Pijnlijke spieren/gewrichten

Moderators: Mjetterd, Sica, Dani, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar

 
 
DanielleB

Berichten: 5172
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: in friesland

Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-16 10:00

Ik denk dat ik maandag toch maar naar dokter moet, ik wil het zelf eigenlijk niet toegeven maar het klopt gewoon niet..

Ik heb al jaren dat ik zo ineens heel erg kramp in mijn tenen kan krijgen, dat houdt wel een half uur aan en lig dan ook echt rollend over de grond van de pijn (gelukkig is dat al weer een tijdje terug dat ik dat gehad heb).

Sinds paar weken kan ik vanuit het niks zo ineens last krijgen van mijn pols/knie, onderbeen, hele arm... Dit is geen spierpijn maar echt een zeurende pijn die soms een half uur kan blijven, soms maar paar minute.

Eind vorige week had ik mijn paard aan de dubbele longe, het vasthouden van de zweep en de longeerlijn werd me gewoon pijnlijk in mijn handen/armen :7

*edit: gisteravond ging ik met onze honden wandelen (4). Luisteren wel redelijk goed aan de riem, af en toe een kleine correctie. Na een kwartier kon ik geen riem meer in mijn rechterhand houden want dan kreeg ik een zeurende pijn van mijn pols tot mijn schouder. Dus toen alle honden maar links laten lopen om de pijn iets te verzachten. Thuis ging het pas weer wat over.

Ik wil altijd maar denken dat ik mijzelf aanstel, maar dit is vast niet goed.
Misschien is het iets heel simpels, maar daarvoor zal ik toch echt maar naar dokter moeten.
Vervelende vind ik alleen, het is niet echt duidelijk aan te wijzen en is ook niet de hele dag aanwezig.

Ik was gewoon wel benieuwd naar de ervaringen van anderen die dit misschien ook gehad hebben of evt tips om dingen te onderzoeken oid

Norma: M2 + 3 en B + 5, Bastygo: L2 + 8 en B + 0, Xaphyre - dame: L1 + 11, Stal Liano's Douwe: Z1 + 8


secricible

Berichten: 23407
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 10:13

Ik herken dit en volgens mijn HA was het carpaal tunnelsyndroom. Ik heb het bijvoorbeeld als ik getennist heb. Ik kan niet lang kracht houden op het racket bij een slag en heb daar nog dagen lang last van, dat ik bewegingen als flesjes openen (iets vast knijpen in de hand) niet kan.
Longeren met 2 lijnen kan ik ook niet, inderdaad het vasthouden van zowel de zweep als een lijn in de hand is niet mogelijk. Als ik met 1 longe longeer kan ik de zweep met de lussen in de ene hand houden en de andere hand gebruiken voor de longeerlijn die ik dan vasthoudt als de teugels. Eventueel kan ik dan met mijn zweephand ondersteunen als ik een keer kracht moet zetten.

"what is the bravest thing you've ever said?" asked the boy
"Help" said the horse

DanielleB

Berichten: 5172
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: in friesland

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-16 10:19

Fijn dat je het wel herkent. Ik heb alleen wel helaas overal dat gevoel. Kan in mijn knie zijn, been, voet maar inderdaad ook wel in mijn armen/polsen (beide kanten overigens, maar rechts erger heb ik het idee).

Wordt er bij jou wat aan gedaan of niet?

Norma: M2 + 3 en B + 5, Bastygo: L2 + 8 en B + 0, Xaphyre - dame: L1 + 11, Stal Liano's Douwe: Z1 + 8

secricible

Berichten: 23407
Geregistreerd: 07-07-04
Woonplaats: Maasbommel

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 10:21

bij mij wordt er niks aan gedaan. Ik rijd geen paard meer en tennis doe ik niet structureel. Ik merk wel dat de klachten toenemen, nu ook 's ochtends bijvoorbeeld vaak als ik wakker wordt dat mijn halve hand slaapt, pink en ringvinger. Dat schijnt ook te horen bij CTS.
Als je het in je hele lichaam hebt lijkt het toch wat anders. Eventueel zou je een keer kunnen laten controleren op vitamine en magnesium?

"what is the bravest thing you've ever said?" asked the boy
"Help" said the horse

Daantjuh88

Berichten: 1571
Geregistreerd: 13-08-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 10:24

Herkenbaar. Ik heb ook soms uit het niks ineens ergens pijn. Ik ben er een paar jaar terug voor naar de huisarts geweest, bloedprikken en onderzoeken gehad, maar niks gevonden. Heb ook altijd snel spierpijn en bepaalde dingen doe ik gewoon ook niet meer. o.a. fietsen is echt een ramp, heb er de kracht gewoon niet voor, vooral voor langere stukken. Een tijd geleden 8 km moeten fietsen met een straf windje, heb huilend op de fiets gezeten omdat mijn benen zo'n pijn deden. Dus verder als 5 km ga ik niet meer fietsen. Mijn huisarts gooit altijd alles onder de noemer stress, terwijl ik niet echt bepaald veel stress ervaar. (weinig werkdruk, gewoon leuke baan waar ik zelf mijn werk over de week mag inplannen, thuis alles op rij etc)

Longeren is inderdaad zo'n voorbeeld waarbij ik niet en de lijn en de zweep in 1 hand kan hebben. Paarden die zwaar op de hand zijn begin ik niet eens aan om te rijden, gewoonweg teveel pijn na die tijd. Stro / vlas en voer help ik wel mee laden, maar ga ze niet opgooien. dan kan ik een week mijn schouders niet gebruiken. Naja, allemaal van die onbenulligheden wat eigenlijk normaal moet zijn voor iemand van 28 maar die ik gewoon niet meer kan/wil doen. Ben op advies van dokter 2x in de week naar de sportschool gegaan, met als resultaat dat ik alleen maar vermoeider werd en soms de trap bijna niet meer op kon komen. Wandel nu wel wat vaker met de honden en werk meer rond/op het erf, dan maar geen afgetraind lijf :')

DanielleB

Berichten: 5172
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: in friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-16 10:25

Ja ik moet voor maandag toch maar even een afspraak maken. Had al eens gevraagd om gewoon even een algehele bloedonderzoek omdat ik ook wel snel ontstekingen heb en snel niet fit ben, maar hij vond dat ik eerst maar op spreekuur moest komen. Dat heb ik dus nog niet gedaan, maar ben bang dat er toch geen andere keus is.

Vind het alleen last omdat er niks 'tastbaars' is qua pijn, daarom wel fijn om van mensen te horen hoe of wat, dan heb ik misschien iets meer achtergrond voor ik naar dokter ga

Norma: M2 + 3 en B + 5, Bastygo: L2 + 8 en B + 0, Xaphyre - dame: L1 + 11, Stal Liano's Douwe: Z1 + 8

woofie
Berichten: 2147
Geregistreerd: 06-09-04
Woonplaats: vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:16

Herkenbaar! vooral het wisselende karakter is erg vervelend!!Ben zelf inmiddels zowel bij een neuroloog als bij een reumatoloog geweest, heb alle denkbare bloedonderzoeken gehad en er zijn verschillende foto's gemaakt maar er komt, behalve lichte artrose niks concreets uit
Afgelopen maand een ontsteking in mijn buik gehad, week lang op enkel vloeibaar voedsel geleefd, ging over gelukkig, vervolgens ontsteking in elleboog, nu weer erg pijnlijke nek en schouder....Zeer pijnlijke steken in mijn hoofd, komt van achter uit de nek en trekt door tot achter mijn oog. Houd een paar seconden aan om vervolgens te verdwijnen maar kan ook zo maar een aantal keren achtereen gebeuren.
Het meest erge vind ik wel dat ik momenteel niet op mijn kleinzoon durf te passen, moet er niet aan denken dat ik dat manneke laat vallen, want naast de pijn ervaar ik ook krachtverlies.
Heb lyme gehad inmiddels een aantal jaar geleden, en voor mijn gevoel hebben deze klachten hiermee te maken maar de Neuroloog houd vol dat het geen lyme meer kan zijn omdat ik hiervoor een antibiotica kuur heb gehad. Moest de restverschijnselen, als die er al echt waren, zien als een litteken van lyme.

*leer van gisteren- droom van morgen-leef vandaag*

DanielleB

Berichten: 5172
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: in friesland

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-16 11:21

Fijn om te weten dat ik niet de enige ben... Voelt toch wat beter en teken dat ik me echt niet aanstel.

Dat lijkt me inderdaad vreselijk, dat er gewoon niks uit komt.. Daar ben ik ook bang voor. Daardoor heb ik steeds het idee, wat heft het voor zin om naar de huisarts te gaan, maar je weet natuurlijk nooit.

Och jeetje, hoe oud is je kleinzoon?

Ik heb vaak zweetklierontstekingen, eind zomer ineens vanuit het niks een ontstoken vinger wat total 8 weken heeft geduurd voor het een beetje onder controle was (antibotica gehad, ze hebben het open gesneden, een schimmelkuur gehad)

Norma: M2 + 3 en B + 5, Bastygo: L2 + 8 en B + 0, Xaphyre - dame: L1 + 11, Stal Liano's Douwe: Z1 + 8

woofie
Berichten: 2147
Geregistreerd: 06-09-04
Woonplaats: vaassen

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:27

mijn kleinzoon is 1 jaar....ik paste twee dagen in de week op maar dat durf ik dus nu echt niet aan.
Heb in de supermarkt wel eens dat ik de mand met boodschappen moet laten vallen vanwege plotse pijn...dat kun je niet hebben als je een kind optilt

*leer van gisteren- droom van morgen-leef vandaag*

melody7

Berichten: 13369
Geregistreerd: 16-02-11
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:34

Ik heb deze klachten (en nog veel meer) ook door Lyme. Bij mij houd het meestal de rest van de dag/nacht aan, maar het kan ook ineens weer verdwenen zijn. Soms heeft het een aanleiding zoals teveel gelopen of paardrijden maar vaker komt het vanuit niks. Ik heb zowel zenuwpijn, gewrichtspijn als spierpijn die ineens opzetten en dat wisselt elkaar af. Een bepaalde pijn, ik gok dat dat de zenuwen zijn werkt echt een soort van verlammend. Dat heb ik het meest in mijn armen/schouders en dan kan ik daar eigenlijk niks mee. Krampen heb ik ook veel gehad, eigenlijk altijd in mijn linker voet + kuit, of alleen in mijn grote teen. Dat heb ik sinds ik in behandeling ben gelukkig niet meer gehad. Dat duurde bij mij in het begin ook vrij lang, later wist ik waar ik moest duwen/trekken om het eruit te krijgen.

Ik liet inderdaad ook vaak dingen vallen omdat mijn vingers gewoon niet meer wilde, of mijn elleboog schiet op slot, stekende arm etc. Heel onhandig.. Daarmee oppassen zou ik ook niet durven :(:)

Het lastige is dat Lyme erg moeilijk te testen is in Nederland, die testen zijn maar 20% betrouwbaar dus ik zou eerst eens gewoon langs de dokter gaan en andere dingen uitsluiten. Als je meer klachten krijgt of het blijft onduidelijk waar het vandaan komt zou ik proberen Lyme via Duitsland uit of in te sluiten.

Edit, heb even alle reacties gelezen. Bij mij ook heel snel ontstekingen. Eigenlijk elk wondje, maar ook in gewrichten. Soms kan ik het bloed zien kloppen in mijn vingers..

Hoe lang is dit al bezig, heb je nog meer klachten en heb je misschien een rare huiduitslag gehad? Dat laatste hoeft niet, maar als je dat hebt gehad kan dat wijzen op Lyme.

Mijn cavia's volgen? Dat kan! Facebook: Guinea Pigs Adventures Dagelijks op instagram: Klik
http://www.caviabox.nl voor verrijking en gezonde snacks voor cavia's!

_Dingetje_

Berichten: 636
Geregistreerd: 11-06-12

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-16 11:51

Na zelf jaren lang gedokterd te hebben met zelfde klachten ben ik bij de chiropractor terecht gekomen, had ik dit maar 17 jaar eerder geweten, dan was een carpaaltunnelsyndroom operatie mij bespaard gebleven en een boel zware medicaties ook.
Heb momenteel 5 behandelingen gehad en heb geen silversplints meer, geen bril en het belangrijkste nog, ben zo goed als van mijn klachten af.

Pownie Dressuur B+5 L+8 Vaardigheid L+3

DanielleB

Berichten: 5172
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: in friesland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-16 11:53

Ik heb toen ik kleiner was wel een teek in mijn arm gehad, heeft mijn moeder verwijdert maar volgens mij nooit een rode kring oid gehad.

Ook als klein kind ziekte van Pfeiffer gehad en een of andere bacterie die een vriendinnetje mee had genomen uit het buitenland.

Ik ben al wel vanaf eind pubertijd ofzo altijd snel moe, weekenden lig ik eigenlijk ook niet later dan 12u in mijn bed, veel slaap nodig, weinig zin in dingen; moet ik me af en toe echt even toe zetten, heb "simpel" kantoorwerk maar na 2 van de 4 dagen werken ben ik al bijna kapot, en dus de klachten van pijn ineens in een spier/gewricht. Kramp in mijn tenen heb ik gelukkig nu al bijna een jaar ofzo niet zo erg meer maar als ik dat had lag ik huilend op de bank.

Norma: M2 + 3 en B + 5, Bastygo: L2 + 8 en B + 0, Xaphyre - dame: L1 + 11, Stal Liano's Douwe: Z1 + 8

Janneke2

Berichten: 16527
Geregistreerd: 28-02-13
Woonplaats: Ergens in Drenthe

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 09:53

Ik hoor belletjes rinkelen!

Wacht eerst even de huisarts af, heeft hij/zij geen concrete ideeën, kun je waarschijnlijk goed worden geholpen door een PNI therapeut.

[o]

Je suis Charlie - comme tout le monde.

(...en BAH wat is dit onderschrift actueel. )

DanielleB

Berichten: 5172
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: in friesland

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-16 10:08

Dank voor de tip

Norma: M2 + 3 en B + 5, Bastygo: L2 + 8 en B + 0, Xaphyre - dame: L1 + 11, Stal Liano's Douwe: Z1 + 8

smileydees
Berichten: 1682
Geregistreerd: 03-03-11
Woonplaats: in het westen v/h land

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 10:12

Fibromyalgie?

Tinker Kwiny
Sindy
Now I am a warrior!
- demi lovato-

Bizzybijtje

Berichten: 23337
Geregistreerd: 28-02-06
Woonplaats: Dromenland

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 13:10

DanielleB schreef:
Ik heb toen ik kleiner was wel een teek in mijn arm gehad, heeft mijn moeder verwijdert maar volgens mij nooit een rode kring oid gehad.

Ook als klein kind ziekte van Pfeiffer gehad en een of andere bacterie die een vriendinnetje mee had genomen uit het buitenland.

Ik ben al wel vanaf eind pubertijd ofzo altijd snel moe, weekenden lig ik eigenlijk ook niet later dan 12u in mijn bed, veel slaap nodig, weinig zin in dingen; moet ik me af en toe echt even toe zetten, heb "simpel" kantoorwerk maar na 2 van de 4 dagen werken ben ik al bijna kapot, en dus de klachten van pijn ineens in een spier/gewricht. Kramp in mijn tenen heb ik gelukkig nu al bijna een jaar ofzo niet zo erg meer maar als ik dat had lag ik huilend op de bank.


Rode kring is niet nodig om Lyme te krijgen :) Laat jezelf daar in ieder geval zeker op controleren.

If you like pina coladas
And getting songs stuck in your head

Maanlicht

Berichten: 6230
Geregistreerd: 30-07-07
Woonplaats: Hilversum

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 13:16

Ik herken het wel, alleen in mindere mate dan dat jij het hebt. Vooral vaak in mijn armen en benen. Ook vaak mijn pols. Een heel zeurderig, beurs gevoel wat na een tijd weer weg gaat. Maar heel vervelend. Mijn bloed is onderzocht maar niets gevonden.

DanielleB

Berichten: 5172
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: in friesland

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-16 13:33

even gezocht en dit zou een lijst moeten zijn met symptomen van mensen met lyme:
Ik kan me herkenenn in nummer: 0,4,5,7,18,19,20,21,22,23,26,34,37,45,46,47,
Maargoed, daarom hoeft het geen lyme te zijn natuurlijk

0. Tekenbeet?
1. Uitslag of andere huidafwijkingen ter plaatse van de tekenbeet (zoals een EM)
2. Huiduitslag op andere plaatsen
3. Haaruitval
4. Onverklaarbare temperatuur-verhoging, koorts
5. Onverklaarbare koude rillingen
6. Onverklaarbare transpiratie, nachtelijke zweetaanvallen
7. Ernstige vermoeidheid (vgl CVS)
8. Frequente infecties (o.a. sinusitis, luchtweginfecties)
9. Klierzwelling (hals, oksels, liezen)
10. Pijnlijke keel
11. Kortademigheid, hoesten
12. Toegenomen intolerantie voor alcohol, kater
13. Maagklachten, buikpijn
14. Verlies van eetlust
15. Veranderde stoelgang (obstipatie, diarree)
16. Onverklaarbare gewichtsverandering > 3 kg
17. Hartkloppingen , overslaan van het hart
18. Pijn in de borstkas, ribben
19. Pijn en/ of zwelling in gewrichten
20. Pijn in (aanhechting van) spieren en pezen (vgl fibromyalgie)
21. Stijfheid in de nek, kraken van de nek
22. Stijfheid van gewrichten en/of rug
23. Hoofdpijn
24. Tintelingen, dove plekken, plaatselijk branderige of stekende pijn
25. Spiertrekkingen in het gezicht of elders
26. Spierkrampen, restless legs
27. Onverklaarbaar trillen of schokken
28. Halfzijdige gezichtsverlamming (Bell’se parese)
29. Zwelling rond de ogen
30. Dubbelzien, tunnelzien, moeite met scherp zien
31. Overgevoeligheid voor licht
32. Pijn of jeuk in oren
33. Oorsuizen, zoemen of fluiten
34. Overgevoeligheid voor geluiden
35. Duizeligheid, evenwichtstoornis, toegenomen reisziekte
36. Licht in het hoofd, problemen met staan/ lopen
37. Stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, woede-uitbarstingen
38. Somberheid en/of angstigheid, piekeren
39. Problemen met slapen (te weinig, te veel), vermoeid wakker
40. Verwardheid, moeite een gedachtespoor vast te houden
41. Moeite met concentratie, nieuwe informatie begrijpen, begrijpend lezen
42. Vergeetachtigheid, slecht korte-termijn geheugen
43. Oriëntatie problemen (verdwalen, dingen kwijt raken)
44. Problemen met spreken (woorden vinden, verkeerde woorden zeggen, stotteren, slecht articuleren)
45. Geïrriteerde blaas, niet kunnen ophouden van urine of juist moeilijk kunnen plassen.
46. Seksuele functiestoornis, verminderde zin in seks
47. Pijn in de onderbuik
48. Alleen mannen: Pijn in de zaadballen
49. Alleen vrouwen: Melkuitvloed uit de borst (galactorrhea)
50. Alleen vrouwen: Onverklaarde onregelmatige menstruatie

Norma: M2 + 3 en B + 5, Bastygo: L2 + 8 en B + 0, Xaphyre - dame: L1 + 11, Stal Liano's Douwe: Z1 + 8

Maanlicht

Berichten: 6230
Geregistreerd: 30-07-07
Woonplaats: Hilversum

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 13:34

Grappig, die heb ik allemaal precies ook! Maar hier geen lyme

DanielleB

Berichten: 5172
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: in friesland

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-16 13:36

is er bij jou verder nog iets aan gedaan of onderzocht of alleen bloedafname en dat is het?

Norma: M2 + 3 en B + 5, Bastygo: L2 + 8 en B + 0, Xaphyre - dame: L1 + 11, Stal Liano's Douwe: Z1 + 8

bigone
Berichten: 31683
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 13:41

Het kan Lyme zijn, kind van mij heeft op haar 10e laatste tekenbeet gehad, na 8 jaar plots zeer ziek. Geen borrelia in haar bloed te vinden maar wel het dna van dit kreng. Een teken dat ze ooit er mee in aanraking was gekomen, lang verhaal kort te maken, na driekwart jaar en diverse specialisten verder eindelijk eentje die op basis van het klinische beeld antibiotica durfde te geven. Ze is zo goed als helemaal hersteld. En zij had dertig symptomen van bovenstaande lijst. Dit geeft al aan hoe er in de medische wereld omgegaan word met iets wat niet in het bloed aantoonbaar is. Niet dus. Ga je naar de huisarts, sta dan op een compleet en zeer uitgebreid bloedonderzoek want dit kan ook voorkomen bij een tekort aan bepaalde stoffen, zoals magnesium. Vooral de krampen. En pin je niet te veel vast op Lyme, er zijn heel veel aandoeningen die er op lijken.

Mensen eisen vrijheid van meningsuiting als compensatie voor de vrijheid van denken waar ze zelden gebruik van maken. Kierkegaard.

DanielleB

Berichten: 5172
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: in friesland

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-16 13:48

Ik verwacht ook niet dat dit lyme is. Volgens mij zijn de "meeste" mensen met lyme, dat ze amper nog een normal leven kunnen leiden toch? Ik werk gewoon 4 dagen in de week, 4x in de week bij mijn paard, 1,5u met de honden naar cursus elke week.
Uiteraard ik ga niet op stap, nooit erg laat op bed omdat ik dan paar dagen moet bijslapen etc.. Dus helemaal normal leven lijd ik ook niet, maar niet als een sort kluizenaar.

Ja eerst het bloed maar eens testen, misschien (hopelijk) is het iets heel simpels

Norma: M2 + 3 en B + 5, Bastygo: L2 + 8 en B + 0, Xaphyre - dame: L1 + 11, Stal Liano's Douwe: Z1 + 8

Muronia

Berichten: 17053
Geregistreerd: 29-04-09
Woonplaats: Aan het kanaal, achter de spoordijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 13:51

Ik heb ook spier/gewrichtsklachten en zodoende opende ik je topic. Ik heb daarvoor 7 jaar geleden de diagnose fibromyalgie gekregen. Nu ik deze lijst zo zie, denk ik dat een lyme-test voor mij ook wel een goed idee zou zijn :oo .

0. Tekenbeet? -> wel vaker
7. Ernstige vermoeidheid (vgl CVS) -> al jaren
8. Frequente infecties (o.a. sinusitis, luchtweginfecties) -> regelmatig
9. Klierzwelling (hals, oksels, liezen) ->al jaren
13. Maagklachten, buikpijn ->ja
15. Veranderde stoelgang (obstipatie, diarree) -> al enkele jaren
16. Onverklaarbare gewichtsverandering -> 20 kg zwaarder geworden en wil niet meer weg
17. Hartkloppingen , overslaan van het hart ->regelmatig
18. Pijn in de borstkas, ribben ->soms
19. Pijn en/ of zwelling in gewrichten ->ja
20. Pijn in (aanhechting van) spieren en pezen (vgl fibromyalgie) ->ja
21. Stijfheid in de nek, kraken van de nek ->stijfheid en knakken
22. Stijfheid van gewrichten en/of rug ->ja
26. Spierkrampen, restless legs ->vaak
34. Overgevoeligheid voor geluiden ->ja
35. Duizeligheid, evenwichtstoornis, toegenomen reisziekte ->ja, vooral als ik even stilgestaan heb
36. Licht in het hoofd, problemen met staan/ lopen ->ja zie bovenstaand
38. Somberheid en/of angstigheid, piekeren ->ja
39. Problemen met slapen (te weinig, te veel), vermoeid wakker ->te weinig en ja, niet alleen vermoeid, maar gebroken
42. Vergeetachtigheid, slecht korte-termijn geheugen ->ja
46. Seksuele functiestoornis, verminderde zin in seks -> ja
47. Pijn in de onderbuik -> heel vaak

https://www.facebook.com/Stal-Muronia-110051990786770/
Veronia (v. Macho Polo) - Elonia (v. Ecksteins Eminenz) - Florentino (v. Florencio) - Wainonia (v. Oliver) - Elmira (v. Krimh)

DanielleB

Berichten: 5172
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: in friesland

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-16 13:54

Stom he dat het eigenlijk zo goed voelt dat er meer hier last van hebben. Niet dat dat natuurlijk fijn is, maar dat ik niet gek word en het mezelf aanpraat.

Ik zal eind middag even een afspraak maken voor begin volgende week. Eerst maar eens beginnen met een bloedtest, zal zeker het magnesium even laten checken want dat klinkt inderdaad ook wel erg bekend.

Norma: M2 + 3 en B + 5, Bastygo: L2 + 8 en B + 0, Xaphyre - dame: L1 + 11, Stal Liano's Douwe: Z1 + 8

Maanlicht

Berichten: 6230
Geregistreerd: 30-07-07
Woonplaats: Hilversum

Re: Pijnlijke spieren/gewrichten

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-10-16 15:46

Bij mij is er verder geen onderzoek naar gedaan omdat ik voor iets anders bloedonderzoek liet doen. Ik had heel veel last van mijn benen (lag uiteindelijk aan mijn voeten).

Het lastige van bovenstaand lijstje is dat het ook te maken kan hebben met depressie, een winterdip, griep etc.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: fleur_yen, haasje20, ierr, MissJeanny, Remembrance en 58 bezoekers