Koken je moet het maar kunnen...

Moderators: Polly, Muiz, NadjaNadja, Telpeva, Essie73, ynskek, Ladybird

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
moyra

Berichten: 9670
Geregistreerd: 19-02-04

Koken je moet het maar kunnen...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-07-16 18:12

En ik kan het de afgelopen week dus niet -O-

De score brandwondjes van de afgelopen 2 x koken/vlees braden.
Afbeelding


Afbeelding


Vandaag is het mij weer gelukt -O-
Afbeelding


En dan de medische vraag.
Er ontstaan deze x echt blaren.
Lek prikken of gesloten laten?

Afbeelding

Anoniem

Re: Koken je moet het maar kunnen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-16 18:14

Gesloten laten :j Kan er geen infectie in. Volgens mij bak je of te heet, of in een te grote pan.

luuntje

Berichten: 15252
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Koken je moet het maar kunnen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-16 18:17

Dat is niet tof.
Denk ook dat je olie/vet te heet is. Dan gaat je vlees spetteren.

Blaar zou ik dicht laten.

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 40897
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-16 18:19

Dicht laten niks aan doen behalve heel veel koelen. En de volgende keer lange mouwen aan doen.

En achterhalen waarom het zo spettert, zou normaal niet moeten gebeuren. Waarin bak je?

LukieBradley

Berichten: 6562
Geregistreerd: 08-11-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-16 18:19

:= en wie gaf jij de schuld?

moyra

Berichten: 9670
Geregistreerd: 19-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-07-16 18:19

Ik had het vlees niet stevig genoeg op de vork geprikt waardoor het weer in het vet terug viel -O-
Iets met een ezel en een steen :=

Dan laat ik hem dicht.
Bedankt voor jullie mening :D

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 40897
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Re: Koken je moet het maar kunnen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-16 18:20

Vlees bakken moet je ook geen vork in prikken, dan gaan de sappen verloren. Beter is een tang gebruiken voor vlees omdraaien en eruit halen.

moyra

Berichten: 9670
Geregistreerd: 19-02-04

Re: Koken je moet het maar kunnen...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 21-07-16 18:27

Het gaat normaal altijd goed maar ik sta morgen als eerst hij de hema :j

karuna
Drukke kabouter

Berichten: 40897
Geregistreerd: 14-05-03
Woonplaats: Ergens waar het rustig is FrNl

Re: Koken je moet het maar kunnen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-16 18:40

Los van of het goed gaat, je vlees blijft malser als de sappen niet verloren gaan. En door vork prikken gebeurt dat wel. Zonde van de smaak ook. Een simpele bbq tang voldoet al

luuntje

Berichten: 15252
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Koken je moet het maar kunnen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-16 21:31

Inderdaad braaf bij de Hema of Blokker een tang kopen om je vlees te draaien.
Veiliger en malser vlees.

Schort omdoen met koken scheelt ook.
Niet voor je armen uiteraard.

Chocopasta

Berichten: 16603
Geregistreerd: 18-01-03

Re: Koken je moet het maar kunnen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-16 03:11

Brandblaren nóóit doorprikken, inderdaad ivm infectie gevaar.
Alleen wrijvingsblaren prikken.

Volgende keer afhaal? :(:) :=

yarrah

Berichten: 2706
Geregistreerd: 10-08-04
Woonplaats: the city of the farting (groninger)horse!

Re: Koken je moet het maar kunnen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-16 07:25

Spatten ontstaat als je vlees te nat is daarom altijd heel goed droog deppen voor je het in de pan doet. En niet teveel olie/vet gebruiken.

ellepel

Berichten: 48659
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-16 07:46


CoonArt

Berichten: 23835
Geregistreerd: 20-05-07
Woonplaats: Harderwijk, Oh yes baby!

Re: Koken je moet het maar kunnen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-16 07:49

tjeutje zeg... denk maar zo, ik laat ook zelfs water aanbranden... :)

moyra

Berichten: 9670
Geregistreerd: 19-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 22-07-16 09:57

Normaal heb ik nergens last van, je kan het aan de hand van deze foto's natuurlijk niet geloven := _O-

Zowel bij onze blokker als hema geen normale keukentang te krijgen -O-
Dus ben ik maar voor een serveertang gegaan (die zijn ook nog eens extra lang :D ).

Nu hopen dat de plekken snel wegtrekken want ik zie eruit alsof ik een besmettelijke ziekte heb :+

Annick75

Berichten: 1866
Geregistreerd: 16-09-09
Woonplaats: Eindhoven

Re: Koken je moet het maar kunnen...

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-07-16 10:22

Blaartje lijkt op een wat wrijvingsgevoelige plek te zitten, dus je zou er ter bescherming even een pleistertje op kunnen plakken, maar verder inderdaad niks mee doen. Succes met je tang, hoop dat je dan weer spatvrij vleesjes kunt bakken.