Erg pijnlijke en tintelende handen/armen

Moderators: Giolli, Hanmar, Mjetterd, xingridx, Ladybird, ynskek, Dani, Polly

 
 
sander_lotte

Berichten: 1578
Geregistreerd: 29-10-06
Woonplaats: Zutendaal(België)

Erg pijnlijke en tintelende handen/armen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-17 15:22

Hallo allemaal,

Ik wil graag mijn verhaal hier ook eens doen, ik loop er al meer dan 2 maanden mee rond en ik word stilaan gek. De onderzoeken zijn nog steeds lopende maar ik hou het haast niet meer.

In januari ben ik op een dag tintelende handen beginnen krijgen. Ik zat op mijn werk aan mijn bureau en het viel me plots op dat ik een slapend gevoel had in mijn handen (rechts feller dan links). Op zich niets ergs, maar het gevoel kwam en ging steeds weer. Na enkele dagen is dat tintelende gevoel eigenlijk permanent geworden, en het begon zelfs een beetje pijn te doen. Op dat moment (toen waren we een 2-3 weken verder) heb ik besloten om ermee naar de dokter te gaan.

De huisarts heeft mij wat onderzocht en hij had wel enkele vage vermoedens, maar hij wou eigenlijk niets uitspreken zolang er geen onderzoeken gedaan werden. Hij zei dat hij mijn nek wou laten onderzoeken omdat ik dat gevoel en pijn in beide handen heb, dus is het waarschijnlijk dat er iets in mijn nek is.

Eerst heb ik een afspraak moeten maken voor een scan van mijn nek, die scan heb ik vorige dinsdag (14/3) pas gekregen wegens lange wachtlijsten. In die periode dat ik aan het wachten was op de scan is de pijn ook alleen maar erger geworden, ik kreeg vaak het soort pijn dat je voelt in de seconde voordat je een kramp krijgt. Als ik een vuist maak met mijn hand voelt dat heel vreemd, alsof ik heel opgezwollen vingers heb die vol vocht zitten en haast gaan ontploffen, maar je ziet werkelijk niets aan mijn hand.
Uit de scan is gebleken dat er lichte artrose te zien was, maar niets zorgwekkend wat zulke pijn kan veroorzaken. De huisdokter wou vervolgens een echo van mijn nek, dat ging gelukkig wat sneller, die echo heb ik afgelopen dinsdag gehad. De dokter zag duidelijk dat op sommige momenten de bloedtoevoer naar mijn armen afgesneden wordt en ik dus ook geen polsslag meer heb op dat moment. Dat zou het tintelende gevoel kunnen veroorzaken, maar dat zou in principe die felle pijn niet kunnen geven.

Nu wil de dokter dat ik een EMG laat maken van mijn arm, om te kijken of er iets met de zenuwen is. Die EMG heb ik aanstaande maandag, ik hoop dat ik daar de uitslag snel van heb.

Ik begin zo een gevoel te krijgen dat ik in een straatje zonder einde kom, en die pijn wordt elke dag erger en erger. Mijn handen/armen doen 24/7 pijn in combinatie met dat tintelende gevoel, dat is dan een zeurende pijn, maar soms komt daar een echte stekende pijn bij. Soms komt die stekende pijn op een willekeurig moment, maar met druk zetten is het helemaal feest. Bijvoorbeeld mijn handen wassen vind ik al verschrikkelijk, dan kan je je ook voorstellen hoe het voelt om mijn kinderen op te tillen... Het papflesje schudden vraag ik aan mijn vriend als hij thuis is, net als een potje babyvoeding openen. Het lukt me wel, maar het doet zo veel pijn dat ik het aan iemand anders vraag als dat mogelijk is.

Ik durf ook tegen niemand te zeggen wat ik heb, want ik vind het zelf zo dom klinken... "ik heb pijn aan mijn handen en armen"... Je ziet ook niets aan mij of aan mijn handen/armen, dus ik voel me bijna een komediant. Maar ik weet echt niet hoe het verder moet. Als die pijn zo blijft doorgaan kan ik binnenkort mijn werk niet meer uitoefenen want zelfs typen of de muis vasthouden doet pijn in mijn hand en arm. Ik ben bij mijn huisarts in tranen uitgebarsten omdat ik het niet meer hou, en hij heeft me zwaardere pijnstillers gegeven, maar ik word daar heel duizelig van en dat vind ik ook maar eng.

Even wat randinformatie waarvan ik niet weet of het belangrijk is of niet: ik ben rugpatiënt, ik heb artrose in mijn onderrug (tussen L4 en L5) maar die pijn is onder controle, dit heeft een 8-tal jaar geleden voor veel problemen gezorgd. Ik heb ook hyperlaxiteit, volgens de reumatoloog is dat de oorzaak van mijn rugprobleem, in combinatie met te zwakke spieren die dus niets kunnen opvangen. Verder zitten mijn rug en nek eigenlijk altijd wel geblokkeerd, mijn fysiotherapeut begrijpt niet hoe ik elke keer weer zo vast kan zitten. Mijn vriend wil me soms masseren, maar zelfs kleine aanrakingen op de verkeerde spieren kunnen enorm veel pijn doen. (mijn vriend is sportmasseur, maar hij probeer bij mij wat zachter te doen)

Ik verwacht niet dat jullie gaan kunnen zeggen wat ik heb, maar ik wou allereerst even mijn ei kwijt en stiekem hoop ik dat er toch iemand is die het herkent...

In ieder geval bedankt om dit te lezen!

Groetjes
Lotte


rien10
Berichten: 13037
Geregistreerd: 01-06-10

Re: Erg pijnlijke en tintelende handen/armen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 15:29

Ik herken het. En daar ga je niet blij van worden ;( Ik had hetzelfde. Diagnose: nek hernia.

Dan het goede nieuws; ik ben er helemaal van af. Dat heeft wel een tijd geduurd, maar ik kan alkes weer.

sander_lotte

Berichten: 1578
Geregistreerd: 29-10-06
Woonplaats: Zutendaal(België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-17 15:41

Rien10: Daar heb ik ook al aan gedacht, maar moest dat niet te zien zijn op de scan? (MRI-NMR) Ik meen mij te herinneren dat mijn huisarts vorige week bij het resultaat van de scan zei "er is niets te zien van een hernia".

Ik dacht nu even dat maandag op die EMG wel zeker iets te zien zal zijn van een hernia (als die er is), maar de EMG die maandag gemaakt zal worden is volgens mij ook niet van mijn nek, ik moest van mijn huisarts vragen om een EMG van de linkerarm. De linkerarm omdat daar die bloedtoevoer het ergste wordt afgesneden, hoewel ik rechts meer pijn heb.

Eerlijk gezegd hoop ik dat ze zeggen "een joekel van een hernia", dan weet ik tenminste wat ik heb! Had jij precies dezelfde klachten?
Het is wel heel goed dat je van je klachten verlost bent!

Ik kan werkelijk huilen momenteel, het is niet zo dat de pijn zo erg is dat ik niet meer weet waar te kruipen van de pijn, maar ik word echt gek van het feit dat ik 24/7 pijn heb. Die tintelingen zijn vervelend, maar die pijn dat is onbeschrijflijk... En stil liggen doet niets aan de pijn, het is echt voortdurend, alleen met kracht zetten en sommige willekeurige momenten wordt het wel échte stekende pijn.

Gianti

Berichten: 10902
Geregistreerd: 17-03-10
Woonplaats: Almere

Re: Erg pijnlijke en tintelende handen/armen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 15:54

Op mri moet een hernia zeker ook wel zien zijn..

Ik wil je gewoon even heel erg een knuffel geven :(:)

Gianti fotografie - http://Www.gianti-fotografie.nl - online basis fotografie cursus - PB voor info!
glamour&beauty: http://www.instagram.com/gianti_photography
Honden&paarden: http://Www.instagram.com/gianti_fotografie

Kentaro

Berichten: 17391
Geregistreerd: 06-04-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 15:58


Aanvaard wat je niet veranderen kan, maar verander dat wat je niet aanvaarden kan

Mam, voor altijd in mijn gedachten!!! 30-09-1947 - 23-12-2015

sander_lotte

Berichten: 1578
Geregistreerd: 29-10-06
Woonplaats: Zutendaal(België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-17 16:07

Kentaro schreef:


Hier heb ik zelf ook al aan gedacht, maar de huisarts vond het toch gek dat het op precies hetzelfde moment in beide handen/armen is begonnen. Ik weet nu niet of hij hier niet aan denkt, hij zei dat hij geen voorbarige uitspraken wou doen.

Als het dit zou zijn, moest dit niet gezien zijn op de scan? Of zou zoiets te zien zijn op een EMG?
Ik heb wel geen pijnlijk gevoel in de handpalm, dat staat wel omschreven als symptoom, als ik mijn handen stil hou heb ik vooral pijn op de bovenkant van mijn hand, mijn pols en mijn onderarm. Soms trekt de pijn ook door naar mijn elleboog en bovenarm.
Ik heb ook enkele weken veel pijn gehad in mijn pink en ringvinger, maar die pijn is nu niet meer zo uitgesproken. Bij een carpaal tunnelsyndroom wordt ook gezegd dat dit in de eerste 3 vingers is en net niet aan de pink en ringvinger, vandaar dat ik toch twijfel of het dat wel zou zijn.

Gianti

Berichten: 10902
Geregistreerd: 17-03-10
Woonplaats: Almere

Re: Erg pijnlijke en tintelende handen/armen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 16:09

De pinkzijde van van ringvinger en ringvinger doen er niet aan mee idd :) die zenuw loopt anders

Gianti fotografie - http://Www.gianti-fotografie.nl - online basis fotografie cursus - PB voor info!
glamour&beauty: http://www.instagram.com/gianti_photography
Honden&paarden: http://Www.instagram.com/gianti_fotografie

Selka

Berichten: 8460
Geregistreerd: 15-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 16:13

Ik heb carpaal tunnel syndroom en beknelde zenuwen in schouders door verkeerde slaaphouding. Jouw klachten komen mij heel erg bekend voor!

Carpaal tunnel heb ik spuiten voor gehad in beide handen maar dat was hel en heeft weinig geholpen. Zo heb ik 3 dagen mijn handen niet kunnen gebruiken.. Echt niet grappig. Ook moest ik 2x terugkomen omdat ze de spuiten er niet in kregen. Omdat ik dit niet nog een keer wilde loop ik sindsdien met de klachten.

Beknelde zenuwen zijn weg dankzij fysio en nieuwe slaaphouding. Ik heb nachtenlang vastgebonden gelegen maar gelukkig voor een goed doel :') Als het geen hernia is dan zou ik de fysio zeker aan willen raden!

Selma, Ca$h Cow, e pluribus unum

sander_lotte

Berichten: 1578
Geregistreerd: 29-10-06
Woonplaats: Zutendaal(België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-17 16:17

@ Selka: op internet lees ik overal dat een operatie bij 90% van de gevallen toch wel succesvol is, waarom opereren ze bij jou dan niet?

Fysio is inderdaad een mogelijkheid, dat zei mijn huisarts ook, maar hij wil dat nu absoluut nog niet omdat hij zegt dat fysiotherapie de pijnklachten net erger kan maken zolang we niet precies weten wat er scheelt.

Je zegt trouwens ook "sindsdien loop ik met de klachten", hoe doe je dat? Op dit moment loop ik er al iets meer dan 2 maanden mee, maar de pijn wordt elke dag erger. Ik weet echt niet hoe ik dit nog een maand zou kunnen volhouden.

Anoniem

Re: Erg pijnlijke en tintelende handen/armen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 16:28

Wat vreselijk naar, niet alleen de klachten maar ook de onzekerheid...
Ik heb geen ervaring met echte nek/rugklachten, maar ben wel een jaar uitgeschakeld geweest doordat ik een muisarm had/RSI aan beide armen. De klachten kwamen erg overeen met die van jou; tintelende en jeukende handen/armen en pijnscheuten als ik alleen maar een kopje thee optilde. Ik weet niet of dat bij jou een een factor kan zijn?
Uiteindelijk is dit overgegaan door minder te computeren, mijn laptop te vervangen door een goed ingesteld desktop met computer, beeldscherm, toetsenbord, mui-pen en stoel op de juiste hoogte en chiropractie als behandeling voor de klachten. Doordat ik in een verkeerde houding computerde stonden mijn spieren in handen, armen, schouders en nek continu gespannen waardoor alles op slot sprong.

Waarschijnlijk is jouw probleem een stuk ingewikkelder dan een simpele muisarm, maar omdat je het over computerwerk hebt wilde ik het toch even melden. Misschien dat het iets helpt. :)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 16:28

Ik heb afgelopen dinsdag injecties gekregen voor mijn carpaal tunnel syndroom. Ik kreeg eerst alleen rechts wat last maar een week later begon links ook mee te doen. De uitspraak van je huisarts over het tegelijk ontstaan in beide handen vind ik dan ook niet helemaal kloppen...

Selka

Berichten: 8460
Geregistreerd: 15-10-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 16:39

Omdat ik daar nog niet om gevraagd heb. Sinds die spuiten zo mislukt zijn heb ik het niet meer aangekaart. Mijn moeder heeft een erg nare ervaring met opereren en zo lang ik niet continue kapot ga van de pijn blijf ik er liever mee lopen.

Sowieso heb ik een erg hoge pijngrens en daarbij is het bij mij niet continue meer sinds de beknelde zenuwen zijn opgelost. Soms zijn mijn handen zo erg dat ik mijn brein moet vertellen ze dicht te houden als ik iets draag want dan voel ik niks meer behalve steken. Dan vloek ik een keer of 10 en hoop dat het snel over is.

amoj, bij mij is het ook vrijwel tegelijk ontstaan. De ene hand is alleen wel wat slechter dan de andere.

Selma, Ca$h Cow, e pluribus unum

BigOne
Berichten: 37167
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Erg pijnlijke en tintelende handen/armen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 16:45

Je zegt dat het lijkt alsof je handen heel dik zijn en je denkt dat de pijn niet van verminderde bloedtoevoer kan komen, ik denk het wel. Heb je in de winter je handen wel eens zo ontzettend koud gehad en wanneer je dan weer in de warmte komt gaan de bloedvaatjes weer iets open en dat doet ontzettend pijn, misschien lijkt het hier wel op. Ik hoop dat ze iets vinden want het lijkt me verschrikkelijk.

We live in a time where intelligent people are being silenced so that stupid people won’t be offended.

Kentaro

Berichten: 17391
Geregistreerd: 06-04-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 16:45

Mócht het dit zijn en je laat je eraan opereren, wil ik je echt adviseren naar een gespecialiseerde kliniek in handen/polsen te gaan!!!
Zelf ook geen goede ervaring met een regulier ziekenhuis, maar diverse super positieve ervaringen vernomen van mensen die bij een gespecialiseerde kliniek hiervoor geweest zijn!

Aanvaard wat je niet veranderen kan, maar verander dat wat je niet aanvaarden kan

Mam, voor altijd in mijn gedachten!!! 30-09-1947 - 23-12-2015

Anoniem

Re: Erg pijnlijke en tintelende handen/armen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 16:49

Wat vervelend selke! Ik heb me afgelopen tijd ingelezen en kreeg een link dat ze het eventueel ook kunnen laseren. De spuiten werken voor mij nu, maar mocht het snel terug komen wil ik dat proberen, misschien ook iets voor jou?

Ja, inderdaad, rechts was/is bij mij een stuk erger dan links. Rechts was 90% van de tijd last, links 'maar' 50.

sander_lotte

Berichten: 1578
Geregistreerd: 29-10-06
Woonplaats: Zutendaal(België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-17 17:01

xyzutu2: daar heb ik inderdaad ook al aan gedacht... Hoe zijn ze daar bij jou achter gekomen?
Ik gebruik enkel een computer op mijn werk (van dinsdag tot vrijdag van 8u30 tot 16u45), thuis heb ik geen tijd om een computer erbij te nemen, daar doe ik alles snel op mijn telefoon.
Ik weet het niet hoor of mijn probleem ingewikkelder is, ik weet op dit moment enkel dat ik constant pijn heb.

@ Amoj: Ik weet niet of de uitspraak van mijn huisarts niet klopt, het is wel zo dat het tintelende gevoel bij mij perfect op hetzelfde moment is begonnen in beide armen en handen. Ik denk dat hij vooral bedoelde dat dat toch wel apart is, maar zoals ik al zei, hij heeft niet gezegd "nee dat kan niet", hij zei dat hij geen voorbarige uitspraken wou doen. Ik weet dus niet wat er allemaal door zijn hoofd ging op dat moment, misschien dacht hij wel dat dat toch een mogelijkheid is... :o

@ Selka: Ah ok, op die manier, dan begrijp ik het zeker wel.
Mijn gynaecoloog heeft mij vorige maand nog gezegd dat ik toch wel tegen een stootje kan, gelet op mijn 2 zware zwangerschappen en bevallingen. Het is dus niet zo dat ik een lage pijngrens heb, ik kan best wel wat verdragen vind ik zelf.
Wat je zegt van die steken en dat je je brein dan echt moet overtuigen van je handen dicht te houden als je iets draagt, dat komt mij ook wel héél erg bekend voor. Die steken gaan dan ook pas weer weg als ik datgene wat ik vast had los laat.
Ik heb dus wel continue pijn, of ik nu iets doe of als ik in de zetel tv aan het kijken ben of in bed lig, en dat is net hetgene waar ik zo gek van word.

Dat carpaal tunnelsyndroom, hoe komen ze tot die diagnose? Is dat op een MRI te zien? Of op zo een EMG? Als ik jullie omschrijvingen hier lees, ga ik toch wel meer twijfelen...

@ Kentaro: bedankt voor de tip! Dit hou ik zeker in het achterhoofd!

@ Bigone: Dat gevoel ken ik inderdaad, dat doet ook pijn, maar dat is niet de pijn die ik nu heb. Nu heb ik eerder een gevoel van een kneuzing, al is het niet steeds dezelfde plaats die "gekneusd" aanvoelt. Vaak zijn het ook echte steken, maar dat is eerder het gevoel van een mes dat door je hand of arm ramt op 1 specifieke plaats.

Sannens
Berichten: 1355
Geregistreerd: 20-08-13
Woonplaats: Arnhem

Re: Erg pijnlijke en tintelende handen/armen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 17:04

Ikzelf vind Carpaal Tunnel syndroom echt totaal niet passen bij het beeld dat je benoemd. Het feit dat het inderdaad bij beide armen tegelijk plaatsvind, maar ook dat de pijn bovenop de hand, pols en arm zit. Dit is niet passend bij CTS.

Een CTS diagnosticeren ze officieel op basis van de klachten. Ze kunnen die stroompjes gebruiken (EMG), maar een afwijkende EMG is niet per se nodig om CTS te kunnen diagnosticeren.

Bokker31
Berichten: 155
Geregistreerd: 16-04-07
Woonplaats: Enschede

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 17:06

Hoe oud zijn je kinderen? Sommige vrouwen krijgen dit na de zwangerschap. Hield je toen ook vocht vast?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 17:12

De diagnose muisarm was bij mij vooral omdat er geen andere reden te verzinnen was en ik de pijn/spanning ook toe voelde nemen als ik bijvoorbeeld mijn vingers boven de toetsen of het muisvlakje liet zweven. Tijdens heet computeren deed alles pijn en in het dagelijks leven had ik denk ik 'restpijn'; ik had geen pijn omdat een theekopje ineens te zwaar was ;) maar omdat ik dit op probeerde te tillen met spieren die compleet overspannen waren door het computeren.
De chiropractor kon ook niet de diagnose 'muisarm/RSI' stellen, maar stelde wel vast dat de spieren in mijn schouders en nek zo hard waren dat ze ze in het begin niet eens mocht masseren, dat deed al teveel pijn. Ook waren mijn polsbeentjes verkleefd, wat waarschijnlijk kwam doordat de pezen continu aangespannen waren tijdens het computeren. Ook als je geen toets intypt, laat je je hand namelijk boven het toetsenbord 'zweven' waardoor je spieren geen seconde rust krijgen.
De echte muisarm is hier gelukkig verdwenen, maar nog steeds krijg ik tintelende armen/handen als ik te lang in een verkeerde houding computer (gelukkig niet heel pijnlijk meer omdat ik die waarschuwing nu serieus neem), maar die houden dan ook met gemak nog een paar weken aan.

Selka

Berichten: 8460
Geregistreerd: 15-10-09

Re: Erg pijnlijke en tintelende handen/armen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 17:19

Lastig! Ik moet er niet aan denken om die pijn continue te hebben. Kunnen ze tussentijds geen pijnmedicatie voorschrijven?

amoj, bedankt voor de tip! Ik ga er eens naar kijken :)

Selma, Ca$h Cow, e pluribus unum

sander_lotte

Berichten: 1578
Geregistreerd: 29-10-06
Woonplaats: Zutendaal(België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-17 17:22

@ Sannens: dank je voor de uitleg!

@ hessie31: mijn dochters zijn 2 jaar (07/02/2015) en 10 maanden (23/05/2016). Ik hield toen wel vocht vast, maar niet echt uitgesproken veel, het was vooral in mijn voeten. Bij mijn tweede zwangerschap ben ik ook maar 3 kg bijgekomen terwijl mijn dochter 4,305 kg woog.

@ xyzutu2: Momenteel vind ik overal overeenkomsten, maar dat is ook niet zo moeilijk gezien ik sowieso altijd pijn heb, zelfs als ik stil in bed lig, dus inderdaad voel ik ook pijn als ik mijn handen boven de toetsen laat zweven enz.

@ Selka: ja ik heb pijnmedicatie gekregen, maar als ik dat neem word ik zo duizelig dat ik met momenten even iets moet vastnemen omdat ik anders omval. Ik probeer dat dus ook te beperken, want ik weet niet wat dat geeft als ik met de auto rij...

Janneke2

Berichten: 20922
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 19:27

.
Laatst bijgewerkt door Janneke2 op 23-03-17 19:30, in het totaal 1 keer bewerkt

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Janneke2

Berichten: 20922
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 19:28

sander_lotte schreef:
Kentaro schreef:


Hier heb ik zelf ook al aan gedacht, maar de huisarts vond het toch gek dat het op precies hetzelfde moment in beide handen/armen is begonnen. Ik weet nu niet of hij hier niet aan denkt, hij zei dat hij geen voorbarige uitspraken wou doen.

Als het dit zou zijn, moest dit niet gezien zijn op de scan? Of zou zoiets te zien zijn op een EMG?


Ik heb begrip voor het vraagteken: 'hoe kan het dat beide handen tegelijk zeer gaan doen...?'

Carpaal tunnel syndroom is vaak een peesontsteking in die pezen die beeldschermwerkers veel belasten.
Zou jij dubbelhandig beeldscherm werk doen, lijkt het mij een serieuze mogelijkheid.

Maar tekort schiegende doorbloeding is een andere bevinding.

Sterkte!![/quote]

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

_Alarm_wlkp

Berichten: 2507
Geregistreerd: 14-04-09

Re: Erg pijnlijke en tintelende handen/armen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-17 19:40

Wacht de EMG af.

Ik heb jaren ziekenhuis in en uit gelopen, alle testen die er bestonden moeten doorstaan.
Zeurende pijn, steken/kramp, tintelingen.
Uiteindelijk bleek het Thoracic Outlet Syndrome te zijn aan beide armen, waarvan rechts het ergste.

Ik had naderhand ook cöördinatieproblemen, 20% kracht rechts en 40% kracht links, 3 gevoelloze vingers.
Ik heb hier 3j mee rond gelopen voor ze wisten wat het was.
Kracht is een beetje beter maar de gevoelloze vingers blijven, coördinatie moet ik echt op trainen.
En met krachttraining heel veel terug goed gekregen, heeft me veel pijn gekost om doorheen te komen maar nu echt wel de profijten van.

Ben ook rugpatiënt, reumapatiënt maar dit staat er allemaal los van :)

sander_lotte

Berichten: 1578
Geregistreerd: 29-10-06
Woonplaats: Zutendaal(België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-17 12:10

@ Janneke2: Dank je!
Dubbelhandig beeldschermwerk? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Met rechts doe ik meer omdat ik ook met de muis veel werk, ik typ wel met beide handen en als er iets links van me ligt neem ik dat ook met links (een brief, mijn glas water,...).

Ik weet ook niet of het feit dat mijn aders worden afgesneden in mijn nek iets te maken heeft met die pijn in mijn handen/armen. Het is misschien toevallig dat ik die tintelingen heb (door die tekort schietende doorbloeding) en daarnaast ook nog die felle pijnen...
Ik weet niet meer wat ik moet denken! -O-

@ Alarm_wlkp: Pff wat verschrikkelijk zeg, 3 jaar?!?

Ben je zeker dat je rug- en reumaproblemen hier niets mee te maken hebben?
Kan het niet allemaal ergens met elkaar te maken hebben?

Als je mijn rugprobleem bekijkt in de onderrug, hyperlaxiteit is op zich geen ziekte, dat is gewoon overbeweeglijk zijn, maar doordat die hyperlaxiteit ook in mijn rug zit én daarnaast mijn spieren in mijn rug te zwak zijn en de spieren dus niets kunnen opvangen, is die tussenwervelschijf te erg beginnen wegslijten, wat voor die problemen en een kleine hernia heeft gezorgd.

Maar los daarvan, wat vervelend dat je die gevoelloze vingers blijft hebben. Heb je nu ook nog steeds zoveel pijn?

Ik ben vooral bang dat ik mijn leven verder zou moeten met voortdurende pijn. Ik ben 27 jaar dus ik hoop dat ik nog zeker 50 jaar mee kan, en ik zie het niet zitten om nog 50 jaar met zoveel pijn door het leven te gaan. Ik heb 2 kleine kindjes (10 maanden en 2 jaar), en ik wil met mijn kinderen kunnen spelen en niet moeten zeggen "sorry meisjes, mama kan niet meedoen want mama heeft te veel pijn".
Daarnaast heb ik ook nog 2 pony's die ik wil houden. Ik wil zelf de stallen (pijnloos) blijven uitmesten, hen borstelen en rijden, dat zijn dingen die nu zo ontzettend pijn doen.

Ik zal de EMG afwachten, ik hoop dat hier iets duidelijk op te vinden is...
Ik word er moedeloos van. Ik kan echt wel pijn verdragen, maar dit is om gek van te worden, ik zou liever nog een paar keer bevallen in plaats van deze pijn. (en ik heb geen fijne bevallingen gehad, dokters hebben even schrik gehad voor mijn leven)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anouk94, Bo_Y, Daannvd92, GoogleAdsense, manonutjuh, Mitchall, Saskia89, YandexBot en 34 bezoekers