop nog dat ik beter zou slapen omdat ik even niet werkte, maar inmiddels zijn we dus ruim anderhalf jaar verder en slaap ik nog steeds niet (en ben ook nog geen enkele dag ontspannen geweest. Goh, best confronterend als ik het zo op schrijf).

Jans, jij ook :(:) Citalopram deed bij mij eigenlijk niets. Ik werd er wel wat suffer door, maar slapen ho maar.
Geurtherapie ken ik verder niet, ga ik eens opzoeken!

*\o/* Het kweekseizoen van 2021! Volg jij weer mee? *\o/*
"Alles van waarde is weerloos" ~Lucebert

Anoniem

Re: Zeer ernstige slaapstoornis, lotgenoten? adviezen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 19:59


karuna
Drukke kabouter

Berichten: 33392
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 20:02

Hier nog iemand met slaapproblemen, eerder ook tot spontaan in slaap vallen tijdens het autorijden maar op tijd wakker schrikken gelukkig. Door een strak ritme, luisterboek aan of ontspannende muziek aan, op tijd tv/ipad/telefoon uit. Bed hoofdeinde iets hoger slaapkamer volledig donker en zo geluidsarm mogelijk en indien nodig overdag een dutje doen is het wel verbeterd.

Ik slaap nu redelijk snel in maar schrik wel iedere anderhalf tot twee uur wakker (na iedere remslaap periode) meestal thuis en tegen 4 a half 5 schrik ik vaak weer wakker van iets? Maar gek genoeg val ik tegen 7 vaak weer in slaap. Inmiddels is het tegen 2 wakker schrikken en daarna niet meer slapen aardig onder controle.

Het vreemde is alleen dat ik het alleen thuis heb, op andere locaties slaap ik een stuk beter. Behalve in een zkh dan slaap ik eerste nachten nagenoeg niet. Geen psychische problemen overigens gebruik ook geen medicatie omdat het alleen maar beroerder werd daardoor.

De truc hier is dus, regelmaat in naar bed gaan en op tijd. Luisterboek aan of zen muziekje heel zacht dat vanzelf uitgaat en me vooral niet druk maken over het niet slapen. Ben ik echt te wakker ga ik eruit drink en eet wat en ga weer terug. Weer boekje of muziekje aan en ogen dicht
Laatst bijgewerkt door karuna op 08-02-18 20:05, in het totaal 1 keer bewerkt

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Moestuin

Berichten: 14091
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 20:04

Je kunt een constante geur laten afgeven doormiddel van stoom met een olie erin. Ook eventueel een olie onder de neus wrijven kan helpen. De geur helpt kalmeren en werkt dus ook door als je slaapt. :) Het is maar een kleinigheid maar baat het niet dan schaad het niet.

Rare vraag: Heb je koude voeten als je slaapt?

Babootje

Berichten: 20541
Geregistreerd: 25-06-05
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 20:06

Mijn dochter heeft ook al (vanaf haar kindertijd) slaapstoornissen. Zij heeft ook ADHD. Daarbij heeft ze met periodes last van slaapparalyse. Een conditie waarbij je geest wakker is en je lichaam eigenlijk nog slaapt. Dat gaat ook gepaard met erg enge beetje paranormale dromen. Nu ze inmiddels weet wat het is, is het ook minder eng (gelukkig).

Doordat ze s nachts niet goed slaapt zijn de concentratieproblemen en overprikkeldheid overdag groter.
Medicatie helpt niet goed en nu zijn we al een poosje bezig met neurofeedback.

Tijdens het onderzoek dat hieraan voorafging liet de ECCG zien dat de hersengolf die zorgt voor mentale rust (de alphagolf) bij mijn dochter niet te bekennen waren. Ze kon ze dmv oefeningen ook niet oproepen; soms kwam het een beetje maar was meteen weer weg. Daardoor staan haar hersenen altijd in een "waakstand" en komen ze niet aan rust toe. Daardoor overdag ook altijd moe en ongeconcentreerd.

Bij neurofeedback ga je dit optrainen, zodat je hersenen weer in balans komen. We hebben nu een flink aantal behandelingen gehad en ik moet zeggen dat het zn vruchten afwerpt. Ze slaapt veel beter en staat meer uitgerust op. Dus dat is winst. Er is nog een aantal behandelingen te gaan.
Neurofeedback hoef je maar 1 x te doen. Als de hersenen in balans zijn dan blijft dit zo.

Heeft even geduurd, maar toch. Inmiddels is de sinds lang vermiste merrie terug gevonden. Lang leve bokt!
VERMIST!! KLIK HIER VOOR FOTO

Berdien

Berichten: 62549
Geregistreerd: 19-09-04
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 20:07

Wat ontzettend heftig zeg :\ Ik ben al van slag als ik een nacht niet slaap, ik kan me niet voorstellen hoe het is om gewoon... niet te slapen.

Heb je al gekeken naar mogelijkheden om te ontspannen voor het slapen? Ik kan me voorstellen dat slapen en naar bed gaan zó'n ding worden dat het alleen daarom al niet lukt om in slaap te vallen. Al dan niet in het meer alternatieve circuit? Een flinke borrel lijkt me wat minder handig in combinatie met medicatie := maar wellicht zijn er andere mogelijkheden die ervoor zorgen dat je in ieder geval niet (onbewust) in gevecht gaat tegen het slapen?

"Without you.. Without you the poetry within me is dead."


karuna
Drukke kabouter

Berichten: 33392
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Re: Zeer ernstige slaapstoornis, lotgenoten? adviezen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 20:09

Heb ik gedaan. Ben adhd er en slaap extreem licht, een geluidje en ik ben klaar wakker en gereed voor actie. Maar door juist activiteit afbouwen op tijd en geleerd hebben op bed liggen met ogen dicht is ook rusten heeft het me wel het ergste laten wegnemen. Zou nog steeds graag een nacht normaal doorslapen maar als dat al gebeurd is er vaak wel iets wat me wakker laat schrikken,

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Moestuin

Berichten: 14091
Geregistreerd: 22-01-11
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 20:12

Nu ga ik iets heel raars zeggen, maar helpt seks ook niet? Seks en voornamelijk klaarkomen dan produceren een slaaphormoon :) Verder loopt er hier ook een topic over hoe je dromen kunt sturen. Ik weet de naam niet meer maar misschien kan daarop oefenen er ook voor zorgen dat je de nachtmerries kunt sturen en afzwakken.

Janneke2

Berichten: 17704
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 20:13

...waar ik het beste op sliep was L-carnitine. In de boekjes staat er over dat het je bijnieren ondersteunt en dat je het 'smorgens bij het opstaan moet nemen. (Op zich allemaal waar: bij gezonde personen piekt cortisol rond de klok van 09.00 uur.)

Maar ik heb het regelmatig na een tijd woelen om 03.00 geslikt om daarna in slaap te vallen.

Wat ook erg goed werkt zijn CD's met een muziekje met binaural effect, zodat je brein alfagolven (of theta/ deltagolven) gaat aanmaken.

Envoorbij bepaalde stresslevels worden ssri's gewoon omgezet in stresshormonen...

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 33392
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 20:13

Laatst bijgewerkt door karuna op 08-02-18 20:14, in het totaal 1 keer bewerkt

Geen auto, 100000 euro of een mooie reis maar wél dit prachtige onderschrift
Karuna is een sociaal wat onthande computergebruiker met myopie
En dan ben je opeens weg. Mutsje het is goed zo Dag oude man

Shadow0

Berichten: 42038
Geregistreerd: 04-06-04
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 20:13

Cayenne, ik lees dit bij de Kempenhaeghe: "De opnamestop geldt enkel voor insomnie en niet voor andere primaire slaapstoornissen of voor complexe slaapproblematiek."
https://www.kempenhaeghe.nl/slaapproble ... problemen/

Val jij niet onder de complexe slaapproblematiek? Want het klinkt vrij complex vind ik :\

ElineS
Berichten: 5507
Geregistreerd: 10-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-02-18 20:15

Ik heb zelf geen ervaring met deze mate van niet kunnen slapen, maar ik ken het wel maar al te goed dat je hele lichaam en geest op is en moe. Dat je ogen branden en je lichaam pijn doet van vermoeidheid, maar je alsnog maar wakker ligt en maar wakker ligt. Meerdere dingen in mijn kamer zijn gesneuveld omdat ik dan uit frustratie een kussen van het weg weg smijt of iets... Maar in zo'n mate dat het elke nacht is.. Ik moet er niet aan denken. Verschrikkelijk lijkt me dat.

Je hebt wel gelijk dat men heel makkelijk word afgescheept met medicatie en het daar maar mee moet doen. Ik heb heel veel slapeloze nachten gehad vanwege zenuwpijn. Kreeg er ook wel dingen voor, maar niets hielp en ja, dan houd het op. Dan moet je het zelf doen.

Ik ben ook niet zo van het alternatieve, normaal.. Maar gezien regulier voor jouw nog niets heeft betekend, is daar naar kijken misschien een optie? Baad het niet, dan schaad het niet.

Acupunctuur word weleens ingezet bij slapeloosheid. Soms in combinatie met Chinese kruiden. Maar een kruidentherapie op zichzelf kan misschien ook helpen.

Citaat:
Wat kan acupunctuur doen?
In de acupunctuur worden slaapproblemen gezien als een verstoring van ons natuurlijke ritme. Dat ritme wordt gevormd door twee energieën: actie (yang) en rust (yin). In het yin-yang-symbool is te zien hoe deze energieën vloeiend in elkaar overgaan. Ook in ons dagpatroon is dat te zien: we staan op en worden actief. In de loop van de dag, worden we rustiger. Zo bereiden we ons voor op onze nachtrust. Dit natuurlijke ritme raakt in ons drukke bestaan makkelijk verstoord. Met een acupunctuurbehandeling wordt deze natuurlijke energiebalans hersteld. Het tekort aan yin-energie wordt aangevuld of het teveel aan yang-energie wordt afgevoerd. Ook zal de acupuncturist met u praten over uw leef-, eet- en slaappatroon. Indien nodig zal hij aanvullende adviezen geven. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Uw acupuncturist vertelt u hier meer over.
https://www.acupunctuur.nl/blog/slaapproblemen

Misschien een keer een intake doen bij een homeopaat? Wie weet kan die helpen. Hypnose schijnt ook te kunnen worden ingezet bij slaapproblemen.

In ieder geval heel veel sterkte.. Ik kan me niet voorstellen hoe het is om met zo weinig slaap te moeten functioneren.. Lijkt me behoorlijk zwaar.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: -Namiro-, ComscoreBot, dasalijn, inge_romeo, pretty, saarie, Sanet en 29 bezoekers