Om maar met mezelf te beginnen:
Ik hou van hartig eten. Ik zal nooit zelf een chocola of pak koekjes kopen, maar daarentegen houd ik ontzettend van al het andere. Zoute kaasjes, chips, nootjes, vleeswaren etc.
Nu heb ik een redelijk normaal eetpatroon, qua snoepen, dus daar zit het probleem niet zozeer. Maar ik gok dat ik dagelijks té veel zout binnen krijg. Niet omdat ik het er extra op strooi oid, maar omdat ik zoute producten koop. Het is meer een onderliggend probleem. Ik eet vaak kaas op mijn brood en 's avonds een lekkere dressing over m'n salade en eten op smaak gebracht met kruiden.
Maar hoe zout minderen als het aan zó veel producten is toegevoegd als smaakversterker?
Ik ben begonnen met kruiden te kopen die geen zout bevatten (bijvoorbeeld kipkruiden etc) en probeer minder uit pakjes en zakjes te koken (bijvoorbeeld van pasta en rijstgerechten).
Wie helpt mij in de strijd tegen de overtollige natrium inname

Het is niet mijn doel om compleet zoutarm te gaan leven, maar om mijn inname te verminderen.