Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Moderators: ynskek, Ladybird, Maureen95, Dani, Giolli, Hanmar, Mjetterd

 
 
Melvern
Berichten: 4354
Geregistreerd: 14-02-05

Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-17 09:54

Hoi allemaal,

Heel graag wil ik vragen of iemand dit herkent. Zelf begin ik een beetje hopeloos te raken.

Het begon allemaal een paar jaar geleden. Ik werd midden in de nacht wakker met een onvoorstelbare pijn. Wist niet waar ik het zoeken moest. Ben toen naar de spoedeisende hulp geweest en die zeiden toen gal of nietstenen. Thuis zei de huisarts buikgriep :\ Andere medicatie gekregen en de aanval ging weg. Poos later weer opnieuw een aanval met veel pijn. Er is toen urine onderzocht en een ct scan gemaakt. Alles goed alleen bloed in de urine. Toen ging de pijn nog steeds met pieken en dalen.

begin april dit jaar begon het weer van voren af aan. Nachtenlang was ik wakker van afschuwelijke pijn. Vaak blaasontsteking en altijd bloed in de urine. Er is toen een echo gemaakt en die was prima. Toch bleven de aanvallen dus er zou een nieuwe scan ingepland worden met contrast. Die zou maandagmiddag plaats vinden. Maandagochtend trok ik het niet meer van de pijn en ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Meteen weer een echo en mijn nier was gezwollen. Die middag de ct scan gehad en het was duidelijk mis. Er zat een vernauwing en de steen zat hartstikke vast. ik werd opgenomen met hoge pijnstilling en spierontspanners. Dinsdagavond ben ik geopereerd omdat het niet ging en de steen geen beweging liet zien. Ik werd wakker met katheters, helaas liep de katheter van mijn nier naar mijn blaas niet goed en die gaf veel ongemak dat het verwijderd is. Na een weekje mocht ik naar huis.

Sindsdien heb ik bijna elke dag pijn in mijn rechter flank. Ik werk bij de post, breng pakketten en ga vaak jankend mijn route over omdat ik niet weet waar ik het zoeken moet. Een paar weken geleden had ik een nierbekkenontsteking en een paar weken later weer antibiotica omdat er nog steeds of alweer een infectie zat. Ondertussen heb ik een ct scan gehad ( paar maandjes na de operatie ) waar 2 kleine steentjes te zien waren, maar die kunnen de pijn volgens de uroloog niet veroorzaken. De echo van een paar weken geleden was goed. Toch heb ik nog steeds zoveel pijn dat ik vaak morfine moet nemen en nog komt de pijn er door heen. Bij onderzoeken wordt ik niet goed van de pijn. Mijn rug aanraken doet zo'n pijn dat ik er beroerd van wordt. Maandag heb ik een scan gehad en er was niets accuuts te zien, maandag krijg ik de volledige uitslag van de uroloog.

Ik ben bang dat er weer niets gevonden wordt. Iets moet toch die pijn veroorzaken. Ondertussen voel ik me bezwaard om weer contact op te nemen met de huisarts/uroloog.

Het voelt exact als de pijn van een nierbekkenontsteking/niersteen en er is wel altijd bloed te vinden in mijn urine. Toch blijkt alles altijd goed. Heeft iemand enig idee/ervaring?


janne19
Berichten: 16432
Geregistreerd: 12-12-04

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 10:14

Wat ontzettend vervelend voor je
Dat er niets gevonden wordt betekent niet dat er niks is. Neem iemand mee die stevig in de schoenen staat en laat je niet naar huis sturen met het is niks, misschien kan je naar een andere specialist?
Ik vind het erg zorgelijk klinken sterkte ermee

Marit

Berichten: 8830
Geregistreerd: 10-04-09
Woonplaats: Velserbroek

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 10:19

Oei.. bloed in je urine is toch wel een duidelijke aanwijzing dat er iets mis is. Voel je astjeblieft niet bezwaard, als jij pijn hebt is er iets mis. Of anderen iets kunnen vinden of niet. Desnoods sta je honderd keer voor die deur.

Kun je misschien eens langs bij een andere uroloog/specialist? Bij een wat gespecialiseerder ziekenhuis? Wie weet hoe ze het daar bekijken.Melvern
Berichten: 4354
Geregistreerd: 14-02-05

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-17 10:29

Het kan ook bijna niet ''niets'' zijn. Die pijn is zo afschuwelijk dat moet van iets komen. Aan de vernauwing is ook niets gedaan verder en de spoedarts zei dat hier misschien naar gekeken moest worden maar mijn uroloog zegt weer dat als er geen stuwing te zien is, het geen problemen geeft en de echo en scan geeft dat niet aan.

Ik loop in zwolle in het ziekenhuis en heb hier nu 2 urologen gehad die scans maakten en met me besproken en een andere ( spoedarts ) heeft me geopereerd. Man hoe vaak ik al wel niet op de spoedeisende hulp heb gezeten is niet meer te tellen.

Ik zou eens kunnen informeren als het maandag niet duidelijk wordt, of ik naar een specialist oid kan. Ben doodsbang voor de uitslag van de scan, als er niets uitkomt wat moet ik dan. Dit is niet iets wat ik me kan verbeelden oid denk ik. Ik viel/val ook regelmatig flauw van de pijn en de huisarts gaf psychische problemen als oorzaak van het flauwvallen. Zelf zie ik dit niet zo maar ik ben wel bang dat alles op psychisch gegooid wordt. Ik ben bekend met een eetstoornis, psychisch is er dus wel iets op te merken maar die pijn en daarbij beroerd worden/flauwvallen heb ik nooit gehad. Allemaal pas sinds de operatie in Juni.

Liselot

Berichten: 31833
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 10:35

Vraag eens of het nierstuwing zou kunnen zijn. Ik had in mijn zwangerschap soortgelijke klachten en dat bleek nierstuwing. Je nier kan niet goed legen, het nierbekken verwijd en dat geeft enorm veel pijn.

T 18-11-15 <3 A 9-8-19 <3
http://www.LiselotKamphuis.nl FOTOGRAAF: Bruiloften, Newborn en workshops!

JorineV
Berichten: 965
Geregistreerd: 05-11-15
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 10:43

Jeetje TS, wat moet dat verschrikkelijk zijn! Vraag idd om een andere arts of second opinion en ga desnoods opnieuw naar de SEH. Zelfs al zou de oorzaak psychisch zijn, er gaat lichamelijk echt iets heel erg mis en daar hoor jij gewoon mee geholpen te worden. Laat je niet afschepen, veel beterschap gewenst!

Melvern
Berichten: 4354
Geregistreerd: 14-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-17 10:52

Bedankt allemaal, het doet me goed te horen dat het serieus genomen wordt omdat ik er zelf steeds meer aan ga twijfelen.

Op de scan of echo zou stuwing te zien moeten zijn maar dat is nu niet zo. in juni was dit wel het geval. Het voelt wel gewoon hetzelfde en de uroloog opperde dat het ook nog van iets anders kan komen omdat er niet alleen nieren in de buik liggen. Dat snap ik. Maar de pijn is exact als met de nierstenen en nierbekkenontsteking, ook blijft er bloed in mijn urine te vinden, dat is al jaren zo.

Het is ook vooral heel lastig omdat de aanvallen komen en gaan. 'S ochtends voel ik me prima en ga werken. Halverwege komt de pijn en weet ik niet hoe ik het vol moet houden. Moet ook volgende week naar de arboarts omdat ik me heb moeten ziek melden van mijn werk. Als de pijn erg is kan ik echt niet met de bus rijden en als ik aan het werk ben kan ik geen pijnstilling nemen omdat ik daar suf van wordt en dan nog sneller onderuit ga.

Ik ben al ontelbaar vaak bij de spoedeisende hulp geweest en daar pakken ze altijd de scans en echobeelden erbij. De uroloog wordt dan er wel bijgeroepen maar vaak komt het op hetzelfde neer. Ik krijg een spuit diclofenac en dat neemt de scherpe pijn snel weg en dan kan ik weer gaan. Even later begint hetzelfde liedje weer opnieuw.

Liselot

Berichten: 31833
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 10:58

Aan welke kant heb je last? Ebt de pijn weg als je op je tegenovergestelde zij gaat liggen?

T 18-11-15 <3 A 9-8-19 <3
http://www.LiselotKamphuis.nl FOTOGRAAF: Bruiloften, Newborn en workshops!

Melvern
Berichten: 4354
Geregistreerd: 14-02-05

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-17 11:02

Rechts heb ik last. Liggen helpt helaas niet. Ik weet me geen houding aan te nemen. Wel is liggen op de rechterkant niet te doen maar liggen op links doet ook pijn omdat mijn rechterzij dan inbuigt zeg maar. ik blijf de stekende pijn hebben. Bukken doet ook pijn, uitrekken, diep inademen. Straalt door naar onderbuik en rechterbeen.

Liselot

Berichten: 31833
Geregistreerd: 18-06-01
Woonplaats: Almelo

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 11:03

Jeetje wat heftig zeg! Bel anders je zorgverzekering even op of zij je kunnen helpen aan een second opinion in een ander ziekenhuis. Dat wil ook nog wel eens helpen

T 18-11-15 <3 A 9-8-19 <3
http://www.LiselotKamphuis.nl FOTOGRAAF: Bruiloften, Newborn en workshops!

Melvern
Berichten: 4354
Geregistreerd: 14-02-05

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-17 11:05

Dat zou ik kunnen proberen. Dankjewel, ik ga daar straks eens naar informeren.

Janneke2

Berichten: 18203
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 11:17

...en ik zat nog even in een andere richting te denken.
Ik ga het nadrukkelijk niet op psychisch gooien, maar mogelijk dat je eetstoornis er somehow mee te maken heeft. Wellicht heb je bijvoorbeeld een tekort aan serotonine waardoor jij meer pijn voelt dan een (excusez le mot) ""gewoon"" mens - en mogelijk zouden jouw nieren en blaas zeer gebaat zijn bij onderzoek van jouw pH in speeksel, urine en ontlasting, etc.
Een orthomoleculaire arts kan dit voor jou uitzoeken.
(Geen verwijsbrief nodig, google even op 'mbog'.)

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

detos240
Berichten: 394
Geregistreerd: 21-08-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 11:24

Jeetje wat heftig! Hoop snel dat je wat duidelijkheid krijgt! En denk erom Jij zeurt niet hoor! Jij voelt die pijn toch? Blijven heengaan! En anders een ander ziekenhuis of eentje die hier zeer gespecialiseerd in is!

Melvern
Berichten: 4354
Geregistreerd: 14-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-17 11:30

Het zou kunnen en ik ga er zeker verder naar kijken. Of het op dit punt anders is weet ik niet maar normaal heb ik een hele hoge pijngrens en kan ik heel veel hebben. Ook met de pijn van nu werk ik nog wel volop. Natuurlijk zou het kunnen dat op mijn nieren en blaas ik meer pijn voel en dat wil ik graag bekijken. Urine onderzoek wordt nu bijna wekelijks gedaan omdat ik bij pijn meteen urine moet inleveren. heb nooit gehoord dat PH hierin afwijkend was. maar bedankt voor je tip, ik ga googlen!

Dat mijn eetstoornis ermee te maken heeft geloof ik ook zeker. Door uitdroging en verkeerd dieet is het waarschijnlijk begonnen en nu is mijn eten en drinken acceptabel maar het probleem is niet 123 verholpen. Ook is het nog niet goed te noemen, het zal er dus bijna zeker mee te maken hebben.

Dank je wel Detos240. Ik krijg soms wel het gevoel dat ik te vaak kom en dat ze het al hebben onderzocht en er is niets. Toch wil ik wel blijven gaan omdat ik met die pijn nier door kan/wil.

mysa

Berichten: 8822
Geregistreerd: 14-07-07
Woonplaats: Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 11:42

Die pijngrens en eetstoornis hebben volgens mij weinig met elkaar te maken. De stuwing, waar Liselot over spreekt klinkt dan aannemelijker. Kan zijn dat dat speelt tijdens een aanval en daarbuiten nieten dat ze daarom niets zien. Sterkte, nierpijn is gruwelijk. 2x kortdurend gehad en je weet inderdaad niet waar je het zoeken moet. (mijn arme opa had cystine-stenen, heeft twintig jaar pijn gehad. Was de eerste in Nederland bij wie een nier is weggehaald)

zonnebloem18

Berichten: 23991
Geregistreerd: 10-06-04
Woonplaats: Assen

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 11:47

Je hebt het er over dat je eten en drinken nu acceptabel is, maar wat is acceptabel drinken in jou geval? Maakt het verschil als je minimaal 2 liter drinkt op een dag?

♥10 april 2014 is ons kleine wondertje Lotte geboren.♥

Janneke2

Berichten: 18203
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 11:49

mysa schreef:
Die pijngrens en eetstoornis hebben volgens mij weinig met elkaar te maken. De stuwing, waar Liselot over spreekt klinkt dan aannemelijker.


Zo wil ik niet denken.
Ik ben het met iedereen eens dat stuwing, versmalling etc.etc. onderdeel van het probleem kunnen zijn - maar TS heeft onverklaarbaar veel pijn. (= Oordeel van de specialist "ik zie wel iets, maar ""een normaal mens"" heeft hier geen morfine voor nodig").

Een eetstoornis kan tekorten opleveren, die bijvoorbeeld de pijngrens beïnvloeden.
OF daar bij TS sprake van is, geen idee, daar is de vakman/ vrouw voor.
Maar deze mogelijkheid bestaat, daar ging het mij om.
(En ook andere mogelijke "achtergebleven sporen", vitamine/ mineralen tekorten zijn mogelijk - maar 'vraag het aan de deskundige!')
Laatst bijgewerkt door Janneke2 op 12-01-17 11:52, in het totaal 1 keer bewerkt

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

Quir

Berichten: 16756
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Zweden

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 11:50

mysa schreef:
Die pijngrens en eetstoornis hebben volgens mij weinig met elkaar te maken. De stuwing, waar Liselot over spreekt klinkt dan aannemelijker. Kan zijn dat dat speelt tijdens een aanval en daarbuiten nieten dat ze daarom niets zien. Sterkte, nierpijn is gruwelijk. 2x kortdurend gehad en je weet inderdaad niet waar je het zoeken moet. (mijn arme opa had cystine-stenen, heeft twintig jaar pijn gehad. Was de eerste in Nederland bij wie een nier is weggehaald)


Pijngrens en psychische problemen hebben zeker wel een verband met elkaar. Bij psychische problemen is er vaak een te kort aan serotonine, als je te laat serotonine gehalte hebt, neemt de pijngrens af en wordt je gevoeliger voor pijn. Vooral darmen, nieren en blaas zijn daar heel gevoelig voor. Vaak bij pds wordt er om die reden een anti-depressiva gegeven. Dan stijgt het serotonine gehalte en daalt de gevoeligheid voor pijn.

Bloed in de urine betekend ook lang niet altijd heel veel. Bij zeer grote hoeveelheden (de urine echt rood is) moet er onderzoek gedaan worden, maar ook als er (pijn)klachten zijn. Bij meer dan de helft van de mensen die bloed in de urine hebben, wordt geen oorzaak gevonden. Echter betekend dat niet dat er niets aan de hand is.

Heb Zelf ook lange tijd in dat traject gezeten, veel bloed in de urine. Echter had ik verder geen (pijn)klachten.

Hoe is jouw bloeddruk TS?

Sannens
Berichten: 1341
Geregistreerd: 20-08-13
Woonplaats: Arnhem

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 12:02

Even een toevallige casus die ik gister op de poli urologie heb gezien. Dit was een man, met ook pijn in de flank, en ook bloed in de urine. Deze man was als eerste gediagnosticeerd met Nierbekkenontsteking en daarna met een nieuwe blaasontsteking. De medicatie hielp maar eventjes.

Op de spoedeisende hulp hebben ze uiteindelijk verder gekeken en bleek dat de man een lekkende blinde darm had die dus ook ontstoken was. Deze blindedarm lag bij de man heel erg naar beneden, waardoor de klachten vooral in de onderbuik ter hoogte van de blaas te voelen waren. De blindedarm kan ook juist meer richting de rug liggen, waardoor je klachten misschien meer in de rug gevoeld worden.

Aan de hand van je klachten beschrijving zou het psoasfenomeen ook aanwezig kunnen zijn. Dit is irritatie van een spier die langs je blinde darm loopt, waardoor dit ook weer op je blinde darm kan wijzen. Dus een vraag aan jou: Is er al naar je blinde darm gekeken.

mysa

Berichten: 8822
Geregistreerd: 14-07-07
Woonplaats: Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 12:03

Okay, jullie zullen het misschien beter weten. Ik ben een beetje allergisch geworden voor dergelijke uitspraken nadat ik lang geleden ziek werd en dat op eetstoornis/psyche werd gegooid terwijl mijn darmen vol met zweren en abcessen bleken te zitten. Maar dan nog: nierpijn is echt verschrikkelijk, en als het dat is, dan is welke pijngrens dan ook, daar niet tegen bestand.

Janneke2

Berichten: 18203
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 12:31

mysa schreef:
Okay, jullie zullen het misschien beter weten. Ik ben een beetje allergisch geworden voor dergelijke uitspraken nadat ik lang geleden ziek werd en dat op eetstoornis/psyche werd gegooid terwijl mijn darmen vol met zweren en abcessen bleken te zitten. Maar dan nog: nierpijn is echt verschrikkelijk, en als het dat is, dan is welke pijngrens dan ook, daar niet tegen bestand.

"....om te krijsen!!!"
Letterlijk en figuurlijk!!!
Vreselijk als je lichaam zo'n pijn heeft, ik denk ook dat je dan terecht weinig eet en belabberd verteert - en dat het dan op psychisch gegooid wordt!

Ik snap donders goed dat je daar allergisch van wordt!

(...en gesteld dat iemand in goede handen is: dan vind ik dat psyche en lichaam intens samenhangen en elkaar nadrukkelijk beïnvloeden. Daarbij ging het mj om de lichamelijke klachten die een eetstoornis veroorzaakt.)
Laatst bijgewerkt door Janneke2 op 12-01-17 12:43, in het totaal 1 keer bewerkt

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

gohya

Berichten: 32990
Geregistreerd: 25-03-07
Woonplaats: Ermelo.

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 12:35

Kunnen het niet de bijnieren zijn TS? of is daar ook al naar gekeken?

FB Groep Second Chance.

Melvern
Berichten: 4354
Geregistreerd: 14-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-17 12:43

Ik geloof zeker dat de pijngrens veranderen kan door een psychisch probleem. Ik sluit dat ook absoluut niet uit. Toch zeiden ze me in het ziekenhuis dat ze mij onwijs hard vonden omdat ik nergens om vraag, niet zeur en nauwelijks pijn aangeef ondanks dat ik er toen bijna aan onderdoor ging en ook flauwval. Ik kan best veel hebben en meld me bijna nooit ziek maar met die pijn in mij zij kan ik werkelijk niets, kan het niet omschrijven maar het is afschuwelijk en ik kan me niets ergers bedenken dan deze pijn.

Het drinken is wel zeker meer dan 2 liter maar vooral water. ik let hier wel op omdat ik heel snel uitgedroogd ben en meteen hoofdpijn krijg. Wanneer ik minder drink voel ik dat wel in mijn nieren en zien ze dat bij het urine onderzoek ook meteen.

Naar mijn blinde darm is nooit gekeken. Het is elke keer duidelijk dat er nierstenen aanwezig zijn maar een paar maand terug heel klein en echt in de nier, daar kon de pijn niet van komen. Naar mijn blindedarm is niet gekeken omdat het tot nu toe wel altijd naar de nier leidde. Mijn bloeddruk was maandag 107/62 wel met een hartslag van 138 maar daar ben ik mee bekend, is normaal.

ik vind het ook frustrerend dat zodra ze weten van mijn eetstoornis er sneller vanuit wordt gegaan dat het psychisch is. Maar daarintegen weet ik dat bij een eetprobleem ( verstoord dieet en weinig drinken ) nierstenen en andere orgaanproblemen wel kunnen komen, dus in deze wel belangrijk om mee te nemen.

De morfine heb ik in het ziekenhuis gekregen met toen buscopan via infuus en diclofenac. Daarmee was de pijn toen niet onder controle te houden waardoor ik geopereerd ben. Nu pak ik diclofenac en als dat niet helpt heb ik oxicodon die ik alleen neem bij extreme pijn. Ziekenhuis en huisarts geven me veel pijnstilling maar komen verder niet met iets. Als ik bel wordt er meteen gezegd ''neem maar extra pijnstilling en als het niet werkt kan ik komen en krijg ik daar alsnog pijnstilling. Dat gaat telkens zo. Of wanneer er een infectie zit ( meerdere keren per maand ) krijg ik een kuurtje erbij mee. Maar het schiet natuurlijk niet op zo.

Melvern
Berichten: 4354
Geregistreerd: 14-02-05

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-01-17 12:44

Bijnieren weet ik eigenlijk niet. lijkt me dat ze daar bij de ct-scan dan toch ook naar kijken

Quir

Berichten: 16756
Geregistreerd: 13-07-05
Woonplaats: Zweden

Re: Afschuwelijke flankpijn/geen duidelijke oorzaak

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-01-17 12:57

Bloeddruk is netjes, bij een hoge bloeddruk kan er namelijk ook bloed in de urine terecht komen.

Als je een pijn aanval hebt, wil je dan liefst zo stil mogelijk zitten of juist bewegen?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Sakura789 en 28 bezoekers