Verrekte knie na val mét paard

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ChelseavdW
Berichten: 67
Geregistreerd: 01-01-14

Verrekte knie na val mét paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-07-15 00:19

Hey iedereen

Ik vroeg me af of hier nog meer mensen ervaring mee hebben en vooral wat betreft herstelperiodes ivm opnieuw paardrijden :)

Ik ben afgelopen donderdagmiddag heel ongelukkig gevallen samen met mijn pony in de springles. In de bocht is ie onderuit gegaan en dus op mij terecht gekomen... Nu konden we hier beiden niets aan doen en gelukkig was mijn pony oké. Maaaaarrrrr ik was wat minder oké :p Even bewusteloos geweest en herinner me ook een heel aantal minuten niet meer... Ik weet enkel dat we de bocht in gegaan zijn en dat het is foutgelopen, van de klap zelf weet k niets meer en ben pas terug bij volle bewustzijn gekomen en dat ik me herinner toen ze me na enige tijd naar binnen hebben gebracht.

Direct naar spoed geweest en had dus een hersenschudding, maar ook mijn knie is niet in orde. De dokter vermoed momenteel een verrekte mediale binnenste band en een kneuzing van het kniekapsel, scheurtjes ed kon ie nog niets over zeggen aangezien ik dinsdag pas een nmr moet laten nemen om daar meer duidelijkheid over te krijgen. Maar zoals hij het zag dacht ie dat er niets ingescheurd/gescheurd zou zijn wat betreft meniscussen etc... Ik kan er ook wat op steunen, staat nu alleen wel gezwollen en ben ook om krukken geweest om mijn knie niet te veel te belasten en het mezelf iets gemakkelijker te maken, verder kan ik hem voornamelijk door de zwelling niet helemaal plooien en strekken, maar dat kon k wel toen ik toekwam op spoed, dus veronderstel dat dat puur door de zwelling is.

Nu was dus de vraag: Iemand die hier ervaring mee heeft met een VERREKTE mediale band en/of kapsel en wat de herstelperiode was, wanneer je terug mocht paardrijden etc? :)

Ik hoop natuurlijk dat er niets ingescheurd is en dat het enkel gekneusd is allemaal... Maar dat weet ik donderdag pas aangezien ik dan de specialist terug zie om de resultaten van de nmr te bespreken...

Alvast bedankt!

Groetjes
Chelsea


isawessels00

Berichten: 951
Geregistreerd: 30-11-13

Re: Verrekte knie na val mét paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-15 01:28

Beterschap zeg!

Anne_GTI

Berichten: 17161
Geregistreerd: 26-09-02
Woonplaats: Kan de rand van Zwollywood zien uit mijn keukenraam, daarom kijk ik liever in de kamer naar buiten

Re: Verrekte knie na val mét paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-15 01:34

Coolpack bij je paard uit de kast halen en flink mee smeren op die knie. Zelfs een kuitbeen breuk kan je daar prima mee behandelen. Werkte beter dan die malle zwachtel. Nou werden er ook pas na een week foto's gemaakt en was het een mooie breuk. Zwelling werd snel minder door de coolpack.

love_animals

Berichten: 380
Geregistreerd: 27-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-15 01:39

Ik heb ook een knie blessure weet nog steeds niet wat ik heb gehad maar ik had een hele opgezwollen knie en kon hem ook niet meer rekken en buigen echt akelig toen werd er nog ff vocht uit mijn knie gehaald en dat was vreselijk :n het gaf wel verlichting van de druk en het vocht is daarna niet meer terug gekomen alleen die angst dat hij nog een keer zo zou opzwellen is wel erg maar ik heb het heel langzaam aan gepakt en ben er nu al weer andehalf jaar ofzo mee aan het tobben en heb 11 maart voor het eerst weer gepaardrijd maar ik heb natuurlijk niet hetzelfde als jou ik zou het als je een fysio heb met hem/haar overleggen en een plan maken succes en hopelijk ben je snel weer beter! :(:)

Maybe it's for the best to let you go and see if you comeback to me with all the love you can miss to fill my heart

martine0503
Berichten: 2351
Geregistreerd: 08-09-10
Woonplaats: Lelystad

Re: Verrekte knie na val mét paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-15 01:47

Groene klei op je knie smeren tegen het vocht. Werkt super. Wat betreft hoe lang het kan duren? Dat si per persoon wisselend. Ik ben nu ruim een jaar na mijn ongeluk en ruim 8 maanden na de operatie weer redelijk actief te paard, maar nog niet de oude. (was voorste kruisbrandreconstructie)

Ulysses Lea (Parcival x Elegant)

Banjer
Correspondent

Berichten: 31779
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-15 07:46

Ik had na een scooterongeluk alle banden, spieren, pezen, etc. verrekt die je maar kan verrekken volgens de dokter... Tijdens de val voelde ik ook iets (pees?) opzij schuiven... Maar de dokter bleef bij zn diagnose dat het de banden en spieren vooral waren (voelde zelf dat het niet gebroken was, dus ik weigerde een xray)...

Het ongeluk is nu 2 jaar en 4 maanden geleden en mijn knie is nog niet 100%... Zal het waarschijnlijk nooit weer worden ook... Ondanks zeer intensieve fysio, trainen onder begeleiding van fysion, etc.

Moet er wel bij zeggen dat ik behoorlijk eigenwijs was en na 2 dagen weer op Banjer zat (zonder zadel, want met zadel lukte niet... En ik werd erop en eraf geholpen), na 6 dagen weer in de Zumbales stond (die niet lukte uiteraard :') ).. En 6 weken na het ongeluk de instructorscursus Zumba heb gevolgd... Als ik gewoon rust, rust en nog eens rust had gehouden, zoals de dokter zei, was het waarschijnlijk wel weer goed gekomen... Ik kan nu bijvoorbeeld nog steeds niet op mijn linkerbeen landen als ik van Banjer af kom, of de laatste trede van de trap spring... En ook met Zumba kan ik niet alle pasjes doen, met pole fitness moet ik bepaalde technieken in spiegelbeeld uitvoeren vanwege de knie, etc...

Korte samenvatting: na 2 jaar en 4 maanden zit mijn knie op ongeveer 85-90% herstel en het zal waarschijnlijk nooit meer 100% worden...

vhGoedeLeven
Kim, Kokos en Beertje

Berichten: 25942
Geregistreerd: 26-10-08
Woonplaats: Op weg naar Zweden

Re: Verrekte knie na val mét paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-15 08:13

Ik heb dit ook gehad nadat ik uitgegleden was.
Mijn onderbeen is compleet opzij geklapt, waarbij ik precies die 'binnenband' scheurde.
Ze waren eerst bang dat hij helemaal doorgescheurd was, maar dat was gelukkig niet het geval.
Ik heb een aantal weken in het gips gezeten van enkel tot heup en in een rolstoel.
Had er ook onwijs veel pijn aan en kon er absoluut niet op steunen.
De pijn heeft lang aangehouden, maar toen het herstel zich inzette, ging het wel snel. :j
Toen liep ik volgens mij binnen een maand al weer zonder krukken.
Heb er nog wel steeds last van, pijnlijke steken, terwijl het nu een jaar geleden is.

....Beertje, Mánadís, Flikka & Heppinn ....
.... *Kim, *Elske,*Koekie & *Vince ....

“Don't bring up the past of a person who is trying to improve their future.”
"Strong people don't put others down... they lift them up!"

melissapupa
Berichten: 1087
Geregistreerd: 21-08-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-15 08:21

ja ik. ik had steunbandages en zalf (carniflor volgensmij) en liep er voorzichtig op. mijn pijngrens is pittig hoog dus na een week ben ik er weer opgeklommen ik ben erop getild en moest eerst een kwartier stappen voordat mn voet in de beugel kon. fietsen lukte toen echt niet.
nu 1 maand later kan in principe alles weer maar het is nog wel oppassen

love_animals

Berichten: 380
Geregistreerd: 27-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-15 14:41

Ik denk dat het bij iedereen anders is bij de een duurt het lang bij de ander niet de een voelt er niks meer van en de ander blijft er zijn leven lang last van houden knieenzijn maar irritante dingen :o
Wanneer zou iemand trouwens weer hakschoenen kunnen dragen met een knie probleem?

Maybe it's for the best to let you go and see if you comeback to me with all the love you can miss to fill my heart

ChelseavdW
Berichten: 67
Geregistreerd: 01-01-14

Re: Verrekte knie na val mét paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-07-15 17:34

Ja, is natuurlijk normaal dat het bij iedereen anders is, maar heb er namelijk echt totaal geen idee van wat ik me moet voorstellen van herstelperiode en wat zowat de gemiddelde periode is :p Bedankt iedereen al voor de reacties!

mariska1989
Berichten: 3522
Geregistreerd: 26-02-05

Re: Verrekte knie na val mét paard

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-15 18:29

Heb je een zware pony of een lichte pony? Dan kan ook flink verschil maken met de impact.

Ik herken je situatie; in mijn geval ging het paard onderuit, viel op zijn zij en daaronder ben ik mijn mijn been en knie terecht gekomen. Vanuit adrenaline de kantine in gekomen, echter met de ambulance afgevoerd omdat ik mijn been niet eens meer kon buigen. Geen botbreuken, echter wel flinke banden en spier- problemen.

Ik heb ongeveer 4 weken met krukken gelopen en 8 weken bij de fysiotherapeut actief geweest, dat is wel een aanrader overigens. De fysiotherapeut kan je goed helpen om manieren te vinden om je knie pijnloos te belasten.

Qua tijdsduur? Het is voor mij inmiddels dik anderhalf jaar geleden, ik heb er met vlagen last van. Een zwakke plek zal het (helaas) altijd blijven, ik moet ook altijd voorzichtig blijven doen. Als ik een hele dag aan de wandel ben of ik stoot mijn knie (lang leve carrousel), dan moet ik dat bezuren met een knie 'als een olifant' diezelfde avond.

ik hoop voor je dat het meevalt en dat het beter afloopt dan bij mij, succes en sterkte in ieder geval!

ChelseavdW
Berichten: 67
Geregistreerd: 01-01-14

Re: Verrekte knie na val mét paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-07-15 15:22

Mariska1989, geen lichte pony helaas :p haflo-arabier van toch een goeie 450-500 kilo ;p En waren jouw kniebanden/spieren dan gescheurd of enkel verrokken? :)
Heb nu vandaag de nmr gehad en donderdag naar de specialist om de uitslag te bespreken... Ik hoop echt dat er niets gescheurd is en dat k er relatief rap van af ben... :/ Mijn plannen om mijn initiator in september te halen, zullen sowieso al verplaatst moeten worden nu en daar zat k nu echt niet op te wachten... (ivm werk voor volgende zomer, in februari ong wordt daar alles voor besproken en dan zou ik in principe mijn initiator al moeten hebben)
Bedankt!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie